Is Nederland vol?

screenshot_61

(Door: Wim van Schaik)

Er werd nog net niet gevlagd toen de zeventien miljoenste inwoner in ons land werd geteld. Maar het scheelde niet veel. Iedereen blij leek het wel. Zelfs de milieubeweging had niets te zeuren. Ineens deden natuurbehoud en CO-2 reductie er niet meer toe. Dat laatste is minder erg, maar bij die bevolkingstoename mogen we gerust bedenkingen hebben. Nederland is met 502 inwoners per km2 na Malta het dichtstbevolkte land van Europa. Op wereldniveau staan we zelfs in de top tien bevolkingsdichtheid: na Bangladesh, Taiwan en Zuid-Korea op de vierde plaats!

Volgens de CBS-Bevolkingsprognose heeft Nederland nog jaren te maken met bevolkingsgroei. Tot 2040 stijgt de bevolking naar 17,8 miljoen. Daarna is er nog steeds toename, maar heel langzaam, naar 17,9 miljoen inwoners in 2060.

Die aanwas komt niet doordat Nederlandse vrouwen zwanger worden. Nee, we laten massaal mensen met vreemde en niet zelden Westen-vijandige culturen binnen. Vandaar dat vooral de allochtone bevolking blijft groeien; van 3,5 miljoen op 1 januari 2012 tot 5,4 miljoen in 2060. Het aandeel allochtonen stijgt van 21% in 2012 naar 31% in 2060. Het percentage niet-westerse allochtonen stijgt daarbij het sterkst; van 12% in 2012 naar ruim 18% in 2060!

Nu zeggen dit soort prognoses lang niet alles. De CBS-prognose bijvoorbeeld dateert uit 2013 en is achterhaald. Toen was immers de ‘vluchtelingen’ invasie van 2015 nog niet in beeld. En ook dit jaar zullen er weer veel, heel veel meer asielzoekers binnen komen dan het CBS in 2013 inschatte. Al was het alleen maar door het grote aantal na-reizigers door gezinshereniging. De politiek, geholpen door de media, kan de mensen wel sussen door te doen alsof de asielinstroom in 2016 meevalt, maar de effecten van 2015 zullen de komende tijd alleen maar duidelijker worden.

Kort gezegd, de bevolking blijft toenemen door ongecontroleerde immigratie. En daar hoeft de vlag echt niet voor uit, want dankzij onze politiek correcte multiculturele ‘elite’ heeft Nederland al decennialang een immigratie- en integratieprobleem. En dat probleem wordt zo alleen maar groter. Het vreet aan onze cultuur, aan onze economie en aan de verzorgingsstaat.

Wie niet stekeblind is, staat niet te juichen bij de komst van nummer 17.000.000, waarschijnlijk een Mohammed. We weten inmiddels maar al te goed wat die toename meebrengt: Meer ‘verwarde mensen’ die op straat met messen zwaaien. Meer multiculturele ‘verrijking’, zeg maar islamisering met nog meer moskeeën, polygamie, kindhuwelijken c.q. pedofilie, vrouwenonderdrukking, homohaat, antisemitisme, geweld, aanrandingen en verkrachtingen. Meer straten en wijken die geterroriseerd en vervolgens omgeturnd worden tot heuse enclaves. Meer druk op de gezondheidszorg, het onderwijs, de woningvoorraad en onze sociale voorzieningen.

Is Nederland vol? Pim Fortuyn vond vol een subjectief begrip en sprak liever over druk. Daarmee nam hij afstand van wat koningin Juliana ooit zei en wat Jan Pronk (PvdA!) later nog eens herhaalde: “Nederland is vol, sterker nog, overvol.”

Fortuyn zag Nederland zich ontwikkelen tot een stadstaat en meende daarom dat het ook dienovereenkomstig bestuurd en bebouwd zou moeten worden. En verder noemde hij het een illusie dat Nederland (welk land wel?) een asielbeleid zou kunnen voeren. En dat is meteen de kern van de zaak. Fortuyn zei het zo: “Dat (het asielbeleid) slaat inmiddels al nergens meer op. Een rationele oplossing voor de toestroom van vreemdelingen is het voeren van een immigratiebeleid. Stapt men daar op over, dan kan men quota stellen en zo nodig eisen stellen aan de nieuwkomers. Geen softe eisen, maar keiharde eisen waaraan binnen een vooraf te stellen tijd moet worden voldaan. Voldoet men hieraan niet, dan is de keiharde sanctie; uitzetting. Immigranten komen natuurlijk aan met de vereiste papieren, zonder papieren wordt men in geen enkel geval toegelaten.” Dat was in 2002.

