Overheid stopt met allochtoon en autochtoon

screenshot_97

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) schrappen de woorden allochtoon en autochtoon. Volgens de Volkskrant en het Nederlands Dagblad zetten zij daarmee een nieuwe norm voor de overheid. De begrippen zijn volgens de WRR en het CBS niet meer precies genoeg en stigmatiserend.

nos

De woorden autochtoon en allochtoon werden voor het eerst door de WRR genoemd in 1989 in het rapport Allochtonenbeleid. Vandaag wordt er in de WRR-publicatie Migratie en classificatie: naar een meervoudig migratie-idioom afscheid van genomen.

Advies

Formeel is de publicatie nog geen advies aan het kabinet, maar het bepaalt wel de lijn in het woordgebruik. Het is een opmaat naar een uitgebreider rapport dat volgend jaar moet uitkomen.

Een alternatief voor autochtoon en allochtoon komt er niet. Als er een omschrijving nodig is dan wordt voortaan gesproken van ‘inwoners met een migratieachtergrond’ en ‘inwoners met een Nederlandse achtergrond’. Ook kinderen kunnen onder die termen vallen.

De WRR wil ook af van de termen westers en niet-westers. Nu zijn Japanners en Indonesiërs westers, en Surinamers en Antillianen niet-westers.

Bron:
http://nos.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Overheid, political correctness. Bookmark de permalink .

76 reacties op Overheid stopt met allochtoon en autochtoon

 1. Marc zegt:

  Mooi! Dan reserveren we van nu af aan de term ‘Nederlander’ voor westerse Nederlanders!

  Like

 2. het is een gevolg van de keuze tot aantasting der natuur, aantasting der economie en vergroting der jodenhaat door de parlementaire keuze tot paspoortverstrekking aan Turken en Marokkanen

  Geliked door 1 persoon

 3. Bert Weber zegt:

  Hr. Bron Waarom horen we géén enkel bericht meer over dat ongeluk waarbij twee mensen werden gedood en de broers doorreden en zoals eerder kibbelden wie er gereden had………..zouden er soms weer allochtonen bij betrokken zijn??? Dus doofpot werk? Bert Weber.

  Like

  • SeeMore zegt:

   Kunstje hebben ze afgekeken van die twee marokkaanse scooter rijders.
   Zolang niet vaststaat wie de bestuurder was; staat justitie met lege handen.
   Overigens lijkt het mij voor het forensische team niet echt moeilijk om vingerafdrukken en DNA sporen van het stuur te nemen. Auto werd verlaten aangetroffen en naar bureau gesleept.
   Maarrrrr… Dan moet daartoe uiteraard wel de wil bestaan 😦

   Like

 4. iemand zegt:

  En vervangt ze door de termen:
  Aboriginals en MuslimInvaders

  Like

 5. Steven zegt:

  Ze doen maar…het blijft gewoon ALLOCHTOON!!!

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Natuurlijk niet!
   De benaming allochtoon werd in het verleden als politiek-correcte tussen-maatregel door links bedacht om islamitische vreemdelingen niet te “kwetsen” !
   Iedereen wist dat deze benaming tzt. moest verdwijnen.
   Nu is het zo ver. Alles wat hier beweegt is nu automatisch “Nederlander”.
   Dat was de bedoeling.

   Dus wat vroeger allochtoon was moet nu weer “vreemdeling” genoemd worden.
   Zo was het, en zo moet het blijven.

   Leve Zwarte Piet!

   Like

 6. Karen zegt:

  I.p.v. allochtoon zeggen we inwoners met migratie achergrond. En daar voelen de allochtonen zich niet gediscrimineerd door? Je zegt toch hetzelfde? En uit allebei de omschrijvingen kan je gewoon opmaken dat je het niet over een Nederlander hebt. Dus: wat een flauwekul!
  Er mag zo langzamerhand wel een lijst voor ons simpele inwoners met een Nederlandse achtergrond gemaakt worden van wat we niet meer mogen zeggen. Want ik en ik denk met mij velen begin het behoorlijk lastig te vinden allemaal. Want dat neger echt een ontzettend erg verschrikkelijk fout woord is heb ik onthouden maar ik twijfel mag ik nog wel zeggen dat een zwarte tot negroïde ras behoort? Ik begin behoorlijk de kluts kwijt te raken.

