HET SPROOKJE VAN EEN WELLUSTIGE PRINS

screenshot_76

Prinses Juliana en prins Bernard op de tandem (1936)

(Door: “Driek”)

Heel veel jaren geleden, toen je menschen van alles en nog wat kon wijsmaken, leefde er in Duitsland een arme prins die zo dol was op mooie jonge vrouwen, protserig glimmende  uniformen met oorkondes en gouden tressen, paleizen en allerlei andere aardse fraaiheden, dat hij, om al zijn wensen in vervulling te doen gaan, een schatrijke prinses aan de haak sloeg. Deze prinses nu, Juliana geheten, was de aanstaande koningin van een klein doch zeer rijk land. En de bevolking van dat rijke land waar de bomen soms wel tot den hemel groeiden, was toevallig zeer koningsgezind en omarmde liefdevol deze eerzuchtig hebberige Duitse vlegel die alras een heerlijk luizenleventje leidde. Het geld kon gewoon niet op.

Ja, scherpe lezer van E.J. Bron, het haantjesgedrag van wijlen prins Bernard blijft ons nog altijd bezighouden. Want nieuwe amoureuze avonturen van deze walgelijke schuinsmarcheerder kwamen onlangs weer aan het licht. Wat wil het geval?

Welnu, zojuist lees ik in één onzer Socialistische Couranten dat prins Bernard in het paleis Soestdijk jonge meisjes heeft aangerand. Dit blijkt uit de biografie van onze voormalige vorstin Juliana door Jolande Withuis. Zij werkte zes jaar lang aan het boek, dat maar liefst 800 pagina’s telt. Withuis versterkt het beeld van de schavuit van Oranje, de bijnaam die prins Bernhard kreeg.

Uit haar biografie: „Gouvernante Nitschmann deed haar deur op slot om zich de prins van het lijf te houden. Haar zeer jonge opvolgster werd door hem belaagd. Een zestienjarige logee werd in haar logeerkamer door de prins betast onder haar blouse en op haar mond gezoend; ze wist hem haar kamer uit te werken en stortte haar hart uit bij een vertrouwd staflid; dat haar geloofde, aangezien hij uit diverse andere bronnen met Bernhard’s gedrag bekend was.

Een jong lid van Juliana’s toneelclub werd door Bernhard aangerand toen ze aan zijn uitnodiging gevolg gaf om wat schilderijen te komen bekijken, waarna de regisseur jeugdige actrices niet meer ongechaperonneerd door het paleis liet lopen als de prins thuis was.”

Uit de biografie blijkt ook dat koningin Juliana een eenzame vrouw was en dat haar huwelijk met Bernhard nog slechter was dan tot nu bekend was. Withuis schrijft dat prins Bernhard Juliana vanaf het begin van hun relatie systematisch heeft vernederd: “Hij mag een prins zijn, een heer is hij niet“, citeert Withuis een waarnemer die zag dat Bernhard Juliana tijdens hun huwelijksreis ‘alleronhebbelijkst’ behandelde. Bernhard was veel op reis waardoor Juliana veel alleen was.

Volgens de schrijfster had Juliana “een hang naar het hogere” . Dit is een van de reden dat zij in de ban raakte van gebedsgenezeres Greet Hofmans. Ook miste zij volgens Withuis de “mentale discipline, een innerlijke ordenende instantie die haar vrij uitwaaierende verbeelding begrensde.”

Lezer, dit boek van Jolande Withuis over prins Bernard lijkt mij zeer interessant.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, establishment, Graaien, Hypocrisie, Koningshuis, Seks. Bookmark de permalink .

35 reacties op HET SPROOKJE VAN EEN WELLUSTIGE PRINS

 1. Drs.P. zegt:

  Wisten we allang, Bernard was een SS-pedofiel eerste klas and so was Klaus!!!

