Poetin op het Valdai-forum: “Provoceer ons niet tot actieve verdediging van onze belangen”

screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

Sotsji – De Russische president Vladimir Poetin heeft een relatief onverbloemde waarschuwing aan het adres van de VS uitgesproken. Verleden week donderdag verklaarde de chef van het Kremlin in het kader van de 13e bijeenkomst van het Valdai-discussieforum in Sotsji dat Rusland zich vooralsnog terughoudend zou gedragen in Syrië en niet grof zou antwoorden op Amerikaanse beschuldigingen. “Maar alles heeft een grens, we kunnen ook antwoorden.”

duits-zuerst

Concreet verwees Poetin naar de strijd tegen de terreur in Syrië: “Wanneer wij niet voldoen aan de door ons overgenomen verplichtingen zullen we geen succes boeken in de strijd tegen de terroristen. Ik weet dat die opgave niet gemakkelijk is. Hierbij zouden we niemand iets verwijten. Maar de besloten overeenkomsten moeten uitgevoerd worden”, zei de chef van het Kremlin.

Poetin had ook nauwelijks verholen kritiek op de politiek van de NAVO sinds het einde van de Sovjet-Unie: “Ik heb er al vaak over gesproken en wil het nog een keer zeggen. Joegoslavië, daarna Irak – dat heb ik al gezegd – daarna Libië, Afghanistan, die beweging van de NAVO, wat is dat? Dan wordt er iedere keer iets vergeten, weggegooid, we worden tot iets geprovoceerd, tot bepaalde stappen ter verdediging van onze belangen.”

Dit zou wel eens een fout kunnen blijken te zijn, zei Poetin verder. Men zou Moskou niet moeten uitdagen. “Men zegt: het boze Rusland neemt die en die stappen – jullie provoceren ons hier toch toe.”

De internationale discussieclub “Valdai” werd in september 2004 op initiatief van het persbureau RIA Novosti, de Russische Raad voor Buitenlandse en Defensiepolitiek, de krant “The Moscow Times” en de tijdschriften “Rusland in de wereldpolitiek” en “Russia Profile” in het leven geroepen. Hij houdt zich bezig met de buitenlandse en binnenlandse politiek van Rusland, waarbij er ieder jaar een ander thema in het middelpunt staat. Regelmatig bestanddeel van de bijeenkomst is een toespraak en een persconferentie van de Russische president.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, NAVO, Rotzakken, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

101 reacties op Poetin op het Valdai-forum: “Provoceer ons niet tot actieve verdediging van onze belangen”

 1. Guardiacivil zegt:

  Dat is dus niet provoceren naar Amerika maar wel een heel duidelijk signaal dat ergens de grens van en met Amerika getrokken moet worden.

  Liked by 1 persoon

 2. YY zegt:

  Feit is dat Rusland redelijk snel richting afgrond gaat met haar begroting en de kostbare oorlogshobbys van Putin. Ergens 2019 wordt het default verwacht met de huidige parameters, zoals olieprijs.
  Ondertussen is bekend geworden dat Putin zijn herverkiezing daarom wil vervroegen, onderwijl het conflict met de VS en de EU verder op te stoken voor binnenlands gewin.
  Putin is een psychopaat die zijn eigen onvermijdelijke valkuil heeft gegraven. De grens voor de meeste NATO landen en veel gelieerde landen is bereikt en met de inmening in de verkiezingen van de VS, dat juridisch gezien als een casus belli wordt gezien, is Putin te ver gegaan en heeft de VS terecht wraak aangekondigd. Zoals altijd zijn Europese landen te laf met de inmening in hun verkiezingen maar ook hier wordt toch eindelijk gereageerd.
  Na de inauguratie in de VS zullen de eerste wraakacties volgen via internet. Verwacht ook het neerschieten van een vliegtuig of het zinken van een bootje als de Russen weer te ver gaan met uitdagen. Hetzelfde voor Iran.

  Like

  • Benesha zegt:

   YY heeft last Van Orwelliaanse omkeerpropaganda. Overal waar Amerika, de EU, Obomba etc zou moeten staan, schrijf je Rusland en Putin. Kortom, nog nooit zoiets doms gelezen.

   Liked by 2 people

   • YY zegt:

    Blij dat je kan lezen. Kan je ook rechtop lopen?

    Like

   • Dicksy zegt:

    Gelukkig laat de webmaster de reactie van YY toe op dit forum zodat men duidelijk kan zien dat ook hier politiek correcte struisvogel reactie’s niet geweerd worden wat andersom niet kan gezegd worden voor de pocomedia.
    En natuurlijk als je niet verder kijkt of leest dan wat de pocomedia U ( YY ) voorschotelt moet je ook niet verwachten dat ze iets zinnigs schrijven.
    Net als kleine kindjes denk ik dan. Het enige wat ze moeten doen is slikken en niet nadenken als het eten aan hun mondje gebracht wordt en dat doen ze dan ook gretig.

    Liked by 1 persoon

  • wauso zegt:

   En met Europa gaat het voortreffelijk ! Zelf denk ik dat we voor 2019 in oorlog zijn met ‘onszelf’ ! De Linkse Hoeren en de Rechtse moslimhoertjes kunnen de rekening niet meer neerleggen bij het gewone Volk. Oorlog of iets dergelijks zal ons deel zijn Dat Rusland geneuzel is enkel een afleidingsmanoeuvre om onze problemen te verdoezelen ! Tip voor YY: Ga eens lekker naar de Hoeren misschien dat die jouw geleuter na het zien van je kleine kleuter willen aanhoren !

   Liked by 2 people

   • YY zegt:

    “En met Europa gaat het voortreffelijk !” Drogredenering.
    “Zelf denk ik dat we voor 2019 in oorlog zijn met ‘onszelf’ !” Niet denken, niet je talent.
    “De Linkse Hoeren en de Rechtse moslimhoertjes kunnen de rekening niet meer neerleggen bij het gewone Volk.” Waar maar inhoudelijk ongerelateerd. Zullen we maar weer onder drogredenatie laten vallen. Of gewoon gebrabbel.