Inmiddels zijn we ruim veertien jaar verder, heeft men niet willen leren van Fortuyn en is de situatie zo nijpend dat op veel plaatsen de noodklok wordt geluid. Het is al lang niet meer alleen maar druk. De vijfde colonne, al gesignaleerd door Fortuyn, manifesteert zich met de dag brutaler en gewelddadiger. Daarom is het antwoord op de vraag of Nederland vol is: Ja, Nederland is vol.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Allochtonen, cultuurrelativisme, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

39 reacties op Is Nederland vol?

 1. Steven zegt:

  Nee hoor..er kunnen nog 4 Miljoen ‘vluchtelingen’ bij…

  Like

  • Woudstra zegt:

   We hebben nu ruim 17 mln bewoners die zou stijgen naar 17,8 mln. in 2040 en naar 17,9mln in 2060 dat is in totaal 100.000 mensen in 2060 – nu 2016 = 44 jaar. Peanuts derhalve.
   Er kan nog heel veel bij in het oosten en noordoosten waar je nog kilometers ver kan zien om het over Westfriesland nog maar niet te hebben waar we zelfs leegstand hebben van huizen in, ik noem maar een paar dwarsstraten: De Weel, Zijdewind, Kolhorn, Verlaat etc. en men eveneens druk aan het bouwen is!!!! Hieronder zijn een drietal grote stolpboerderijen die nu anti-kraak worden bewoond en enkele afgelegen huizen hebben vluchtelingen als tijdelijke behuizing.

   Like

 2. tinekevanschagen zegt:

  En das dan ook precies de reden ,waarom Pim Fortuyn uit zijn pantoffels is geschoten!!
  Hij had een zeer vooruitziende blik!
  En dat stond ze niet aan! Zijn visie paste niet in agenda 21.
  Tegelijkertijd werd de democratie afgeschoten!!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. joopklepzeiker zegt:

  Overvol, barstensvol, maar er kan nog meer bij volgens het intellect !

  Geliked door 2 people

 4. Steven zegt:

  Ik geloof HELEMAAL NIETS van die 3.5 – 4.0 miljoen allochtonen in Nederland. Volgens mij worden we gewoon dom gehouden over het werkelijke aantal.
  Bijna in elke stad in Nederland zie je al een EXPLOSIE van allochtonen op straat en in woonwijken met sociale woningbouw.

  Geliked door 2 people

 5. Hendrik zegt:

  Zodra je je gepensioneerd bent vertrek je naar een land als Hongarije! Hier wil je niet geconfronteerd worden met die slappe hap.

  Geliked door 1 persoon

  • Sjaak zegt:

   Hendrik !
   Wat gebeurt er wanneer je de elende achter je laat en het lot van je land
   aan vreemde overlaat ? Precies ! Het gaat zo snel naar de afgrond tot je
   de mededeling krijgt, dat de pensioenkas leeg is en er geen cent meer
   op je Konto in Hungarije gestort word !
   Omgekeert word een schoen eruit !
   De veroorzakers moeten eruit getrapt worden !

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ik wens je veel succes en plezier toe op je ouwe dag!
   Maar ik vrees er voor dat je er niet zult wennen.

   Het beste is gewoon hier te blijven en zo veel mogelijk van die beesten de dood in te jagen.

   Geliked door 1 persoon

 6. Claudia M. zegt:

  Ieder die z’n verstand gebruikt, gaat kijken waar hij/zij in de toekomst dus naartoe kan. Mocht ik echter, mede door toedoen van “het beste kabinet sinds WOII, werkeloos raken, die kans zit er dik in met dank aan de prestatieafspraken met huidige wetgever, dan ben ik daarna zo snel mogelijk weg.

