Media als geestelijke brandstichters

screenshot_26

(Door: Thomas Heck – Vertaling: E.J. Bron)

Het medialandschap in Duitsland is onherkenbaar veranderd. Kon je vroeger aan de hand van een kop boven een artikel de verbondenheid van een uitgeverij, een krant en een politieke nabijheid plaatsen, dan is dat in het Duitsland van het jaar 2016 niet meer zo eenvoudig. Zonder het begrip “leugenpers” te gebruiken, moet desondanks vastgesteld worden dat het verbreiden van de waarheid verleden tijd is en dat er nu alleen nog maar opinie wordt gemaakt.

Zo valt bijvoorbeeld op hoe zelfs voormalige conservatieve bladen de zinloze poging ondernemen om “vluchtelingen” per se in een positief licht te plaatsen en moreel naar een hoger niveau te tillen. AfD en Pegida worden moreel op een zijspoor geplaatst, bedekt met negativiteit en bevooroordeeld voorgesteld. Ik wil daarbij nadrukkelijk vastgesteld hebben dat hier niet de regering aan het werk is, die probeert invloed uit te oefenen op de media. Dat geloof ik eerlijk gezegd niet, want de regering zou toch aan te vallen zijn, omdat zulke censuur- en agitatiemaatregelen door de staat niet geheim kunnen worden gehouden.

Veelmeer is hier sprake van een vrijwillige zelfcontrole van de media, die niet meer de vierde macht in de staat zijn, die kritische vragen dient te stellen over de regering en tekortkomingen aan de kaak moet stellen. De media hebben van zichzelf de handlanger van de regering gemaakt en informeren de burger alleen nog maar via verfraaide tot vuile en gemene informatie.

In Schmölln is een Somalische “asielzoeker” uit het raam gesprongen en veel media namen ongecontroleerd het sprookje over dat toekijkende Duitsers hem zogenaamd zouden hebben aangemoedigd met “Spring toch!”. Niemand heeft tot nu toe zulke berichten bevestigd. Op hetzelfde moment vermoordde een Somaliër een 87-jarige vrouw in een bejaardenhuis in Neuenhaus in de deelstaat Niedersachsen. Slechts enkele, meest lokale, media was dit een melding waard, waarbij de herkomst van de dader zoals gebruikelijk vanwege de politieke correctheid weer het slachtoffer werd van de door hen zelf ingestelde censuur.

In Hamburg hebben vijf “jonge mannen” met een Servische migratieachtergrond een 14-jarig meisje verkracht en haar daarna bewusteloos in de vrieskou op een binnenplaats laten liggen. De rechtbank in Hamburg legde nu op grond van gunstige sociale prognoses voorwaardelijke straffen op aan vier van de daders en oogstte daarmee applaus van de beklaagdenbank en bespotting van de publieke opinie. Op hetzelfde moment zou een 43-jarige alleen opvoedende moeder uit Brandenburg een half jaar de gevangenis in moeten, omdat zij de omroepbijdrage niet wil betalen. Heeft iemand een schreeuw van verontwaardiging over de schandalige ongepastheid van zulke rechtspraak gehoord? Een commentator van de Deutschlandfunk schreef over Schmölln dat, ook al was er geen sprake van “Spring toch!” geschreeuw, het al erg genoeg zou zijn dat dit voorstelbaar zou zijn.

Zo functioneert de krant tegenwoordig. Mening gaat voor nieuws. Feiten zijn ondergeschikt aan de politiek correcte mainstream. De pers maakt zich medeschuldig aan een hetze-campagne tegen de bevolking, is op alle niveaus als geestelijke brandstichter aan het werk, doet de politieke elite van dit land na, die dit al zo lang in de praktijk brengt.

Daardoor dalen de oplages van veel kranten en tijdschriften enorm en raken ze in toenemende mate lezers kwijt. Dit wordt ook zeker veroorzaakt door het internet en de verandering van de opname van nieuws via de sociale media. Maar ook door een onwil van de lezer tegenover deze arrogante praktijk, die het krantenlandschap van deze republiek tientallen jaren negatief zal bepalen.

Bron:
http://heckticker.blogspot.nl
Door: Thomas Heck

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, Duitsland, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Media als geestelijke brandstichters

 1. Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  ’t Is niet z\o zeer het koersdoel van de krant
  dat ons besmeurt met waarheid-ontkennende verhalen
  want wij zijn wél de lui, die zwijgend steeds betalen
  kritiekloos en te graag steeds stom in dit verband !
  .
  Jasterke
  .

  Liked by 2 people

 2. Williaan zegt:

  “politiek correct” is verworden tot een vloek

  Like

 3. Demoniseren, wat ook bij Pim Fortuijn gedaan werd.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  De media en de politiek voeren dagelijks een klucht op die in het voormalig Oostblok niet zou hebben volstaan.
  Dagelijks berichten over de productie van huishoudelijke apparaten die weer beter was dan het kwartaal ervoor, alleen… niemand had zo’n apparaat.
  Nu mooie verhalen over onze vrijheden en de vrijheid van meningsuiting en dat we er trots op moeten zijn, alleen… het wordt met de dag afgebroken.
  Ik kijk al meer dan een jaar niet meer naar de main stream media en haal mijn nieuws van de spaarzame onafhankelijke nieuwssites en films op Youtube en vul dat aan persoonlijke observatie in mijn omgeving.
  Ik kan u verzekeren, er gaat een hele nieuwe wereld voor je open, elke dag worden er gore leugens op de Nederlandse televisie verteld.
  We worden voor de gek gehouden.
  Wij willen FEITEN, de opinie maken we zelf wel.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ik kijk al jaren niet meer naar het STASIJOURNAAL, en ook niet naar de volkomen rode/linkse, en politiek-correcte omroepen, ik walg van ze. En de kranten, idem dito. Het is om te kotsen, hoe de bevolking 24/7, bedrogen en bedrogen wordt!

  Like

 6. Jan zegt:

  Hoe de media ook de berichtgeving over de corrupte Clintons censureerde: verbinding verbreken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s