Trump versus Clinton: Amerikaanse Joden en Israël

screenshot_82

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Manfred Gerstenfeld geeft antwoord op fundamentele vragen die aan hem gesteld werden:

1. Wat zijn de belangrijkste onderwerpen van de Amerikaanse verkiezingen wat betreft Israël?

Zal de nieuwe president in de Veiligheidsraad zijn vetot tegen anti-Israëlische resoluties gebruiken?

Zal de nieuwe president Israël er opnieuw toe oproepen eenzijdig concessies te doen?

Zal de nieuwe president Israël er toe oproepen de bouwactiviteiten in de “nederzettingen” te staken, zoals Obama dit deed?

Zal de nieuwe president negatief reageren op de enorme criminaliteit waarmee de Palestijnse leiding en delen van de Palestijnse samenleving doorspekt zijn?

Zal de president druk uitoefenen op de Arabische landen, opdat ze stoppen met hun hetze tegen de Amerikaanse bondgenoot Israël?

2. Waarom, denkt u, zijn de meeste Amerikaanse Joden voor Clinton en tegen Trump?

Traditioneel zijn de meeste Amerikaanse Joden Democraten en “liberalen” zijn volgens Amerikaanse begrippen politiek links. De afgelopen 50 jaar stemden bij alle presidentsverkiezingen meer Joden op de Democratische dan op de Republikeinse kandidaten. Bovendien houden veel Joden, die in de VS in ontwikkelder sociale omgevingen wonen, niet van de grofheid en de stijl van Trump.

3. Wat zou voor Joden (zowel in de VS als in Israël) het resultaat van een overwinning van Trump betekenen?

Als Trump wint, zullen we waarschijnlijk provocaties van Rusland en wellicht China meemaken, die erachter willen komen hoe hij zich gedraagt en of hij inspanningen onderneemt om de teloorgang van de status van de Verenigde Staten in de wereld om te draaien, die plaatsvond onder het presidentschap van Obama. Deze teloorgang heeft effecten op de Amerikaanse samenleving in het algemeen en tegelijkertijd op de Amerikaanse Joden als deel van de samenleving.

Onder Trump zullen de meeste belangrijke joodse organisaties vermoedelijk veel meer toegang tot de president en hoge vooraanstaande personen krijgen dan onder Obama het geval was. Deze toegang zou echter niet mogen gelden voor de masochistischer en extremere linkse joodse organisaties. Tegelijkertijd zal Trump vermoedelijk kieskeuriger zijn wat betreft de soort islamitische organisaties die zijn regering zal uitnodigen. In haar totaliteit zal de situatie voor Joden in de VS door zijn presidentschap niet veranderen. Ze zou zelfs beter kunnen worden als de regering begint de binnenkomst van antisemitische immigranten in de VS te verbieden.

Wat Israël betreft is het moeilijker om een voorspelling te doen, omdat Trump behoorlijk onberekenbaar is. Hij zal het land in internationale forums echter beter in bescherming nemen dan de regering-Obama dit deed. Misschien zullen de absurde eenzijdige veroordelingen van Israël door de regering-Obama, iedere keer wanneer Israël een paar huizen in de “nederzettingen” bouwt, ophouden of afnemen. Hij zou ook de eerste president kunnen zijn die de Palestijnen vanwege hun hetze, wijdverbreide criminaliteit en de absurde aanspraak op terugkeer van de “vluchtelingen” bij een eventueel vredesakkoord een uitbrander geeft. Dat is zo overduidelijk, omdat ware Palestijnse vluchtelingen slechts een miniem klein deel van de miljoenen Palestijnen zijn, die valselijk beweren vluchtelingen te zijn. De mogelijkheid bestaat zelfs dat Trump de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem verplaatst. Hij zou ook de subsidies voor de Palestijnen kunnen reduceren wanneer deze terroristen in Israëlische gevangenissen betalen en terroristen verheerlijken. Trump krijgt weliswaar ook ondersteuning van antisemieten, maar hij is helemaal zichzelf en is anderen niet echt iets bijzonders verschuldigd.

4. Wat zou voor Joden (zowel in de VS als in Israël) het resultaat van een overwinning van Clinton betekenen?

Wat betreft de Joden zouden vermoedelijk grote joodse organisaties meer toegang tot de president en haar directe medewerkers krijgen dan onder Obama het geval was. De totale situatie voor Joden in de VS zal door haar presidentschap niet echt veranderen.