  Like

 7. Daar had de Partij Denk het ook al over, maar die wilde nog heel wat meer. Wij zullen zien.

  Like

 8. Jan zegt:

  Voor het bijna dertig jaar gehanteerde jargon komt vooralsnog geen officieel alternatief.
  http://www.ad.nl/binnenland/overheid-stopt-met-allochtoon-en-autochtoon~ac9867d4/

  Alternatief: onaangepaste

  Geliked door 1 persoon

 9. Elena zegt:

  Hoorde het vanmorgen al op de radio.
  Ik blijf lekker allochtonen zeggen en schrijven.

  Like

 10. Lee zegt:

  Tja, stel je voor dat je zaken bij de naam noemt. De (keiharde) waarheid (negatieve statistieken allochtonen) moet natuurlijk wel verhuld worden, as always. Wie volgend jaar nog op een andere partij als de PVV stemt mag zo het gekkenhuis in of vastgezet wegens landverraad.

  Geliked door 1 persoon

  • SeeMore zegt:

   Beste Lee. Ook ik ga PVV stemmen. Ik zie het echter meer als een proteststem dan een daadwerkelijke oplossing. Onze Geert gaat namelijk nooit de gescoorde zetels kunnen bezetten met capabele MENSEN (hoe toepasselijk) met een lelieblank verleden.
   N.B. het op vier jarige leeftijd in de hoek hebben gestaan op de kleuterschool werpt al een zware smet op je blazoen ROFLOL.

   Geliked door 1 persoon

 11. Hansfree zegt:

  Newspeak

  Like

 12. hendrikush zegt:

  “Echte” en “Onechte” Nederlanders?

  Geliked door 1 persoon

 13. ieznogoedh zegt:

  Hè, gelukkig, eindelijk zijn we zover. Het heeft even geduurd en bekend is toch: lang gewacht, stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen.
  Enfin, nu de “etiketten” worden aangepast aan moderne tijden zal dit zeker zijn gevolg voor de inhoud hebben.
  Een neger noem je geen neger meer maar een (donker?)gekleurd medemens en ziedaar … het is dan ook ineens geen neger meer! Wat zo’n naar woord van slechts vijf (!) letters al die jaren teweeg heeft kunnen brengen.
  De negerzoen was al tijden (sinds 2005 las ik) geen negerzoen en dat was ook goed. Immers, welk zinnig mens wil door een neger gezoend worden en daarenboven waren die zoenen veel te zoet dus ook nog eens ver bezijden de echte negerzoenen. Die zijn niet zo toet, kijk maar naar Calais en nu dan Parijs. Gelukkig op tijd afgeschaft.
  Een allochtoon is geen allochtoon meer. Hoera! Het typische allochtonengedrag zal hiermee automatisch ook tot het verleden behoren.
  Misschien kunnen we afspreken (uiteraard als eerbetoon -:) om voor een bepaalde groep de term allahtonen te gebruiken?
  Een autochtoon is geen autochtoon meer en dat is goed. Autochtonen waren in de ogen van de overheid overigens al tijden geen bevolking meer die, behalve het “recht” om belasting op te brengen, wat voor recht dan ook zou mogen hebben.
  Westers en niet-westers. Tsja, nou zie ik Japanners niet zozeer als westers, want buiten het feit dat hun land in het oosten ligt, hebben Japanners ook meer een oosterse mentaliteit. Het enige westerse is hun economie. Dit alles natuurlijk even in simpele bewoordingen.
  Indonesië zou westers zijn. Dat vermag ik niet in te zien. Ik zou eerder denken aan het (midden) oosten, want allahtonen. Uiteindelijk komt al het allahtoon gedoe uit het midden-oosten en net zoals Pandora haar doos dicht had moeten houden (immers, daar is niets moois uitgekomen) had ook het midden-oosten gesloten moeten blijven want daaruit is evenmin veel moois gekomen. OK, tapijtjes en olie maar dat is het dan ook wel. Zonder hun voer leefden we ook al jaren zonder van de honger te sterven.
  Suriname en de Antillen niet westers. Tsja, ze liggen wel in het westen, dat dan weer wel maar de mentaliteit is toch niet echt westers. Dos ok, niet-westers.
  Ik ben natuurlijk heel benieuwd welke politiek correcte term het WRR gaat voorstellen.
  Ik begrijp dat het geen advies aan dit “pret” kabinet is maar zodra hebben ze de macht na de volgende verkiezingen en het is geregeld. Het zou me zelfs niet verbazen indien ze het nog even gauw voor de verkiezingen doordrukken.