  Ik vraag me af in hoeverre het mogelijk is je opgebouwde pensioen en het feit lang genoeg in Nederland gewerkt te hebben voor mij nu eens goed uitpakt? Geef mij mijn deel ook maar mee, dat u bij alle buitenlanders ook, dus waarom ik niet? Verschil, van mij hoort u nooit meer iets!

  Ik vertrek anders ook graag voor 650,- euro per maand mijn leven lang!

  Geliked door 1 persoon

 7. ildiko zegt:

  http://www.express.co.uk/news/world/724800/Syrian-refugee-Ghazia-A-four-wives-23-children-320000-benefits-germany-Montabaur-Twasif als dit soort broedmachines worden binnengehaald dan ziet voor Nederland en voor Europa zeer somber uit. Van deze kinderen zelfs na 10-e generatie zal niks worden. Zelfs de derde generatie migranten zijn fanatieker en achterlijker dan de eerste ze alles afwijzen wat de westerse cultuur hun kan bieden omdat hun Allah en hun Koran en hun islam tellen meer dan onze democratische wetten. Ik zie geen toekomst met zulke generatie hier in Nederland,( de misdaad en armoede zal toenemen) en de vele primitieve import maakt per dag alles ernstiger.

  Geliked door 1 persoon

 8. Thoth zegt:

  Yep, wij zijn vol, hartstikke vol. Dus, geen ‘vluchtelingen’ meer. Laten ze maar naar de USA, Canada, etc. gaan. Ik ga niet meer voor ze betalen.

  Geliked door 2 people

 9. jungleelephant zegt:

  Lip aan lip in een inmiddels geislamiseerde wijk is geen leven maar zien te overleven!Met dank aan het wanbeleid van onze roverheid!

  Like

 10. Mary zegt:

  Misschien moet iemand het in de (nabije) toekomst zo ongelooflijk onaantrekkelijk voor deze uitvreters maken dat ze graag teruggaan naar hun Islamitische zandbakken of Afrikaanse jungle, goed begin is alle uitkeringen stoppen, alle criminele Islamieten er uit, haatpredikers eruit moskeeën sluiten, niks gratieshhhhh, mensen die zich niet aanpassen aan onze cultuur of deze niet respecteren (b.v. ons Sinterklaas/zwarte Piet kinderfeest) er uit, onze taal niet spreken eruit (wil je naar Australië emigreren zul je eerst voor een Engelse toets geslaagd moeten zijn) etc. zijn we het overgrote merendeel al kwijt, een soort grote voorjaar schoonmaak?!!.

  Like

 11. mr.Ethos zegt:

  Ja Nederland is vol, over 14 jaar spreken we mekaar wel weer doei.

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  Natuurlijk is Nederland vol.
  Het beleid om boeren weg te pesten levert veel grond op voor vinexen en veel van onze polders zijn inmiddels volgebouwd.
  Wegen en openbaar vervoer? Vol.
  De hoogste tijd om de grenzen te herstellen en iedereen, die hier niet hoort, de mogelijk te geven om elders een bestaan op te bouwen. Netjes gezegd.

  Like

 13. Jan zegt:

  Uitspraken van ‘onze’ linkse gekken:

  ‘Nationalisten denken door het neerzetten van een hek om hun land de problemen
  buiten te kunnen houden. Dat is heel gevaarlijk.’
  Minister-president Wim Kok, l mei op een partijbijeenkomst in Maastricht.
  Geciteerd in NRC Handelsblad, 2 mei 2002

  De kernvraag is of we ons laten leiden door angst, onverdraagzaamheid en haat
  of door een gevoel er samen voor te staan.’
  Minister-president Wim Kok (PvdA), 27februari 2002 op een partijbijeenkomst

  ‘Waakzaamheid tegen de onverdraagzaamheid is nu bijna 57 jaar na de oorlog weer
  een hoogst actueel onderwerp. Daarom is het zo goed dat we elk jaar weer opnieuw
  stilstaan bij wat er in Europa en in de wereld ten tijde van de Tweede
  Wereldoorlog gebeurde. De Februaristaking was het enige volksverzet in deze
  omvang in die gehele oorlog. (…) Het signaal aan de Duitse bezetter was
  gegeven. “Blijf met je fikken van onze Amsterdammers af.” En zo moet het nu ook
  zijn. Ik pik het niet en zal het nooit pikken dat we straks in Amsterdam twee of
  meer soorten Amsterdammers hebben.’
  Rob Oudkerk (PvdA), 25 februari 2001 bij de herdenking van de Februaristaking

