CITAAT George Orwell

screenshot_14

Een volk dat corrupte politici kiest . . . is geen slachtoffer . . . maar medeplichtig.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op CITAAT George Orwell

 1. Frans Brassens zegt:

  Aanvulling:
  ‘Slechtheid bestaat bij de gratie van domheid en onnozelheid’.

  Geliked door 2 people

 2. bedonderde burger zegt:

  Tja beste mister Orwell, dan stemmen we niet meer, maar dat maakt niks uit, zij, de corrupte politici en de aanhang die profijt van hen heeft, stemmen wel, en dus op basis van die uitslag vormen ze opnieuw hun corrupte bende, heel democratisch! Een ander systeem zal ook niks uitmaken omdat corruptie en hebzucht nu eenmaal in bijna 100% van de mensen zit.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mirjam zegt:

  Geert Wilders heeft recht op een eerlijk proces. Zo ook de eerlijkheid van openbaarheid in de rechtsgang van bestuur gepresenteerd en getoond door de media. Dit is echter niet mogelijk meer in Nederland, want zelfs daar wordt de linkse draai gehanteerd, om alles maar te verdekken zodat ze hun zin krijgen door de waarheid de nek om te draaien. Dit is, in wezen, nu voor hen een slechte zet geweest, want zo maken ze, de media, als tweede in dit proces, na de rechter die gewraakt werd door advocaat Spronk, de indruk bij iedereen, nationaal en internationaal, dat dit allerminst een eerlijk, democratisch proces is. Goed voor Geert, want ze bijten zich in eigen buik nu. De wraking wordt goedgekeurd en de rechter zal gewisseld worden. En deze ‘omroep idioot’ Marcel Gerlauff, kan het vergeten. Deze man wordt vanaf nu met andere ogen bekeken. Niet te vertrouwen en al überhaupt niet neutraal. Géén eerlijkheid.

  http://media.tpo.nl/2016/11/03/bonusquote-arrogante-betaalde-nos-boomer-marcel-gelauff-weigert-werk/

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Helaas is dat zo.

  Like

 5. Duitslands Verkrachtingscrisis door Migranten: Waar Blijft de Publieke Ophef?

  Ondanks de stijgende prijs die met mensenlevens wordt betaald, wordt het merendeel van de misdrijven gebagatelliseerd door de Duitse autoriteiten en de media, blijkbaar om de verspreiding van anti-immigratiesentiment te tegen te gaan.

  “De politie is niet geïnteresseerd in stigmatiseren. De voorkeur gaat uit naar kennis bieden aan het volk. De indruk dat wij ons mengen in censuur verwoest het vertrouwen naar de politie van het volk. Het uitgeven van informatie over verdachten is ook belangrijk voor het ontwikkelen van preventiestrategieën. We moeten de kans hebben om openlijk te praten over de problemen in dit land.” – Arnold Plickert, directeur van de GdP politiebond in Noordrijn-Westfalen.

  “De persraad gelooft dat redactiekantoren in Duitsland hun lezers volledig moeten als kinderen moeten behandelen door hen relevante informatie achter te onthouden. Wij vinden dat dit fout is. Want als de mensen zich beseffen dat er iets verborgen is van ze, reageren ze met wantrouwen. En dit wantrouwen is een risico.” – Tanit Koch, hoofdredacteur van Bild, het meest gelezen nieuwsblad in Duitsland.

  Op 24 october wees een peiling van YouGov uit dat 68% van de Duitsers vindt dat de veiligheid in het land het afgelopen 2 á 3 jaar achteruit is gegaan. Ook zegt 68% van de informanten dat ze bang zijn voor hun leven en bezittingen op Duitse trein- en metrostations, terwijl 63% zich onveilig voelt tijdens grote openbare evenementen. Lees verder >>>> https://nl.gatestoneinstitute.org/9260/verkrachting-migranten-duitsland-ophef

  Geliked door 2 people

 6. Mirjam zegt:

  We hebben veel opportunisten en draaikonten in de media hier in Nederland. Vooral gericht op eigenbelang, waarin het nieuws op de tweede plaats komt en vaak verdraaid/eenzijdig wordt gepresenteerd. Pauw is hiervan een uitstekend voorbeeld: hoe een overbetaald iemand, voor het ondermaatse oneerlijke werk wat hij doet, de linksheid en de halve waarheid promoot en de integriteit van de ware werkelijkheid de nek omdraait.
  http://media.tpo.nl/2016/10/22/bonusquote-sywert-toont-absolute-zinloosheid-pauw-varanpo-aan/

  Geliked door 1 persoon

 7. Anneke zegt:

  Kiezen wij eigenlijk wel??? De politieke kaarten zijn vooraf al grondig geschud, voor de verkiezingen weet men heel goed wie er op de zetels komen te zitten. Fraude viert al tijden de boventoon.

