Hamas: Europa´s “goede terroristen” – omdat ze Israël zouden kunnen vernietigen?

screenshot-1

(Door: Khaled Abu Toameh – Vertaling: E.J. Bron)

De Europeanen schijnen zich weer eens bij Alice in Wonderland te bevinden als het om het Midden-Oosten en vooral om de Palestijnen gaat. De nieuwe poging van de Europese Unie om de Palestijnse radicaalislamitische beweging Hamas van haar terreurlijst te schrappen, is hiervan een goed voorbeeld.

gatestone-institute

Onlangs adviseerde een deskundige van het Europees Gerechtshof om Hamas van de EU-terreurlijst te verwijderen. In 2014 had de op één na hoogste rechtbank van de EU besloten om Hamas wegens “procedureredenen” van de lijst te halen. De rechtbank argumenteerde dat het besluit om Hamas op de lijst te plaatsen niet op feiten zou berusten, maar op “informatie die uit de pers en van internet gehaald werden”.

De Europese Raad diende echter bezwaar tegen deze beslissing in en verklaarde dat Hamas op de terreurlijst zou moeten blijven staan. Als argument gebruikte de raad een beslissing van het Verenigd koninkrijk en de VS uit het jaar 2001, volgens welke zowel Hamas als de Tamil Tijgers als terreurorganisatie gekwalificeerd worden. De jongste standpuntbepaling van de deskundige van het Europees Gerechtshof wees dit argument echter van de hand. “De Europese Raad kan niet leunen op informatie uit de pers en het internet”, zei hoofdadvocaat Eleanor Sharpston. Ze verklaarde dat de Europese Raad niet zou kunnen vertrouwen op terreurlijsten van landen buiten de EU (Verenigd koninkrijk en de VS).

Deze laatste, uiterst gevaarlijke poging van de Europeanen om Hamas van de terreurlijst te verwijderen, zal – en dat weet de EU heel goed – de radicaalislamitische beweging nog meer aanmoedigen om Israël door een islamitisch rijk te vervangen.

De verwijdering van Hamas van de lijst zou uiteraard een zware klap zijn voor de door het Westen ondersteunde en gefinancierde rivaal, de Palestijnse Autoriteit (PA), en voor de inspanningen om het vredesproces tussen de Palestijnen en Israël nieuw leven in te blazen

Omdat dit niet de eerste poging van de EU is om dit door te drukken, is het niet moeilijk om te concluderen wat veel Palestijnen al lang vermoeden: het maakt de EU en haar partners niets uit dat de Palestijnen en andere mensen in het gebied door Hamas-terroristen overrompeld worden en gedwongen zijn om te leven onder de heerschappij van despotische, militante radicale islamieten.

Het commentaar van de deskundige van het Europees Gerechtshof negeert heel lichtvaardig de eigen uitspraken van Hamas met betrekking tot zijn ware bedoelingen en zijn constante voorbereiding op een oorlog tegen Israël. Het is moeilijk om niet te concluderen dat dit het is wat de EU stiekem graag zou willen – misschien voor de islamitische kiezers, die Frankrijk´s staatschef François Hollande aan de macht geholpen hebben, misschien in de hoop om terroristen ervan te weerhouden nog meer aanvallen in Europa uit te voeren, misschien om winstgevende zaken met Arabische en islamitische landen te kunnen blijven doen of misschien wegens al deze genoemde redenen.

Het is daarom niet verwonderlijk dat Hamas het voorstel van de deskundige van het Europees Gerechtshof om de radicaalislamitische organisatie te bagatelliseren en te legitimeren onmiddellijk “begroette”. “Hamas beschouwt deze aanbeveling als een eerste stap tot vergoeding van de zonde die de Europese Unie op het Palestijnse volk beging toen ze partij koos voor Israël en Hamas op de terreurlijst zette”, zei Hamas-woordvoerder Sami Abu Zuhri, die de standpuntbepaling blij ter kennis nam en de Europeanen ertoe opriep de aanbeveling te volgen. Hij voegde er aan toe dat Hamas zich altijd zou hebben ingespannen voor openheid tegenover het Westen en voor nauwe humanitaire en politieke betrekkingen. Abu Zuhri benadrukte dat Israël de enige vijand van Hamas zou zijn.

