Hoe vrij is Nederland nog?

screenshot_60

(Door: Jaap Kooijman)

In oktober zijn twee opmerkelijke uitspraken door de rechtbank gedaan. De eerste was de uitspraak in de rechtszaak tegen Raffie Chohan en de tweede was de uitspraak van de rechter in de regiezitting tegen Geert Wilders. In het eerste geval leidde de uitspraak van de rechter tot het opleggen van een geldboete. In de  zaak Geert Wilders achtte de rechter dat er voldoende grond was om tot inhoudelijke behandeling van de zaak over te gaan. In beide gevallen staan/stonden zij terecht wegens het uiten van hun vrije mening. Een recht dat in  artikel 7 van de Nederlandse grondwet is geregeld. De interpretatie van dit grondrecht staat nu ter discussie dan wel ter oordeel van de rechter.

De veroordeling van Mw. Chohan was van dien aard dat haar feitelijk een spreekverbod van twee jaren werd opgelegd, daardoor restte niets anders dan tegen deze uitspraak in beroep te gaan. Het gegrond verklaren van de redenen om de rechtszaak tegen de Hr. Wilders te continueren, is niets anders dan een voortvloeisel uit politieke motieven.

De Nederlandse rechtspraak is in de afgelopen decennia dusdanig geïndoctrineerd door politiek correcte regels en gedragscodes dat er geen sprake meer is van een onafhankelijke rechtspraak zoals ooit in de grondwet beschreven. Decennia van benoemen van rechters met de “juiste” politieke kleur heeft geresulteerd in een voorspelbare rechtspraak die afwijkende meningen veroordeeld, want die passen niet in het politiek correcte stramien.

De politiek correcte Gutmensch fetisjeert van een maakbare samenleving waarin een ieder gelijk is aan het “ideale beeld van den mensch” zoals zij die voorhebben. Diversiteit is in zijn belevingswereld alle mensen in een potje gooien, flink roeren en voilà, de “universele mensch” is geboren. In dit beeld past niet de diversiteit van de volken van de Europese natiestaten die in hun bekrompen visie te “wit” zijn. Het feit dat al die volken hun zelfbeschikking hebben geregeld in hun grondwetten en hun culturele tradities dringt niet tot de botte hersentjes van de vertegenwoordigers der Verenigde Naties der Socialisten door.

Waar in Nederland kun je nu nog vrij publiceren, demonstreren of vertellen wat je denkt? Gezien de uitspraken van de rechters kan dit slechts op die plaatsen waar het politieke debat gevoerd wordt. Alleen in de beslotenheid van de plenaire vergadering van de politieke arena kan men in het kader van vrijheid van meningsuiting een afwijkende mening ventileren. In alle andere gremia loopt men de kans op grond van zijn/haar mening te worden vervolgd wegens discriminatie, aanzetten tot haat en/of racisme. Een tendens die zeer zorgelijk is.

De Nederlandse burger die sinds het ontstaan van ons Koninkrijk in 1815 was voorzien van fundamentele grondrechten wordt deze rechten sluipend ontnomen door “democratische” processen waar diezelfde burger buiten gehouden wordt. Het buigen voor minderheden, neem bijvoorbeeld de terreur van de anti-zwartepieten club, is gemeengoed geworden. Het omarmen van “verenigingsrechtspraak” van foute ideologieën is de toekomst.

Gelukkig hebben wij in Nederland de verzetshelden Raffie Chohan en Geert Wilders. Zij vertegenwoordigen een groot gedeelte der Nederlandse bevolking dat zich tot nu toe stil gehouden heeft. De uitkomst van de rechtszaken en de daarop volgende beroepen zullen ongetwijfeld leiden tot grote ontevredenheid onder dat stille deel der bevolking, echter het wachten is op die dag dat de vlam in de pan slaat en het Nederlandse volk in opstand komt. Tot die dag dienen wij onze verzetshelden op alle mogelijke wijzen bij te staan. Steun Raffie en Geert in hun strijd die ook de onze is! Geef ruimhartig aan de crowdfunding campagne voor Raffie en doneer geld aan het steunfonds van de PVV om de kosten van hun advocaten te kunnen betalen. En voor later: steun en stem die partijen die opkomen voor onze vrijheid.

Ik sluit mijn relaas af met de bekende regels uit het gedicht van Hendrik van Randwijk: “Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht . . .”

Door:
Jaap Kooijman
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", establishment, Justitie, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

13 reacties op Hoe vrij is Nederland nog?

 1. koddebeier zegt:

  De “rechtspraak” in Nederland is al jaren een aanfluiting en tot overmaat van ramp sinds enige tijd een speelbal van politiek links !!!
  Mede door de vele D66 stemmende rechters is de “rechtspraak” die van bananenrepubliek geworden !!