  Like

 14. carthago zegt:

  De autochtonen worden uiteindelijk allemaal statenloos en rechtenloos.En dat alleen maar omdat een clubje nazi wetenschappers Wo2 heeft kunnen overleven. Kalief rutte en samsom baghdadi gaan nu als nederlander naar het Halloween feestje, omkleden hoeft niet meer. Advies :doe mee met de nieuwste acties zoals bijvoorbeeld van Geen peil.

  Like

 15. Joske zegt:

  Prima, dan noemen we ze gewoon weer buitenlanders.

  Like

 16. topsporter zegt:

  Fluiters lijkt me goede verzamelnaam voor onaangepasten.

  Like

 17. delamontagne zegt:

  Ik herinner me nog hoe blij het “schoolhoofd” was toen wij +- 35 jaren geleden onze kinderen kwamen opgeven op Basis scool.
  Een, tot dan toe, geheel z.g.n. “Witte-school” in buurtgemeente R,dam.
  Voor elke allochtoon kind kregen ze extra “subsidie” en onder de definitie “allochtoon” vielen dan ook onze kinderen
  ……….
  De definitie van het begrip allochtoon is volgens het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) ‘een persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren’.17 mei 2010
  …………..
  Ook mensen met een ouder die in Nederlands-Indië of in Vlaanderen geboren is, zijn volgens de CBS-definitie allochtoon.
  …………
  Nadeel van deze definitie van ‘allochtoon’ is dat hij zeer breed is: heel veel inwoners van Nederland vallen eronder, ook Koningin Beatrix en prins Willem-Alexander zijn volgens deze definitie allochtonen.
  ///////////
  Zou die “subsidie-regeling” ook nu nog bestaan ?
  Dan krijgt het schooltje van de kinderen van Wim/Maxi dubbele soepsidie want ouders zijn allebei alloch……………….

  Like

  • delamontagne zegt:

   Het zal allemaal wel “goet”-bedoeld zijn om de discriminatie te laten verdwijnen.
   Ook voor de oorspronkelijken ? [ voorheen autochtonen genoemd ! ].
   Ik herinner me ook nog hoe boos men vrouw werd toen de toendertijd allochtoon genoemde kindertjes + ouders de z.g.n. “DISCRIMINATIE – TELEFOON” kregen.
   Ze barste zowat van woede, “…………en waar is die telefoon voor mij dan ??????? ”
   Want hij was NATUURLIJK niet voor de oorspronkelijken bedoeld. [ ik vermijd het wd “allochtoon/ autoch” maar, om geen moeilijkheden te krijgen…………. ]

   Like

 18. Sjaak zegt:

  Daarmee we de 90% van de allochtonen misdaadcijfers neutraliseren kunnen en ze onder het tapijt vegen ? Mooi verstoppertje spelen ? Jullie ontwikkelen je terug in het stenen tijdperk !

  Daarvoor pleiten de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)
  en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ???????
  OPLOSSEN DIE HAP !
  Ik geef ze ook nog een waardebon mee, voor een keer schijten in het Zwarte woud !

  Like

 19. rademaker zegt:

  het benoemen van man en paard,was al eerder verboden,ten tijde van de kwartjes dief.
  de kranten bleken deze verordening vergeten te hebben.
  nu komt er dus een nieuw advies,zo te zien uit de linkse kerk
  helaas heeft de invasie van gelukzoekers geen voorspoed gebracht
  de gevangenissen zitten vol met het adders gebroed
  opvoeding cultuur inteeld,door een dwingend geloof opgelegde normen,het vanzelfsprekendheid,van de verzorgingstaat,die hun in de watten legd
  minachting we worden door een bepaald geloof als beesten beschouwd
  en nog steeds komen drommen gelukzoekers binnen,die als ze zijn afgewezen met een vliegticket,en een zak vol vacantie geld teruggestuurd worden.
  de komende verkiezingen is de laatste kans,om de voeten weer in de aarde te krijgen
  men is druk doende om dit via de computer te regelen,digitaal manipuleren,is ten alle tijden mogelijk,het zou een vloek zijn als dit gebeurd

  Like

 20. Duchesne zegt:

  Ze voelen aankomen dat de statistieken straks qua misdrijven bijna volledig door allochtonen worden gemaakt, dus ze schaffen het onderscheid af om te verstoppen dat het bijna allemaal gewoon criminelen zijn. De stap na deze is om bij persoonsbeschrijvenig van een misdrijf huidskleur niet meer te vermelden, en zo komt er een veilig land met allemaal mensen die elkaars gelijken zijn. Misdaad onder allochtonen groter? Waar staat dat? Niet in onze statistieken want het onderscheid is weg.