  Like

 2. YY zegt:

  Tja, PB. Het narcisme spatte eraf, het anti-sociale is bewezen (diefstal, fraude, omkoping, verkrachting, aanranding, enz.) en het chronisch vreemdgaan goed gedocumenteerd.
  Kortom, alle 3 de assen van psychopatie scoren hoog genoeg om te kunnen concluderen: Prins Bernard was een psychopaat.
  Een trekje waar je af en toe ook een glimp van kan opvangen bij WA. Dit is vermoedelijk vroeg onderkend en om die reden is de opvoeding behoorlijk stringent gehouden.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Ze hadden die genotzuchtige patser, die door een gelukkig toeval uit een gouden k*t is gegleden, al op heel jonge leeftijd aan het werk moeten trappen. In de kolenmijnen bijv.
  Wát vormt dat luizenleventje van die schoft toch een schril contrast met het bestaan van mijn vader, die gedurende zijn werkzame leven elke dag in een donkere, lawaaierige fabriekshal heeft doorgebracht en die nu eenzaam in een kamertje zit weg te kwijnen.

  Over “hemel” gesproken: zouden die ‘oranjes’ nu werkelijk denken dat ze straks ook nog eens in “de hemel” komen? Ze doen alles wat in de ogen van “hun” God een gruwel is!

  Es ist wirklich zum kotzen!!!.

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   @Tistochwat: Nou, als je met die gouden k*t die van zijn moeder, Armgard von Cramm, bedoelt, kun je beter hooguit spreken van verguld zilver: Zij en de familie von Lippe-Biesterfeld, waar ze introuwde, waren verre van gefortuneerd en al was het dan niet in de mijnen, hun twee zoons hebben wel degelijk moeten werken voor de kost! Bernhard maakte carriëre in het bedrijfsleven, bij IG Farben. Nee, natuurlijk was dat niet zijn ideaal: Hij wou leven als de prins, die hij van den bloede was! Dus lag het voor de hand, dat hij de kans greep om met de schatrijke, zij het ook plompe, wereldvreemde Nederlandse kroonprinses te trouwen,een oplossing voor alle partijen, want ze kwamen haar verder aan de straatstenen niet kwijt! En vooral ná de oorlog betekende het: Een goede positie voor zijn broer Aschwin, een veilig en luxueus domicilie voor zijn moeder èn haar minnaar, Kol. Alexis Pandhzoulichew……Iedereen blij, kortom. Behalve Juliana waarschijnlijk, op den duur…..

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 27 oktober 2016 om 09:14

    Tja, als ik een naam lees, die te maken heeft met de ‘oranjes’, denk ik automatisch aan een “gouden k*t”. Het is een soort reflex.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik sta versteld, telkens weer, hoe goed jij op de hoogte bent van alles wat het de oranjes te maken heeft. Trouwens elke koninklijke familie, waar dan ook.
    Ben je soms een tijd lid geweest van dat soort bladen, ik zou niet weten hoe iemand dit allemaal zou moeten weten of vandaan zou moeten halen.
    Zelfs hoe de broers van bernard heten en waar ze gewerkt hebben.
    Zo iets kan toch alleen maar ontstaan uit zuivere belangstelling.
    Waar is zo iets ooit een keer ontstaan vraag ik mij af want mensen die nog oninteressanter en nuttelozer zijn, zijn voor mij nauwelijks voor te stellen.

    Jij weet meer van de oranjes dan de meeste mensen van hun eigen familie.
    En dat voor iets wat je eigenlijk verafschuwt, vind ik dit zeer vreemd.
    Of toch gewoon een vrouwen dingetje om dit te willen weten.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.:Ach ja, mijn ouders waren thuis erg Oranje-gezind, lange tijd,tenminste, en we hadden er thuis wel boeken over. Maar daar las je dit soort dingen niet in, hoor! En in de damesbladen óók niet. Dat is grotendeels iets van de laatste jaren.
    En vreger vond ik al die wederwaardigheden mooi en interessant, tot het tot me doordrong, dat al die glamour en sprookjesachtigheid niet voor de gewone man bestemd waren. Toen vond ik het niet langer mooi.
    Maar daarom blijft het nog wel interessant om je ervan te vergewissen, dat die trotse pauwen maar gewoon mensen waren en wat ze allemaal verkeerd gedaan hebben. En noodzakelijk is dat óók: Een Republikein moet weten, waarover hij het heeft.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ik vermoedde al zoiets van dat ouders Oranje-gezind waren.
    Als je dan gaat nadenken wreekt zich dat op latere leeftijd.!
    Maar geen schaamte, dat Oranje-gedoe had geloof ik iedereen in vroeger jaren.
    Van mijn ouders herinner ik me niet zo dat Oranje-klanterige.
    Wat ik me wel herinner was toen [ nog] princess Juliana de Koloniëen bezocht in de oorlog, vanuit Canada, de “Inboorlingen” als waanzinigen uitbundig te keer gingen om die “Blanke-witte-Princes” die als ,n vogel met vliegtuig uit ,t Noorden kwam aangevlogen.
    Ik hoor mijn moeder nog zeggen:” nou, nou wat ,n gedoe………..HET IS OOK MAAR ,N MAKAMBA-STINKIE.” ( een denigrerend woord voor blanke ).
    Ik moet er nog om lachen en hoor ,t in gedachten haar zeggen…………..)