    “Oorlog of iets dergelijks zal ons deel zijn Dat Rusland geneuzel is enkel een afleidingsmanoeuvre om onze problemen te verdoezelen !” Tot nu toe is de NATO slechts reactief naar agressieve acties/intiminadaties van Rusland, niet andersom.

    Tip voor wauso die kennelijk graag naar de hoeren gaat: Je had een condoom moeten gebruiken want je hersentjes zijn aangetast. Sifillis? Misschien dat je moeder je zielige gebrabbel nog wil aanhoren.

    Like

  • Harry zegt:

   Nou , nou , YY,
   nogal wat op aan te merken op uw reactie !

   Waarom denk je dat Putin veel geld spendeert aan defensie ?
   Is dat niet omdat hij door de Navo , die islamitische zwarte aap in het witte huis en in diens kielzog de EU , daartoe gedwongen wordt ?
   Is het niet zo dat wij Oekraine aan zijn invloedssfeer aan het onttrekken zijn ?
   Waren er geen afspraken gemaakt voordat de muur geslecht werd , dat de Navo niet verder naar het oosten op zou rukken ?
   Dat er neutrale bufferstaten tussen zouden blijven ?
   En wat gebeurt er ?
   Dat doen ze WEL , oprukken naar het oosten !
   Wie instigeert dan die spanningen ?

   Putin is een psychopaat ???
   Denk je niet dat de hele EU daar vol mee zit ? Wat denk je van Merkel ? Juncker ?
   Of die bonobo in Amerika met die Clintonfeeks ?
   Wat Putin in ieder geval WEL DOET , is zijn eigen land en bevolking beschermen en verdedigen !
   Kom daar hier eens om !
   Een land als Rusland is nou eenmaal niet zo makkelijk te besturen als een landje als Nederland met zijn sedert tientallen jaren murw gemaakte bevolking .
   Daarom is het een ander soort vent als dat zacht gekookte ei en kwezelige leugenaar cum laude , Rutte .
   Putin is hard , maar consequent en resoluut . Dat moet ook in zo’n land , de Russen zijn geen softies .
   Is dat wat je niet aanstaat , een hardliner ?

   En over die inmengingen in de verkiezingen , heeft de VS ooit wat anders gedaan dan geprobeerd iedere verkiezing in het buitenland naar hun hand te zetten ?
   Ze hebben zelfs invallen in andere landen gedaan om zittende leiders te verwijderen !
   Hebben ze niet zelf de hele wereld geprobeerd af te luisteren ?
   Zelfs hun eigen bondgenoten zijn niet veilig voor hen .
   En dan nu gaan zitten janken , die stomme democraten ?

   De Russen werden er van beschuldigd het e-mail verkeer van Clinton te hacken .
   Nu blijkt dat dat uit hun EIGEN GELEDEREN kwam , de eigen inlichtingendienst van de Amerikanen zit er kennelijk achter !

   Liked by 2 people

  • Guardiacivil zegt:

   Draait u de zaak niet om…..want dit wat u zegt kan ik even niet volgen.

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   U heeft geïnvesteerd in Boeing en Raytheon ?

   Liked by 1 persoon

   • YY zegt:

    Nee.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Dom vanuit uw gezichtspunt bekeken.
    Als ik uw mening zou zijn toegedaan had ik er stevig in geïnvesteerd.

    Liked by 1 persoon

   • YY zegt:

    “Dom vanuit uw gezichtspunt bekeken.
    Als ik uw mening zou zijn toegedaan had ik er stevig in geïnvesteerd.”

    Wat is het rendement van mijn andere investeringen dan?
    Jjjjjj aaaaaaaa hhhhhhhhhhhhhhhhh Ik hoor ‘m vallen, het kwartje. Vast omdat de ruimte waarin het valt zo onvoorstelbaar leeg is!

    Liked by 1 persoon

   • joopklepzeiker zegt:

    Absoluut helemaal leeg , een vacuüm is er nog gevuld bij .

    Echt waar !

    Maar heeft u het laatste jaar de aandelen van Boeing en Ratheon gevolgd ?

    Like

  • ieznogoedh zegt:

   tsja, en obama is de messias!

   Like

  • Frans Brassens zegt:

   YY is hier aan het totaal verkeerde adres met zijn leugenachtig propagandaverhaal.
   Waar hij/zij zich heeft laten volpompen met leugens lijkt geen plaats meer te zijn om te beseffen dat hij op de EJBRON-site met intelligente mensen van doen heeft.

   Like

   • YY zegt:

    “EJBRON-site intelligente mensen”
    Dank je 😀
    Over sommigen heb ik mijn twijfels, zoals over jou als ik de kwaliteit van je teksten lees, maar iig dank!

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @YY:21.06. uur, op 3/11. Geheel oneens met uw reactie. Ik zal een voorbeeld noemen van het hypocriete gedrag, van de EUSSR, de VS, en de NATO. Na de val van de Berlijnse Muur, hadden de VS, de EUSSR/EEG en de NATO, beloofd aan de laatste leider der Sowjet-Unie, Gorbarsjow, dat de NATO NIET zou uitbreiden naar het OOSTEN, i.v.m. de gevoeligheid van Rusland voor een omsingeling. En deze belofte hebben ZIJ- VS,EUSSR, en NATO- gebroken! Kom nu maar op met uw reactie!!

   Liked by 1 persoon

   • YY zegt:

    Het was niet aan de bezetter van tientallen landen, Rusland, om zulke eisen te stellen. Natuurlijk is alles geoorloofd om een communistisch regime met zelfs meer en grotere genocides dan zelfs de Nazi’s, een hak te zetten. Ultimo zijn de landen die na tientallen jaren vrij kwamen, soeverijn en vrij met keuzes om te doen en laten wat zij willen. Gelukkig voor hen hebben ze op tijd de juiste keuze gemaakt om lid te worden van de NATO anders zouden ze nu weer een vazalstaat van Rusland zijn.
    En dat hele omsingeling gezwetsverhaal; NATO is defensief (artikel 5) en NATO omsingeld Rusland niet.