  Het afschaffen van de woorden allochtoon en autochtoon om onderscheid aan te geven is een vorm van terreur, men maakt namelijk terreur en misdrijven onmogelijk om nog te beschrijven en dus te benoemen of op te lossen. Het afschaffen is een vorm van bescherming voor allochtonen die misdrijven plegen. Weer een stukje Soros campagnegeld dat goed is besteed. Dat dan weer wel, de vuile verraders.

  Geliked door 1 persoon

 21. Charles Martel zegt:

  En waarom zijn die begrippen stigmatiserend? Is er met die begrippen iets aan de hand? Zouden zij bij iemand iets oproepen? Ik begrijp er niets van.

  Like

 22. Harry zegt:

  Doet me denken aan de uitspraak van Ronald Reagan , in strijd met Jimmy Carter die ook ineens andere benamingen had verzonnen voor een probleem :
  ” He is hiding behind a dictionary ” .
  Onvoorstelbaar dat er toch nog een boel mensen op dat pindaharses gestemd hebben .

  Nou ja , in ons geval hebben we genoeg alternatieven voor het woord allochtoon .
  En ze klinken allemaal nog wat minder voorzichtig ,
  geitenneuker en lorrenkop zijn ook duidelijk , met als voordeel dat er nog een onderscheid tussen man en vrouw in verweven zit ook .

  Like

 23. Wachteres zegt:

  Het gaat er om dat er uiteindelijk geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen allochtoon en autochtoon.

  Het is toch wel erg vervelend voor de moslims dat zij zo vaak negatief in het nieuws komen.

  We kunnen beter gezamenlijk het geweld van bijvoorbeeld de Marokkaantjes op onze schouders nemen. Per slot zijn zij ook Nederlanders, nietwaar?

  Like

 24. Golden Girl zegt:

  zo lang er allochtonen in ons land wonen zijn ze dat ook, als ze er niet zouden zijn dan pas kunnen we dat woord schrappen, nu zal de overheid wel eens even bepalen wat wij wel en niet mogen zeggen

  Like

 25. Ongelovige zegt:

  Dit zou ook kunnen:
  Politiekers = Inwoners met een politieke achtergrond
  Pastoors = inwoners met een religieuze achtergrond
  Kunstenaars = inwoners met een creatieve achtergrond
  Vrouwen = inwoners met een vrouwelijke achtergrond
  Ouderen = inwoners met een voltooid leven

