FPÖ-chef Strache voor oriëntatie op Oost-Europa – geen “verlengde arm van Merkel” zijn

screenshot_138

De Tsjechische president Miloš Zeman (links) en de Oostenrijkse presidentskandidaat Norbert Hofer (FPÖ)                      

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor de presidentsverkiezingen in Oostenrijk sprak de chef van de FPÖ, H.C. Strache, zich duidelijk tegen de Rusland-sancties uit en voor meer oriëntatie op Oost-Europa in het algemeen. Norbert Hofer (FPÖ) maakt goede kans op de politiek invloedrijke functie van president van Oostenrijk.

epoch-times

“Sancties zijn huichelachtig” en een enorme fout tegenover Rusland, zei Heinz-Christian Strache (FPÖ) in een interview met de nieuwssite “Sputnik”.

De FPÖ zou hier vanaf het begin tegen zijn geweest, maar streed voor een verloren zaak, aldus de leider van de FPÖ. Voor Oostenrijk zou door de sancties de schade jaarlijks € 1,5 miljard bedragen. Dat zou de Alpenrepubliek zichzelf hebben aangedaan, bekritiseerde Strache de koers van de huidige regering.

Mocht hij in de toekomst ooit de functie van kanselier krijgen, dan zou hij de sancties afschaffen, aldus de FPÖ-politicus. Net zoals Oostenrijk zouden ook de Visegrád-landen kritisch tegenover de Rusland-sancties staan.

EU moet breken met de NAVO – Duitsland moet neutraal worden

Strache beschouwt de uitbreiding van de NAVO naar het oosten eveneens als een probleem. Daarmee zouden internationale verdragen gebroken worden. In de zin van de Europese vrede zou men weer toenadering moeten zoeken tot Rusland. De sterke identificatie van de EU met de NAVO vindt de FPÖ-leider “bedenkelijk”.

Zo zou het na twee wereldoorlogen juist voor Duitsland het verstandigst zijn om “zich neutraal te verklaren om nooit meer in zo´n oorlogswaanzin terecht te komen”, benadrukt Strache. “Wij Oostenrijkers zijn trots op onze neutraliteit en wij strijden voor deze neutraliteit, die we niet willen opgeven.”

Voor CETA en TTIP: Poetin´s vrijhandelsakkoord 5 jaar geleden afgewezen

De Europese Unie zou uit de NAVO moeten treden als zij duurzame vrije posities voor zichzelf zou willen creëren.

Vijf jaar geleden reisde de Russische president Vladimir Poetin naar bondskanselier Merkel en de Franse ex-president Nicolas Sarkozy met voorstellen voor een vrijhandelsakkoord in de koffer – iets dat zeer voordelig geweest zou zijn voor Europa, gaat de FPÖ-chef door. “Maar dit was niet in Amerikaans belang. Dat was er namelijk in geïnteresseerd om met CETA en TTIP hun vrijhandelsakkoorden af te sluiten.”

Strache pleit voor een herbezinning op bindende christelijke waarden tussen de EU en Rusland en voor goede samenwerking. In zijn geheel zou men zich sterker op het oosten moeten oriënteren.

In dit bewustzijn zou de Oostenrijkse presidentskandidaat van de FPÖ, Norbert Hofer, ook een bezoek gebracht hebben aan Tsjechië, Slovenië en Servië. Met Hongarije en Polen zou men de betrekkingen eveneens willen verdiepen, aldus Strache. Hij ziet in een sterkere samenwerking met Zuidoost- en Oost-Europa de historische taak van Oostenrijk, dat niet alleen maar als “verlengde arm van Merkel” zou moeten handelen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Europa, EUSSR, gezond realisme, Midden-Europa, NAVO, Oost-Europa, Oostenrijk, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op FPÖ-chef Strache voor oriëntatie op Oost-Europa – geen “verlengde arm van Merkel” zijn

 1. Verstandige mensen daar in Oost Europa

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  En gelijk heeft hij.

  Like

 3. danny zegt:

  Ik krijg steeds meer Sympathie meer voor die Oost Europeaanse leiders.

  Off topic:

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/ttvnieuws/26941342/___Er_komen_nog_sekstapes_van_Trump___.html

  Lachen, maar Hellery zal politiek uitgeschakeld gaan worden door de FBI met hulp van Wikileaks.

  Daaaag hellery.

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. Die oost Europese landen doen het beter dan wij hier. Rutte wil alleen het referendum aanpassen, want ons nee zou Rusland in de kaart spelen. En Amerika zit Poetin te pesten, dus wij moeten natuurlijk meedoen. Oekraïne moet onze buitengrens vormen dat is het belang. Nou ik mag hopen dat het hem niet gaat lukken.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De FPÖ chef, Strache, heeft volkomen gelijk.

  Like

 7. Ongelovige zegt:

  Rusland heeft nog eens laten zien hoe het moet en de Amnesty-kantoren gesloten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s