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    Mijn toch wel plezierige herinnering als kind was door de Oranjevereniging georganiseerde lampionnenoptocht s´avonds laat. Al die versierde kinderfietjes en boeren karren als praalwagens, die gingen door het hele Katwijkse dorp.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ik kan me dat als kind niet meer zo herinneren, maar met m,n eigen kinderen dan weer wel.
    Gingen o.a. met hen mee naar Vondelpark A,dam voor die kinder-rommelmarkt-verkoperij.
    Maar heeft allemaal niet zo met Konings-vereerderij te maken.
    Blijft toch iets uit vroeger eeuwen.

    Like

 4. dutchess43 zegt:

  Dat hij een ordinaire vrouwenverslinder was die ook nog eens steekpenningen aannam, wisten we al. Maar het blijkt dus dat hij een nòg grotere schoft was als iemand kon bevroeden.
  Misschien had dus de Roy van Zuydewijn wel gelijk toen hij sprak van Benno en de Benno-bende.
  Oprichter van de geheime Bildenberg club, klingelt al ergens een belletje?

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Dit is het bewijs, dat zijn bijnaam: ” schavuit van Oranje”, volledig de realiteit weergeeft. De schaamte ver voorbij. En dan zijn er nog verdoolden, die op de zogenaamde Prinsjesdag, met vlaggetjes en toetertjes zitten te zwaaien. Ongelooflijk.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ik zal dat boek heus wel aanschaffen, zodra ik het geld kan missen, maar mijn kop er af, als ik er niet een aantal namen in tegenkom, die ik inmiddels allang ken:
  Inderdaad had Bernhard bij Rita Penninck-Nitschmann geen kans, want zij behoorde tot het ‘kamp’ aan het hof, dat ‘in Greet’ was, evenals Juliana-zelf en dier particulier secretaris van Molencate-van Heeckeren. Onder zware druk van het andere ‘kamp’ -dat van Bernhard- verving Juul haar met bloedend hart door, zo blijkt dus, de genoemde jonge opvolgster, maar was zichtbaar dolgelukkig, dat van Heeckeren niet lang daarna met Rita trouwde: Dit betekende immers een come-back van de vrouw, die voor haar een echte vriendin en vertrouwelinge was: Juul arrangeerde persoonlijk het gala-diner voor de bruiloft en liet Margriet en Christina bloemen strooien! Intussen ging Bernhard zijn eigen weg: Eerder, tijdens de oorlog waren reeds de Britse Ann Orr-Lewis en de vliegenierster le Bielefeld (dochter: Alicia) de revue gepasseerd, tussendoor, in ’45, weten we inmiddels, heeft-ie tijdens de orgiën met z’n kameraden op Soestdijk nog weer een dochter verwekt en in ’67 volgde dan in ieder geval nog dochter Alexia Lejeune bij Hélène Lejeune-Grinda. En dan moet je óók nog maar raden, hoe het echt zat tussen hem en zijn privé-secretaresse Cocky Gillis. Tja, en dat zal bij elkaar nóg wel het topje van de ijsberg zijn….Hartstikke benieuwd, wat dit boek verder nog allemaal aan het licht brengt!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ha, die Driek. Weer een leuk stuk leesvoer. Over de vulgaire streken van een koninklijke pedofiel.

  Like

 8. Sjaak zegt:

  Deze rotmof heeft nog heel war meer op zijn kerfstok !

