Koningin Margrethe van Denemarken: “Het is geen natuurwet dat men Deen wordt wanneer men in Denemarken woont.”

screenshot_140

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Koningin Margrethe van Denemarken is een staatshoofd dat je voor je eigen land zou willen. Vergeleken met Gauck & Co staat de koninklijke dame meerdere klassen boven de burgerlijke zwaai-pias uit het zuidelijke buurland. Ze is uitgesproken rechtlijnig, wat in haar positie en in onze politiek-correcte samenleving een zeer zeldzame eigenschap is. Op 27 oktober is haar nieuwste boek verschenen: “De dybeste rødder – Dronningen fortæller om Danmark og danskerne” (“De diepste wortels – de koningin vertelt de geschiedenis van Denemarken en van de Denen”), waarin ze ook een standpunt inneemt over de problemen van de integratie, die men tot nu toe ondergewaardeerd zou hebben.

“Het is geen natuurwet dat men Deen wordt wanneer men in Denemarken woont. Dat word je niet noodzakelijkerwijs”, schrijft ze daar in. In haar boek legt ze een zwaartepunt op het begrip van het “Deens-zijn”, gezien in het licht van de tientallen jaren lange immigratie van mensen uit verschillende landen en culturen.

Ze schrijft dat de Denen aan de nieuwkomers in het verleden de waarden en normen van het land goed duidelijk gemaakt zouden hebben, want als de Denen niet duidelijk zouden maken op welk fundament de staat, hoe zouden de nieuwkomers dit dan moeten leren? Maar het zou ook een van de oorzaken zijn dat de Denen de uitdaging van een gelukte integratie onderschat zouden hebben.

“We dachten dat deze dingen vanzelf zouden gaan. Als je door de straten van Kopenhagen liep en het water van de gemeente dronk en de bus gebruikte, dan zou men vast en zeker binnen de kortste keren een Deen worden. Dat was voor ons zo vanzelfsprekend, dat men het ook van diegenen verwachtte die zich hier vestigden. Maar zo ging het niet. Dat moesten we leren. Het is geen natuurwet dat men een Deen wordt wanneer men in Denemarken woont. Dat wordt men niet noodzakelijkerwijs”, schrijft koningin Margrethe in haar boek.

De uitlatingen van de koningin komen op een moment waarop er in Denemarken en in de hele wereld heftig gediscussieerd wordt over de vluchtelingencrisis. De Denen, aldus de koningin, hebben nooit hun ogen gesloten voor vluchtelingen en houden zich constant bezig met de vraag of men de taak van de integratie zou hebben opgelost of niet.

“Veel van ons hebben gedacht dat mensen die uit verre landen naar ons toe komen, een soort vloeipapier zouden zijn, die al het nieuwe begerig zouden opzuigen. […] Misschien ligt het er ook aan dat het teveel in één keer zijn met zoveel verschillende problemen en een bepaalde religie, dan wordt het moeilijker. Ze isoleren zichzelf en ze leven gescheiden van de rest van de bevolking, of ze het willen of niet”, zegt koningin Margrethe.

Dan zegt ze verder: “Het is geen eenvoudige opgave en het is niet gemakkelijk in woorden te vatten. Maar we moeten er achter komen en ik denk dat we blij zouden moeten zijn dat we nu weten dat het moeilijk is, dus kunnen we de problemen beter aan en ze herkennen.”

Deskundigen zeggen dat de koningin steeds opener over de problemen met de integratie spreekt. Al in haar Nieuwjaarstoespraak in het jaar 1984 sprak ze over de opname van nieuwkomers. Deskundigen en historici zeggen dat de koningin de afgelopen jaren steeds politieker werd en zich steeds opener zou uitlaten. Ze zou zich niet meer partijoverstijgend uitlaten, maar steeds meer een standpunt innemen en de mening van enkele immigratie-kritische partijen en een groot deel van de bevolking vertegenwoordigen.