    Like

  • toetssteen zegt:

   @YY
   U is bekend met hoeveel triljarden US staatsschuld in handen is van China? Daarmee vergeleken is Rusland klein bier!

   Like

  • dutchresearcher zegt:

   Ik zou een inhoudelijke reactie op YY kunnen geven, maar heeft weinig zin. YY is een door links ingehuurde Hillaryaanse relnicht die bij hoog en laag blijft beweren dat 1 + 1 = 6. Waar YY kennelijk geen rekening mee houdt, is dat elke grootmacht ook ooit weer grootmacht af is, historisch gezien. En laat Amerika nu erg dicht bij het punt zijn om te imploderen, net als de EU. De druk wordt steeds groter en, mocht Trump winnen, kan dit een kettingreactie opleveren.
   Rusland en China staan klaar om een (tijdelijk) machtsvacuüm op te vullen en dan komen er heel wat Amerikaanse lijken uit de kast vallen. Tja, YY, je zoekt de ‘tegenstanders van de USA’ bewust op, hebt de kans om zaken van een andere zijde belicht te zien, en kiest ervoor elitaire linkse propaganda te verspreiden. Dan kom je niet weg met ‘ich habe es nicht gewusst’ als straks blijkt dat JIJ (en niet de rest hier) de stomkop was die te naïef was om eens wat verder te kijken dan de Telegraaf en CNN. Of blijkt dat je een persoonlijk belang had om de huidige machtsverhoudingen (die tegen elke prijs verdedigd worden door de elite) in stand te houden? Dan ben je straks medeplichtig aan misdaden tegen de mensheid, landverraad, vanwege het helpen van een regime dat mensenrechten aan zijn laars lapt. Van de domme houden, kan dan niet, want via je IP-adres valt echt wel te achterhalen wie je bent. En lekker laf meelopen ook niet. Want deze berichten staan hier nu eenmaal en zullen je ooit gaan achtervolgen. Veel plezier nog in je linkse droom, voor zolang die nog duurt (ik hoop voor jou heel lang)…

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Potverdorie. Dutchresearcher.
    Dit is een reactie naar mijn hart!
    Even afgezien waar het om ging, maar de woorden staan harmonisch in de juiste volgorde, en het geheel leest als die wraakbode die met bloed “Mene Tekel” op de muren schreef.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   YY. Interessante reactie.
   Ik denk echter dat Trump de nieuwe president van de VS wordt waardoor de acteurs op het toneel in de zaal mogen gaan zitten kijken hoe Trump samen met Poetin een
   verlicht toneelspel zullen opvoeren in roze strakke broekjes.
   Er zullen aanzienlijk meer Russische winkels in het straatbeeld verschijnen. Op de kleuterscholen wordt het Russisch als hoofdtaal onderwezen. Overal zul je grote foto’s zien van Poetin met Trump op schoot en foto’s van Poetin met ontbloot bovenlichaam op de schouders van Trump die met een veldheersblik de einder afspeurt.
   De EU wordt opgeheven en Juncker, Schultz, Verhofstadt en die enge dame met die Italiaanse naam zullen naar de Oeral verbannen worden waar ze lezingen moeten geven aan de Kozakken en Oeigoeren.
   Belastingen worden afgeschaft. De voorouders zullen uit hun graven opstaan en niemand zal meer hoeven te werken.

   Like

 3. Daar heeft Poetin een punt. Ja kan niet iemand maar eindeloos blijven tarten.

  Like

 4. U.G. Kempenaer zegt:

  @ YY

  Zelden iemand zoveel onzin zien uitkramen. Het is niet Rusland dat soevereine landen aanvalt en overal marionettenregeringen neerplant. Het is niet Rusland dat Libië, Irak, Oekraïne en Syrië heeft aangevallen.
  Amerika heeft een agressiebudget groter dan de rest van de top vijftien bij elkaar opgeteld met meer dan duizend mililtaire bases of militaire installaties buiten de Amerikaanse landsgrenzen.
  Rusland is niet de agressor, maar Amerika. Dat is glashelder. Kruip eens onder die steen vandaan.

  Like

  • YY zegt:

   “Het is niet Rusland dat soevereine landen aanvalt en overal marionettenregeringen neerplant.” Georgië, Tjetjenië, Oekraine en vele, vele andere landen. Hele post-WW2 oostblok vergeten? Rusland is recordhouder van invasies!
   Dat de VS het grootste defensiebudget heeft, dus? Militaire bases op verzoek van de landen zelf die bang zijn voor agressie van bv China, Rusland, Noord-Korea enz.
   Kruip snel weer onder je steen, want dat is je natuurlijke habitat!

   Like

   • toetssteen zegt:

    @YY
    Weet u wel dat Georgie Zuid-Ossetia binnenviel? WO11, ehm, wie viel Rusland aan? Was dat niet ene A.H.?
    Agressie van China? Huh? Heb ik wat gemist?
    Weet u dat de Filippijnen onlangs tegen de US op te hoepelen met hun basis aldaar? O, en ze zijn weer on speaking terms met China.
    O ja, weet u ook wie de Afghaanse terroristen trainde? Weet u ook waarom het gekozen Afghaanse gezag de Russen om hulp vroeg?
    Iran, ook zo’n mooie.https://en.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Mosaddegh

    Maar he, in uw belevingswereld zal het wel Rusland zijn geweest….

    Liked by 1 persoon

   • Henk der Niederlander zegt:

    En om de reactie van Toets even aan te vullen.
    De verdeling van Europa is al uitgemaakt in 1942 of 1943 Ik mag het kwijt zijn.
    Dat was tijdens de conferentie van Casablanca toen Churchill Stalin en Rooseveld samen kwamen.
    Dit gebeurde onder goedkeuring van Rooseveld omdat zijn eigen land van deze verdeling niet direct last zou hebben.

