Ethiek-commissie: Barroso´s baan bij Goldman Sachs is geen overtreding van EU-regels

screenshot_114

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU vindt dat er op lobbyisten-baan voor de voormalige voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, bij Goldman Sachs formeel niets aan te merken is. De ombudsvrouw van de EU wil zich daar niet bij neerleggen.

dwn

De voormalige voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, heeft met zijn nieuwe baan bij de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de EU/regels niet overtreden. Tot dit resultaat kwam een ethiek-commissie van de Europese Commissie, zoals maandag werd meegedeeld. Volgens het rapport kan Barroso niet beschuldigd worden van formele overtredingen van het integriteits- en discretie-gebod. De politicus zou echter zijn beslissing niet zo hebben afgewogen zoals men dit van iemand in zijn positie verwacht zou mogen hebben.

Voor Barroso betekent dit wellicht nog niet het einde van de zaak. De EU-ombusdvrouw, Emily O´Reilly, kondigt aan verdere stappen te onderzoeken, o.a. ook een eigen onderzoek naar de zaak.

Barroso was van 2002 tot 2004 minister-president van Portugal en stond daarna tot 2014 aan het hoofd van de Europese Commissie. In juli had Goldman Sachs meegedeeld dat Barroso de bank zou gaan adviseren, en wel met betrekking tot het thema Brexit.

Eurocommissarissen moeten na de beëindiging van hun functie 18 maanden lang toestemming hebben van de EU voordat ze een nieuwe baan aannemen. Tussen het einde van Barroso´s ambtsperiode en de nieuwe baan bij Goldman Sachs zitten 20 maanden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Communisme, Elite, establishment, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Linkse Kerk, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Ethiek-commissie: Barroso´s baan bij Goldman Sachs is geen overtreding van EU-regels

 1. carthago zegt:

  Banksters en politici, twee handen op een volgezopen buik. Goldman sachs, de oorzaak van het financiële failliet van Europa, met de portzuiper Barroso,de oorzaak van het morele failliet van Europa.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zag vanavond de leden van de eerste kamer op de tv. Het zijn praktisch allemaal bejaarden. misschien kunnen ze ook nog een derde kamer er bij nemen, kunnen ze daar de dementen parkeren. Wat een geld verspilling.

  Like

  • SeeMore zegt:

   Beste Marian. Jij begrijpt er helemaal niets van…
   Om het land op een gedegen wijze naar de gallemiezen te helpen;
   heb je starre regenten nodig.

   Like

 3. Sjaak zegt:

  Daar laten ze hun werkelijke smoelwerk zien !
  Wat een goor EU rattenvolkje !
  FUCK THE EU
  Eruit ! Liever vandaag als morgen !
  NEXIT !

  Geliked door 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Hij heeft zij sloop werk gedaan binnen de EU nu wordt hij beloond door de clan.

  Like

  • SeeMore zegt:

   Hij heeft toch maar eventjes een “prachtige prestatie” geleverd;
   Van communistisch seizoen kelnertje in Portugal, via de EUSSR burelen te Brussel, naar een riante alsmede kapitalistische baan bij Goldman Sachs.
   Daarvoor moet je toch een uiterst flexibele ruggengraat hebben en van alle principes gespeend zijn!!

   Like

 5. exmarineman zegt:

  Nmm duidelijk een gevalletje van vriendjespolitiek zoals dat binnen de EU maar ook de rest van de politiek en bankiers/bedrijfsleven gebruikelijk is en heel normaal wordt gevonden. Dat hij slechts 2 maanden over die periode van 18 maanden is gegaan zegt ook al genoeg, zegt ook al dat die nieuwe baan al vantevoren was afgesproken en men dus bewust heeft gewacht tot die 18 maanden voorbij waren. Daarnaast zie wat er is gebeurt tijdens die hele bankencrisis en de Griekse crisis….En wie zitten er nu op de nodige belangrijke europese posities: de Italiaanse presidentofpreier, ex-bankierin de USA. En niet te vergeten Draghi: ex-bestuurslid van Goldman Sachs, de bank die Griekenland de euro heeft ingeloodst met gemanipuleerde Griekse cijfers. En ga zo maar door. Is er ooit 1 of meer bankiers vervolgd wegens manipulatie van al die “hypotheekpakketten” die zij verkochten aan o.a. europese banken terwijl die niet wisten wat de echte waarde van die hypotheekpakketten waren. Ja stom om ze te kopen zonder goede informatie, maar dat doet nog steeds niet af aan het feit dat het een strafbare handeling is door de USA-banken, want zij weten wat de echte en reële waarde is. En toen dus de huizenmarkt in de USA echt helemaal in elkaar stortte gingen dus de Europese banken mee…….en wie draaiden er in Europa o.a. Nederand op voor die banken die te groot waren om om te vallen?????? Juist ja wij de belastingbetalers net zoals wij de Griekse tragedie en het failliet moeten betalen. En de hele elite lacht zichzelf een ongeluk…..gebeurde dat laatste nou maar eens echt.

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @exmarineman: 06.46. uur. Precies de elite, bestaande uit de hele LINKSE BENDE in Europa, en de hypocriete partijen zijnde de: liberalen en christendemocraten. En dat zijn juist de partijen, die “de hoer EUSSR”, bemensen.

   Like

 6. Ongelovige zegt:

  ‘Het is moeilijker om een socialist voorbij een hoop geld te leiden, dan een hond voorbij een hotdog kraam’

  Like

 7. Mirjam zegt:

  Ze zien het met open ogen en laten het gewoon toe. Corruptie ten top. Belangenverstrengeling en onethisch, maar wel kritiek uitoefenen op de burgers van Europa, dat deze zich aan de Europese richtlijnen dienen te houden. Ondertussen spekken ze hun eigen zakken met bloedgeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s