De Denen zijn te benijden. In Duitsland behandelen de politici en het staatshoofd de eigen bevolking met verachting en beledigingen. Bij ons kleine noordelijke buurland heeft men een koningin die zorgt voor de behoeftes van het volk, het volk serieus neemt en probeert de catastrofe af te wenden. Hier hebben we een krankzinnige bondskanselier, die haar volk aan de wolven te vreten geeft.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Door: Sarah Lund

Bron oorspronkelijk artikel:
http://nyheder.tv2.dk
Door: Jane Bruun Elkjaer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", Denemarken, gezond realisme, Immigratie, Koningshuis. Bookmark de permalink .

56 reacties op Koningin Margrethe van Denemarken: “Het is geen natuurwet dat men Deen wordt wanneer men in Denemarken woont.”

 1. Republikein zegt:

  Ze is net zo krankzinnig, ze weet het niet.
  Blauw bloed.

  Liked by 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Dit soort uitspraken zou ik graag eens horen uit de mond van Willem-Alexander. Maar helaas, van hem horen we dit soort geluiden niet. Eenmaal per jaar leest hij een door de regering geschreven epistel voor (waarvan iedereen de inhoud al kent), en dat is het dan.
  Heel af en toe laat hij zich uiterst voorzichtig uit over de problemen in onze samenleving, maar nooit zo duidelijk als Koningin Margrethe. Hij zou wat dat betreft eens een voorbeeld moeten nemen aan zijn peettante.

  De Denen mogen best trots zijn op hun Koningin!

  Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Alexander heeft bij lange na niet het niveau van deze dame en zal het ook nooit bereiken.

   Alexander is ronduit een bijzonder dom mens, dat tot nu toe bijzonder lichtzinnig en oppervlakkig met zijn taak is omgegaan en heeft, ergo, daardoor het koningschap, dat in deze tijd al helemaal overbodig is, uitstekend vertegenwoordigt door daadwerkelijk te bevestigen dat het inderdaad geen enkele inhoud te heeft.
   Hij is een enorme nul en geeft geen sodemieter om Nederland en haar bevolking.
   Bezit geen greintje waardigheid en denkt waarschijnlijk uitsluitend aan oppervlakkig vermaak.
   Bovendien is het een heel laf en bangelijk wezen, dat buitengewoon hautain met iedereen om hem heen omgaat.
   Ronduit gezegd, geen kerel.

   Over Maxima kunnen we heel kort zijn.
   Ze heeft niets te zoeken in Nederland, laat staan enigermate geschikt zijn om een rol als koningin te spelen.

   Het kapitalen verslindend koningshuis, tezamen met haar hele uitvretende familiebende, zou vandaag nog moeten worden geëlimineerd.
   Dat zou ’n regelrechte zegen zijn voor de Nederlandse bevolking en haar bovendien een groter gevoel van en besef van zelfstandigheid geven, om weer, zoals ten tijde van de Republiek der Nederlanden, een volwassen volk te vormen!

   Weg met die zooi!!!

   Like

   • delamontagne zegt:

    Ik zou toch maar oppassen bij ,t passeren van de B/N grens ……..!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Met elimineren bedoelde ik natuurlijk “opheffèèèè!”`
    Bovendien passeer ik alleen in vermomming de B/NL-grenzen.
    Soms ga ik zelfs in cognito. Maar dat loopt wat moeilijk.

    Like

 3. Republikein zegt:

  https://www.eo.nl/blauwbloed/artikel-detail/kritiek-op-deense-koningin-margrethe/

  De Deense koningin Margrethe moet het voorbeeld volgen van koningin Beatrix en koning Albert en aftreden.

  Dat schrijft de Deense koningshuiscriticus Trine Villeman in een bijdrage voor de krant Politiken. Margrethe is niet in staat haar werk naar behoren te doen, vindt Villeman.

  Dit omdat de koningin lijdt aan de door artrose veroorzaakte ziekte spinale stenose, die zorgt voor vernauwing van delen van de wervelkolom. Er zijn dagen dat Margrethe niet kan bewegen en ze krijgt, hoewel het hof daarover niets zegt, pijnstillers. Begin dit jaar moest ze een staatsbezoek aan Chili op last van haar doktoren afzeggen omdat de lange vliegreis haar rug te zeer zou belasten.