    Like

 5. ongesgoolde zegt:

  De VS willen geen partners maar puppets.

  Liked by 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  Het ‘vijandbeeld’ Rusland is nu weer eens: wel behoorlijk, ‘opgekrikt’ vanuit het westen, blijkt nu.

  Liked by 1 persoon

  • joopklepzeiker zegt:

   Als het enige een hamer is wat je nog hebt moet je wel spijkers zoeken om die hamer te rechtvaardigen..
   Bedenkt eens hoe GROOT dat militair industrieel complex van de USA is .

   Hoeveel mensen er daar in werken hoeveel geld daar in rond gaat .

   Het is een machine die gevoed moet worden met vijanden en oorlogen , je moet het immers kunnen rechtvaardigen tegenover de belastingbetaler

   En er moet winst gemaakt worden door de bedrijven , de productie moet doorgaan en vooral ook de 5 maal over het budget gaande nieuwe ontwikkelingen .

   Verdiep je eens in de financiering van de laatste 2 wereld oorlogen en de grootse winst makers .

   Dat de darmen van de opengereten gewone klootzakken lagen weg te rotten op de slagvelden was natuurlijk voor het goede doel .

   Hup lever je leven in om de machine aan de gang te housen, natuurlijk wel onder het zwaaien met de landsvlag en het zingen van het volkslied en natuurlijk onder het luid uitroepen van : dat nooit weer !

   We gaan bizarre tijden tegemoet .

   Haal de vlaggen uit de kast voor rutte en het vaderland , hoezee , vergeet vooral niet dat oranje vaandel !

   Zou dat oranje nu erg opvallen in het groen van Argentinië ?

   Ik kan nu nog goedkoop potassium iodine leveren, bestel snel , de marktprijzen zullen stijgen als dat volledig krankzinnige criminele wijf in de USA in het witte huis komt, in plaats van op de elektrische stoel .

   Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Als je alleen een hamer heb, dan is alles een spijker.

    Liked by 1 persoon

   • fleckie zegt:

    Wat betreft de Tweede Wereldoorlog, zijn er meer dan genoeg boeken in mijn boekenkasten aaanwezig, ( diverse ook v.d.1 e WO, waarin o..a. een en ander verteld wordt hoe het soldaten verging, aan de fronten,) …..en wat betreft. de 2e wereldoorlog is er meermalen uit boeken gedicteerd!!, plus attendering op titels, van waaruit informatie is overgenomen. ( dan heb ik hier de titel van een boek, dat ik nog nooit genoemd heb,: ‘DE REGENBOOG’, door WANDA Wassilewska , uitg. CONTACT! Amsterdam,1946!……….. en van MICHAIL Semirjaga…PLAN” BARBAROSSA” , uitg Persagentschap Novosibirsk, Moskou, 1986. ..: Inleiding…PLAN “BARBAROSSA”…Als je iets wil zeggen over dit in zijn soort monsterlijke plan,dat gekenmerkt wordt..door..verraderlijkheid,..avonturisme, een buitengewone agressiviteit ..en..mensenhaat, moet je niet alleen het door HITLER op de 18e december van het jaar 1940..ondertekende ..Dokument ter sprake brengen. Het betreft hier het hele systeem van voorbereidende maatregelen..die..het Duitse..imperialisme trof met het oog op de voorgenomen aanval op ..SOVJET-RUSLAND………..WAT beoogde het Duitse fascisme met de oorlog TEGEN de USSR?.
    De beroemde ..XIXe ..eeuwse..Duitse..militaire theoreticus,..KARL. CLausewitz, heeft eens gezegd,dat men een oorlog niet begint, zolang het doel en de middelen om dat doel te bereiken nog niet …duidelijk…zijn. Zo ging het plan..”BARBAROSSA” de geschiedenis in als de synthese van alle economische,politieke,militaire en ideologische maatregelen van Hitler-Duitsland, bedoeld om de Sovjet-Unie …definitief..te..vernietigen, het maatschappelijke en staatsstelsel te…liquideren en een groot deel van de SOVJET-burgers de dood…in te jagen. ………..Op welke wijze en wanner rijpten in de kantoren van de aanvoerders van Hitler-Duitsland deze misdadige Ideeen, die hun weerslag vonden in het plan ” BARBAROSSA”? …Het geven van een antwoord op deze vragen is niet zo moeilijk , als je niet alleen de operationele dokumentenan de DUITSE..GENERALE STAF..bekijkt, maar daarnaast ook het hele politieke complex van het …DUITSE ??IMPERIALISME?<<<<<<<<<<<<<

    Liked by 1 persoon

   • joopklepzeiker zegt:

    Ik had al een vermeld dat ik mijn hele biblo verkocht hebt , geen plaats voor in het keuken kastje .

    En had het allemaal al 4 keer gelezen,

    Ging wel aan mijn hart hoor, de hele lucky luke serie zag ik zo maar de deur uitgedragen worden, voelde mij net ratteplan zonder bot .