  Like

 26. Geheel volgens het Communistisch Manifest Hoofdstuk 12 Onwelgevallige Taal wordt Verboten

  Like

 27. M.A.L. Sion zegt:

  EENS EEN MOSLIM, ALTIJD EEN MOSLIM.
  Erdogan zegt: Er bestaat geen gematigde islam, islam = islam.
  Dat is een belangrijk gegeven.
  Een tweede uiterst belangrijk gegeven is dat het verlaten van de islam de doodstraf oplevert.
  Dat is een keihard gegeven in de KORAN, het instructieboek van de moslim.
  Als er nu administratief geen onderscheid meer gemaakt wordt tussen allochtoon en autochtoon dan moeten we ons bezinnen op andere benamingen.
  VAN ALLOCHTOON NAAR AUTOCHTOON
  Het is onverteerbaar dat door de tijd, bijvoorbeeld door overgaan op een volgende generatie, een moslim tot de autochtone Nederlanders gerekend zou kunnen worden. Autochtoon heeft niet enkel te maken met een administratief demografisch gegeven, het heeft ook te maken met het gevoel dat men heeft bij die term. Bij een autochtoon denk ik ook aan patriottische gedachten. Een verbondenheid met het verleden van Nederland. Dus niet alleen demografisch maar ook cultureel.
  De islam hoort niet bij het Christelijk, Joods, Humanistisch verleden van Nederland.
  Het is helaas zo dat in Nederland, maar ook in de andere Europese landen, de moslims zich slechts moeizaam integreren, laat staan assimileren. Eigenlijk is er nauwelijks sprake van integratie.
  HAAT TEN OPZICHTE VAN HET AUTOCHTOON KARAKTER
  Recentelijk was in het nieuws dat België een haatpredikende imam terugstuurt naar Nederland omdat de man twee paspoorten heeft. Een Marokkaans en een Nederlands. Hij is niet de enige die een dergelijke benaming krijgt toebedeeld. Er zijn genoeg gevallen bekend van imams in Nederlandse moskeeën die zich ook afzetten tegen de Nederlandse cultuur. Die de sharia en de koran belangrijker vinden dan de Nederlandse wetgeving. Dat wordt door een (groot) deel van de moslimpopulatie in Nederland ook zo ervaren.
  VOLKSVIJANDIG
  Onze overheid, voornamelijk gestuurd door (LINKSE) GOEDMENSCHEN ziet niet in dat een deel van de islamitische ‘medelanders’ zich eigenlijk volksvijandig opstelt. De geluiden dat men Nederland op den duur wil islamiseren worden steeds vaker gehoord. Dat moeten rechtaardige, patriottische, autochtone NEDERLANDERS niet willen. Dat is de bijl aan de wortel van onze culturele afkomst. Het is hoog tijd dat patriotten in verzet komen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 28. renato zegt:

  Ik blijf mij zelf autochtoon noemen.

  Like

 29. guusvelraeds zegt:

  Stigmatie is nooit eenrichting verkeer geweest. Bepaalde groepen in de samenleving maakt niet uit hoe je ze noemt zorgen met hun gedrag of ze na een bepaalde periode gestimatiseerd worden. Stigmatiseren is een oeroud (zo oud als de mensheid) sociologisch proces dat gericht is op preventie tegen onevenredige inbreuken op de identitieit en sociale veiligheid van de eigen groep. Een overheid die steeds nieuwe woorden introduceert heeft de illusie van een maakbare samenleving. De illusie dat woorden de inhoud bepalen. De werkelijkheid is juist andersom. Het zijn de ervaringen van mensen die uiteindelijk de inhouden van woorden bepalen. Welk nieuw woord of benaming ze ook mogen verzinnen voor disfunctionele groepen over een aantal jaren zal de samenleving zelf uitmaken welke emoties, verwachtingen en afwijzing het nieuwe woord in de samenleving zal gaan oproepen. Hier helpen geen subsidies aan en ook geen neologismen die elke tien jaar opnieuw verzonnen worden. De meest extreme vorm zagen we in de regeerperiode van Obama. Hij liet het woord islamitisch terrorisme geheel schrappen uit alle overheidsdocumenten maar het terrorisme uit islamitische hoek en ellende die niet islamitische samenlevingen hiervan hadden en hebben is nooit verdwenen. Resultaat bij elke kopvod die je ziet op straat krijgt je al is het maar een fractie van een seconde een emotie van onwennigheid, onderdrukking en aanstaande terreur. Over stigmatisering gesproken.

  Like

 30. wauso zegt:

  Like

 31. Thoth zegt:

  Allochtoon en autochtoon blijf ik gewoon gebruiken. Ik behoor tot de autochtonen. Mijn Westfriese voorvaders gaan terug tot de 16e eeuw. WRR kan gewoon in de stront verzuipen.

  Geliked door 2 people

 32. hslot4 zegt:

  Hahahahaha de politieke corctheid is terug gekomen to bite them in the ass :).
  Je mocht geen turk marokaan neger Surinamer of kutbuitenlander zeggen het was allemaal beledigend .
  Nou zijn ze erachter dat je allochtoon ook aardig kan aanvullen met wat verwensingen of toevoegingen ……………..ook weer niet goed vind the culturele marxistische mafia .
  Een neger is wit en een blanke is zwart kijk maar in de schappen bij de Jumbo .
  Mischien werkt die mindfuck bij de burgerlul (schaap) maar die tijd is aan het voorbij gaan mensen worden wakker jammer voor jankend links.