Met andere woorden: Abu Zuhri wil graag aan de Europeanen duidelijk maken dat ze niet bang hoeven zijn voor de radicaalislamitische beweging, omdat haar aanvallen alleen tegen Israël gericht zullen zijn. Hamas wil graag “openheid” en “nauwe” betrekkingen met de Europeanen, omdat ze denkt dat dit zou helpen bij de invoering van haar handvest – dat de vernietiging van Israël eist. Zo interpreteert Hamas de nieuwe poging om de beweging van de EU-terreurlijst te verwijderen. En het is onwaarschijnlijk dat de EU, die al sinds tientallen jaren naar een “goede verstandhouding” tussen de beide kanten van de Middellandse Zee streeft, haar anders interpreteert.

En het is nog onwaarschijnlijker dat enkele Europeanen denken dat Hamas alleen op basis van persartikelen en informatie op internet op de terreurlijst zou horen te staan – alsof hetgeen over Hamas en haar doelen wordt geschreven geruchten of onbewezen beschuldigingen zouden zijn die onderzocht moeten worden en ieder fundament ontberen.

En hoe zit het met het Handvest van Hamas, dat oproept tot de jihad (heilige oorlog) tegen Israël? “De Palestijnse kwestie kan alleen maar door de jihad worden opgelost”, staat daarin geschreven, en verder:

“De bevrijding van Palestina is de individuele plicht van iedere moslim, waar hij zich ook bevindt. Tegenover de inbezitneming van Palestina door de Joden moet dwingend de banier van de jihad worden geheven. De geest van de jihad moet in de gemeenschap van de moslims, de oemma, gepropageerd en de strijd tegen de vijanden in de gelederen van de jihad-strijders opgepakt worden. De islamitische verzetsbeweging gelooft dat Palestina als islamitisch Waqf-land aan alle generaties van de moslims tot de laatste dag is nagelaten. Palestina mag nog als geheel noch indelen opgegeven worden.”

Je zou kunnen argumenteren dat de Europeanen het Handvest van Hamas niet serieus nemen. Maar wat vindt het Europees Gerechtshof van de retoriek van Hamas?

Fathi Hammad, een vooraanstaand lid van Hamas in de Gazastrook, zei na bekendmaking van de aanbeveling: “Verzet is de enige manier om Palestina van de [Middellandse] zee tot aan de rivier [Jordaan] te bevrijden.” Hij prees de jongste golf van Palestijnse mes- en autoaanvallen op Israëli´s en riep de Palestijnen ertoe op zich te verzetten tegen een vredesproces met Israël. “De onderhandelingen hebben de Palestijnse zaak geschaad”, voegde hij er aan toe.

In een verklaring ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de aanvallen op Israël, die door veel Palestijnen “Jeruzalem-Intifada” genoemd worden, zei Hamas deze week dat de terreurgolf niet zou stoppen “totdat de bezetters uit Jeruzalem, van de Westelijke Jordaanoever en uit heel Palestina verdreven zijn”. Hamas bevestigde haar weigering om het bestaansrecht van de “zionistische constructie” te erkennen en zei dat de Palestijnen zich het recht zouden voorbehouden om “in iedere vorm verzet te bieden”.

Laten we dat even kort vertalen: Als Hamas het heeft over “iedere vorm van verzet”, bedoelt ze het doden van Joden door zelfmoordaanslagen, raketten, messen en voertuigen. Wat betreft Hamas hebben de Palestijnen het recht al deze middelen in te zetten om zoveel mogelijk Joden te doden en te verdrijven en “heel Palestina te bevrijden”. Deze verklaring werd na de jongste aanbeveling van de deskundige van het Europees Gerechtshof gepubliceerd. Hierbij gaat het duidelijk niet alleen om nog een “persartikel” of een “gerucht” dat op internet werd gepubliceerd – dit is een officiële verklaring van de leiding van Hamas.

screenshot_15

Manifestatie van Hamas in Gaza.