    Like

   • fleckie zegt:

    ….. Plan…”BARBAROSSA”, van Michail Semirjaga, ( uit.Persagentschap NOVOSTI, Moskau ,1986)….. vanaf pag.34:..” De aggressors vormen een blök”……Het belangrijkste deel van de voorbereiding van het fascistische Duitsland op een aanval op de USSR was de intensive ,buitenlandse politiek betreffende,..activiteit,..Die zich Rechtse op HET oplossen van de twee gecorreleerde Problemen: ten eerste, het vormen van een Militär-politiek blök van Staaten die OP HET punt standen de Sovjet-Unie de oorlog te verklären, en, ten Tweed, te bereiten dat de USSR , wat betreut zijn buitenlandse politiek, vollkommen Alleen kwam te staan, en, in HET bij zonder , te verhinderten dat de USSR toenadering zocht bij met Duitsland oorlogvoerende staten, om aldus de forming van een anti-Hitler coalitie te on mogelijk te makes. Voor HET oplossen van het eerste problem,vestigden Hitler vooral zijn hoop op de mogelijkheid..ROEMENIE..en FINLAND die nog steeds geen partij gekozen hadden, aan zijn Kant te krijgen. Deze landen waren belust OP een Revanche na de gebeurtenissen in .1939 ,1940, d.i. het gewapende Sovjet-Finse conflict en de teruggave door Roemenie van Bessarabie en Noordhoff-Bukovina aan de USSR? Verder hoogte Hitler op Mussolini , die hem verzerrend had,dat hij ten teilen van zijn solidariteit met Duitsland de oorlog Zhou verklären aan de USSR, en op Hongarije,Bulgariens..en..Slowakije. De fascistische leiders van Deze landen hadden Hitler verklären dat hun ideologische ideeen EEn en diezelfde waren. ..27 December 1940 werd in Berlin door drei Staaten-Duitsland,Italie en Japan— het aanvalsverdrag getekend. Dit was een militaire blök van 3 roofzuchtige staten, dat zich niet Alleen tegen Groom- Britannien en de Ver.Staten keerde, maar ook tegen de Sovjet-Unie, hoewel er over Deze laatste niets met zo veel woorden in het verdrag gezegd werd. In de preambule en in de eerste twee Äxten van HET verdrag,in het bij zonder,aangaande de Europese en Oostaziatische regio’s , werd er nadrukkelijk OP gewesen,dat Duitsland en Italie de leidende rol van Japan bij het vormen van de…”NIEUWE..ORDE” in de Oostaziatische Regio zouden erkennen en achten, aan de andere Kant van Japan diezelfde rol van DLD en Italie in EUROPA erkennen en achten.Verder verklärten beide zij den dat zij de Pflicht hadden Elkhart te helped met alle politiek ,economics he en militante middlemen, die hen ten Dienste Stunden. …..In November van datzelfde jaar onder Theken den ook Hongarije,Roemenie en Slowakije dit verdrag. 1 Maart 1941 telemedicine de fascistische regering van BULGARIJE? Na de oorlog ten tijdens van de processed tegen einige militaries misdadigers van gewesen Satellit-landen, probeerden dezen zich zelf te verdedigen met de bowering dat Hitler, zo zeigen zij, hen met gewellt gedwongen had de Sovjet-Unie de oorlog te verklären. Natuurlijk, Berlin oefende een zekere pressie uit, om zijn Satelliten wat be gehoorzamen te alten zijn, maar dat was niet de coornaamste reden. ……….De KLASSEHAAT tegen de Sovjet-Unie , de Bree’s dat de revolutie daar involved zou hebben op de eigen bevolking, de Lust op Revanche en het verlangen…..EEN STUK. SOVJET-GROND in de wacht te sleeping bij de Verde long na de verwachste overwinning waren zo ongeveer de Motiven van de bondgenoten van Hitler, te weten: Benito Mussolini in Italie,..Ion ANTONESCU in Oemenie,Miklos Horthy in Hongarije, Karl Mannerheim in Finland en anderen die vrijwillig en wel bewusst met Stein van de Heer sende Klassen hun volk in HET…anti-Sovjet avontuur stortten.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Laat Putin, geen koorknaap zijn. Maar in dit geval heeft hij wel degelijk een punt. Zie ook mijn eerdere reactie op @YY!

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  YY ga eens lezen bij PI NEWS,
  Er staat een soort gelijk artikel over het verschil tussen de perioide van Schröder en nu na zoveel tijd Merkel.
  Het enige verschil met jou is dat daar de satire erg duidelijk is en bij jou lijkt het alsof je het meent..

  Like

  • YY zegt:

   Mijn Duits is niet goed genoeg. Het verschil tussen die periode wordt door mij anders geinterpreteerd, naar democratisch tijdperk Putin en demagoog tijdperk Putin. Toen hij de macht (genoeg) naar zich had toegetrokken heeft hij in feite een ‘stille’ coup d’état gepleegd en om zijn populariteit te handhaven gebruikte hij een oude truc: Een vijand (beeld) oproepen. Zonder vrije nieuwsgaring is dit op de staatspropaganda tv ook goed te bespelen.
   En ja, ik meen het 😉

   Like

   • toetssteen zegt:

    @YY
    Dat zal ook wel de reden zijn dat de Ex premier van Japan van mening is dat de US op moet bokken. Samen met China (ook niet ideaal hoor) zoeken naar oplossingen. De US heeft daar nada te schaften! Weg met die vloot. Idem zegt Duterte van de Filippijnen .

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @toetssteen

    Ook India heeft al laten doorschemeren dat ze niet zo erg gecharmeerd meer zijn van de USA die maar voor de deur ligt te hijgen als een dolle hond .

    Like

  • Guardiacivil zegt:

   Wegens desinformatie of foute bronnen raadplegen gelooft hij hierin.

   Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Zou YY al op weg zijn naar het front om ons te beschermen tegen de russen want volgens hem willen we dat zo graag !

  Ja echt waar lees het maar !

  citaat :
  Dat de VS het grootste defensiebudget heeft, dus? Militaire bases op verzoek van de landen zelf die bang zijn voor agressie van bv China, Rusland, Noord-Korea enz.
  Kruip snel weer onder je steen, want dat is je natuurlijke habitat!

  Ikkes : let vooral op die afkorting enz !

  Like

  • YY zegt:

   Joop, je zeikt teveel in je eigen klep.

   Liked by 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Houdt u het wel even netjes a.u.b. (blogregel 4!)

    Webmaster

    Like

   • YY zegt:

    @EJ Bron
    “Kortom, nog nooit zoiets doms gelezen.

    Tip voor YY: Ga eens lekker naar de Hoeren misschien dat die jouw geleuter na het zien van je kleine kleuter willen aanhoren !”

