Twee jaar nadat hun functie eindigde, worden deze EU-commissarissen nog steeds (goed) betaald

screenshot_148

Zestien voormalige EU-commissarissen, onder wie Karel De Gucht, worden nog steeds betaald door de EU. Bedoeling van die ‘premies’ was om te vermijden dat de politici na hun functie als commissaris meteen een goedbetaalde job in de privé zouden aannemen. Nochtans hebben de meeste commissarissen nu wél zo’n job én nog steeds die premie. Dat blijk uit een onderzoek van de Duitse krant Die Zeit.

Hoewel ze sinds 2014 niet langer in functie zijn in de Commissie van toenmalige hoofd José Manuel Barroso, krijgen 16 voormalige commissarissen nog steeds minstens 8.333 euro, elk. Vaak is dat meer. Het exacte bedrag van die ‘overgangsvergoeding’ hangt af van het aantal dienstjaren en van het basissalaris dat de politici kregen als commissaris.

Lees verder>>>
(h/t “classified”)
nieuwsblad-be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, Eurofielen, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Twee jaar nadat hun functie eindigde, worden deze EU-commissarissen nog steeds (goed) betaald

 1. Bas zegt:

  Hier gaat het niet over een toevallige aalmoes voor een sloeber.. Hier gaat het om (in de regel zelfbenoemde) Europese klaplopers. Schandalig !

  Like

 2. Mary zegt:

  Wat is het toch een miezerig graai volk die EU ratten, en de bevolking maar plunderen, door hun toedoen gaat het economisch zo beroerd, zijn mensen geld en banen verloren, is de zorg op een derde wereldland niveau en ga zo maar door maar niet voor de EU graaiers die blijven gewoon door stelen, echte socialisten dat wel.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Verbaast dat ook maar iemand? Baantjesjagers zijn het, “van links tot zogenaamd rechts”. Ik vertrouw tegenwoordig eerder een verkoper van 2e hands auto’s, dan een politicus. De enige goeden niet te na gesproken.

  Like

 4. Gert Jan Reitsma zegt:

  En nog steeds de premie??? Lees deze woorden nog eens rustig. EN NOG STEEDS DE PREMIE??? Vindt u het vreemd dat het woord ZAKKENVULLER in mijn gedachten komt?
  Zijn dit leiders die ons moeten leiden? Waarnaar toe? Naar de afgrond? Dan doen ze het heel goed.

  Like

 5. Jean zegt:

  Mijn voorstel is “alles terugvorderen vanaf dag 1 dat ze uit die EU misdaadinstelling zijn buiten geflikkerd” en uiteraard 2 jaar opsluiting voor gepleegde fraude misdaad” dan komen ze er eigenlijk nog goe vanaf.
  Die deklucht heb ik nooit enig vertrouwen gegeven en bij deze is dat bevestigd dat ik correct heb gehandeld, ben benieuwd wat de lellebel van de vld zal orakelen om nog maar te zwijgen over d andere zakkenvullers van de vld zoals het orakel van Brakel of de lawaaimaker verrotstad….

  Like

 6. Thoth zegt:

  Kroes, die verdacht is, behoort tot de VVD. Ik denk dat nu ook Rutte alvast iets wil betekenen, zie b.v. deze :

  Knettergek…

  Like

 7. Je gaat er hoe langer meer van over nek, wat is dit toch een vies zootje. Trouwens van Rutte met die Juncker krijg je ook kots neigingen van. En arme sloebers hebben ze ook gekort tijdens de crisis.

  Like

 8. A.J. de Koning zegt:

  Hoort Neelie Kroes die zo goed bevriend was met Jan-Dirk Paarlberg ook niet in dit rijtje thuis? Ze hield zelfs kantoor bij hem aan huis, ze was eigenlijk nooit te vertrouwen en heeft eigenlijk alleen goed voor zichzelf gezorgd zoals alle politici van de EU.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Het Vierde Rijk is een samenwerkingsverband van graaiers uit alle landen. Dus wie had er anders verwacht?
  Bij ons is het gangbaar dat politici wachtgeld krijgen, zelfs bij crimineel gedrag.
  En gaan topambtenaren te vroeg met pensioen en laten zich meteen weer inhuren als adviseur voor een schandalig salaris.
  Dit is een tijdperk van hebzucht, de elite is iedere schaamte voorbij.
  In Brussel kunnen we niks, dat regelt dat tuigh daar zelf, maar in Den Haag moeten we iets kunnen veranderen. Stem goed, stem slim.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s