Ondanks de duidelijke genocidale aanbeveling van het Europees Gerechtshof moet men Hamas nageven dat zij absoluut transparant is met betrekking tot haar bedoelingen. Op de keper beschouwd heeft Hamas van haar wens om Israël te vernietigen en vrede tussen de Palestijnen en Israëli´s te verhinderen nooit een geheim gemaakt. Haar houding en strategie zijn sinds de oprichting van de radicaalislamitische beweging bijna 30 jaar geleden niet veranderd. En als de ambtenaren van de EU en het Europees Gerechtshof dat niet weten, dan zouden ze vervangen moeten worden.

Mahmoud Zahar, een andere leider van de beweging, leverde nog meer bewijzen voor de bedoelingen en strategieën van Hamas. Vorige week verzekerde hij aanhangers in de Gazastrook dat Hamas nooit het bestaansrecht van Israël zal erkennen. “We zullen geen enkele centimeter van Palestina aan de Israëlische constructie afstaan”, verklaarde Zahar. Daarna prees hij de Palestijnen voor het feit dat ze “stenen en messen” gebruiken om Joden aan te vallen.

Dit zijn slechts enkele van de jongste uitspraken van leiders en woordvoerders van Hamas, die geen twijfel laten bestaan over de bedoelingen van de beweging om terrorisme te blijven inzetten om Israël te vernietigen. Misschien zouden de EU-ambtenaren een keer een van de talrijke websites van Hamas moeten bezoeken om daar te lezen wat haar leiding zegt. Deze woorden spreken voor zich.

De dreigingen van Hamas beperken zich echter niet alleen tot woorden. Ook haar actuele handelen bevestigt haar doelen. Hamas en andere terreurorganisaties zijn nog steeds heel openlijk tunnels aan het graven, die gebruikt worden voor aanvallen op Israël.

Slechts enkele dagen na de publicatie van de aanbeveling van het Europees Gerechtshof kwam er weer een Palestijn bij het werken aan een tunnel om het leven. Daarbij ging het om de 30-jarige Ahmed As´ad. Bij het incident raakten andere mannen gewond – in een tunnel, die door Hamas en andere terreurbewegingen wordt gebruikt om Israël aan te vallen.

Ondertussen onthulde de terreurorganisatie “Al-Naser Salah Eddin Brigades” in de context van deze voorbereidingen afgelopen week een nieuwe raket genaamd Koka 70 (genoemd naar een van haar leiders, Abu Yusef Koka).

De Europese aanbeveling om Hamas van de terreurlijst te verwijderen, komt op een moment waarop Hamas en andere groepen niet alleen over aanvallen praten, maar zich er ook actief op voorbereiden nieuwe raketten af te vuren en via aanvalstunnels Israël binnen te dringen. Dit zijn geen onbevestigde persberichten, maar feiten – feiten, volledig in tegenspraak zijn met het Europese bagatelliseren en legitimeren van deze terreurorganisatie.

Het Europees Gerechtshof geeft een signaal af aan Hamas dat de Europeanen er geen probleem mee hebben dat Hamas Israël wil vernietigen en terreuraanvallen op Joden wil blijven uitvoeren. Deze boodschap demoraliseert bovendien de Palestijnen die nog in een vrede met Israël geloven. Bovendien komt deze aanbeveling op een moment waarop landen als Egypte, Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten en zelfs Saoedi-Arabië evenals de Palestijnse Autoriteit alles in het werk stellen om Hamas te verzwakken.

Iedereen die Hamas versterkt, versterkt ook ISIS, de Islamitische Jihad en de Moslimbroederschap, niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in Europa. Het sussen van terroristen is een gevaarlijk spel: het heeft al menig waaghalzerige speler ten val gebracht en zal dat ook blijven doen – niet minder, maar meer. Precies op deze manier hebben moslims Iran, Turkije, Noord-Afrika, de Krim en grote delen van Europa, veroverd – landen, die zich nog goed aan een echte “bezetting”, en wel een islamitische, kunnen herinneren, en dat zeer zeker niet willen.

De EU en het Europees Gerechtshof moeten gestopt worden, voordat ze de Palestijnen, christenen en Joden – of Europa – nog meer schade toevoegen.