  ‘Het is verhelderend het huidige anti-islamisme te vergelijken met het
  antisemitisme van voor de Tweede Wereldoorlog. Vervang in het interview van de
  Volkskrant met Fortuyn alle woorden als Marokkaan, islamiet, islam, imam en
  moskee door jood, jodendom, rabbijn en synagoge en je voelt de beklemming van
  het antisemitisme in de jaren dertig. Toen waren de joden zondebok voor de
  economische crisis, nu zijn moslims zondebok voor de veiligheidscrisis. (…)
  Voor een extremist als Fortuyn is er in het gematigde Nederland geen absolute
  overwinning weggelegd. Maar op weg naar de ondergang kan hij onnoemelijk veel
  schade aanrichten.’
  Marcel van Dam in de Volkskrant, 14 februari 2002

  Meer uitspraken van de geestelijke moordenaars van Pim op:
  http://www.pimfortuyn.com/de-moord/demonisering

  Pim zag het helder en de roden hebben zoals vanouds stront in de ogen

  Geliked door 2 people

 14. Dat lees je af aan de files in ons land af.

  Like

 15. delamontagne zegt:

  Nederland is niet vol, het is……………………..overvol.
  Toen ik als kind in 1950 in R,dam Zuid kwam wonen, woonden m,n ouders aan de grens van woonwijk.
  Daarbuiten begonnen gelijk de weilanden.
  Als we nu eens terug komen via Antwerp en Heinenoord-tunnel, gelijk, huizen, woonboulewvards, winkels, bedrijven vol, vol.
  We schrikken er gewoon van.
  Het hele eiland Ijsselmonde waar R,dam`Z op ligt is bijna volgebouwd.
  Waar kun je in NL nog s,morgens vroeg een Provinciale weg op gaan en km-lang de enige weg-gebruiker zijn.
  NL had geen enkele z.g.n “vluchteling”moeten opnemen.
  En GEZINSHERENIGING in de jaren 70 ?
  Ja, maar dan in de landen van oorsprong…………………

  Like

  • Jan zegt:

   Heb je van Ballard ‘Concentration City’ gelezen? Een man gaat uitzoeken of het waar is dat er geen lege ruimte meer is. Hij vertrekt, reist en reist, komt uit waar hij vertrok en merkt tot zijn schrik dat de tijd een gevangenis is want de klok wijst exact dezelfde tijd aan als toen hij weken terug vertrok.

   Ballard heeft meer van die dystopische verhalen geschreven, ook romans, zoals The Wind from Nowhere en High Rise, de laatste ook verfilmd
   https://www.theguardian.com/books/2015/oct/03/jg-ballards-high-rise-takes-dystopian-science-fiction-to-a-new-level


   Hong Kong

   Like

   • delamontagne zegt:

    Heb ik niet gelezen. Bij nazoeken naam Ballard kwam ik “Empire of the Sun” tegen.
    Dat kwam me bekend voor, wel gelezen. Moet ik nog ergens hebben.
    Dat zoeken naar waar aan ,t einder nog lege ruimte is, doet mij denken aan NL.
    Waar kun je in NL nog alleen zijn.
    Het gaat onderhand op Japan/Hongkong lijken.
    Daar is het al zover dat je op stations/ vliegvelden e.d. z.g.n. “Stilte-cubicles” hebt.
    Een soort klein kamertje als ,n grote bagage-kluis.
    Na instoppen van geld gaat deur open en kun je voor bepaalde tijd je jezelf afzonderen van de drukte.
    Een soort slaapcabine.
    Dat van “ruimte / tijd” gaat mijn denkraam enigzins te boven.
    Is meer iets voor m,n vroegere buurjongen, Robbert Dijkgraaf die nu iets gewichtigs doet in Princeton, N.J. Us.
    Probeerde mij toen ie 16 was dingen uit te leggen waar ik geen “Yota” van begreep.
    Niet iedereen kan superintelligent zijn………………….