  Villemann, die de koninklijke familie vaak scherp bekritiseert, vraagt zich af ‘welke andere organisatie in Denemarken – particuliere of publiek – kan wegkomen met het hebben van een leider die niet kan staan of lopen zonder het nemen van zeer sterke medicijnen?’ Ze vraagt zich ook af wanneer die medicijnen de geestelijke vermogens van de koningin zullen aantasten. Voor het echter zover is, moet Margrethe plaatsmaken.

  Verder nog

  .KOPENHAGEN – Het hofpersoneel van de Deense koningin Margrethe heeft te kennen gegeven haar niet langer als personeelschef te wensen. Directe aanleiding is de al jaren geuite klacht dat zij hovelingen een te laag salaris betaalt.

  Omdat de vorstin door de grondwet is beschermd tegen iedere vorm van juridische aansprakelijkheid kan het ontevreden personeel geen cao met haar afsluiten of haar voor de rechter dagen, aldus Björn Kvist Ottens, woordvoerder van de bond van hofpersoneel.

  De Deense koninklijke familie is de afgelopen maanden herhaaldelijk in opspraak geraakt wegens haar juridische uitzonderingspositie en haar financiële handelwijze. De roep onder politici om de juridische bescherming tegen de koninklijke familie op te heffen neemt toe.

  Ottens, die in het dagelijks leven de chauffeur is van kroonprins Frederik, zegt dat hij per jaar 16.000 gulden minder verdient dan de chauffeur van een minister. (ANP)

  Weg met die pseudo-adelijken.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ja, wat daar allemaal van waar is weet ik niet.
   Maar op deze foto zie je ze hier op de markt in Cahors.
   Ze zijn zo “eenvoudig”, willen graag tot ,t gewone Völk behoren………..
   Koningin Margarethe Markt Cahors……..

   MEER uit Fr nieuws:
   http://danemarkjoachimetmarie.centerblog.net/382-margrethe-au-marche-le-23-aout-2016

   Liked by 1 persoon

   • Golden Girl zegt:

    delamontagne, mag ze wel eens een nieuw mandje kopen en een goed bh

    Liked by 2 people

   • delamontagne zegt:

    Wat is er mis met dat mandje ? Zover ik op de andere foto,s zag had ze nog niet zo veel gekocht !
    Ik zal ,t haar eens vragen als we wijn gaan kopen op heur Kasteeltje in Caix.
    Ze staat soms zelf aan de tap………..!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Meen je niet…!

    Like

   • delamontagne zegt:

    Dat meen ik dus wel. Ze verbouwen zelf wijn, voor de “leut” of geld?
    Hier proeven ze de wijn, maar ik denk niet die van hun Chateau.
    Dat is n.l. Cahors wijn en deze ziet erg nogal licht uit.
    Cahors wijn is is donker en nogal zwaar op de tong (rolt wat minder goed.!) en heeft een nogal zware afdronk.
    De aroma is wel sterker dan bij Bordeaux, maar
    toch een pittig bouquet.
    Ook niet te lang öp-fles”laten liggen, want dan krijgt je veel dépot.
    Smaakt wel heel goed bij een stevige jachtmaaltijd.
    ( deden we vroeger weleens aan mee, nu niet meer. Om 01.30 is dan het desert en om02.00 de koffie.
    Als oud mens gaat dat niet meer zo goed……………….)
    Margrethe en echtgenoot wijnproeven

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja, dat klinkt allemaal heel erg leuk,
    maar ik vraag mij af waarom zij, zo te zien, haar man slaat…
    Hij zet nog wel om 02.00 u’s nachts koffie voor haar. Zo’n lieve man.