  1954 initiierte Prinz Bernhard die Bilderberg-Konferenz, ein seitdem jährliches wichtiges Treffen europäischer und nordamerikanischer Politiker und Wirtschaftsmagnaten, von denen jeweils nur die Teilnehmerlisten bekannt werden, nicht aber die Gesprächsthemen.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Kortom een dekhengst die ingehuurd werd om voor nageslacht te zorgen. Het moet vooral de gedachte aan financieel gewin zijn geweest dat Bernhard over de streep getrokken moet hebben met Juliana te huwen. Alom weten we dat hij voor de oorlog sympathie had voor het nationaal socialisme en niet alleen hij ook de rest van zijn familie in het Duitsland van voor de 2de wereldoorlog zat tot aan hun adelijke nekken in de nationaal socialistische beweging. Op you tube circuleert nog het filmpje waar Bernhard 2de helft jaren dertig samen met Juliana op het koninklijke motorschip de Piet Hein (toen in die tijd zoiets als nu de groene draak) een plezier vaart maakt samen met vrienden. Let goed op het einde van het filmpje. Daar zie je de swastika (hakenkruis vlag) hoog in top van de Piet Hein. Bedenkingen had de koninklijke familie blijkbaar niet tegen deze vlag en dat in een tijd dat een concentratie kamp als Dachau bij München al meerdere jaren operationeel was en de SA troepen de straten schoonveegden van politieke tegenstanders. Bernhard is naast zijn lidmaatschap van de NSDAP ook lid geweest van de SA motorbrigade. Lijkt me echt iets voor hem geweest te zijn ruig op een SA motor door de straten racen.

  http://www.leugens.nl/2008/07/28/unter-uns-het-blijft-toch-familie/

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds: 20.44. uur. En op de bruiloft van Juul met “deze schavuit Bernard”, werd ook nog het ” Horst – Wessel”, lied gezongen, Guus.

   Like

   • Driek zegt:

    Tom Hendrix:

    Op 5 januari 1937 werd er in het gebouw voor Kunsten en Wetenschappen te Den Haag een galaconcert gegeven ter ere van het huwelijk van prinses Juliana en prins Bernhard dat op 7 januari 1937 zou plaatsvinden. Naast het Wilhelmus en het Deutschlandlied moest er die avond van koningin Wilhelmina pertinent ook het Nationaal – Socialistische Horst Wessel – lied gespeeld worden.

    Eerste couplet Horst Wessel – lied

    Het vaandel hoog! De rijen hecht gesloten!
    SA marcheert met rustige vaste tred.
    Kameraden neergeschoten door het Rode Front en de reactionairen,
    Marcheren in de geest in onze rijen mee.
    De straten vrij voor de bruine bataljons.
    De straten vrij voor de stormafdelingsman!
    Er kijken al miljoenen hoopvol naar het hakenkruis.
    De dag voor vrijheid en voor brood breekt aan.
    De laatste keer wordt nu appèl geblazen!
    Voor de strijd staan we allen al gereed!
    Spoedig wapp’ren Hitlervaandels over alle straten,
    De slavernij duurt nu nog maar korte tijd!

    Like

 10. Zouden ze toen ook al met een Welkomstbord hebben staan soppen voor die Dobberprins? Dobberen heeft eigenlijk niets met cultuur of ras te maken maar meer met het ophalen van gespreide bedjes.

  Like

 11. fleckie zegt:

  Als men graag namen wil weten betr.’ adelijke-SS’ers::, in de boeken ‘ ANATOMIE des SS-STAATES, uitg. Deutscher Taschenbuch Verlag, ISBN 3-423-02915-3+ 3-423-02916-1, en het boek van Eugen KOGON : Der SS-Staat, , Uitg.W.Heyne Verlag München, ISBN 3-453-00671-2.
  ‘ Een Schandmal kroniek”. Historicus G.Aalders kränkt Enkeln harde Noten over de Handel en Wandel van Prinz Bernhard1911-2004) in zijn biografie’NIETS WAS WAT HET LEEK’,.Hoe een voormalige LID van de SS..voor een miljoen..DUITSE MARKEN aan…WIEDERGUTMACHUNG …die was BEDOELD..als ..COMPENSATIE ..voor..JOODS..LEED. (Uit NIW 16.5.2014) ..