Wat betreft Israël zal Clinton vermoedelijk meer begrip voor Israël´s realiteit hebben en zich bewust zijn van de wijdverbreide ideologische en andere criminaliteit van de Palestijnse samenleving. Obama en zijn regering hebben dit onderwerp grotendeels genegeerd. Dennis Ross, langjarig adviseur van de Clintons, heeft echter gezegd dat zij Israël er op privéniveau, in plaats van zoals Obama openlijk, toe zou moeten oproepen concessies aan de Palestijnen te doen.

Clinton heeft in haar omgeving behalve Israël-vrienden ook enkele Israël-haters. De Clinton Foundation heeft geld van Arabische landen gekregen en dat zou enkele van haar toekomstige beslissingen kunnen beïnvloeden. Men zou niet van Clinton moeten verwachten dat zij dezelfde politiek voert die zij als minister van Buitenlandse Zaken onder president Obama voerde. Toen moest ze Obama´s aanwijzingen opvolgen. De huidige president heeft een belangrijke rol in de verslechtering van de Amerikaans-Israëlische diplomatieke betrekkingen gespeeld.

Een andere overweging is of de kandidaat voor het vicepresidentschap, Tim Kaine, invloed op de Amerikaanse buitenlandse politiek zal hebben. Hij behoort tot de senatoren met het minste begrip voor Israël. Hij was een van de weinige senatoren die de toespraak van Netanyahu in het Congres over Iran boycotten.

5. Bestaat er een reden voor de Joden (zowel in de VS als in Israël) om zich op de een of andere manier zorgen te moeten maken?

Er bestaat op grond van de politiek van Obama reden om je zorgen te maken over de wereld. Deze politiek heeft tot een nog nooit eerder vertoonde teloorgang in de status en de invloed van de VS in de wereld geleid. Door Obama´s incompetentie daagt Poetin nu de VS uit. Er bestaat in de toenemend verstoorde wereldorde altijd reden voor angst en in het Midden-Oosten des te meer, want dit is onder de regering-Obama veel chaotischer geworden. De beste omgeving voor Joden heeft historisch bestaan in samenlevingen, waarin spanningen relatief gering waren.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

20 reacties op Trump versus Clinton: Amerikaanse Joden en Israël

 1. Eric zegt:

  “Men zou niet van Clinton moeten verwachten dat zij dezelfde politiek voert die zij als minister van Buitenlandse Zaken onder president Obama voerde. Toen moest ze Obama´s aanwijzingen opvolgen.” Hier geloof ik niks van. Trump beweert dat het Clinton was die de beslissing om Libië te bombarderen doordrukte. Obama twijfelde eraan of het een goede beslissing was, maar Obama is een weekdier en hij gaf aan haar oorlogszucht toe. De eigenlijke havik en oorlogstoker was Killary. En als president wordt ze nog vreselijker. Gegarandeerd !

  Geliked door 3 people

 2. Anna zegt:

  Dit artikel geeft heel duidelijk de volkomen incompetentie van Obama weer…….
  Het ” Yes we can” had dus toch een dubbele bodem; hij kon het niet…….zo moet je altijd luisteren naar wat mensen niet zeggen…….Obama is een sociaal werker en jeugd werker, die omhoog gevallen is…… het beste is dat hij daar weer naar terug gaat….. en dan het liefste in Kenia……opgeruimd staat netjes……

  Geliked door 1 persoon

 3. joopklepzeiker zegt:

  citaat :Door Obama´s incompetentie daagt Poetin nu de VS uit.

  WAT ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  While Russia enhances Cold War-era Soviet Union survival measures, nearly 330 American Marines prepare to deploy to Norway in January, boosting the U.S. military footprint in Europe, reportedly marking the first time a foreign military has been posted in the European country since World War II amid heightened tensions between Washington and Moscow.

  Earlier this year, the Army announced plans to boost its presence by deploying armored brigade combat teams into Europe in early 2017. The Marines noted a presence in Norway would boost NATO’s ability to “rapidly aggregate and employ forces in Northern Europe.”

  Norway shares a 122-mile-long border with Russia in the Arctic. U.S. troops will be stationed at a base in central Norway that is about 600 miles from that border and elsewhere in the European country, according to the Norwegian Defense Ministry, which officially announced the deployment Monday.

  http://www.breitbart.com/national-security/2016/10/25/russia-nuclear-war-survival-measures-tensions-us-intensify/

  Geliked door 1 persoon

 4. joopklepzeiker zegt:

  citaat :Door Obama´s incompetentie daagt Poetin nu de VS uit.