    Like

 4. Wachteres zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2015/04/15/deense-koningin-over-immigratie-wie-niet-van-denemarken-houdt-moet-denemarken-verlaten/

  Hadden wij maar zo’n koningshuis! Ik heb al jaren bewondering voor deze vrouw!

  http://hoegin.blogspot.de/2005/04/koningin-margrethe-over-de-islam.html

  Ook in 2005 uitte koningin Margrethe zich openlijk al kritisch over de islam en de problemen die verbonden zijn met de immigratie. Volgens haar heeft men in Denemarken het probleem te lang verwaarloosd «omdat we tolerant zijn en redelijk naïef».

  In één van de uitspraken van de koningin refereert ze naar haar nieuwjaarstoespraak van 1984, die ze nu stuitend naïef noemt. In die toespraak las ze haar landgenoten stevig de les omdat ze niet gastvrij genoeg waren en de inwijkelingen pestten. Ze verdedigt echter haar nieuwjaarstoespraak van toen omdat ze, gezien in de context van toen, correct was. Op dat ogenblik wist men immers nog niet hoe de evolutie er later zou uitzien, zegt ze nu twintig jaar later.

  Liked by 3 people

  • Jan zegt:

   Dit bevalt ook: laat je handen maar wapperen

   Denmark to scrap paying royal family grandchildren a salary over fears there will soon be dozens being given state money

   * Danish royal grandchildren shouldn’t be state funded, say politicians
   * All eight royal grandchildren entitled to state salary from age 18
   * Politicians argue only eldest child of the Crown Prince should be eligible
   ….
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-3617622/Denmark-scrap-paying-royal-family-grandchildren-salary.html

   Like

  • delamontagne zegt:

   Zou Beatrix ooit toegeven het verkeert te hebben gehad ??????
   Nee,……….. die zal altijd dezelfde bullshit blijven volhouden.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou, dat is stevig gelul van die koningin….
   Als ik het zo zeggen mag natuurlijk.

   Iedereen kan en mag van mening veranderen, maar geef daar dan eerlijk helderheid over.
   Niet roepen dat je niet beter wist. Bewijs van geestelijk onvermogen dus.
   Zeg gewoon dat je achterlijk was. Dat geloven de mensen tenminste direct.
   Ik wist in de jaren 60 al dat heel Nederland naar de kloten zou gaan… en met mij talloze anderen.
   Janmaat wist het nog véél beter.

   Leden van elke zg.: “koninklijke familie” staan volkomen buiten de realiteit.
   Kan ook niet anders, zij moeten de plaatsvervanger van God op aarde spelen.
   Heel lastig… maar je wordt er ook ongelofelijk goed voor betaald.
   En het mooiste is dat je de hoofdprijs wint door bijzonder toevallig als koning of koningin geboren te worden!

   Hallo, zijn we er nog…?

   Like

 5. Mary zegt:

  Goed dat ze laat zien achter wie ze staat en haar positie daar voor gebruikt inplaats van politiek correct gezwets. Nee wij hebben een koninklijke familie die het Bilderberg clubje heeft opgericht waar Rutte ook zo welkom is en het volk niets van mag weten, echt zo ik ben een met het volk effect. Een Maxima die zegt “de Nederlandse identiteit bestaat niet”, Margrethe heeft zo gelijk, het is inderdaad geen natuurwet dat je Nederlander wordt als je in Nederland woont.

  Liked by 1 persoon

 6. Zij geeft gewoon aan zoals het is, dus het lukt niet altijd en met moslims helemaal niet.

  Liked by 1 persoon

 7. guusvelraeds zegt:

  en een bepaalde religie,

  Welke religie zou de Deense koningin bedoelen? Het gaat haar natuurlijk een brug te ver om de islam als algemene stoorzender voor integratie te benoemen. Feit is dat de islam moslims verbiedt te integreren. Verder is zij afgaande op het artikel wel de complete tegenpool van de op handen gedragen “”pampa golddigger” van ons land. Deze pampa mevrouw durfde zonder blozen te vertellen dat de Nederlander niet zou bestaan.

  Liked by 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Ja, dat is de allergrootste gotspe die ze kon bedenken, en het beste bewijs dat ze hier helemaal niets te zoeken heeft!
   ’n Ongelofelijke brutaliteit!

