“VERGEET DE SLACHTOFFERS NIET!”

screenshot_57

Treurmars in Londen ter herdenking van de vermoorde soldaat Lee Rigby. 

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Belachelijke straffen voor verkrachters en moordenaars zijn de hoogste straffen voor de familieleden. Een appèl aan politiek en samenleving om de slachtoffers niet te vergeten.

freie-zeiten

Dat zal moeilijk worden. Iedere dag vinden er verschrikkelijke dingen in de wereld plaats. Welk mens heeft immers echt medeleven voor de individuele lotgevallen van 7 miljard mensen? We zetten de tv aan, slaan de krant open of lezen op onze mobiel de nieuwste berichten. Het is zelden goed nieuws, nietwaar? Treinongelukken, natuurrampen, moorden en verkrachtingen. Is het dan gek dat een mens met zoveel gruwelijke lotgevallen afstompt? Hoeveel empathie kan ik geven zonder zelf uitgeput te raken?

Onlangs heb ik gelezen dat ISIS kleine kinderen van Jezidi´s en christenen in een deegmachine zou hebben gegooid. Ik heb video´s gezien, waarin ze mensen in kooien in brand steken, jonge meisjes onthoofden en gevangen genomen soldaten castreren. Ik ben niet vergeten dat de slachtoffers van Bataclan in Parijs door de terroristen verminkt werden. Dat de politie heel lang het bericht achterhield dat ons zou moeten informeren over de vreselijke details van deze slachters. Hoe ze de genitaliën van meisjes kapot sneden, die in hun eigen bloed lagen, en hoe ze zonder enige scrupules moordden. Waarom vertel ik u deze gruwelijke details? Ik heb geen fetisj voor monsterachtige details of bloed. Ik zou mezelf ook niet als bijzonder gevoelloos en keihard beschouwen, alhoewel ik mijn deel emotionele hardingsproces al heb doorstaan.

Ik vertel dit, omdat wij ons er aan zouden moeten herinneren dat deze dingen gebeurd zijn. Dat is het ware en werkelijk plaatsgevonden lijden en het lot van echte mensen geweest, die wij niet kenden, maar wellicht gekend zouden kunnen hebben. Raakt het ons niet, omdat het onbekenden waren? Toen de medewerkster van het Arbeidsbureau en moeder Irene N. door haar aanvaller Achmed S. met een mes werd doodgestoken, heb ik dat tot op de dag van vandaag niet vergeten. Dat was in het jaar 2013 en ik zou me haar onmiddellijk weer herinneren, hoewel ik haar niet gekend heb.

Of dat knappe jonge meisje, dat pas enkele maanden geleden ontvoerd werd en op brute wijze door de afpersers werd vermoord? Ze was 17 jaar oud. Ik weet niet wat u daarbij voelt. Maar dat gaat mij niet in de koude kleren zitten. Ze had haar hele leven nog voor zich. Net zoals Lee Rigby, de Engelse soldaat die door beide terroristen met een hakbijl werd afgeslacht. Gewoon, omdat hij toevallig op de verkeerde plaats stond en als soldaat herkenbaar was geweest. Hij was verloofd, wilde trouwen, een gezin stichten . . . toen was hij dood. Mij staan nog steeds de gezichten van de huilende familieleden voor ogen en ik herinner me steeds opnieuw gelijksoortige beelden van andere gevallen. Moeders die huilen om hun kinderen, vaders die woedend tekeergaan voor de rechtbanken en rechters, omdat zij geen gerechtigheid hebben gekregen. En ik vraag me vaak af – “Hebben jullie geen medeleven?” Die vraag is gericht aan de politici, de functie-elites, de media en justitie. Welke rechter kan nog in de spiegel kijken, nadat hij opnieuw een schandalig vonnis aan de lange lijst van schandalige daden heeft toegevoegd.

“Heren rechters! Hebt u geen medeleven met de slachtoffers?”