  WAT ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Russia ‘puzzled’ by Norway’s decision to host US Marines in violation of decades-old commitment
  https://www.rt.com/news/364161-norway-us-marines-confirmed/

  Geliked door 1 persoon

 5. joopklepzeiker zegt:

  citaat :Door Obama´s incompetentie daagt Poetin nu de VS uit.

  WAT ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Six NATO nations eager to increase Black Sea presence – Stoltenberg

  https://www.rt.com/news/364226-nato-black-sea-stoltenberg/

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Zou die Dr. Manfred Gerstenfeld en die Amerikaanse Joden nu wel beseffen dat een oorlog tussen het westen en Rusland heel slecht is voor Israël, ongeacht wie er wint .

  Geliked door 1 persoon

 7. joopklepzeiker zegt:

  Even vergeten mijn opinie weer te geven , elke USA Jood die voor killary stemt is een smuck .

  Zo , dat lucht op !

  Geliked door 4 people

  • delamontagne zegt:

   Het is “schmuck” een oorspronkelijk Yiddish woord.
   De nettere uitdrukking is natuurlijk:”a-good-for-nothing”.
   Hier in Fr heten die; vaurien, niks waard………
   Jammer dat je niet meer zo als vroeger die Joods Jiddische uitdrukkingen hoort in NL. !

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Correct !

    Ik gebruikte het USA slang woord, maar moet het eigenlijk niet shmok zijn als we het over
    het Yiddish hebben.
    Ik haal soms ( ahum ) de verschillende talen door elkaar en dan ook nog eens de gebezigde straattaal, mijn fout .

    En het is gewoon een uitdruking gebruikt om iemand een lul of klootzak te noemen.

    Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Maar als u over deze zaken nadenkt dan maar dit even als achtergrond muziek gebruiken .
  Zacht als een zijde laken .

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Politiek/technisch antwoord van Trump:

  100 Millionen für den WahlkampfTrump greift in die Privatschatulle Donnerstag, 27. Oktober 2016
  Man ist es inzwischen gewohnt, dass sich Präsidentschaftskandidat Trump nicht konkret äußert. So behauptet er auch, Millionen Dollar aus dem Privatvermögen in den Wahlkampf zu stecken. An seinen Sieg glauben aber selbst die eigenen Anhänger kaum noch.

  http://www.n-tv.de/politik/Trump-greift-in-die-Privatschatulle-article18944146.html

  Like

 10. Jan zegt:

  Islamitische ratten liggen met hun reet omhoog in de sjoel en nog wel met boven op een tallit.

  Hoe is het mogelijk dat dit toegelaten wordt?

  Like

 11. Jan zegt:

  Joden zelf schuld dat zij vergast en verbrand werden, aldus de House of Lords, hadden zij maar niet moeten zeuren om een Joods Nationaal Tehuis. Hun gezeur was een regelrechte oorlogsverklaring aan Duitsland, aldus Jenny Tonge


  Het Kreng Tonge

  Jews were held accountable for their own fate during the Holocaust at a public meeting held at the House of Lords.

  The extraordinary claim was made at the event organized by Baroness Jenny Tonge who is looking for support to demand that the UK government apologize for the 1917 Balfour Declaration, which determined Jewish people the right to a homeland in then-Palestine.

  “If anybody is antisemitic, it’s the Israelis themselves”; panel applauds; hard to believe, but this happened this week at House of Lords pic.twitter.com/L8v4cARnK8

  — Yiftah Curiel (@yiftahc) October 26, 2016
  …..
  http://www.breitbart.com/jerusalem/2016/10/27/holocaust-blame-aimed-jews-house-lords-meeting/

  Gerstenfeld: Meet Lady Jenny Tonge, a leading UK anti-Semitic inciter
  She is a marginal figure in Parliament, but her utterances about Jews and Israel put her outside the pale.
  http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/19290

  Geliked door 1 persoon

 12. mahoog zegt:

  Putin daagd de ”Joe Naait ons Steeds” uit?….Ik als realist zie dat tòch ff andersom.Zou ik de verkeerde alternatieve sites lezen?

  Like

 13. Jan zegt:

  Rabbi Mendel Kessin: Natuurlijk dien je voor Trump te kiezen, ook al haat je hem, niemand is perfekt, maar je bent krankzinnig als je Hillary kiest, een crimineel en een nul. Dat men zelfs haar wil kiezen laat zien dat Amerika verrot is en is afgezonken tot het laagste nieveau

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s