Gotenburg heeft een enorm en genegeerd extremismeprobleem

screenshot_54

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit een peiling van de Zweedse liefdadigheidsinstelling “Varken Hora aller Huvat” bleek dat een één op de tien leerlingen in de noordoostelijke voorsteden van Gotenburg met extremistische religieuze organisaties sympathiseert. Guluzar Tarhan Selvi, de projectleidster van de organisatie, zei tegen de Zweedse krant “Göteborgs-Posten”:

“Ik was volledig geschokt over het resultaat. Ik zou eerder iets in de richting van 1% vermoed hebben. Ik ben sprakeloos.”

De nationale coördinatrice van de Zweedse regering tegen gewelddadig extremisme, Hillevu Engström, echter zei dat ze niet echt verrast zou zijn door de cijfers:

“Het onderzoek werd uitgevoerd in enkele gebieden waarvan we weten dat er inwoners zijn die naar Syrië vertrokken om zich aan te sluiten bij ISIS.”

De afgevaardigde stond erop dat het goed zou zijn wanneer er meer feiten over extremistische organisaties aan het licht zouden komen. Ze voegde er aan toe:

“We moeten alle feiten op tafel leggen en dan vroeg met preventief werk beginnen en er op school over praten hoe iedereen dezelfde waarde en hetzelfde mensenrecht heeft.”

 Robert Hannah, een Zweedse parlementariër van de midden-rechtse Liberalen die in het noordoosten van Gotenburg opgroeide, zei dat het onderzoek zou bevestigen hoe verdeeld de stad is. Hij zei:

“Het onderzoek bewijst wat ik al lang weet: Gotenburg is een van de meest gesegregeerde steden in Europa. In enkele van de afgesloten wijken van gotenburg vergiftigen radicale islamieten de kinderen door hen te laten geloven dat de genocide van ISIS op christenen en Jezidi´s juist is, en dat het terrorisme een goede zaak zou zijn. Tegenwoordig vind je in deze wijken op bijna iedere school deze religieuze inslag.

Daar gaat bijvoorbeeld het woord ´kafir´  rond, een denigrerend begrip dat door ISIS en anderen wordt gebruikt, en de mensen in deze wijken die zich aansluiten bij ISIS zijn voor enkelen van hen helden.”

De peiling beoordeelde de antwoorden van 1.200 scholieren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, die in de sociaal en economisch benadeelde gebieden van Gotenburg wonen, en van wie 11% zei sympathie te hebben voor religieuze extremisten en 13% zei iemand te kennen die sympathie voor religieuze extremisten heeft.

Een daarvoor in Stockholm uitgevoerd onderzoek van dezelfde organisatie werd bekritiseerd, omdat dit niet voldoende academisch werd uitgewerkt. De Gotenburg-studie werd daarom o.a. door Hans Ekbrand beoordeeld, een professor in de sociologie en arbeidswetenschappen van de Universiteit Gotenburg. Ekbrand zei tegen de “Göteborg-Posten”:

“Het onderzoek zou niet als beeld van de hele stad beschouwd moeten worden, omdat het alleen in die gebieden en op die scholen werd uitgevoerd waarvan wordt aangenomen dat de problemen daar het grootst zijn. Tegelijkertijd is het zo dat wanneer meer dan 130 scholieren antwoorden dat zij sympathie zouden hebben voor ISIS of vergelijkbare extremisten, dan is dat wel degelijk veel en zou dit serieus genomen moeten worden.

De Liberale afgevaardigde Hannah stond erop dat er dringend een onderzoek nodig is met betrekking tot de uitbreiding van de “radicale islam” en in hoeverre de wijken hier de dupe van zijn. Hij stelde voor:

“Gotenburg heeft een crisisbemiddeling nodig om een einde te maken aan de uitbreiding van de radicale islam in deze wijken. Radicale organisaties zouden geen subsidie moeten krijgen en scholen met religieuze profielen zouden verboden moeten worden.

Ik heb echter niet veel hoop dat de noodzakelijke veranderingen ingevoerd zullen worden, omdat de huidige regering zich nog steeds in een toestand van ontkenning bevindt hoe groot de problemen in Gotenburg in werkelijkheid zijn.”

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.thelocal.se

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gotenburg heeft een enorm en genegeerd extremismeprobleem

  1. Tom Hendrix zegt:

    LINKS zal het probleem van de islam blijven ontkennen!

    Like

  2. Daarom moet rechts sterker worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s