De verkrachters, die er vanaf komen met voorwaardelijke straffen. De moordenaars, die na enkele jaren weer vrijkomen. Wat voor onbeschrijflijke en traumatische belasting moeten de familieleden en slachtoffers ondergaan, die te weten komen dat hun beulen gewoon weer vrij rondlopen of nooit veroordeeld werden? Daaraan zijn ook zulke vertegenwoordigers van onze justitie schuldig, die zulke monsters sparen. Niet genoeg dat Anelli vermoord werd. Voor deze ongelooflijke misdaad hoeven de daders maar 4 jaar achter de tralies! 4 jaar! Alleen al bij de aanblik van dit cijfer schiet mijn bloeddruk omhoog en kan ik de van woede schuimbekkende vader begrijpen. Van deze staat is geen gerechtigheid meer te verwachten. Anneli had gemiddeld nog 70 jaar van haar leven kunnen hebben. Nog niet eens een derde deel van haar leeftijd zou nu de straf voor haar moordenaars zijn?

Ik appelleer eraan de vele mensen niet te vergeten die van ons zijn heengegaan. Om het even om welke reden. Maar vooral niet zulke mensen die van ons werden weggerukt door geweld, omdat hun tijd nog niet gekomen was. Het zijn de banden van de menselijkheid die onze samenleving in de kern bijeenhoudt. Zoiets begint in het klein. Het begint met het met elkaar van buur tot buur, in de alledaagse interactie met de medemensen. Eindigen doet het in de grote verantwoordelijkheid van de gekozen politici tegenover het volk, dat zij bescherming, welvaart en gerechtigheid beloofd hebben.

Hannah uit Königswinter, Anneli Marie Riße, Lee Rigby, Johnny K. – en al die anderen.

Ik zal jullie niet vergeten. En ik weet dat ik niet alleen ben en dat velen met mij deze lotgevallen niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Ik bid niet. Maar ik hoop en span me er voor in dat andere mensen deze dingen niet hoeven overkomen en er wellicht op zekere dag ook sprake zal zijn van echte gerechtigheid.

Bron:
www.freiezeiten.net
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op “VERGEET DE SLACHTOFFERS NIET!”

 1. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad lijkt de Rechterlijke Macht voortdurend te redeneren: “De slachtoffers zijn niet meer; wat zúl je er nog naat streven, eindeloos te vergelden? We moeten kunnen vergéven, want alleen dan kunnen we zelf verder…..” Of dergelijke lúlpraat!
  Rázend kan ik daarvan worden: “Wij zijn niets, onze nááste is àlles…..” Of iets van den aard.
  Donder op! Een zelfstandig denkende Realist maakt voor zichzèlf wel uit, wie zijn naaste is. EN DAT IS NIET DAT TUIG!
  Goed, goed, dan denk ik níet als een christen – ik heb dan ook nooit beweerd, dat k er één wás!
  Als we niet eens meer mogen vergelden, zijn we nergens meer EN DAAR PAS IK VOOR!!!

  Geliked door 4 people

 2. elisah zegt:

  Het is allemaal zó bizar en absurd, dat geen enkel intelligent, fatsoenlijk en redelijk denkend mens begrip kan opbrengen voor zo’n schunnige (on)rechtspraak.

  Geliked door 4 people

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Het is inderdaad zo dat er al een hele tijd veel te lage straffen worden opgelegd.
  Rechters hebben de mond vol over ‘resocialisatie’ van de daders en dat er zo snel mogelijk begonnen moet worden om de daders weer geschikt te maken voor een vrije deelname aan de samenleving.
  Heel veel mensen in de samenleving denken daar anders over. Zeker als het zulke gruwelijke misdaden betreft als de moord op Rigby. En gelet op de gebeurtenissen in Parijs, Brussel, Nice en talloze andere plaatsen, zijn dit geen uitzonderingen.
  Een vonnis moet tegemoet komen aan:
  a. Afkeuring door de samenleving ten opzichte van de daad.
  b. Genoegdoening voor de slachtoffers (nabestaanden) als VERGELDING.
  c. Het door de dader laten beleven van het wettelijk beoogde leed dat in overeenstemming moet zijn met de zwaarte van de daad. (de strafmaat)
  d. Afschrikking van potentiële andere daders.
  Indien rechters onvoldoende rekening houden met deze vereisten groeit er een wantrouwen in de samenleving ten opzichte van de rechtelijke macht. In die situatie verkeren we reeds jaren en de oplossing hiervan ligt aan de politieke partijen (als medewetgevers) die de regering op kunnen dragen de nodige maatregelen te nemen om dit te veranderen, c.q. te verbeteren.
  Thans hebben we te maken met zachte heelmeesters en dus stinkende wonden.
  Denk hieraan bij de stembusgang in maart 2017.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. Reint Meijer zegt:

  Volgens de EU-hof voor de rechten van de Mens is een levenslange gevangenisstraf inhumaan. Dat klopt. Ben ik helemaal met ze eens. Ik vind de doodstraf een humanere straf voor verkrachting, doodslag, moord en zware mishandeling met blijvende invaliditeit tot gevolg.

  Like

  • elisah zegt:

   Wat mij betreft mag het motief ook een rol spelen bij de rechtspraak, bijvoorbeeld doodslag door een ouder op een kinderverkrachter, hoeft totaal niet te eindigen in de doodstraf, maar mag een milde straf krijgen.

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En de grootste schuldigen, dat zijn politici. Met name van geheel links, maar ook liberalen en christendemocraten. DIE hebben deze daders in heel Europa toegelaten!

  Geliked door 1 persoon

 6. Drs.P. zegt:

  Het gaat allemaal volgens plan beste mensen, dus niets aan de hand en gewoon doorlopen maar.
  Sinds 1975 is de islamisering van Europa een feit en is er ook een klasse justitie gekomen.
  Als blanke autochtoon krijgt men een veel hogere staf bij hetzelfde vergrijp dan wanneer je een immigrant bent uit welk achterlijk land dan ook. Smerige booslim asielparasieten die alles mogen uitvreten (verkrachten, moorden, roven) waarbij ze een voorwaardelijk straf krijgen als ze al gepakt worden. Maar als wij ze afknallen omdat we deze randdebielen zo gigantisch spuugzat zijn krijgen we levenslang!!
  Op naar den Haag zou ik zeggen om de cabal faciliteerders (vvd/demonen666/gl/pvda/cu) eruit te pleuren, maar wacht ff, we zijn een zombieland geworden van slapende pokemon idioten en gsm-app’s. Dus wat lul je nu Drs.P., we zijn blijkbaar overgeleverd aan de ratten in den Haag???
  Het lukt nog niet eens om een tiental mensen bij elkaar te krijgen!!!!!!!

  Like

 7. Wij moeten er allemaal maar mee zien te leven. En dan te bedenken dat Engeland vroeger ook de doodstraf had, door ophanging. Dan zijn deze straffen maar zuur.

  Like

 8. exmarineman zegt:

  Het gaat de laatste kabinetten/regeringen ook niet meer om rechtspraak met vergelding, maar het is steeds meer een economisch verhaal geworden. Hoeveel cellen staan er leeg, hoeveel gevangenissen zijn er de laatste jaren al niet gesloten? Hoeveel personeel is er al niet ontslagen? En ga zo maar door. Aan de slachtoffers en/of familieleden wordt helemaal niet gedacht, ook al mogen dezen dan aan het einde nog even inspreken……Maar als het om financiele misdaden gaat dan is onze overheid en “rechtshandhaver” opeens zeer actief en als het om in hun ogen niet-politiek-correcte praat en acties gaat ook dan zijn ze (Overheid/politie/OM en rechters) zeer actief.

  Nederland is GEEN democratie meer noch een rechtsstaat.

  Geliked door 2 people

 9. Gert Jan Reitsma zegt:

  Ik bid nog wel. Het is voor mij ook de enige reden om zelf geen wapen op te pakken en een paar van dat tuig af te schieten. Ik geloof nog steeds dat er Iemand alle gerechtigheid op de hoofden van dat schuim zal laten neerkomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s