Turkije bereidt invoering van de doodstraf voor

screenshot_72

(Vertaling: E.J. Bron)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan (foto) zet vaart achter de invoering van de doodstraf. Er tekent zich een ernstig conflict af met de EU.

dwn

De Turkse regering zal volgens president Recep Tayyp Erdoğan al “spoedig” een wetsontwerp betreffende de herinvoering van de doodstraf in het parlement inbrengen. “Ik denk dat het parlement ermee zal instemmen, en als de wet aan mij voorgelegd wordt, zal ik hem ondertekenen”, zei Erdoğan zaterdag in een door de televisie uitgezonden toespraak in de hoofdstad Ankara voor aanhangers. Sinds de mislukte militaire putsch op 15 juli heeft Erdoğan steeds opnieuw de doodstraf voor deelnemers aan de omwentelingspoging ter sprake gebracht.

“Weldra, weldra, maak jullie geen zorgen. Weldra, als Allah het wil”, werd hij door het staatspersbureau “Anadolu” geciteerd op de vraag wanneer het wetsvoorstel in het parlement ingebracht wordt. Wat het Westen daarvan zou vinden, zou hem niets interesseren. Belangrijk zou alleen zijn “wat het volk zegt”. In 2004 had het parlement de doodstraf in voorbereiding op de EU-toetredingsgesprekken opgeheven. De EU heeft aangekondigd de toetredingsgesprekken met Turkije bij een herinvoering van de doodstraf te beëindigen.

De massale arrestaties en schorsingen onder de noodtoestand duren voort: duizenden verdachten werden gearresteerd of geschorst.

Erdoğan bezit echter nog geen duidelijk beeld over de mannen achter de schermen. De eis naar een uitlevering van de prediker Fetullah Gülen heeft Erdoğan in het jongste verleden niet meer nadrukkelijk geëist.

Mocht het daadwerkelijk tot de herinvoering van de doodstraf komen, dan zou dit tot een ernstig conflict met de EU kunnen leiden. Op dit moment is de EU in de vluchtelingenkwestie ervan afhankelijk dat Turkije geen “vluchtelingen” en “migranten” verder laat reizen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Mensenrechten, Turkije. Bookmark de permalink .

32 reacties op Turkije bereidt invoering van de doodstraf voor

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Een conflict met de E.U. heb ik geen moeite mee. Daar zullen ze gelukkig geen lid van mogen worden. En als ze zich onder elkaar afmaken met de doodstraf dat boeit me voor geen meter. Waar ik wel moeit mee heb dat ze lid zijn van de NATO. Daar moeten ze zo snel als mogelijk uitgeflikkerd worden. Want het zijn en blijven natuurlijk moslims. en waar moslims zijn is het altijd oorlog. We moeten het risico niet willen lopen dat ze ons, vanwege hun agressiviteit een derde wereldoorlog mee insleuren.

  Geliked door 2 people

 2. Thoth zegt:

  Zoals deze. Hoe zou Simons van DENK hierover denken :

  Like

 3. Cathja zegt:

  Erdogan weet dat de doodstraf opnieuw invoeren één van de belangrijkste oorzaken zal zijn voor Brussel om een einde te maken aan de deal m.b.t. de ‘vluchtelingencrisis’, en daar is het hem nu juist om te doen. Als Europa geen overeenkomst meer heeft met Turkije, dan zet Erdogan de sluizen wijd open en komen er opnieuw honderd duizenden naar het Europese vasteland. Zo zorgt deze dictator ervoor dat de islamisering van Europa nog veel sneller zal gaan!

  Geliked door 2 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 14.52.uur. Juist Cathja. Als de roden der EUSSR, Turkije weigeren als medelid, dan zal de Turkse islamitische Hitler-Erdogan, gewoon ons nog meer laten overstromen met muzelmannen!

   Geliked door 1 persoon

   • YY zegt:

    Het voordeel is dan wel dat het conflict (eindelijk) op scherp komt te staan en het moeilijk wordt voor politici om nog zwakke, nikszeggende, keuzes te maken. De boel moet ontploffen om het te kunnen repareren.

    Like

 4. YY zegt:

  Laten we het hopen! Einde EU! Uitzetten van Gülen aanhangers wordt een feestje en lost de ene helft van het probleem op. Daarna uitzetten van AKP aanhangers naar PKK Kurdistan, ook feest! Religieuze apen die elkaar afmaken, wat is fijner!
  En laten we nu het nog kan alle Marokkanen uitzetten naar .. IS 😀 Wel met body cam, dat is part of the deal!