    VERLATEN HASHIMA ISLAND JAPAN

    Like

 16. ildiko zegt:

  Zelfs als iedere land in 2 zou splitsen een deel westers en andere deel islamitisch zou dit toch nooit werken, de islam wilt overheersen, onderdrukken de hele mensheid. Ik vind dit echt zeer gevaarlijke ontwikkeling, met de vele westerse idioten die steeds dieper en dieper voor de islam knielen. Heeft de islam iets positiefs in de wereld betekent???? nee ! dus mijn conclusie STOP DE ISLAM.

  Like

 17. Als iedereen nou een beetje opschuift kunnen er nog meer mensen in de hangmat liggen. Dus we maken geen Participatiesamenleving maar een Opschuifsamenleving. O, en willen de mensen die aan het randje staan laarzen aantrekken, want de Noordzee is nat. Maar u mag natuurlijk straks ook op de boot van Sinterklaas stappen naar Spanje, als Veegpiet, voor de straten daar.

  Like

 18. Sjaak zegt:

  Vandaag in de Televaag !
  Meisjes niet veilig bij prins Bernhard
  Prins Bernhard heeft in paleis Soestdijk jonge meisjes aangerand. Dit blijkt uit de biografie van onze voormalige vorstin Juliana door Jolande Withuis. Zij werkte zes jaar lang aan het boek, dat maar liefst 800 pagina’s telt.

  Withuis versterkt het beeld van de schavuit van Oranje, de bijnaam die prins Bernhard kreeg. Uit haar biografie: „Gouvernante Nitschmann deed haar deur op slot om zich de prins van het lijf te houden. Haar zeer jonge opvolgster werd door hem belaagd. Een zestienjarige logee werd in haar logeerkamer door de prins betast onder haar blouse en op haar mond gezoend; ze wist hem haar kamer uit te werken en stortte haar hart uit bij een vertrouwd staflid; dat haar geloofde, aangezien hij uit diverse andere bronnen met Bernhards gedrag bekend was. Een jong lid van Juliana’s toneelclub werd door Bernhard aangerand toen ze aan zijn uitnodiging gevolg gaf om wat schilderijen te komen bekijken, waarna de regisseur jeugdige actrices niet meer ongechaperonneerd door het paleis liet lopen als de prins thuis was.”
  Prins, geen heer
  Uit de biografie blijkt ook dat koningin Juliana een eenzame vrouw was en dat haar huwelijk met Bernhard nog slechter was dan tot nu bekend was. Withuis schrijft dat prins Bernhard Juliana vanaf het begin van hun relatie systematisch heeft vernederd: “Hij mag een prins zijn, een heer is hij niet“, citeert Withuis een waarnemer die zag dat Bernhard Juliana tijdens hun huwelijksreis ‘alleronhebbelijkst’ behandelde. Bernhard was veel op reis waardoor Juliana veel alleen was.

  Volgens de schrijfster had Juliana “een hang naar het hogere” . Dit is een van de reden dat zij in de ban raakte van gebedsgenezeres Greet Hofmans. Ook miste zij volgens Withuis de “mentale discipline, een innerlijke ordenende instantie die haar vrij uitwaaierende verbeelding begrensde.”

  Like

 19. Wachteres zegt:

  De norm voor ‘vol’ ligt tegenwoordig bij het bedrijfsleven.

  Een land is pas vol als er geen bron van inkomsten meer is voor alle inwoners. Dus als de mensen niet meer in hn levensonderhoud kunnen voorzien.

  Een puur economsiche beoordeling.

  Miljoenen mensen binnenhalen is dan weer strijdig met die opvatting. Of men moet al aan de toekomst denken en aan het feit dat de autochtonen steeds minder kinderen krijgen.

  Daar hebben we de instroom dan weer voor. 😦

  Like

 20. koddebeier zegt:

  Veruit het merendeel van de politici zijn totaal de weg kwijt en horen in een inrichting zodat ze geen ellende meer kunnen veroorzaken !!

  Like

 21. Jade zegt:

  Weldra heeft Nederland nog maar 5 miljoen inwoners…
  En die gaan elkaar dan allemaal te lijf omdat er niks meer te vreten is.

  Like

 22. Pingback: Het eerlijke verhaal: GroenLinks is helemaal niet groen | E.J. Bron

 23. Pingback: Nederland was (ooit) te vol | Partij Vrij Almelo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s