Avigdor Lieberman: Gaza zou het nieuwe Singapore of Hongkong kunnen zijn

screenshot_56

(Vertaling: E.J. Bron)

In een zeldzaam interview voor de Arabische krant “Al-Quds”, de meest gelezen krant in Samaria, Judea en Oost-Jeruzalem, verklaarde de Israëlische minister van Defensie, Avigdor Lieberman (foto), dat Israël geen interesse zou hebben in een nieuw conflict met Hamas. “Mocht er echter een nieuwe oorlog aan ons opgedrongen worden, dan zal het de laatste oorlog van Hamas zijn”, zei Lieberman verder.

Israel Heute

Het interview van de Israëlische minister van Defensie voor de krant “Al-Quds” werd door Arabieren op de sociale netwerken scherp bekritiseerd. In zijn interview stelde Lieberman de bewoners van de Gazastrook een andere realiteit voor, volgens welke de grens tussen Israël en de Gazastrook de basis voor de economische ontwikkeling en welvaart in de Gazastrook zou kunnen zijn, met meer dan duizend nieuwe arbeidsplaatsen. Gaza zou een nieuw Singapore of Hongkong kunnen worden.

Lieberman verklaarde verder dat e rin de Gazastrook radicale krachten zouden bestaan wier doel de vernietiging van de staat Israël zou zijn. Hij benadrukte dat wanneer Hamas zou besluiten om een einde te maken aan het bouwen van terreurtunnels, de wapensmokkel en de raketbeschieting op Israël, de Israëli´s de eersten zouden zijn die zouden investeren in de wederopbouw van de Gazastrook, zoals de bouw van een luchthaven en een zeehaven. In plaats van te investeren in onderwijs en gezondheidszorg zou Hamas 100 miljoen sjekel voor militaire plannen uitgeven, zei Lieberman.

De minister van Defensie benadrukte in het interview dat Israël niet geïnteresseerd zou zijn in een oorlog met de buren in de Gazastrook, in Libanon of in Syrië. Mocht Israël echter tot een oorlog gedwongen worden, dan zou het de laatste oorlog zijn, waarschuwde Lieberman.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

8 reacties op Avigdor Lieberman: Gaza zou het nieuwe Singapore of Hongkong kunnen zijn

 1. joopklepzeiker zegt:

  Eindelijk klare taal !

  Duidelijk een koerswijziging !

  Geliked door 1 persoon

 2. fleckie zegt:

  Op de Duitstalige site TANGSIR 10.11.2010 ..te lezen, zeer interessant.. ‘WEM GEHORT DAS LAND ISRAEL?’ +
  ‘WEM GEHORT DIE STADT….JERUSALEM?’

  Like

 3. Hamas = Geweld ,vals getuigenis!!Ik hoop voor Hamas en haar aanhangers dat zij zich zullen bekeren tot de GOD van Israël ,dan zal er met zekerheid vrede komen!Zoniet ;dan zal Hamas trachten in hun islamitische overmoed nog een keer Israël aan te vallen,deze aanval zal voor Hamas en natuurlijk zeer vele onschuldige Palestijnse burgers zeer bloedig eindigen ,ondanks de protesten door de United Nonsens (VN) en de meerderheid van de wereld aan het adres van Israël ,die Israël en de GOD van Israël ten diepste haten en liever partij trekken voor de duivel en zijn bloedvergieters ! Met zekerheid zal Israël dan volkomen ten onrechte de schuld krijgen van de meeste politieke partijen in b.v.Nederland !Deze pro islam partijen zullen dan wederom roepen dat Israël zich buitenproportioneel heeft verdedigd tegen de totaal onverantwoorde aanvallen van Hamas (meestal vanuit scholen ,ziekenhuizen en andere civiele (burger) doelen!Als je onkruid niet goed weghaalt, blijft het elke keer terug komen! Voorkomen is beter dan genezen,jammer genoeg loopt het bloed bij vele islamitische strijdgroepen hun tussen de tanden en in hun overmoed denken zij allah een handje te helpen door te proberen Israël en haar bevolking uit te roeien!Nee vermoedelijk krijgen we nog veel last van de duivel en z’n trawanten ,met natuurlijk dank aan het beest te Brussel en Washington (Amerika )! Hopende dat ik er met mijn simpele analyse volkomen naast zit verblijf ik met vriendelijke groeten,Shalom van Léon van Duren .( Gelukkig blijf ik ondanks alles wat er gaat gebeuren mijn hoop vestigen op IK BEN ,door de meerderheid der mensheid is HIJ (Yeshua Hamashiach ) verguisd en als krankzinnig beschouwd!HIJ is voor mij een zekerheid en waarschijnlijk voor de meeste van u en de uwen een dwaasheid !)

  Like

 4. Henk der Niederlander zegt:

  De kans is niet erg groot dat Hamas hierin mee zal gaan omdat er te veel kopstukken van Hamas zijn die schat en schat rijk worden van het conflict met Israel.

  Like

 5. Natuurlijk van conflicten en oorlogen wordt je inderdaad schatrijk. Daar kunnen ze goed aan verdienen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s