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  [quote] Weldra, als Allah het wil [/quote]

  Ja natuurlijk wil “allah” dat; lees de koran er maar op na.

  Geliked door 1 persoon

 6. BertG. zegt:

  Geen hond in dat parlement die tegen hem gaat stemmen, want dan ben je een verrader of een Gul aanhanger en wordt je meteen afgevoerd.

  Geliked door 1 persoon

 7. fransdewit zegt:

  Getuigen moeten natuurlijk uit de weggeruimd worden

  Like

 8. Zo, dan kan hij nu Europa wel vergeten. Nu kunnen wij weer het een en ander gaan verwachten van Turkije.

  Geliked door 1 persoon

 9. SeeMore zegt:

  Is toch f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h nieuws.
  Laat die getroebleerde GEITENNEUKER maar heel veel extreme en bloeddorstige wetten aannemen. Zijn onderdanen verdienen dit; want booslims 🙂 Laat zij elkander maar vrolijk uitmoorden.
  Door zijn doldrieste acties zal de barrière om in de EUSSR te komen alleen maar hoger en hoger worden. Prima toch?!!

  Geliked door 2 people

 10. Alex Delarge zegt:

  Prima toch.Laat die muSSlims elkaar maar lekker afmaken.

  Geliked door 1 persoon

 11. Sjaak zegt:

  Wachten we maar af hoe lang hij nog leeft !
  Al te lang kan het niet meer duren !
  De kurden lusten hem wel rouw !

  Geliked door 1 persoon

 12. Witte raaf zegt:

  Nou moet nog zien dat hij niet in de Eu gaat komen,alles word weer met de mantel der Brussel-liefde bedekt!!
  Amerika heeft in sommige staten ook nog steeds de doodstraf dus daar kan Erdogan zich dan weer mooi op beroepen!
  Niets is te gek daar in/op het Brusselse pluch!

  Like

 13. Elena zegt:

  Vraag mij af, krijgt die geitenneuqer nu nog jaarlijks die zeshonderd miljoen van Europa?

  iemand die het antwoord weet?

  Like

 14. En de NATO op zich is ook aan herziening toe. “Democratie brengen” o.l.v. de USA dient voorgoed verleden tijd te zijn. Zie Arabische “Lente” en alle oorlog en vluchtelingenstromen vandien.
  Sterker: we moeten af van het idee USA als onze almachtige bondgenoot te zien. Wellicht dat Trump zijn beloften na komt indien verkozen, en de buitenlandse avonturen van de USA drastisch gaat herzien. Met Hellary weet je i.i.g. zéker dat WO III aanstaande is.

  Like

 15. Jan zegt:

  Turkije wil dat de VN verplaatst wordt naar Istanboel, Soddy Barabaria krijgt weer de Mensenrechtencommissie

  This week, Saudi Arabia will be re-elected to the UN Human Right Council (HRC) for the fourth time, after another non-competitive election at the UN General Assembly (UNGA).

  While serving its third term on the council, Saudi Arabia blocked international inquiries into its human rights abuses, punished Saudi citizens who worked in collaboration with the HRC, and threatened to cut critical UN funding after being called out for violating children’s rights
  ….
  http://sheikyermami.com/2016/10/soddy-barbaria-to-be-re-elected-to-the-uns-human-right-council-erdogan-offers-istanbul-to-be-un-centre/#more-179685

  Het is te hopen dat Trump dit islamitisch kankergezwel op dag 1 het land uittrapt

  Geliked door 2 people

  • … en geen msm journalist die rutte daar eens een keertje naar bevraagt. “En dat S-A in relatie tot mensenrechten… wat vindt u dáár nu eigenlijk van?”.
   Rubberen ruggengraat rutte waarschijnlijk: “Daar gaan wij niet over”.

   UN -“Zwarte Piet is racisme”- zo spoedig mogelijk opdoeken indien juiste partijen dit en komend jaar substantieel winnen, zou het beste zijn.

   Like

 16. M.A.L. Sion zegt:

  HEEL GOEDE ZAAK – op één voorwaarde.
  Erdogan is eerste en enige die ter dood wordt gebracht.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 17. Seculiere zegt:

  Islam -deze theologie van een immorele Arabier – is een dood ding. Misschien dat het geschikt is voor stammen in de woestijn. Het is niet goed voor een moderne, vooruitstrevende staat. God’s revelatie! Er is geen God! Dit zijn de kettingen waarmee de klerken en de slechte heersers hun onderdanen geketend houden. Een heerser die religie nodig heeft, is een zwakkeling. Zwakkelingen zouden niet moeten heersen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s