Syrische familie krijgt geen visum, advocate eist dwangsom van € 4.000,- per dag

screenshot_2

De advocate van een Syrische familie uit Aleppo eist een dwangsom van 4.000 euro per dag, zolang ons land hen een visum weigert te geven. Belgische vrienden van die familie willen hen legaal naar hier halen. Niet via de gevaarlijke vluchtroute dus, maar met een officieel visum. Maar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil dat niet geven, anders zet hij de deur open voor duizenden mensen, zegt hij. Hij gaat in beroep tegen de beslissing van de rechtbank van eerste aanleg. Zolang het schorsende beroep loopt, betaalt de Belgische staat niets.

De advocate van de familie stapte naar de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen om de weigering aan te vechten. Uiteindelijk veroordeelde de rechtbank van eerste aanleg de Belgische staat, die de dwangsommen vaststelde. Voorlopig worden er geen dwangsommen betaald, daar de  beroepsprocedure nog lopende is.

Lees verder>>>
(h/r “classified” en M. v. A.)
hln-be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", asielwaanzin, België, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

39 reacties op Syrische familie krijgt geen visum, advocate eist dwangsom van € 4.000,- per dag

 1. Drs.P. zegt:

  WTF (What The Fuck), iedere idioot waar ook ter wereld kan westerse landen een proces aandoen omdat ze niet toegelaten worden als asielparasiet?? En de smerige advokaten zien de winst alweer hangen van ons belastinggeld!! Gek is niets, maar zo gek is compleet gestoord, dus alle asielratconventies, zogenaamde mensenrechten en wetten herzien en wel zo snel mogelijk.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Dit is Mieke; ze ziet haar land graag naar de kloten gaan:

  Zo te zien is ze erg tevreden met zichzelf.

  Liked by 1 persoon

 3. joopklepzeiker zegt:

  Dat wordt interessant !
  Er zitten zoveel kanten aan deze zaak , alleen al of deze rechter zijn werk heeft gedaan volgens de wet .
  Zo niet wat dan en zo wel houd u zich dan maar vast !

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Liked by 1 persoon

  • Was dus weer een hoop gekwijl voor de Bühne. Vroeger kreeg het volk brood en spelen en nu is dat hypotheekaftrek en theaterstukjes geworden. Good Cop Bad Cop spelen ze tot vervelens toe, zeker tijdens verkiezingen.

   Like

 5. Sabeltant zegt:

  Eigenlijk zou die rechter opgepakt moeten worden.
  Als een persoon zulke ernstige “weg met ons” sympathieën heeft moet hij verwijderd worden uit de rechtstaat.
  Nu hoeft een parasiet dus niet meer naar ons land te komen, ze vragen gewoon asiel aan in onze ambassade en wij moeten dan maar zien hoe we de arme parasiet hier krijgen om hem de rest van z’n leven gratis met z’n familie te verzorgen.
  We moeten dat hele vluchtelingenverdrag overboord gooien, het kost ons de kop.

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Dwalende advocaten en het Rechtsysteem van België.

  Like

 7. vincent van bruchem zegt:

  als noorderbuur adviseer ik jullie hieraan niet mee te werken

  Like

 8. Ik heb ook geen visum, kan ik dan ook 4000 euri per dag vangen?

  Like

 9. Republikein zegt:

  Pp hoop ik.

  Like

 10. hslot4 zegt:

  Een 9 mm kost maar 45 Eurocent

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  Turkey threatens to attack Kurdish-held Manbij, Syria

  https://www.rt.com/news/364308-turkey-attack-kurds-syria/

  Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  Rusland kondigt ‘Satan 2’ kernraket aan die heel Frankrijk kan vernietigen

  Het Russische Makeyev ontwerpbureau heeft het definitieve ontwerp gepubliceerd van de in ontwikkeling zijnde intercontinentale ballistische raket (ICBM) ‘Sarmat’, die de bijnaam ‘Satan 2’ heeft gekregen, omdat met de lancering van één zo’n raket heel Frankrijk kan worden vernietigd. Een proefversie van de R(/M)S-28 Sarmat, die ‘stealth’ eigenschappen zou hebben waarmee Westerse raketafweersystemen kunnen worden omzeild, zou afgelopen zomer zijn getest (6).

  De Sarmat wordt in samenwerking met de Russische strijdkrachten ontwikkeld, en heeft als doel de nucleaire afschrikking te versterken. De Russische viceminister van Defensie, Yuri Borisov, verklaarde dat de raket overal ter wereld doelen kan vernietigen door zowel over de Noordpool als over de Zuidpool te vliegen. De raket, die in 2018 in gebruik wordt genomen, zal vermoedelijk zo’n 10 tot 12 kernkoppen met een totale vernietigingskracht van 40 megaton (2000x Hiroshima) met zich mee dragen (7), en complete landen en landsdelen op 10.000 kilometer afstand van de kaart kunnen vegen. (1)

  Militaire opbouw Oost Europa gaat door

  De Westerse oorlogsdreiging zal er bepaald niet minder op worden nu de Amerikanen en Britten hebben besloten om nog meer troepen, tanks en vliegtuigen naar Polen en Roemenië te sturen. In Roemenië komen 800 Britse militairen en een squadron Typhoon gevechtsvliegtuigen, die het gebied langs de Zwarte Zee, die gedeeld wordt met Rusland, gaan controleren. Ook in het noorden van Noorwegen worden bij Trondheim Amerikaanse mariniers gelegerd (5).

  NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg noemde de militaire opbouw van de NAVO aan de grenzen met Rusland –de grootste Westerse militaire macht in Oost Europa sinds het einde van de Koude Oorlog- ‘een afgewogen antwoord’ op de volgens hem 300.000 soldaten in het Westen van Rusland. Klaarblijkelijk wordt het in Brussel als een bedreiging ervaren dat Rusland -in reactie op provocerende acties van de NAVO in Oost Europa en Oekraïne- op zijn eigen grondgebied militairen stationeert. (2)

  Enkele maanden geleden begonnen de Amerikanen met de opbouw van een raketafweersysteem in Roemenië, een illegale en agressieve stap richting de door de Amerikaanse gevestigde ‘Obama/Clinton’ orde geplande oorlog met Rusland en aanverwante vernietiging van Europa. Vanuit Moskou klonken vervolgens waarschuwende geluiden kwamen dat dit systeem bij een eventuele oorlog zal worden vernietigd – samen met het land zelf.

  Rusland reageert met schepen en raketten, Spanje weigert bijtanken vloot

  Begin deze maand kondigde Rusland aan zich terug te trekken uit een verdrag waarin samen met de VS werd afgesproken om 34 ton plutonium te vernietigen. Daarmee zouden duizenden kernbommen kunnen worden gemaakt. Rusland besloot tot deze stap vanwege de oorlogszuchtige taal van Westerse militairen en politici, en de agressieve opstelling en acties van de NAVO in Oost Europa en Syrië.

  Om dezelfde reden werd onlangs de stationering van Iskander M raketten in de Russische enclave Kaliningrad (tussen Litouwen en Polen in) aangekondigd. Deze raketten hebben een bereik van circa 300 kilometer en kunnen kernkoppen vervoeren. Ook worden er twee nieuwe Buyan-M klasse korvetten naar de havenstad gestuurd. Deze marineschepen kunnen nucleair bewapende Kalibr kruisraketten met een bereik van bijna 1600 kilometer lanceren, waardoor al vanuit Kaliningrad steden zoals Londen, Parijs en Rome kunnen worden vernietigd.

  Rusland heeft het verzoek aan Spanje om zijn Syriëvloot in Ceuta bij te mogen tanken inmiddels ingetrokken, vermoedelijk omdat de regering in Madrid bezweken is voor de grote druk van de NAVO en Westerse politici

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/10/Rusland-kondigt-Satan-2-kernraket-aan-die-heel-Frankrijk-kan-vernietigen

  Like

 13. joopklepzeiker zegt:

  Rusland kondigt ‘Satan 2’ kernraket aan die heel Frankrijk kan vernietigen

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/10/Rusland-kondigt-Satan-2-kernraket-aan-die-heel-Frankrijk-kan-vernietigen

  Like

 14. Aegolius cs zegt:

  “Gelukkig” dat we advocaten hebben die een goede rechtsgang moeten waarborgen over de wetten nationaal als internationaal.

  Het is niet de advocaat die dit slechte nieuws brengt doch regeringen en EUSSR die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Het geeft overigens de richting aan van regeringen die zich compromitteren versus eigen bevolking.

   Like

   • Henk der Niederlander zegt:

    Soms is het verfrissend om een comment te lezen waarover is nagedacht.
    Voordat de helft van de reaguurders over me heen valt, zou Ik graag zien dat een aantal reageersels eerst door de schrijvers ervan nagelezen word voordat ze op de knop reactie plaatsen klikken

    Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Natuurlijk weer zo’n linkse advocaat!

  Like

 16. aquarius4422 zegt:

  Die Belgische rechters lijden ook al aan de Hollandse D66 ziekte.

  Like

 17. koddebeier zegt:

  advocate ????? Landverraadster pur sang !

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Rechter !!!!!

   De advocaat doet wat hij MOET doen voor zijn klant, namelijk de wettelijke mogelijkheden afzoeken om een gunstige beslissing voor zijn klant te verkrijgen .

   Like

 18. Jean zegt:

  Elke kromme rechter die dergelijke waanzin goedkeurt hoort dadelijk ontslag te krijgen zonder pensioenrechten.

  Like

 19. Als ze dit doen, dat zou ik het echt schofterig vinden.

  Like

 20. Guardiacivil zegt:

  Het trieste is dat het systeem gekozen heeft voor een systeem “rechter voor het leven”

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Klopt op zich wel Guardia maar anderzijds is een gekozen rechter om een aantal jaren ook een probleem omdat zoals bijv. in de USA te zien is een systeem om een bepaalde politieke stroming te ondersteunen en mij lijkt dat nog een groter probleem.
   Beter zou zijn om rechters te dwingen om geen policor uitspraken te doen en het recht voor iedereen gelijk te stellen.

   Liked by 2 people

 21. Wachteres zegt:

  http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/2944613/2016/10/27/Vader-ging-drie-keer-naar-Beiroet-waarom-kan-hij-vrouw-en-kinderen-niet-meenemen.dhtml

  “Vader ging drie keer naar Beiroet, waarom kan hij vrouw en kinderen niet meenemen?”

  “Een vriendschappelijke band is niet sterk genoeg om een humanitair visum te krijgen.” Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken blijft bij zijn beslissing om een Syrisch gezin uit Aleppo geen visum te verlenen. “Bovendien is het een raar verhaal”, zo zegt hij in Terzake.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s