   Niemand van het klootjesvolk heeft het gehoord…
   Laat staan dat ze het nu nog zouden weten als ze het al hadden opgemerkt.
   Integendeel, ze weten alleen dat ze ’n “1000-karaat-lach” heeft…

   Alhoewel, daarvoor moet ze nu nog ’n halve dag langer geschminkt worden natuurlijk.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Als alles zo doorgaat als de afgelopen 10 -25 jaren, krijgt ze nog gelijk ook. Dan bestaat de NL-er niet meer…………

   Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Als ik dit artikel goed begrepen heb maakt zij hier een statement waar Nederlands Koningshuis nog van kan leren.

  Liked by 1 persoon

 9. kruisridder zegt:

  Het is in Nederland ook geen uitgemaakte zaak dat men een volbloed Nederlander is zodra men een NL-paspoort heeft. Dat zijn alleen de échte Nederlanders die hier altijd al hebben gewoond van generatie op generatie.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Mee eens, maar er wordt aan gewerkt, allochtoon en autochtoon worden afgeschaft, althans alleen die woorden dan. Hoewel je vaak de indruk zou kunnen krijgen dat het afschaffen van autochtonen ook in realiteit zo langzamerhand op gang begint te komen.
   Enfin, Nederlander, woon in Duitsland (daar waar de regering bij tijd en wijle nog gekker is dan in Nederland en ja, dat is op zich een behoorlijke prestatie) maar ook al geven ze me 100 Duitse paspoorten, ik ben en blijf Nederlander.
   Zou ik hier kinderen hebben die op hun beurt weer kinderen dan zou het kunnen dat mijn kleinkinderen zich meer Duitser dan Nederlander voelen.
   Die vlieger gaat natuurlijk niet op als ik met andere Nederlanders hier in een soort ghetto ga wonen en ik me verre houd van alles wat Duits is (behalve de uitkeringen natuurlijk).
   Kortom , een Nederlander is alleen Nederlander als op zijn hart “Nederlander” staat.
   Die Ieren hebben daar een mooi gezegde voor: You can take a man out of Ireland, but you can never take Ireland out of a man.
   Enfin, met die zo bewierookte integratie is het wel duidelijk. Uitzonderingen daargelaten bestaat die gewoon niet. En al helemaal niet daar waar het mislims betreft.

   Liked by 2 people

   • delamontagne zegt:

    Dus all die “bovenstaanden” die staan te juichen bij de binnenkomst van al die analfabeten, geweldig……..ONZE nieuwe Nederlanders.
    Ik moet alleen al lachen bij ,t stompzinnige idee.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Helemaal mee eens, goed verwoordt. Ken hier een oudere mevr, weduwe. Haar dochter is hier blijven wonen. Zoon met Francaise getrouwd, kinderen spreken geen NL-s meer.
    Die kun je dus wel Fransman/vrouw noemen.
    Maar al dat roepen van die z.g.n “Wijze”-bestuurders in NL, nieuwe Nederlanders. WAT EEN GOTSPÉ………………

    Like

 10. topsporter zegt:

  Ik ervaar de islam als een bloedzuiger, die onze cultuur ….onderschijt (kernachtig uitgedrukt natuurlijk).

  Liked by 1 persoon

  • kruisridder zegt:

   Goed verwoord topsporter. Het zijn bloedzuigers in de meest ware zin van het woord. Het bloed druipt letterlijk van hun lichamen af. Zowel van dat van henzelf als van hun slachtoffers. Goede opmerking.

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Deze vrouw is tenminste wel realistisch. Kom daar maar eens om, bij de Bilderberg Oranje – clan.

  Liked by 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Getrouwd met Fransoos van adel.
   Rode Kruis-Mensenrechten-Confentie van Geneve-NWO.
   Ze zit er ook bij.

