Garmisch-Partenkirchen als conferentieoord – de verloren idylle?

screenshot_12

Garmisch-Partenkirchen

(Vertaling: E.J. Bron)

Met betrekking tot de enorme problemen rondom het centrum voor eerste opvang “Abrams” in Garmisch-Partenkirchen (lees hier!) ontvingen we nu ook een brief van een lezer aan het stadsbestuur, die rechtstreeks betrekking heeft op de “brandbrief” van de burgemeester, en die de inmiddels in de eens zo idyllische plaats in Oberbayern blijkbaar reeds epidemisch geworden toestanden ongezouten bij de naam noemt; we citeren de brief met toestemming van de schrijver en bedanken hem er vooral voor dat hij de persoonlijke moed heeft opgebracht om toestemming te geven voor publicatie:

Zeer geëerde dames en heren,

In de tweede week van september verbleef ik weer eens in uw mooie stad om deel te nemen aan een om de twee jaar plaatsvindende conferentie. Zoals altijd verbleef ik iets buiten de stad, dit in verband met de rust om me te kunnen voorbereiden. Ik ging dan altijd te voet door de stad naar de conferentie, want de stad was het waard.

Net zoals de voorgaande keren had ik me weer verheugd op de conferentie, wat minder met de conferentie op zich, maar veelmeer met de prachtige plaats te maken heeft waar deze plaatsvindt. Helaas was het deze keer anders. Het lopen door de binnenstad was duidelijk minder prettig dan anders. Hoewel een kennis, voor iedere blinde duidelijk herkenbaar, al een begeleider had, ik namelijk, werd ze steeds opnieuw geprovoceerd. Het eens zo mooie stadsbeeld kwam op een bepaalde manier ontsierd over en overal mensen met wie ik – om het even waar ik zou zijn moet hier benadrukt worden – weinig lust voelde om in winkels, cafés of andere etablissementen te verblijven. Je liep gewoon door en was blij dat je bij de conferentiezaal aangekomen was, waar overigens eveneens de verrijkers constant probeerden binnen te dringen, of later gewoon weer lekker in de gehuurde woning. Als het Duitsers geweest zouden zijn zou men zonder grotere problemen in bovenstaande zin het begrip “gespuis” hebben kunnen schrijven. Niemand zou je daarom scheef hebben aangekeken en iedereen zou begrepen hebben dat je daar niet wilt blijven. Maar in dit bijzondere geval zegt men niets, schrijft men niets en besluit voor zichzelf gewoon om deze plaats eerst door te strepen op de lijst van gezellige oorden die men ooit graag bezocht. Zonder uw brandbrief zou mij dat ook zo zijn vergaan; het stilletjes verdragen en wegslikken. Toen ik echter hoorde van uw brandbrief dacht ik:

Hoever moet dat uiteindelijk nog gaan?

Wat moeten we allemaal nog opgeven, opofferen en van ons laten afpakken?

Wie heeft er baat bij wanneer men zwijgt en alleen nog maar verdraagt, werkt tot je totaal uitgeput bent, creëert wat de verrijking dan mag verbrassen en daarbij tijdens het vieren ook nog eens zo nadrukkelijk aanwezig en luidruchtig is dat men zichzelf eigenlijk alleen nog maar naar de smerige rand van het land gedrongen voelt?

Dat heeft zeer zeker niets met racisme te maken, ook al word ik daar gegarandeerd onmiddellijk van beschuldigd. Als ik echter de typische idylle van Garmisch-Partenkirchen verwacht, dan heb ik nu eenmaal geen zin in een Arabisch marktplein. Dan hoef ik ook geen zwart-Afrikaanse ontmoetingsplek goedvinden.

“Ja, dan moet hij hier gewoon niet komen, meneer de Nazi”, zult u nu wellicht roepen, maar ik kan u verzekeren, ik ben geen Nazi . . . in ieder geval was ik er nooit eentje. Maar het moet gevreesd worden dat men in dit land eentje moet worden om überhaupt nog duidelijk te “mogen” zeggen dat men “typisch Duits” of “typisch Beiers” geboekt en verwacht heeft, maar helaas iets anders kreeg. Dat andere wilde en wil men echter niet hebben, men had het immers ook niet besteld. . . in ieder geval is het geen rooie cent en geen reis waard.

Ben ik daarom een Nazi?

Goed, het zij zo.

Veel succes met uw brandbrief en meldt u alstublieft wanneer de idylle weer ontstaan is!

Met vriendelijke groeten,

Dr. Norbert Schwarzer

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, burgermoed, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

15 reacties op Garmisch-Partenkirchen als conferentieoord – de verloren idylle?

 1. terex zegt:

  Mooi geschreven Dr. Norbert Schwarzer en de absolute waarheid.

