Egypte wordt EU-vesting: Brussel verplaatst migratieafweer

screenshot_75

Afrikaanse “vluchtelingen” in de Egyptische hoofdstad Caïro.

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU probeert ook Egypte te betrekken in haar strijd tegen een betere bescherming tegen illegale immigratie. Omdat de zogenaamde “Turkije-deal” ondanks toenemende kritiek nog steeds als voorbeeld wordt beschouwd, spant de EU zich op dit moment enorm in om ook Egypte meer in te binden in de Europese “vluchtelingen”- en immigratiepolitiek.

Waarnemers staan echter kritisch tegenover de poging om de migratie in de oostelijke Middellandse Zee met de ondersteuning van het autoritaire Egyptische regime van president al-Sisi in te dammen. Want juist de onderdrukking van de kant van de staat in het land en de belastingen als gevolg van de economische en valutacrisis zorgen er voor dat steeds meer Egyptenaren de overtocht naar Europa wagen. Egypte is daarom al jarenlang het belangrijkste transitland voor “vluchtelingen” en “migranten” uit Oost-Afrika, die meestal doorreizen naar Libië om van daaruit de overtocht over zee naar Europa te maken. In 2015 verlieten ongeveer 80.000 mensen de Egyptische kust. Dit jaar zal dit aantal tot 120.000 toenemen, voorspelt mohamed al-Kashef van het “Egyptian Initiative for Personal Rights”.

Het land aan de Nijl staat wat betreft migratie[politiek al langer op de agenda van de EU. In juni verklaarde de baas van Frontex, Fabrice Leggeri, dat Egypte een steeds belangrijker vertrekpunt voor boten van mensensmokkelaars naar Europa zou worden. De centrale route over de Middellandse Zee zou meer gebruikt worden dan ooit tevoren.

De Duitse regering intensiveert ondertussen haar charmeoffensief in Cairo en wil Egypte in de Europese grensbewaking inbinden. De Duitse minister van economische Zaken, Sigmar Gabriel (SPD), had de Egyptische staatschef al-Sisi in maart tijdens zijn bezoek een “opmerkelijk president” genoemd.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, asielwaanzin, Brussel, cultuurrelativisme, Egypte, Eurabië, EUSSR, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Egypte wordt EU-vesting: Brussel verplaatst migratieafweer

 1. Marc zegt:

  “Waarnemers staan echter kritisch tegenover de poging…”

  Alle ‘waarnemers’ tegen de muur! Wie denken ze wel niet dat ze zijn of wie ze menen te vertegenwoordigen?

  Geliked door 1 persoon

 2. Ongelovige zegt:

  Kunnen we de Egyptische vloot niet betalen om de overzetboten vd europese Goedmenschen voor de Libische kust te torpederen?

  Geliked door 1 persoon

 3. Ze zullen er natuurlijk wel wat aan moeten doen. Die waarnemers zijn en blijven altijd kritisch met hun gezeik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s