   Like

   • kruisridder zegt:

    Het Rode Kruis is een onafhankelijke organisatie die zonder aanziens des persoons iedereen helpt die acute hulp nodig heeft in oorlogs en conflictgebieden. Tijdens de Balkanoorlog waren ze actief in het voormalig Joegoslavie, maar evengoed in Vietnam en andere brandhaarden. In WO2 waren ze actief in alle landen die zwaar getroffen werden door de oorlog. Ze hielden toezicht op de behandeling van krijgsgevangenen, en degenen onder hen die zodanig gewond waren en niet meer in staat waren gewapende strijd te voeren, werden gerepatrieerd uit de krijgsgevangenkampen naar hun eigen land. De Jappen waren de enigen die toezicht van het Rode Kruis verboden en zijn daar zwaar voor bestraft na de oorlog. In vredestijd is het Rode Kruis actief bij natuurrampen middels noodvoorzieningen en acute eerste hulp en onderdak. Zij zien ook in deze tijden toe op goede behandeling van krijgsgevangenen in burgeroorlogen bij de strijdende partijen bij wie dat toestaat en uiteraard ook daar de regel, wie dat weigert, gaat nu naar het ICC-straftribunaal in Den Haag, evenals de oorlogsmisdadigers. De NWO heeft niks met deze organisatie te maken. Deze is veel eerder een tegenhanger daarvan. De NWO staat voor uitroeiing van twee derde van de wereldbevolking.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Het was wel lage Adel. En hij heeft meegeholpen de ruïne weer tot kasteel te maken.
    Duurde wel 10 jaren.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Goh. Wat ’n leuke ouders!
    Als kind moet je natuurlijk wel 10 jaar kinderarbeid verrichten om een kasteel te bouwen, maar dan heb je ook iets.
    Eind goed, al goed…Lijken me hele leuke mensen.

    Like

 12. wim zegt:

  We worden tegenwoordig uitgedaagd door de islam zowel op mondiaal als op lokaal niveau. Deze uitdaging moeten we serieus nemen. We hebben dit probleem ongeveer twee jaar lang onaangeroerd gelaten omdat we tolerant en lui zijn. We moeten oppositie bieden aan de islam en we zullen moeten accepteren dat we zo nu en dan een wat minder prettig label opgeplakt zullen krijgen, omdat er bepaalde dingen zijn waarvoor we geen tolerantie moeten hebben. En als we tolerant zijn, moeten we weten of het uit gemakzucht of overtuiging is”.

  Koningin Margrethe van Denemarken; uit nieuwjaarstoespraak 1 januari 2005

  Liked by 1 persoon

 13. BertG. zegt:

  Heeft de koningin van Denemarken daar ook nog wat te vertellen, of zit ze daar enkel om lintjes door te knippen.
  Dan zal het verder weinig uitmaken wat zij ergens wat van vind.

  Liked by 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Goeie vraag, want formeel hebben die Scandinavische vorstenhuizen een grotendeels symbolische functie; en dat pakt, geloof ik, zeker in de praktijk nog weer anders uit dan in Nederland, waar de regerende vorst(in) nog aardig wat macht achter de schermen heeft. Maar hoe dan ook: We moeten inderdaad niet te veel waarde hechten aan wat de representant van zo’n achterhaald instituut ergens al dan niet van vindt.

   Like

  • Als we d’r toch eentje moeten hebben doe dan maar eentje als Tante Margarethe die de dingen netjes benoemd, zegt dat Denen bestaan en ondanks pijn in de rug recht voor haar volk gaat staan. Wat kost zo’n Deense versie eigenlijk?

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    2 X de helft, maar als je het vriendelijk vraagt kan je wel korting krijgen hoor.

    Maar, als ik vragen mag, wat ga je er mee doen…?
    Je moet wel ’n gouden kooitje bezitten natuurlijk, en ze af en toe wat gedroogde Zonnebloempitten laten knabbelen.
    Je kunt er de markten en kermissen mee af om de mensen de gelegenheid te geven te juichen en zich voor de voeten van de vorstin te werpen.
    Dat kan geen kwaad tegenwoordig met al die rubber-stoeptegels. Daar is aan gedacht.