  Geliked door 1 persoon

 33. koddebeier zegt:

  Krankzinnige ‘politiek correcte’ idioten zijn het !!!!!

  Like

 34. SeeMore zegt:

  Kijk. Zó los je dus problemen op!! ROFLOL 🙂
  Als je zaken niet benoemd, dan bestaan ze ook niet en kan er dus ook geen probleem mee zijn.

  BTW… Hebben heeft u zich al aangemeld bij het GeenStijl Leger??
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/10/voorjaarsoffensief.html
  Of direct aanmelden:
  https://geenpeil.nl/

  Like

 35. elisah zegt:

  Al geef je het beestje een andere naam, het blijft toch het zelfde beestje.
  Pietluttige zeikerds die niets anders te doen hebben, dan spijkers op laag water te zoeken.

  Like

 36. Harry zegt:

  Wat maakt zo’n naam nou toch uit ?
  Als je een koppensneller een onthoofder noemt , is het resultaat precies hetzelfde .
  Of een zwarte werkschuwe , een eeuwig vermoeide arbeidsontwijker , het blijft een neger .

  Like

  • BertG. zegt:

   Helemaal fout weer Harry, niks werkschuw of eeuwig vermoeide.
   Dat zijn personen met een afwijkende werk verhouding relatie.

   Like

  • SeeMore zegt:

   Oeps Harry. Nú balanceert U toch écht op het randje.
   U staat, door deze uiterst discriminerende uitlatingen, reeds met één been in het heropvoedingskamp der EUSSR.
   Achteraf niet gaan klagen dat ik u niet gewaarschuwd heb 😉

   Geliked door 1 persoon

 37. terex zegt:

  Om het lekker makkelijk te maken en nog verwarrender voor de mensen. Nederland is echt knettergek geworden. Je blijft van de ene verbazing in de andere vallen.

  Like

 38. Reint Meijer zegt:

  Ook bepaalde woorden zijn binnenkort strafbaar als men ze bezigt.

  Like

 39. SeeMore zegt:

  Op Geenstijl vond ik twee reacties die mij wel aanspraken:

  “We hebben straks enkel nog de ‘Nederlander’ en de ‘Racist’
  verlegenmaarlief | 01-11-16 | 09:00”

  Ik zie alleen maar voordelen, beestje bij zijn naam noemen, Nederlander, Turk, Marokkaan, Spanjaard, Belg, Irakees, Pool. Dat is ook helderder bij de criminaliteitsstatistieken.
  Vloberto | 01-11-16 | 09:03

  Vloberto heeft inderdaad een uiterst politiek correcte oplossing.
  Een oplossing waarmee de Nederlandse (R)overheid en het CBS zich geweldig in de vingers gaan snijden. Want juist door het afschaffen van het generaliserende begrip allochtoon; zullen nu de nationaliteiten expliciet vermeld moeten worden in de misdaad statistieken.

  Ik vrees echter, dat zowel Vloberto als ik het wel weer helemaal verkeerd begrepen zullen hebben. Het kan namelijk nóóit de bedoeling zijn geweest om statistieken nader te specificeren. De doelstelling was juist vervaging… iedereen Nederlander.

  De volgende stap wordt het afschaffen van de geslachtsvermelding.
  Het hele land word dan bevolkt door NEDERLANDSE MENSEN….

  Like

 40. Republikein zegt:

  Het zijn slinkse probeerseltjes om het geld uit je zak te kloppen.

  Bovendien betoogde antropoloog Gloria Wekker in 2005, dat “[a]llochtonen echter degenen zijn, die door hun huidskleur of hun afwijkende cultuur of religie niet in staat zijn een als legitiem ervaren claim op het Nederlanderschap te doen

  Wekker is voorzitter van de Commissie Diversiteit van de Universiteit van Amsterdam (UvA), die vorige week haar eindrapport presenteerde. De commissie werd in het leven geroepen na de Maagdenhuisbezetting van de winter van 2015. In eerste instantie eisten studenten en medewerkers een democratischer universiteit. Tot actievoerders zich verenigden in the University of Colour, omdat ze vonden dat er in het protest te weinig aandacht was voor diversiteit.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4399875/2016/10/21/Gloria-Wekker-Ik-ben-optimistisch-ook-witte-student-wil-verandering.dhtml

  Like

 41. Republikein zegt:

  De boot is vol.
  Tranen springen in m’n hol.