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Audiatur Online

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, Europa, EUSSR, Fatah, Gazastrook, Genocide, Hamas, Heilige Land, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Hamas: Europa´s “goede terroristen” – omdat ze Israël zouden kunnen vernietigen?

 1. Tom Hendrix zegt:

  En LINKS staat achter deze terroristen!

  Geliked door 1 persoon

 2. bigljohn zegt:

  …..De EU en het Europees Gerechtshof moeten gestopt worden, voordat ze de Palestijnen, christenen en Joden – of Europa – nog meer schade toevoegen…..Moeten gestopt worden. Door wie, en hoe ? Wie het weet mag het zeggen ! De ellende begon midden jaren 60 met het binnenhalen van de zogenaamde gastarbeiders. Nu meer dan 50 jaar later moeten we constateren dat gans Europa dezelfde weg aan het inslaan is als Noord Afrika en Turkije. Vrijheid van meningsuiting bestaat in feite al niet meer, evenals de scheiding van kerk en staat, terwijl de Europese politiek zich het vuur uit de sloffen werkt om Europa in zijn oude vorm zo snel mogelijk te doen laten verdwijnen. Het begrip verzetsstrijders kwam alleen nog in de tweede wereldoorlog voor. Maar wij lieten het 50 jaar lang gewillig over ons heen komen, gelijk een stelletje willoze zombies…..Moeten gestopt worden…..Door wie, en hoe ? Wie het weet mag het zeggen ! De Sharia zal zich daarom in ieder geval niet laten afstoppen. Europa gaat dezelfde kant op als Noord Afrika en Turkije !

  Like

 3. Ja, zeker. Er zijn nergens zoveel joden afgevoerd als in Nederland. Walgelijk !!!

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Het hele conflict Israël Palestijnen is een conflict dat vanaf haar prilste onstaan vanaf de eerste dag dat zionisten neerstreken in Palestina einde 18de begin 19de eeuw onder invloed Hassan al Bana oprichter Moslimbroederschap en de groot moefti van Jeruzalem Amin al Hoeseini zeer verweven of beter gezegd geinitiëerd door de islam. De islamitische religie heeft alle ingrediënten aangereikt voor de onoplosbaarheid van dit conflict. Joodse nederzettingen in Judea en Samaria en de constante ophef daarover in westerse en arabische media zijn nooit de basale oorzaak geweest met betrekking tot vastlopen vredesproces. De nederzettingen worden alleen gebruikt om een rookgordijn aan te leggen voor de naïeve west Europeanen die nauwelijks weet hebben van de in en outs van de islam. Wil je het probleem begrijpen zul je in de huid van de moslim moeten kruipen en al je westerse rationaliteit en moraal en rechtvaardigheid moet je thuis laten. De oplossing van dit Joods Palestijnsconflict moet uiteindelijk afgegeven worden vanuit de centra waaruit de islamitische oelema (de wetenden) opereren. De Al Azar universiteit in Caïro is zo’n episch centrum. Allen die verstoten tegen de regel de plicht het beschermen van de islam zullen vermoord worden. Het bestaan van Israël is een ernstige inbreuk zo niet de grootste inbreuk ooit op de goddelijkheid en de almacht van de islam. Dat was ook de rede dat de vredestichter met Israël Anwar Sadat vermoord werd. Zij die kennis hebben van de geschriften van de islam de moefti’s de imams de groot vizieren en de Ayatolla’s zij alleen hebben de sleutel in handen tot oplossing van het conflict. Zij hebben niet alleen kennis maar ook het alleen recht de islam te interpreteren en keuzen te maken voor de toekomst van de islam. Het gebruik van geweld en het vernietigen van alles dat de positie van de islam in de wereld aantast is tot nu het beste instrument gebleken. Het gebruik van geweld is de beste conservator van het islamitische geloof. Dit islamitisch geweld wordt zowel op moslims toegepast alsook op niet moslims. Dit al 1400 jaar. Dus alle westerse islam deskundigen bij elkaar, alle politici, alle pro en contra activisten zullen nooit een poot aan de grond krijgen in de Arabische wereld met betrekking oplossen van dit conflict. In het meest gunstige geval zullen ze gebruikt worden als nuttige idioten tenzij ze natuurlijk om persoonlijke reden uit zijn op vernietiging van Islaël. Vergeet het gerust. De moslim is vanuit zijn geloofsdoctrine verplicht Israël te bestrijden omdat de islam het verbiedt land ooit onder controle en bestuur van moslims onder bestuur komt van niet moslims en helemaal niet onder Joods bestuur. Het bestaan van Israël is een crisis binnen de islamitische geloofsleer en het accepteren van Israël als goede buur in het Midden Oosten is een klap in het gezicht van de profeet Mohammed en via Mohammed een klap in het gezicht van Allah. De acceptatie van Israél zal alle moslims doen twijfelen aan de waarde en de goddelijkheid van het islamitische geloof of ideologie. Het accepteren van Israël zou wel eens wereldwijd de implosie van de islam kunnen betekenen en bewerkstelligen.