    Wat dat betreft zal ze het hier ook veel beter hebben dan bij die Denen die meestal naar vis stinken en voortdurend boeren laten, terwijl ze onder hun pet krabben.
    Hier krijgt ze direct ’n speciaal invalidentoilet waar ze rondjes in kan draaien met haar rolstoel en Mevrouw de minister van Volksgezondheid zal elke dag langs komen om haar pols te voelen.
    Moet je eens om komen in Danmark…
    Mooie verhaaltjes vertellen over die zeemeermin, dat kunnen ze maar to the point komen en vragen
    “Majesteit, als ik mijn hoofd op de zijkant van uw linkerdijbeen laat rusten kan ik de zee ruiken… Hebt u een visvergunning als ik vragen mag.

    Nee, dat is er niet bij.

    Liked by 1 persoon

   • Mijn laatste visbeleving is zo lang geleden dat als ik eens vies wil doen een blikje makreel in zonnebloemolie koop bij de Aldi voor 99 centen en dat in m’n nest gooi. Dus als ze mij op haar linkerdijbeen dwingt zonder blikje is ’t meteen afgelopen omdat ik dan echt in het duister tast.

    Wist ik trouwens niet dat die Denen er de kosten van hun koningshuis uithalen door haar als koningin te verhuren. Ik heb nog een berg linten liggen die ze kan doorknippen om er dan gezellig samen clandistien zwartepietenpetten van te maken voor mijn clandistiene zwartepieten verhuur- en payrollingbedrijf. Als ze er dan toch is en ik door een blikje makreel in een goed humeur ben geraakt geworden kan ik haar de reacties hier laten lezen, dus hou jullie een beetje in met dat Maxima best een passender BH heeft of zo.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Smeer het maar in je haar, als je het mij zou vragen.
    Zonnebloemolie geeft namelijk een totaal gouden weerschijn.
    De ultraviolet reflecterende zilveren schubben, afkomstig van op de buik van Hare Majesteit, dien je er door heen te wrijven waarna je een zoemend geluid te horen krijgt wat er op duidt dat de heer Volta weer uit zijn graf is opgestaan om alsnog de patentrechten te incasseren.
    Niks van aantrekken als je met Maxima in het zogenaamde blauwe licht onder ’n glazen bol staat te vozen want dat leidt alleen maar af, en inderdaad nu je er zo onverbloemd voor uit komt, die BH is nog door Lex tijdens het schaatsen op de hof vijver gebruikt
    om haar weer op het droge te trekken toen ze in een wak lag.
    Want zwemmen doet ze overal.
    Ze ontziet zich zelfs niet om in het open riool, dat Amsterdam heet, in het grachtenwater te gaan liggen spartelen tussen de voorbijdrijvende lichamen van vluchtelingen die de grote oversteek van uit Aleppo niet konden maken.

    Liked by 1 persoon

 14. bedonderde burger zegt:

  Voor de diversiteit worden we door narren gedwongen een cultuur binnen te halen die ons allen tot hun monocultuur zal dwingen of anders koppie eraf, briljant die gestudeerde medemens die het zo goed weet.

  Like

 15. Golden Girl zegt:

  dat zal helpen, gemeente water drinken en de bus nemen, om een Deen te worden, geef ze Armani en Hugo Boss kleding dan voelen ze zich een echte Deen, overal blijkt dat ze zich niet willen aanpassen, wij moeten ons steeds meer aanpassen helaas