  Like

 8. Marc zegt:

  Laat ik het daar nou hartgrondig mee eens zijn.

  Daarom zal de aanstaande burgeroorlog zich in eerste instantie tussen groepen autochtone Nederlanders afspelen!

  Geliked door 1 persoon

 9. Tistochwat zegt:

  En hoe noem je dociele sukkels die een schatrijk, corrupt, ongekozen staatshoofd aanbidden, aflikken en onderhouden?

  Like

  • BertG. zegt:

   Zo iets bedoel je?
   Ineke Beukema (90) uit Brisbane is dolgelukkig als Willem-Alexander en Máxima tijd voor haar maken.
   http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/buitenland/26954716/__Koningspaar_laat_Oranjefan_stralen__.html

   Like

   • Tistochwat zegt:

    BertG. 4 november 2016 om 12:37

    JA! Zoiets bedoel ik. Nu gaat het hier misschien om een seniele bejaarde, maar er zijn ook vele dwaze jonge(re) ‘oranje’ aanbidders. Ik erger me kapot aan dat achterlijke, kruiperige gedrag.
    Het ‘koningspaar’ had die oude vrouw beter een zak geld kunnen geven; handjes geven kost niks.

    Stel dat het waar is dat die lui 50.000.000.000,00 – 100.000.000.000,00 bezitten, dan zouden ze zich toch de ogen uit hun kop moeten schamen om tóch nog geld van de belastingbetaler te gebruiken om allerlei zaken te bekostigen??!!!

    Wanneer spreken die lieden hun ‘eigen’ vermogen dan eindelijk eens aan?

    Nou, laat ik er maar mee stoppen, want mijn bloed begint alweer te koken.

    Like

   • BertG. zegt:

    Als ze een nieuwe fiets nodig hebben, dan gaan ze met ze alle naar de batavus fabriek.
    Dan krijgen ze het duurste model gratis. Altijd.
    En batavus blij voor een stukje reclame. Ik snap ’t ook niet.

    Like

 10. M.A.L. Sion zegt:

  Inderdaad.
  De medeplichtigheid komt niet vanwege een criminele achtergrond van de kiezer maar vanwege onverschilligheid. Wie verdiept zich nu in de politieke programma’s?
  Een deel van de kiezers gaat niet stemmen of stemt op een aardig gezicht of een lekker kontje.
  Voor een deel wordt dat veroorzaakt doordat de politieke partijen de kiezers niet nodig hebben. Ze leven op subsidies uit de belastingpot en hoeven dus niet om kiezersgunst te strijden. Het rumoer kort voor de stemming is TONEELSPEL.
  Een echte wijziging van het politieke ‘slagveld’ zal slechts door een revolutie bereikt kunnen worden. Het kan nog wel een tijdje duren voordat Nederland daar rijp voor is. Maar het komt. Afwachten is helaas de boodschap.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   onverschilligheid ??? Ik hou het liever op domheid, ongelofelijke domheid.
   BV: Want hoe dom ben je als je met je “smartfone” achter niet bestaande figuurtjes aanrent. Van een kind kan ik het begrijpen, maar van ‘volwassenen’.
   En dat soort mensen gaan ook stemmen .

   Like

 11. Jules Vismale zegt:

  George Orwell schreef zelfs het bekende boek ‘Animal Farm’ waarin werd aangetoond dat als een volk een tiran verjaagd men er soms de verkeerde heerser in eigen gelederen voor terug krijgt. Boer Jones symboliseerde de Russische tsaar, het varken Major was Karl Marx, het varken Snowbell was Trotski, het varken Napoleon was Stalin, het varken Squealer symboliseerde Beria en de wilde honden de NKVD. Niettemin waren de varkens gewoon meer een kruising tussen grootkapitalisten en Stalinistische communisten omdat ze als god in Frankrijk leefden ten koste van hun mededieren en deze gruwelijk terroriseerden!
  Soms vraag ik me af of James Haak in ‘The New Adventures from Peter Pan’ een deel van zijn bemanning ook niet heeft “gekocht” en hijzelf lijkt niet om te kopen omdat haat steeds zijn drijfveer is. Zijn tegenstanders, in de vorm van een groep jongens en meisje en geleid door Peter Pan, die hen beslist NIET omkocht, blijken constant een luis in zijn pels te zijn en corruptie wordt niettemin altijd afgestraft, denk maar aan de gangster Al Capone, daar deze emoties beslist niet kon kopen met geld omdat dit feitelijk onmogelijk is.
  Overigens; kent de webmaster het verhaal over ‘Animal Farm’ misschien ook daar er zelfs een tekenfilm over is gemaakt en het verhaal ooit in een schoolboek werd afgedrukt?

  Like

 12. Henk der Niederlander zegt:

  Ik ken heel veel mensen die animal farm hebben gezien maar weinig die de boodschap hebben begrepen beste Jules Vismale

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s