    Kleine selectie. Ik reageer op het niveau waarop ik word aangesproken. Indien U, dan U. Indien beledigende taal, dan quid pro quo. Kortom, je zal mij nooit op een ander beledigen kunnen betrappen, tenzij die ander dat eerst deed.

    Dus EJ Bron:
    EJ Bron: Houdt u het wel even netjes a.u.b. (blogregel 4!)
    Webmaster

    Selectieve verontwaardiging? Reden nodig om iemand met een wat andere mening eraf te gooien? Is niet nodig hoor, mag je van mij gewoon doen zonder drogreden. Maakt nl ook wat duidelijk en is wel zo eerlijk!

    Sommige zaken zie ik wat anders en daar word ik kennelijk fel op aangevallen. Niks mis mee, maar als de scheidsrechter partijdig is, laat die dat dan gewoon openlijk en eerlijk zeggen!

    Like

   • E.J. Bron zegt:


    Kunt u NU even aantonen waar ik volgens u dit comment: “Tip voor YY: Ga eens lekker naar de Hoeren misschien dat die jouw geleuter na het zien van je kleine kleuter willen aanhoren !” heb geplaatst!?

    En overigens laat ik mij op MIJN blog door NIEMAND (!) de les lezen. Quote: ” EJ Bron: Houdt u het wel even netjes a.u.b. (blogregel 4!)”

    Dit is mijn eerste waarschuwing. Een tweede keer volgt geen waarschuwing, maar een permaban!

    Webmaster

    Liked by 1 persoon

   • joopklepzeiker zegt:

    Goh , nog tijd om te reageren , en ik maar denken dat je al in de loopgraaf lag , om ons te verdedigen natuurlijk .

    Liked by 1 persoon

 10. Tom Hendrix zegt:

  YY, hij kan beter zijn commentaar kwijt op de Joop.NL

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  Dat YY even vergeet de werkelijke vijanden van de de vrije mens in het westen te vermelden bevreemd mij enigszins omdat hij zo vijand bewust is.

  Dat zijn namelijk de islamitische horden die gesteund worden vanuit de islamitische paradijzen zoals Saudi , Qatar , die dan ook weer door onze regeringen gesteund worden .
  Dat ze toevallig de petrodollar steunen is natuurlijk maar een bijkomstigheid en dat onze huidige economie op die petrodollar draait heeft geen enkele betekenis toch ?
  Die suni shia shit wordt dan ook handig uitgespeeld als sinds 1953 !

  In plaats van samen te werken met Rusland op basis van goede wederzijdse relaties deze primitieve barbaren te bestrijden,.

  Zou dat nu een plan kunnen zijn ?

  De nieuwe orde , Rusland kreeg een aanbod om mee te doem maar wees het af , Rusland had er geen zin an om naar de pijpen van de USA te dansen zoals al die landen die zogenaamd om bescherming hebben gevraag .

  Dat het die landen over zetbaasjes van de USA als regering beschikken en/of gechanteerd worden met de toegang tot de financiële markten in de wereld wordt maar even buiten beschouwing gelaten .

  Maar gelukkig zien we daar dan ook al scheuren in komen, dat zeer ten onvrede van de USA dus wat nu , oorlogje voeren als oplossing, moeten we eerst wat vijanden creëren .

  Het schaakbord van de corporatie de USA genaamd !

  Liked by 1 persoon

  • YY zegt:

   Dat elke moslimstaat en elke moslim onze vijand is, is evident. Dat staat lost van Putin, die ook onze vijand is. Dat staat los van Rusland, dat onze vriend is.
   Ik heb al eerder aangegeven dat het onvermijdelijk is dat Rusland en de EU op termijn in een post-Putin tijdperk, samengaan. Beiden hebben elkaar nodig op vele vlakken, beiden versterken elkaar.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik heb vanmiddag al een comment geplaatst, waarin ik aangeef, dat het uiteindelijk de bedoeling is, dat de discussie OPEN blijft en dat men U niet Zo krampachtig zou moeten afbranden en doen, alsof U tot het Obama/Clintonkamp zou behoren, omdat U niet weg bent van Poetin. Dat ben ikzelf ook niet en ik kan me vinden in sommige van uw argumenten; het is te kort door de bocht om hetgeen U in het midden brengt, allemaal als onzin te bestempelen. Bovendien heeft U recht op uw mening. Ik vrees, dat mijn comment onbedoeld in de spamfilter geraakt is; naar de ervaring leert, zal het er vroeg of laat nog wel uitgevist worden.

    Liked by 1 persoon

   • toetssteen zegt:

    YY
    En ik ben een sushi.

    Liked by 1 persoon

   • joopklepzeiker zegt:

    Ik heb zo mijn twijfels over uw inzicht in geo politiek .

    Met andere woorden u begrijpt er geen ene klote van , capice ?

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Bespaar je de moeite heer klepzeiker. “YY” heeft ons noodgedwongen verlaten . . . 😉

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Daar kwam ik te laat achter , de energie hoe minimaal dan ook was al verspild .

    Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  Maar niet getreurd de Klep is er altijd om wat verlichting te verschaffen voor de nucleaire winter avond !