  Like

 5. Stel dat er mensen een guerrillaoorlog tegen het anti-christelijke establishment zouden beginnen b.v.door het opblazen van het Europarlement als er vergaderd wordt ,zou deze organisatie dan ook nog gesteund worden door het Europese Gerechtshof en de ‘zogenaamde leiders ‘van Europa(met grote subsidie bedragen)!Gelukkig hoeven wij deze strijd niet zelf te voeren ,maar ik vermoed als de bestaande elite blijft doorgaan met Israël en haar inwoners te beledigen,dat Europa uiteindelijk in een grotere puinhoop zal eindigen als Hitler Duitsland aan het einde van de tweede Wereldoorlog !De eindregie is in goede handen ,maar zeker niet bij de bestuurlijke elite van het ten dode opgeschreven Europa!Jammer dat de meeste leiders in het Brusselse Babel niets geleerd hebben van het trachten uit te roeien van een bevolkingsgroep!Europa heeft waarschijnlijk als beloning hier de ‘vredelievende intolerante jodenhatende islam voor teruggekregen !Shalom van Léon van Duren

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Waarom denk je dat Hamas zo absoluut “transparant” is over zijn bedoelingen om Israël te vernietigen…?

  Heel simpel omdat die verdomde arabieren te stom zijn om te kunnen denken.
  Als Hamas zijn bedoelingen vanuit politieke standpunt zou versluieren zouden ze er helemaal niets van snappen en de leiders onmiddellijk af maken.
  Zo zijn die stomme varkens nu eenmaal.

  (Met excuses voor de varkens in ons midden…)

  Like

 7. Jan zegt:

  Hamas-terrorist Mohammed Zawari geliquideerd door Israëlische geheime dienst

  The Gaza-based Palestinian militant group Hamas has lashed out at Israel over the killing of a Tunisian named Mohammed Zawari, who the group said was one of its drone experts.

  According to reports, the 49-year-old Zawari was shot dead outside his home at the wheel of his car in the Tunisian city of Sfax on Thursday (15 December). The armed wing of Hamas, Qassam Brigades, said he had been part of the group for over 10 years and had been overseeing its drone programme.

  https://www.israellycool.com/2016/12/18/hamas-drone-terrorist-mohammed-zawari-eliminated-in-plane-sight/

  Like

 8. Jan zegt:

  Acteur Kal Penn doneert prijs MasterChef aan UNWRA, dwz Hamas


  Penn won the money with host Chef Gordon Ramsay cheering him on. And Beth Miller, the Self-Hating, Anti-Semitic “Jewish” U.S. “advocacy officer” for a Palestinian NGO, Defense for Children International-Palestine, did verbal orgasms on Twitter

  Kalpenn Suresh Modi) is an outspoken serial Islamo-butt-snorkeler who forgot his Indian Hindu roots. After playing an Islamic terrorist (“Ahmed”) on the TV series, “24,” Penn publicly sympathized with Gitmo terrorists and denounced profiling of terrorists and waterboarding and enhanced interrogation techniques as torture.

  http://www.debbieschlussel.com/83939/fox-cooking-show-masterchef-turns-into-hamas-fundraiser-courtesy-of-actor-obama-aide/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s