De euro: hoe we ons van die dwangbuis kunnen bevrijden

screenshot_121

(Door: “trias politica”)

Politici blijven maar voortmodderen met de euro. Gevolg: economische stagnatie in Zuid-Europa, nieuwe zeepbellen in Nederland en Duitsland en toenemende verdeeldheid. Maar er is hoop: economen en beleidsmakers zijn het vaker eens over een nieuwe aanpak. Jean Wanningen legt uit hoe de euro met een doordacht ‘Maastricht 2.0’ kan overleven.

Eurosceptici, euro-realisten en euro-adepten – ze maken elkaar nogal eens voor rotte vis uit. Maar over een ding zijn ze het eens: de invoering van de Europese eenheidsmunt was een monetaire miskleun. De droom van een gemeenschappelijke munt is ontaard in een nachtmerrie die de fundamenten van de Europese Unie aantast. Zelfs de euro-gezinde Nobel-laureaat Joseph Stiglitz – een uitgesproken bewonderaar van de EU – is tot de conclusie gekomen dat het doormodderen met de euro het hele Europese project bedreigt. En ook een van de belangrijkste architecten van de euro, voormalig ECB-directeur Otmar Issing, constateert dat het ‘Euro-kaartenhuis’ op instorten staat.

Lees verder>>>
follow-the-money

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, euro, Eurocrisis, Eurofielen, Europa, EUSSR, gezond realisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op De euro: hoe we ons van die dwangbuis kunnen bevrijden

  1. Zelf zou ik graag van de euro af willen. Maar Mark Rutte zei gisteren in de eerste kamer dat de euro ons had gered, tijdens de bankencrisis. Ik kan het mij bijna niet voorstellen, eerder heb ik het idee dat wij bij alles flink geld hebben moeten inleveren. Dan kom je er altijd wel doorheen.

    Like

    • Henk der Niederlander zegt:

      Het enige wat indertijd gered is zijn de knoflooklanden maar wat Nederland betreft zijn we er zwaar op achteruit gegaan.
      Dat we erop achteruit gegaan zijn plukken we no nog de wrange vruchten van.

      Geliked door 1 persoon

      • Tom Hendrix zegt:

        @Henk der Niederländer: 14.42. uur. Met je eens, Henk. We zijn gewoon belazerd en bedrogen. Een eenvoudig bewijs, 28 december 2001, kostte een kop koffie, doorsnee in een café of restaurant; Fl.1,50. Per 1 januari 2002, Euro 1,50. Dat is rekenkundig 2,2 keer zo duur. Zo hebben ze ONS genaaid!

        Geliked door 1 persoon

  2. Anneke zegt:

    Die neuro/zeuro-munt is niet meer weg te slaan uit het financiële circuit.

    Like

  3. Golden Girl zegt:

    ik heb wel eens gedacht dat ze zo het zwarte geld in kaart wilden brengen, wat moest je toen met honderden guldens, en als ze onze gulden weer in zouden voeren, wat niet zal gebeuren, weten ze weer hoeveel mensen geld onder hun matras verstopt hebben

    Like

  4. Guardiacivil zegt:

    In dit artikel komen twee Duitse economen met het voorstel.
    Nou heb ik het even gehad met Duitse deskundigen
    Want ik vertrouw op dit moment geen ene Duitse omhooggevallen deskundige meer en dat alles dankzij Merkel.

    Like

  5. paulzwueste zegt:

    De EU zal nooit in elkaar storten maar kan alleen worden opgeheven.
    Het is geen democratische organisatie maar een organisatie die willens en wetens moet bestaan
    omdat een heleboel mensen daar financieel-economisch belang bij hebben.
    Vandaar dat de EU het ook niet toelaat dat landen mogelijk uit de organisatie willen stappen.
    Vandaar dat ze landen die dat wel doen economisch zo hard mogelijk zullen treffen, terwijl daar geen economisch doorslaande redenen voor bestaan.
    De EU wordt dwangmatig in leven gehouden door middel van chantage en bedrog in alle mogelijke maten en mogelijkheden.
    Het einde van deze EU kan alleen plaatsvinden doordat er geen geld meer zal zijn en de financiële markten ineen zullen storten.
    Of dat gaat gebeuren is een vraag die alleen het volk kan beantwoorden.

    De EU zal namelijk kunstmatig voort blijven woekeren als een groot ondemocratisch gezwel bestaande uit een massa zelfverrijkers en bedriegers op grote schaal, zolang er nog geld bijeen te schrapen valt in de landen van de EU !

    En dat geld zal er komen zolang het volk het wil.

    Like

  6. Pilgrim zegt:

    Men had die Matheo Solution al zes jaar geleden bedacht, maar al die toonaangevende economen zien dat juiste antwoord op deze crisis kennelijk over het hoofd. Wat is er aan de hand?

    Like

Plaats een reactie