  Deze maal een satire in 8 delen

  Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  Me voor de verandering maar eens in eerste instantie op de vlakte gehouden en alle comments eens zorgvuldig nagelezen.
  Het bekende patroon: Wie zijn bedenkingen heeft over Poetin zal wel voor Obama zijn en wordt ongenadig aangevallen en afgebrand.En ik blijf volhouden: Zo zwart-wit ligt het níet!
  Als YY , zoals sommigen nu weer direct suggereren, beter op zijn plaats zou zijn bij Joop.nl, zou hij immers uit zichzelf geen behoefte voelen om híer te reageren!
  Alleen op bepaalde punten kijkt hij minder eenzijdig-jubelend tegen Rusland en Poetin aan; nou,dat moet gewoon kunnen, zonder hem direct te verketteren: Dat maakt hem niet automatisch tot iemand van het Clinton/Obama kamp.
  Laten we ons dát alsjeblieft voor ogen- en de discussie open houden!
  Ik zal jullie wat zeggen: Ook vanwege die open discussie hier hoop ik nog steeds, dat Trump de verkiezingen wint:
  Een onvervalste Amerikaan aan het roer, die aan de andere kant in staat en bereid is, de dialoog met Rusland te hervatten -maar denkelijk ook hiet méér dan dat- is hèt middel om de gemoederen wereldwijd weer wat te ontspannen, tot in de kleinste hoeken, zelfs hier op de site. Dan gaat iedereen zich op dát punt althans weer wat minder verkrampt opstellen -hóóp ik.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Als je vaak last hebt van krampen moet je meer bananen eten, is goed voor de potasium / natrium balans .

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat is dan een bruikbare wetenswaardigheid voor bepaalde individuën hier; i k heb ze, bij mijn weten, niet nodig. Atthans: Niet in dít verband.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Iedereen is gebaat bij een betere werking van de mithochondria .

    Een gezond membraan potentiaal doet u leven.

    Moet men wel dat membraan schoonhouden, ander neemt de ion transport af .
    En neemt dus de energie af .
    Zeg maar, de batterij raakt leeg .

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Lekker leeg latn raken!

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Heb je nu ook al zelfmoord neigingen ?

    Bio energie doet leven !

    Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @YY: 11.33. uur. Waarom gaat U niet in, op de realiteit, dat de Russen beloofd is, dat de NATO, en de EU/EEG, zich NIET zouden uitbreiden naar het oosten van Europa?

  Liked by 1 persoon

  • Frans Brassens zegt:

   Simpel, Tom. Omdat YY een naargeestige uitzendkracht is die als Poetinbashertje moet optreden. Zwevend aan zijn leugenballons probeert hij hier voet aan de grond te krijgen, maar dat gaat natuurlijk nooit lukken. Dat hij daarbij niet bijster bijdehand is blijkt uit zijn herhaalde pogingen daartoe die uiteraard keer op keer mislukken. Hij heeft kennelijk nog altijd niet door dat dit het verkeerde adres is. Lollig eigenlijk om iemand zo te zien spartelen. Maar het moet niet te lang gaan duren, dan gaat die lol er af.

   Like

  • YY zegt:

   Volgens mij had ik dat al ergens gedaan. Nogmaals, irrelevant omdat we hier over soeverijne staten praten die mogen doen en zullen doen wat hen blieft! Het is niet aan Rusland noch aan ons om hen te vertellen wat zij wel en niet mogen doen.
   Bovendien was Rusland al tientallen jaren een bezettingsmacht. Elk middel heiligt de doelen om dat ongedaan te maken.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Soeverein schrijf je niet met een ‘lange ij’, YY. Met de Nederlandse taal ben je dus óók al niet echt op de hoogte.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Frans, U wéét normaal gesproken, dat we hier volgens stilzwijgende afspraak terughoudend zijn met het signaleren van spelfouten: we zijn er van doordrongen, dat het dáár in eerste instantie niet om gaat.
    Mag het soms nu opeens wèl, omdat YY in deze een wat ander gezichtspunt heeft, dan de meesten hier (menen te moeten) hebben?
    Ik begin deze discussie pijnlijk te vinden: Hij heeft zijn eigen kijk op Poetin. Nóu èn? Mág dat alsjeblieft nog?!
    Heeft-ie nu nog niet genoeg voor z’n kiezen gehad omdat hij daar recht voor uitkomt? Ga daar nog eens een sneer over een spelfout bovenop gooien, wat anders normaal gesproken zou worden genegeerd!
    (Of dit moet weer eens een staaltje van “Rotterdamse humor” voorstellen….Ja, die versta ik nu eenmaal niet: Met m’n vader vroeger óók de nodige aanvaringen gehad, daarover. En Ú weet dat trouwens eveneens, inmiddels….)

    Liked by 1 persoon

   • Frans Brassens zegt:

    Nog steeds in je wiek geschoten, Theresa? YY verdient niet beter hoor! Normaliter reageer ik totaal niet – en nooit- op spelfouten. Het gaat mij namelijk om de vraag: ‘Begrijp ik de mens die hier iets zegt’.
    Maar hier pak ik de hoogmoedige YY even op zijn lullige en ongefundeerde opmerking -elders- over mijn intelligentie dus even wél. Om MIJ moverende redenen, waar verder niemand, ook jij niet, iets mee te maken heeft behalve onze webmaster.
    Hoe bóód de sukkel mij de kans!

    Theresa, probeer nou eens dingen die jou raakten -terecht of onterecht- (want dat steekt er volgens mij, jou bewust of misschien onbewust, achter) achter je te laten. Spoken in je hoofd doen een mens geen goed hoor.

    Je medelijden met YY vind ik overigens volkómen onterecht. De met foute informatie volgegooide simplist die, zijn verlies inziende, maar een beetje begint te schelden tegen iedereen die hem corrigeert of denigrerende opmerkingen tegen hen te maken,verdient heel eenvoudig een pak slaag.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @ Frans Brassens: En van dat laatste denk i k het mijne. Maar ik zal het wijselijk vóór me houden.
    Ik zeg U alleen dit: Ik heb mezelf recentelijk voorgenomen, dat ik vanaf nú, als ik signaleer, dat iemand hier tot de grond toe door één of een paar tegelijk wordt afgebrand, en dat volgens mijn eerlijke mening niet 100% terecht is, ik niet zal aarzelen om het mijne ervan te zeggen!
    Iedereen staat daar naar mijn smaak dikwijls àl te veel een beetje als verdomde Louis bij te kijken, daar kan ik over meepraten! Dat wens ik een ander niet zonder meer toe!