  Like

 2. Annette/Gerald zegt:

  En weer een held die het beestje bij de naam durft te noemen. Langzamerhand begin ik toch een beetje hoop te krijgen. Steeds meer mensen zien nu met eigen ogen wat een heleboel mensen al heel wat jaren weten: moslims (de aangepaste daargelaten) en christenen passen niet samen. Wat doe je als je in een vreemd land komt? Je aanpassen. Dat deden mijn man en ik ook al die jaren dat wij nog naar Egypte en Turkije gingen. Sinds dit jaar is het afgelopen, voor altijd. Niet dat wij het slecht hadden daar, zeker niet. We hebben zelfs tussen de bevolking wel een appartementje gehuurd. Niks mis mee. Deze mensen zijn nota bene moderner dan dat spul wat hier komt. Ik denk ook dat er wat achter zit. Ik zie het als een provocatie, zo van “wij zijn niet gekomen als arme vluchtelingen en zijn blij met alle hulp, maar wij zijn veroveraars”. Je moet wel stekeblind zijn als je dit nog niet ziet. Heel eerlijk, mijn man en ik zijn geboren en getogen in Amsterdam, maar in 1979 zijn wij al met onze 2 jonge kinderen vertrokken naar Hoorn. Wij hadden er toen al geen leven meer, vooral de kinderen. Maar inmiddels zijn we bijna 40 jaar verder en zij hebben warempel niet stil gezeten. Waar wij al jarenlang onze verantwoording nemen door niet te veel kinderen op deze wereld te zetten, dat geldt zeker niet voor hun. Natuurlijk niet, alleen met grote legers kun je andere volkeren overwinnen. Dat was en is nog steeds de opdracht. Maar ook dit verhaal bewijst weer dat zo’n dokter die naar een conferentie gaat, ineens ziet hoe fout het allemaal aan het worden is of al is. Woont waarschijnlijk zelf in een of andere chique wijk en wordt nu ineens hardhandig geconfronteerd met iets waar wij, gewone mensjes, allang gewag van hebben gemaakt. Maar ik hoop dat steeds meer mensen de ogen geopend krijgen voor wat er allemaal mis is, en dat is heel wat!

  Geliked door 1 persoon

 3. Tom Hendrix zegt:

  Zo is het, goed beschreven.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Dapper maar veel teveel verontschuldigingen !

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nee, nee, we noemen dat beschaafd met elkaar discuseren waarbij men er van uitgaat dat agressie niet kan voorkomen.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ik weet het, beschaafd blijven met het mes op de strot .
    Kunnen we er over praten ?

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Bedoel je nu verdoofd afgeslacht worden als toppunt van beschaving ?

    Het beest in mij komt nu naar boven ?

    Help mij ik kan het niet helpen !

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Dat zie ik voor me…
    Ik doe u nu beleefd ’n voorstel wat u niet kan weigeren.
    En wat die beesten betreft.

    Ze hebben zojuist een hond gekloond,
    De hele kamer staat al op z’n kop, en die hond maar kwispelen met zijn staartje.

    Ja, kijk. Je mag eigenlijk niet zo denken want dan wordt je helemaal waanzinnig.
    Wie regeert er eigenlijk…?

    Like

 5. …ik ben geen Nazi . . . in ieder geval was ik er nooit eentje. Maar het moet gevreesd worden dat men in dit land eentje moet worden om überhaupt nog duidelijk te “mogen” zeggen…

  Zou zo maar kunnen dat ‘ze’ ons met al deze gebeurtenissen willen nazificeren. Met gebeurtenissen doel ik op de oneindige stroom dobbervreemden die inclusief vinger- en verkrachtingstechnieken op ons los worden gelaten maar gelukkig straks als kanonnenvoer naar Rusland worden gedreven; het donorgebeuren van D666 waarbij nog levende mensen geslacht worden; de min of meer verplichte euthanasie voor 75-jarigen waarvan de leeftijdsgrens wel zal zakken, analoog aan het verhogen van de pensioenleeftijd en ga zo maar door. Zaken die sterk doen denken aan oorlogssituaties zodat we straks als de bommen vallen nergens meer van op kijken en alleen nog maar braaf met dat rechter armpje omhoog de restanten van het Russische leger tegemoet zullen snellen waarna het Einde van de Denkende Mens een feit zal zijn en de Zombies de toko over zullen nemen. Dan hebben ‘Ze’ eindelijk een ander Volk omdat het huidige zwaar kudt is en veels te verwend.

  Geliked door 1 persoon

 6. Nee, absoluut geen Nazi, veel te geduldig.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Uiteindelijk is de keuze aan de Duitser zelf. Of een land vol met boerka’s en kopvodden waar je ook kijkt. Of,

  Like

 8. Pieter zegt:

  Ben benieuwd of op Nieuwjaarsdag een islamitische troela in boerka tijdens het schansspringtoernooi voor vrouwen naar beneden komt wapperen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s