Denemarken: Verandering van mening – linkse sociaaldemocratie stuit op multiculturele realiteit

screenshot_47

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Het verhaal hieronder gaat over de jeugdorganisatie van de Deense sociaaldemocraten en haar lid Kaare Dybvad, die de Deense Volkspartij jarenlang haatte als de pest vanwege haar immigratie-kritische politiek.

journalistenwatch

Maar nu is hij ingehaald door de realiteit en zijn mening lijkt meer op die van Thulesen-Dahl, de voorzitter van de Deense Volkspartij (DF), dan op die van zijn radicale voorzitter Morten Østergaard. Dat in ieder geval beweert Laura Friis Wang, die een artikel heeft geschreven over de jonge sociaaldemocraat en daarin zijn veranderde mening beschrijft naar een strengere immigratiepolitiek. Traditioneel bevinden de Deense Jonge Sociaaldemocraten (DSU) zich aan de uiterste rand van het linkse spectrum, maar dat lijkt nu te veranderen.

Sinds kort hebben de Deense sociaaldemocraten een positievere kijk op de Deense volkspartij en de DSU bekritiseert deze stap niet, wat men eigenlijk verwacht zou kunnen hebben. In plaats daarvan vertegenwoordigt de DSU nu een strengere vluchtelingenpolitiek, die zelfs nog strenger is dan die van de moederpartij. De DSU wil bijvoorbeeld vragen stellen bij de vluchtelingenconventie en een einde maken aan de spontane grensoverschrijding van migranten.

Waarom is die mening nu veranderd, vraagt Laura Friis Wang zich af?

De nu 31-jarige Kaare Dybvad was een DF-hater toen hij nog jong was. “wij haatten ze, ik geloof dat we zelfs badges droegen waarop stond om niet op de DF te stemmen”, zegt hij. Maar toen vertrok hij naar het “Nørrebro-getto” en sindsdien bekijkt hij de dingen vanuit een ander perspectief.

Daar ondervond hij aan den lijve hoe de ongecontroleerde migratie de samenleving veranderd heeft. De cohesie van de samenleving, een belangrijke bouwsteen van de sociaaldemocratische politiek, is in gevaar.

Op een persoonlijk niveau ervoer Dybvad de seksescheiding tussen mannen en vrouwen in een islamitisch bepaalde samenleving. Hij moest bijvoorbeeld op een huurdersbijeenkomst gescheiden van zijn vriendin zitten, omdat daar islamitische seksescheiding werd gepraktiseerd. Dat zou helemaal niet kunnen en zeer zeker niet in een wijk met sociale woningbouw, een van de parels van de sociaaldemocratie. Daar kon Dybvad van heel dichtbij alle problemen waarnemen die multiculturalisme in de praktijk creëert en die de maatschappelijke samenhang verwoest. Dat, aldus Kaare Dybvad, zouden waarden zijn waarbij men geen compromissen zou kunnen sluiten.

Andere leden van de DSU denken er net zo over. Als jonge vrouw was Laura ook lid van de DSU, nu heeft ze zich uit het politieke leven teruggetrokken. Destijds, tot aan de millenniumwisseling, waren de tijden nog anders. Nu, zegt ze, moeten de sociaaldemocraten de nieuwe realiteit verwerken, waarin het grotendeels om immigratie gaat en waarin de globalisering tot een hogere druk op de nationale grenzen heeft geleid.

Frederic Vad nielsen, lid van een programmacommissie van de DSU, zegt dat de tijden waarin de luiheid de DSU domineerde, gelukkig voorbij zouden zijn. De DSU was heel lang blind van woede op de DF, zodat zij haar eigen kiezers geïrriteerd en verjaagd zou hebben. Een strengere immigratiepolitiek zou niet rechts-extreem zijn. Het zou er om gaan voor de arbeiders en de welvaartsstaat te vechten. Velen denken dat het multiculturalisme een bedreiging zou vormen voor de welvaartsstaat.

Men zou, aldus Nielsen, geen sociale samenleving kunnen hebben, waarin met financieel opkomt voor de buurman als je hem niet zou vertrouwen. Er zouden onderzoeken bestaan die aantonen dat er minder vertrouwen in leden uit andere naties zou bestaan. Daarbij zou het er niet om gaan dat ze een andere eetcultuur hebben, of zich anders kleden, maar dat ze zich niet zouden inspannen voor de Deense fundamentele waarden.