    Liked by 1 persoon

   • Frans Brassens zegt:

    Helemaal prima natuurlijk, Theresa. Maar probeer s.v.p. je persoonlijke frustraties binnenboord te houden.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Frans Brassens, 6.50U.:Daar ga ik nog altijd zèlf over!
    En dat kán ik ook doen, omdat ik, in tegenstelling tot sommige anderen hier, ten diepste doordrongen ben van de zin van blogregel 4.(Ik geloof zelfs, dat mijn afkeer van bovenmatige “directheid” en bepaalde vormen van “humor” mij daarbij héél aardig tot steun zijn.)

    Like

 15. joopklepzeiker zegt:

  Ex-NATO Commander Calls for Non-Cyber Response to Russia’s Election Hacks

  http://freebeacon.com/national-security/ex-nato-commander-calls-non-cyber-response-russias-election-hacks/

  qwsedfvgbtghjjuhgf

  Like

 16. fleckie zegt:

  Heeft YY al eens nagegaan hoeveel keren RUSLAND is ,aangevallen ,door andere landen? En geprobeerd is LAND af te pikken , ( zoals , bijv. met de OEKRAINE?( met zijn kostbare Landbouw gronden , en delfstoffen )…

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   inderdaad Fleckie n.m.m. zullen de lobbyisten van Monsanto indertijd ook flink hun mondje geroerd hebben binnen de a
   Amerikaanse politiek want daar is voor hen nog wel een en ander aan winst binnen te halen.

   Like

  • YY zegt:

   Oekraïne is niet van Rusland. Oekraïne is een soeverijne staat die tientallen jaren bezet is geweest door de USSR.

   Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @YY: 11.33. uur. Dat zijn grote nonsens, die U daar debiteert.

  Like

 18. fleckie zegt:

  Nog even dit uit ‘BARBAROSSA’ , pag.41:’ het moet gezegd worden ,dat het machtige Hitler-apparaat van ideologische indoctrinatie lukte veel te bereiken.Tezamen met de acties van fascistische Organen van geweld die het volk voortdurend in een gevoel van angst deden leven, leidde deze ideologische indoctrinatie ertoe ., dat het Duitse volk op het laatst geen krachten meer over had om weerstand te bieden aan de nieuwe misdaad van Hitler en zijn aanhangers …….( fleckie…: dit kan ons vanzelfsprekend …bekend…voorkomen,…in deze tijd?)

  Like

 19. Henk der Niederlander zegt:

  Ter ere van de persoon YY even het volgende.
  Misschien dat U er wat van opsteekt.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Oekra%C3%AFne#Communistische_tijd

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Never mind Henk. De heer YY heeft ons zojuist verlaten . . . 😉

   E.J.

   Like

   • Henk der Niederlander zegt:

    Jammer eigenlijk Bert.
    Het is altijd goed om andere meningen te horen of ze nou kloppen of niet.
    Helaas in het geval van de persoon YY leek het een beetje op trollen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Henk der Niederländer: “Trollen” vind ik wel wat erg sterk, Henk:
    Hij raakte gaandeweg wat overgeprikkeld, dat is waar, maar ik kan het hem niet geheel en al kwalijk nemen:
    Hij ziet Poetin niet zitten….Nou èn? Is dat een reden om met z’n allen als haviken bovenop hem te duiken? Dan kun je dat, in zekere zin, zelfs wel met Géért doen.
    De kwestie is, dat men zich hier af en toe een beetje àl te krampachtig vastklampt aan Rusland en Poetin, als tegnwicht voor de verschrikkelijke Obama/Clinton., maar met alles kan je té zijn, naar mijn mening, met dit dus ook.

    Like

   • Harry zegt:

    Gelukkig , want dergelijke figuren zijn slecht voor je bloeddruk !
    Tjonge tjonge , wat een dwarse varkens lopen er toch op aarde rond .
    En dan ook nog anderen aanvallen die het niet met hem eens zijn .

    Net zo weinig zicht op de realiteit als die snol met die blinddoek voor , vrouwe Justitia .
    Triest !

    Like

  • fleckie zegt:

   H.der Niederländer, bedankt voor de attendering op Wiki/geschiedenis., van OEKRAINE. …..vanuit Groot-Brittannie liegt ik me een boek besorgen van ..UKRAINIAN PUBLISHERS LIMITED, . 200, Liverpool Road, London , N1 1 LF., ‘ The Agony of a Nation, The great Man-Made Famine in UKRAINE , .1932-1933, van STEPHEN Oleskiw. Foreword by Malcolm MUGGERIDGE….LONDON 1983. ……………op pag.9, ‘ Ukraine is one of the largest countries on the European Continent. It is situated in Eastern Europe,north of the Black Sea and the Sea of Azov. …..the area of the present-day Ukrainian SSR is 232.800 sq.miles(603.000 sq.km) , making it the second largest country in Europe. …in regard to population, Ukraine is the 6th largest nation in Europe with 49.6 million inhabitants living within the boundaries of the Ukrainian SSR as shown by the census of January 17th 1979. It is surpassed only by Russia, Germany, Great Brittain,Italy and France. …..Ukraine has always been known as the ‘bread basket’ of Europe and is renowned for its .’black earth.’ belt and mild continental climate which is ideal for the favorable development of agriculture……Ukraine is also fortunate to possess an abundance of mineral deposits on its territory.Some of the largest iron and manganese ore deposits in the world are located in Ukraine as well as the largest coal basin in Europe, ..substantial deposits of oil and natural gas and major resources of water power.There are also large supplies of many other minerals and building materials. The deposits are in most cases favorably located, for example iron and manganese are found close together and are also in close proximity to the coal fields, thereby being of considerable advantage to the development of industry. All these natural sources , if properly utilised and developed could also make Ukraine one of the richest and most prosperous countries in Europe.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Liked by 1 persoon

 20. Henk der Niederlander zegt:

  @ Fleckie.

  Even ter verduidelijking, alles wat op wiki staat kun je niet zonder meer als waarheid aannemen maar in grote lijnen klopt het wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s