Britse terroristen nog radicaal bij vrijlating

screenshot_101

Islamitische aanslag in Londen, juli 2005

Contra-extremisme in cel GB faalt “jammerlijk”

LONDEN – Zo’n twee derde van de honderden gevangengenomen terroristen in Groot Brittannië komt binnenkort vrij of is dat al. De meesten daarvan lopen vrij rond zonder dat ze deelnamen aan deradicaliseringsprogramma’s in de gevangenis. Dat hebben ze in de cel geweigerd. Sky News kwam tot deze conclusie na onderzoek van terroristen, die in het afgelopen decennium zijn opgepakt.

Zo’n driekwart van de 583 veroordeelde terreurgevangenen van de afgelopen 15 jaar zijn nu terug op de Britse straten. Het zou gaan om 418 ex-gevangenen. In het onderzoek is 11 september 2001, de dag van de aanslagen in New York, als startdatum genomen. Veel van deze vrijgekomen terroristen hebben nog steeds dezelfde extremistische overtuigingen als vóór hun arrestatie.

Lees verder>>>
(h/t Peter Rissing)
de-telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Eurabië, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Salafisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Britse terroristen nog radicaal bij vrijlating

 1. En die laten gewoon weer lopen, waar is hun verantwoording.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Jihadbruidje Laura Hansen heeft gelogen over haar vlucht uit het kalifaat. Ze werd niet ontvoerd door haar gewelddadige man, ze vertrok juist met volle overtuiging naar Syrië. Justitie houdt er ernstig rekening mee dat IS haar heeft teruggestuurd naar Nederland om hier een aanslag te plegen.

  Hansen, die dinsdag zonder hoofddoek voor de Rotterdamse rechter verscheen, blijft voorlopig vastzitten. Ze moet naar het Pieter Baan Centrum om te worden onderzocht, oordeelde de rechter.
  Volgens de officier van justitie is de vrouw met ’haar volle verstand’ naar Syrië afgereisd. In de rechtbank bleek dat ze een fanatieke jihadist was, die onthoofdingen goedpraatte in WhatsApp-gesprekken met haar vader. Die had haar een gruwelijke video gestuurd om haar te confronteren met de werkelijkheid van IS. Laura schreef terug: ’Die onthoofdingen doen ze hier niet zomaar. Die mensen moeten worden opgeruimd. Oog om oog, tand om tand.’

  Justitie gaat vooralsnog uit van het zwartste scenario: het kalifaat heeft Laura teruggestuurd naar Nederland om hier een gewelddaad te plegen. Dat is af te leiden uit haar heel plotselinge ommezwaai. Het ene moment verdedigde ze het kalifaat nog, een paar dagen later zei ze opeens dat ze naar huis wilde. Dat is niet geloofwaardig, vindt justitie.
  Verslaggever Silvan Schoonhoven is in de rechtbank aanwezig en doet verslag via Twitter.

  Like

 3. Gert Jan Reitsma zegt:

  Dus denkt een leek: Bij vrijlating nog steeds dezelfde gedachten toegedaan? Dan houden ze hem/haar nog wel een poosje langer vast! Mis! Ze laten ze gewoon gaan; op naar een nieuwe aanslag. Wie is hier nou gek?

  Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Hoe lang nog laten wij al deze foute beleidsmakers toe binnen Europa?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s