Veel discussies, die nu binnen de DSU gevoerd worden, zou men jaren geleden al hebben moeten voeren, in zoverre zou de partij wel veranderd zijn. Het zou nu bijvoorbeeld gaan om de vraag van de persoonlijke verantwoordelijkheid in verband met integratie en dat de cultuur een rol zou spelen als men mensen moet integreren. Men zou jarenlang alleen maar het beginsel hebben gevolgd dat men de mensen een opleiding en een baan geeft en dat daarna alle integratieproblemen opgelost zouden zijn.

Nu zou men een nieuw raamplan moeten ontwikkelen en ook dingen zoals godsdienstvrijheid moeten doorlichten. Bijvoorbeeld met betrekking tot privéscholen, die heel openlijk andere waarden onderwijzen dan die waar het land voor zou staan. De DSU zou tegen seksescheiding bij het zwemonderwijs zijn, tegen de vrijstelling van bevolkingsgroepen van godsdienstonderwijs, en tegen het feit dat meisjes niet zouden mogen deelnemen aan schoolexcursies. Men zou de ogen niet mogen sluiten voor de sociale controle die op veel plaatsen in dit milieu zou plaatsvinden, aldus Frederic Vad Nielsen.

Op de vraag of het fout geweest zou zijn de Deense volkspartij tussen 2000 en 2010 bestreden te hebben, antwoordde Nielsen: “Ja”.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Door: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Denemarken, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Denemarken: Verandering van mening – linkse sociaaldemocratie stuit op multiculturele realiteit

 1. Mary zegt:

  Dit bewijst voor de zoveelste keer hoe ongelooflijk dom volk socialisten zijn en daardoor ook nog eens gevaarlijk voor een ieder, wat dat betreft is de uitspraak van de sataniste H.Clinton dat het binnen halen van socialistisch stemvee haar minste probleem is juist.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Eindelijk gaan ergens de ogen open.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. wim zegt:

  Heeft een politieke partij – in dit geval de sociaal democraten – die zulke fouten heeft gemaakt, zo hardnekkig de oren en ogen gesloten heeft voor de geluiden van het gezonde verstand, en gezonde en eerlijke bezorgdheid heeft verketterd en gedemoniseerd nog bestaansrecht? De gevolgen van die afschuwelijk politiek en tactiek zijn te verstrekkend om het systeem er niet op af te rekenen. Dit kan niet met een ‘sorry’ afgedaan worden.
  Maar ja, links gaat nooit door het stof. Niet voor hun ophemelen van Mao of Pol Pot, niet voor het verafgoden van Castro en ook niet voor hun flirt met het communisme en het goedpraten van het onderdrukken van satellietstaten. En ze komen ermee weg ook…

  Geliked door 1 persoon

 4. wauso zegt:

  A Picture says more than thousand words !

  Geliked door 1 persoon

 5. Theresa Geissler zegt:

  1Het valt voor te stellen, dat ook socialisten, wier aanbidding van de multikul tenslotte louter op de theorie gebouwd is, de schellen van de ogen vallen, zodra ze met de praktijk te maken krijgen.Dat is zelfs bijzonder waarschijnlijk! Maar evenzeer waarschijnlijk is het daarom, dat sommige dat dan ook ergens in hun achterhoofd wel weten en juist om die reden er wel voor zorgen, om vèrre te blijven van diezelfde praktijk. Aldus blijft het met betrekking tot diegenen, die metterdaad ‘het licht zien bij individuele gevallen en blijft de meerderheid onverkort volharden in zijn gedram en het blindelings volgen van zijn foute stokpaardjes; dat schiet niet op!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  LInks en uiteraard ander landverraderlijke partijen zijn een ramp voor de autochtone bewoners van een land !

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Typerend voor foutlinxen / gutmenschen.
  Ze ontkennen alles, verpesten ieder debat, blijven alles ontkennen, want policor. Totdat ze zelf geconfronteerd worden met de multikul, dan vallen de schellen van de ogen.
  Dat zou toch beter en sneller moeten kunnen.
  Linxen zouden verplicht moeten worden een jaar tussen de moslims te wonen en hun kind op een zwarte school te doen. En hun prius voor de deur te parkeren. Dan leren ze sneller.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s