  Liked by 1 persoon

 16. Jan Chik zegt:

  @Republikein
  Je geeft nu precies weer, waar wij in NL ook last van hebben, namelijk de links politiek correcten die alles en iedereen die een Niet PC houding heeft verketteren, zoals hier Wilders en dus in Denemarken Koningin Margrethe.
  In je haat tegen koningshuizen heb je nu zelfs begrip voor die linksdragenden. Voor mij onbegrijpelijk. Ziek of niet ziek, ze zegt het toch maar even, en bij ons? Wij hebben volgens die Argentijnse zelfs geen identiteit en die is dus niet ziek, hoewel links geïndoctrineerd uiteraard een ongeneeslijke ziekte is en geïndoctrineerd is ze, want ze is opgeleid door 1 of andere communistische trut (wiens naam me nu even ontschoten is). Ook ik ben geen vlaggetje,hoedje,toeter figuur, maar zie dus wel het verschil in koningshuizen die op hun beurt dus inderdaad uit de tijd zijn.
  Maar ook een president en het hele circus er omheen heeft zo zijn tekortkomingen (USA,Duitsland). De democratie op zich is ziek en bevind zich in een terminale fase, juist door toedoen van de linkse PC’ers, waarbij zich nu ook de christelijken o.l.v. de verraderlijke Franciscus zich hebben aangesloten.

  Liked by 1 persoon

 17. Henk der Niederlander zegt:

  Om het even niet te hebben over de Deense koningin maar over onze eigen Pampahoer die weet te vetellen dat de Nederlandse identiteit niet zou bestaan.
  Diezelfde snol heeft er geen moeite mee dat de mensen zonder identiteit elk jaar + 35 miljoen ophoesten om haar haar luizenleventje te laten leven.

  Liked by 2 people

  • Harry zegt:

   Die opmerking , dat wij als Nederlander niet zouden bestaan , was voor mij het definitieve breekpunt .
   Tot die tijd vond ik Maxima nog wel leuk .
   Haar schoonmoeder , het ultieme secreet , had het al jaren geleden totaal verbruid .
   Ik ben helemaal klaar met de monarchie , in ieder geval met die Oranjes en aanhang .

   Like

 18. Een koningshuis is een beetje folklore, net als klompen maar ook die moeten mij ook niet in de weg lopen. Deze koningin is echter een verademing, die past zelfs op de belastingcentjes door haar zeikchauffeur Otten zelfs 16.000 minder te betalen dan de chauffeur van een minister. Geef ‘m de zak, Majesteit en ondanks dat je een ziekte aan je wervelkolom hebt heb je een betere ruggegraat dan die ruggelinkse die wij als MP hebben. Referendum dan maar: Wij Willen Margrethe?

  Liked by 2 people

 19. Republikein zegt:

  Mijn vrouw vertelt me net dat Patricia Paaij is getrouwd.

  Liked by 1 persoon

 20. delamontagne zegt:

  Toch ander …….koek, dan de l..-koek van de Noorse Koning.
  Uitspraak van de Noorse koning: “De Noren geloven in God, in Allah.”
  https://ejbron.wordpress.com/2016/09/06/uitspraak-van-de-noorse-koning-de-noren-geloven-in-god-in-allah/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Zo zie je maar dat je allerlei smaken hebt op het gebied van koningen.
   Ook Eric de Noorman had al ’n blauwe plek op zijn voorhoofd, opgedaan door voortdurend gebonk op de moskeevloer, terwijl hij terloops het seksueel gebruik van schapen aan liep te prijzen, als zijnde het middel om managementstress te voorkomen.
   Moslims doen, door dat gebruik van die schapen, namelijk de hele dag niets en dat langdurig achterelkaar-aaneengeschakeld, waardoor ze over ’n extreem zacht en beminnelijk karakter beschikken.
   Schapen hebben dat graag, dus je kunt je de ultieme harmonie voorstellen die uit dat
   samenspel van krachten te voorschijn komt als je tijdens de paringsdaad maar lang genoeg met een bot mes de halswervels van zo’n schaap bewerkt.
   De gebruiksaanwijzing daarvoor vinden we in de Koran, waarvoor we de bijlage van Obama, de God van de negroïde homo’s, op de kaft en achterzijde kunnen raadplegen.
   Deze benadrukt nog eens ten overvloede dat de islam, een religie is van totale vredigheid. Hoe vredig…?

   Nou ja, laten we het zo zeggen, je moet natuurlijk wèl je hoofd erbij proberen te houden als je het als eerzame, uiterst politiek-correcte en opvallend linksdragende Christen waagt om tegen ’n Türk te zeggen dat je Erdogan ’n lul zonder vingers vindt.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s