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Als je de PVDA & Groen Links zou moeten geloven is de vrijheid BETER dan OOIT.
  Alleen discriminatie & racisme moet nog worden uitgeroeid…daarna gaat het FANTASTISCH!

  Geliked door 1 persoon

 3. wauso zegt:

  3 Rechters die ik heb meegemaakt in een proces hebben in het arrest gewoon zitten liegen. Het zijn minkukels die buigen tot aan de Hielen van bedrijven en politici. Maar ze konden in feite ook niet anders dan de boel besodemieteren, ten eerste om 1 Rechter uit de wind te houden ten tweede om de Elite geen schade te berokkenen (AFM/DNB) en ten derde zou het dan slecht zijn afgelopen met Aegon met misschien wel faillissement.
  Ook het proces tegen Wilders en mw. Chohan zijn showprocessen die dien om de politieke elite te bevredigen. Bij de Pegida demonstraties in het begin was het ook duidelijk waarneembaar dat van hogerhand opdracht gegeven was om ernstig geweld te veroorzaken. Het politieke krapuul voelt nattigheid en dit is dus een manier van handelen om hun tegenstanders te onderwerpen en het liefst te doden !

  Geliked door 3 people

 4. Jan zegt:

  Suzanne Shattuck kan een zus van Geert Wilders zijn, is kotsbeu van de islambagger en de agressieve en criminele BLM en homo, flikker, transseksuelen teringzooi waarmee de PvdA ook dweept

  Geliked door 1 persoon

 5. Van dichtbij meegemaakt hoe een goede vriend vanwege angstaanjagende bijbelse metaforen uit een kerk werd gezet met als voorwendsel dat deze man een gevaar zou kunnen zijn voor de familie van de voorganger !Hoewel,ik deze vriend altijd gewaarschuwd heb dat de zich rechters noemende mannen en vrouwen van het hof te Den Bosch deze bijbelse metaforen niet zullen bestuderen ,en het ten onrechte in zijn nadeel zullen beslissen tot gevangenisstraf ,dat is inmiddels ook zo geschied!!!Dus voor deze man gold niet de vrijheid van meningsuiting en hij zit nu volledig zinloos zijn onverdiende straf uit!!!De rechters houden voor mijn bevooroordeelde waarneming elkaar de hand boven het hoofd hoe schuldig of onschuldig je ook bent!Maar gelukkig zijn er waarschijnlijk ook nog rechters die wel ruggegraat hebben!Shalom van Léon van Duren

  Geliked door 2 people

 6. Vrij, alles van ons wordt gecontroleerd en opletten met wat je zegt. Of dat nog vrijheid is ?

  Like

 7. Die hele vrijheid van meningsuiting is een fopspeen voor de schapen. Je mag alles zeggen, als het maar in het straatje van de heerserij past. Elke hiervan afwijkkende overpeinzing wordt bestraft en als dat eens een keertje niet gebeurt is dat om de schapen een bot te geven en in slaap te wiegen.

  Like

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Het Volk, dat voor tirannen zwicht
  krijgt met meer consequenties ooit te maken
  want daardoor dooft dus niet alleen het licht,
  er volgen ernstiger niet te verteren zaken…
  dat Volk raakt héél zijn toekomst kwijt
  daar het domweg niet beter wenst te weten
  en te laat komt achteraf de spijt…
  als blijkt dat het Zijn Vrijheid kan vergeten !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 9. ronezerman zegt:

  @Leon 25 okt 21.48. De corruptie begint vaker in de rechtszaal. De officier maakt zich schuldig aan een strafbaar feit. Artikel 261 WvSR. Namelijk: het ten laste leggen van een bepaald feit, met de bedoeling daar ruchtbaarheid aan te geven. Nog iets concreter: FEIT is dat ik 17 aoril 2011 een briefje in de bus deed bij een “voorganger” van een kerk (in Maasbracht). Over vrijheid van meningsuiting gesproken! Wat mij door het O.M. ten laste werd gelegd, en door een “foute” rechter/ raadsheer) bewezen werd verklaard, is dat ik genoemde voorganger zou hebben bedreigd met”verkrachting”, en met “feitelijke aanranding van de eerbaarheid”, en “met eig misdrijf tegen het leven gericht”, en “met zware mishandeling”, omdat ik genoemd persoon “opzettelijk dreigend” een brief heb doen toekomen! Dat ik vanwege deze LASTERpraktijk onschuldig in de gevangenis mag vertoeven, zou mij tot eer mogen strekken! SHALOM vanuit de gevangenis! Ron Ezerman. ronezerman@hotmail.com.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Alleen nog de rode communistische, en de politiek-correcte mening mag nog geuit worden. De RODEN, en de hielenlikkers van Demonen666 signatuur, zitten vuistdiep in het OM, Justitie en Politie. En de rode media, en de rode omroepen en de pers, huilen met “deze wolven”, mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s