  Like

 42. Jean zegt:

  Het is in Nederland net zoals in Vlaanderen/België, de grootste idiote waanzin komt steeds van parasieten lees: politiekers en ambetantenaren, ze blijven maar lullen en zakken vullen.
  Bye the way, een allochtoon is en blijft een allochtoon, een autochtoon is en blijft een autochtoon wat die idioten ook maar mogen denken.
  Het is en blijft jammer dat wij dergelijke idioten aan de vreet blijven houden, laat ze toch stikken in hun eigen braaksel en jaag ze overal weg want het is toch steeds rotzooi wat ze achterlaten.
  Voor ons is en blijft er een regel heilig: Grenzen sluiten en alles wat hier niet thuishoort, dus allochtonen, eruit ermee zo komt er terug pies en vree.

  Like

 43. Anna zegt:

  Ahmed Mohammed Hoessein Ghalib Moestafa, klinken helaas toch anders dan Jan Piet Rudolf en
  Joost.

  Like

 44. Theresa Geissler zegt:

  aan deze ongelofelijke haarkloverij weiger ik verder éénwoord vuil te maken!

  Like

 45. Aegolius cs zegt:

  WWR en CBC endlösung: Allochtoon und autochtoon ausradiert .

  Like

 46. P. Romeijn zegt:

  Wat is de volgende stap? Het vervangen van de termen man en vrouw voor genderneutraal? Geen hij of zij, maar het? Probleemjongeren bestaan al niet meer, want dat zijn nu kansenjongeren en probleemwijken zijn krachtwijken. Stoptreinen zijn sprinters en keihard bezuinigen heet vormgeven van de participatiesamenleving. Met deze domheid brengen we ons regelrecht naar de afgrond!

  Like

 47. tinekevanschagen zegt:

  De volgende stap is wellicht, dat we allemaal broeders en zusters zijn,gekker moet het toch niet worden!

  Like

 48. Henk der Niederlander zegt:

  De manier van policor spreken zal de mensen door de strot geduwd worden met he gevolg dat het later waarschijnlijk in een wet gegoten gaar worden.
  Dan komt dat eigenlijk hierop neer dat op het moment iemand ook maar een woord verkeerd durft te zeggen over de multicult idioterie zomaar voor de rechter getrokken kan worden met het gevolg dat de vrijheid van meningsuiting totaal strafbaar zal zijn en crapuul als Silvana Simons dus gewonnen lijken te hebben.
  Het tegendeel is echter waar want het zal blijken dat ook dit soort politieke partijen dan weggezet gaan worden als niet meer ter zake doende en dan kun je wel stellen dat een kleine groep mafiosie dan de echte totale macht in handen hebben.

  Like

 49. KRAFTAVILQA zegt:

  Toen ik vanmiddag deze oekaze van het genootschap ter bevordering van Orwellian Newspeak vernam schoot mij onmiddellijk vervangende terminologie te binnen: “Echte mensen” en “Parasieten uit den vreemde”.

  Like

 50. koddebeier zegt:

  Door hun afwijkend gedrag en hun totaal afwijkende normen en waarden zullen en kunnen allochtonen nooit en ten never autochtonen worden !!
  Ook al wonen ze hier 200 jaar zullen het altijd vreemdelingen blijven !

  Like

 51. Tom zegt:

  Alle zelfstandige naamwoorden en werkwoorden vervangen door het woord smurf en dan zijn we van alle problemen af…

  Geliked door 1 persoon

 52. 4sjun zegt:

  Niemand dwingt mij om me aan de slinkende uitdrukkingskaders van politiekcorrectelingen te houden. Laten zij zichzelf maar beperken en er achter komen dat de rest van de wereld gewoon zonder hen doorgaat.

  Like

 53. Jan zegt:

  Als ik de commentaren lees is dat volgens de Nederlandse shariarechtbank goed voor een paar honderd jaar cel wegens ‘belediging’ en ‘stigmatisering’ (of zoiets, al naargelang de pruik van de rechter staat)

  Geliked door 1 persoon

 54. Jade zegt:

  De overheid mag er dan mee stoppen , maar wij niet!!!

  Like

 55. Mirjam zegt:

  buitenlanders, want dat zijn ze, en dat zijn ze bewust, dus het blijft allochtoon.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s