  Like

 12. fleckie zegt:

  Op 21.5.2014, : onder’ Handleiding voor de etikette’ staat..’ EEN SCHANDAALKRONIEK’ vermeld

  Like

 13. fleckie zegt:

  …..ROOFKUNST…BIJ…..ORANJES……….NW.ISR.Weekblad ..8.11.2013!!……….Meer nieuws over JOODSE..ROOFKUNST..: het..KONINKLIJK .HUIS..Moët meewerken aan een onderzoek Nara zijn kunstcollectie. Volgens des kündigen is er een reden te veronderstellen dat de KONINKLIJK collectie Werk be at dat IN DE OORLOG.. IS GESTOLEN van JOODSE..EIGENAREN. …..Vorige week berichtte het NIW over het feit dat ..41 Nederlandse musea Kunst bezitten die mogelijk IN DE..OORLOG is..GEROOFD….Het PALEIS OP..DE..DAM…weigerte aan het onderzoek mee te Werken,omdat ‘ de kans verwaarloosbaar is dat Objekten met een problematische herkomstgeschiedenis in de collectie zitte n……De KONINKLIJKE KUNSTCOLLECTIE is PRIVE-EIGENDOM..en DAAROM geheim. De verzameling is noir op de aanwezigheid van ROOFKUNST onderzocht. ..Ten onrechte,…vindt..Ronny Naftaniel, voormalig lid van de commissie ..HERKOMST..GEZOCHT, die zich boog over teruggave van de door nazi’s ontvreemde kunst.Naftaniel wees er in het PAROOL op dat PRINS.. BERNHARD …CONTACTEN ONDERHIELD met de Berichte DUITSE NAzibankier..ALOIS MIEDL, die fortuin maakte met de kunstcollectie van de JOODSE kunsthandelaar Jacques Goudstikker. .’ MIEDL is NA de OORLOG met ZEER WAARDEVOLLE Werken naar Spanje gevlucht. OOK DAARNA…heeft Hij ..NOG..contact met BERNHARD gehad……DIE ..TOPSTUKKEN..ZIJN..NOG..STEEDS…SPOORLOOS”……….. Ook kunsthistoricus Gerard Aalders , oud-onderzoeker van het Nederlands..Instituut ..Oorlogsdocumentatie(NIOD) pleit voor een ..onafhankelijk onderzoek.”Het ..TERUGGAVEBELEID na de oorlog is Rede link goed verloren, BEHALVE..war het KUNST BETROF. De nationale KUNSTCOLLECTIE werd mooi aangevuld zonder dat het een cent kostte, en MUREN van PALEIZEN ..en..RIJKSGEBOUWEN konden zo LEUK WORDEN..OPGETUIGD<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

  • Driek zegt:

   Over de affaire Jacques Goudstikker en de zeer beruchte Alois Miedl kunt u alles lezen in het boek “De zaak Goudstikker”, geschreven door Pieter den Hollander, een uitgave van Meulenhof Amsterdam.

   Like

 14. fleckie zegt:

  Op ejbron 5.4.2014, onder:’ONS..OORLOGSGOUD IS DEFINITIEF…WEG’.

  Like

 15. Taljaard zegt:

  Ach, die man is dood.
  Vind het een beetje overtrokken om hem als de baarlijke satan af te gaan schilderen.
  Wanneer hij niet met Juliana zou zijn getrouwd was hij waarschijnlijk een hoge officier van de Abwehr, de Duitse inlichtingen/spionage-dienst, geworden. En na de oorlog, wanneer hij die had overleefd, diplomaat in dienst van de BRD.
  Wat wel met zekerheid kan worden gesteld is dat hij veel te eigengereid, ijdel, dynamisch en ook te intelligent, was voor de rol van prins-gemaal, die absoluut niet bij hem paste.
  Ian Fleming heeft hem als rolmodel gebruikt voor James Bond.
  Een lefgozer in het kwadraat en in alles het tegenbeeld van zijn voorganger prins Hendrik; de vader van Juliana, die in feite niets anders was dan een simpele Pruisische herenboer.
  Zet dat tegenover Juliana.
  Dan weet je gewoon al dat zo’n huwelijk onvermijdelijk op de klippen zal lopen.

  Like

 16. Bas zegt:

  Wellustig dus, maar hoe zou hij toch aan zijn Durex gekomen zijn? Kennelijk via een hofleverancier.
  Zo niet,moeten er een aantal onwetende nazaten van deze wellustige prins rondlopen.

  Like

 17. Bas zegt:

  Deze schavuit van Oranje zal heel wat flesjes dure wijn en andersoortige (medicinale) drankjes in zijn leven hebben weggesleept bij zijn hofleveranciers. Hij is er flink oud mee geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s