Het ergste wat je tegenwoordig kunt zijn, is blank

screenshot_73

(Door: Sietske Bergsma)

Blanke zelfhaat: volgepompt met schuld en lijdend aan het doorgeef-syndroom

Ergens in de tijd, niet zo lang geleden, was het ergste wat je maar kon zijn een racist. Niet lui, naïef of dom, maar een racist. Dat gedoe met Zwarte Piet, de opkomst met ‘Black lives matter’. In de speeltuin zag ik vorige zomer een moeder aan een andere moeder vragen of ze met haar donkere “schattige” dochtertje op de foto mocht. Dat soort dingen. We drukten alles wat zwart, althans etnisch of cultureel ‘anders’ was, steeds dichter tegen ons aan, om ons ongemak over een mogelijke beschuldiging een beetje te verhullen. Allemaal tevergeefs, want die toestand is bijna onmerkbaar, zo geruisloos als een verre komeet, voorbijgetrokken en heeft plaats gemaakt voor een nieuwe opgedrongen status quo, een komeet die dit keer gewoon inslaat: álle blanke mensen zijn racisten, zó racistisch dat ze het zelf niet doorhebben, en zelfs als ze proberen om het niet te zijn. Dus ook comateuze of hersendode, blanke patiënten op de IC en ook blanke Alzheimerpatiënten die niet meer weten waar de voordeur is. Een interessante vraag zou zijn of blanke mensen in hun graf ook racistisch zijn. Er gaan altijd wel een paar handen in de lucht als je zoiets vraagt, dus wie weet. Het ergste wat je tegenwoordig kunt zijn is dus gewoon: blank. Full stop.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in discriminatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het ergste wat je tegenwoordig kunt zijn, is blank

 1. Gisteren eens een keer het Journaal van 20.00 uur gevolgd. Het ging bijna uitsluitend over het racisme van blanke Nederlanders. Hoe denk je dat moslims mij (niet-moslim) zien? Als een gelijkwaardig mens? Veel minder natuurlijk, als het laagste van het laagste! Dat is pas racisme!!! Ik heb hierover het racismebureau wel eens aangeschreven. Maar geen antwoord of je wordt doorgestuurd van het kastje naar de muur. “Ga hierover maar eens met professionele hulp praten” En wat adressen van psychiaters in Amersfoort… daar heb ik alleen geen donder aan!!!

  Like

  • Republikein zegt:

   Niet in de ethiek, wel als een zgn, blinde vlek.

   Ik ken iemand die nogal wantrouwig en defensief is. In communicatie vraagt hij zich constant – vaak hardop – af waarom mensen iets aan hem vragen of tegen hem zeggen. ‘Waarom wil je dat weten?’ en ‘hoezo heb je het daarover?’ zijn z’n meest geuite boodschappen. Mensen die hem niet kennen reageren op hun beurt vaak een beetje defensief en verward op zijn houding. Een vrij natuurlijke reactie lijkt me. Hij echter denkt dat ze inderdaad niet te vertrouwen zijn. Alleen honden kun je vertrouwen zegt-ie. Hij heeft er vier. Allemaal enge waakhonden.

   Niet blaffen maar bijten.
   Leuk he?

   Zie verder, als je zin hebt, of sla het over, ggrrr, woefblaf.
   http://www.psychologisch.nu/content/psychologisch-woordenboek-blinde-vlek
   Of sla het de hele reactie over.
   GVDGVD.

   Like

 2. Steven zegt:

  Schijnbaar zijn we zo racistisch dat het dan ook gerechtvaardigd is om als BLANKE een wandelend potentieel slachtoffer te worden van allochtonen geweld.
  Want zeg nou zelf, het zijn alleen blanken die klappen vangen, beroofd worden of hun huis wordt leeg geroofd. Maar dat zullen we vast wel verdiend hebben voor het racistisch zijn en natuurlijk de slaventijd…

  Like

 3. A.J. de Koning zegt:

  Nou, ik voel me helemaal niet schuldig en ben gewoon blij dat ik blank ben. zoals een zwarte blij zal zijn dat ze zwart is en dat gedoe wat er vroeger gebeurt is aan racisme tegen zwarte bevolkingsgroepen die als slaven werden verhandeld daar hebben andere zwarten volop aan meegedaan en goed aan verdient. Het is bovendien lang voor mijn geboorte gebeurt dus waarom zou ik mij daar schuldig over voelen, net zo goed als de Duitse jeugd zich ook niet hoeft te verontschuldigen dat er Joden zijn vermoord want ook daar kan de huidige jeugd niets aan doen, ze hoeven het niet weg te moffelen maar ze zijn er onschuldig aan. Dus ik zou zeggen leef vrolijk verder en laat beslist geen schuld op u en verontschuldig u niet wat de zwarten er ook van vinden want die worden graag als slachtoffer beschouwd want dat levert vaak geld op.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Ik heb schijt aan alle debielen links/rechts, christelijk of met een tintje/kleurtje die mij een schuldcomplex proberen aan te lullen, verrek maar !!
  Val dood op je verjaardag dag zijn in een jaar tijd van jullie gekkies af !

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Het wordt met de dag gekker, komt verdorie Molenpaard Meulenbelt- die linkse Eucalypta- om de hoek kijken, om ons nog meer LINKSE WAANZIN op te dringen. Starnakelsgek is dat mens. Maar ja gestoord zijn die allemaal, die linksen. Socialisme is net als de islam een hersenafwijking.

  Like

 6. Drs.P. zegt:

  “Het ergste wat je tegenwoordig kunt zijn, is blank”
  Vervelend hoor maar we leven nog steeds in een blank Nederland en laten al die fucking gekleurden oppleuren naar hun eigen land!! En wat een gigantisch gezeik over racisme, ook van ene gigantische domme debiele denk-muts. Ook oppleuren naar je eigen klote land, maar ja, daar zijn geen uitkeringen waar blanke “racisten” hier voor moeten werken!!
  Laat mij maar lekker “racistisch” zijn!!!

  Like

 7. toetssteen zegt:

  Ik krijg de hik van deze opgeklopte humbug.
  Happy deepavali. Ow ben ik nu en racist?

  Like

 8. Nou ze denken maar wat ze willen denken, het interesseert mij geen moer. Ik ben al eens uitgescholden voor he’ whity.

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Ik hoef die cursus niet.
  Het lijkt me net zoiets als die cursus van Jan Jaap van der Kwal: “Hoe kom ik van mijn islamofobie af “.
  DAAR WIL IK HELEMAAL NIET VAN AF.
  Als “blanke” ben je per definitie toch altijd racist.
  So-it-be.
  Etnisch profileren doe ik ook al 10-tallen jaren, sinds ik vroeger met veel Nationaliteiten te maken heb gehad.
  Ook niets slechts mee, strekt tot eigen voordeel.
  Maar als witte NL-er mag je blijkbaar ook geen grappen meer maken, wit/zwart, zoals deze onschuldige Belg::
  Blankenberge aan de kust….

  Like

 10. Harry Kooistra zegt:

  Ik heb geen kleurprobleem met mijn huid. En ook niet met dat van een ander. Mensen moeten hun huidskleurprobleem niet op mij projecteren. Ik zie mijzelf daarin heel anders.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  De titel van dit bericht konden de woorden van Theo van Gohg himself zijn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s