Rechter mag aanblijven in zaak-Wilders na wrakingsverzoek

screenshot_24

Rechter Elianne van Rens mag aanblijven in de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Dat heeft de wrakingskamer vrijdag besloten.

Geert Jan-Knoops, de advocaat van Wilders, diende donderdag een wrakingsverzoek in tegen Van Rens omdat zij vooringenomen zou zijn. Volgens de wrakingskamer, bestaande uit drie rechters van de rechtbank Noord-Holland, is er geen schijn van vooringenomenheid en kan de zaak daarom doorgaan met Van Rens.

Van Rens heeft weliswaar een fout gemaakt bij de formulering van een uitspraak van de Hoge Raad, maar dat kan volgens de wrakingskamer gebeuren. “Dat overkomt ook rechters”, aldus rechter Peter Littooy van de wrakingskamer.

Lees verder>>>
(h/t “Aegolius cs”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", demoniseren, establishment, Geert Wilders, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Rechter mag aanblijven in zaak-Wilders na wrakingsverzoek

 1. Perfide Albion zegt:

  Die trut met haar “onderbuikgevoelens”. Waar lult dat malle wijf over??

  Dit heeft geen zin meer. Weet blijkt dat deze rechters/partijfunctionarissen van de pvda partijdig zijn. Rot maar op met je meninkjes en je rechtstaat.

  Liked by 1 persoon

 2. joopklepzeiker zegt:

  Wij van wc eend dobberen regelmatig in het zelfde water dat is dobber eendjes eigen, we kwaken gezellig in koor dezelfde kwak en kwaak .

  Liked by 1 persoon

 3. Tom Hendrix zegt:

  Dat hele corrupte LINKSE ZOOITJE , met inbegrip van de grootste landverraderspartij D66, schijnen dus volkomen de baas te zijn in Nederland. Deze hypocrieten en verraders, vermoorden zonder met de ogen te knipperen, de Trias Politica, om HUN gelijk te halen. LINKS is volkomen geïnfiltreerd, samen met D66, in het OM, Justitie, en de Politie!

  Liked by 2 people

 4. OphEUffen zegt:

  Zelfs de schijn van partijdigheid dient te worden vermeden. Dat is, dankzij rechter Elianne van Rens en het ”deskundige oordeel’ van de wrakingskamer, niet het geval. De rechterlijke macht schiet zich wederom in eigen voet. Wat komt ons belasting toch goed terecht.

  Liked by 1 persoon

 5. Helaas wel ja, maar Knoops wil stoppen met de verdediging van Geert. Staat in Elsevier.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Donderslag bij heldere hemel! Maar ik begrijp, geloof ik, de filosofie, die er achter zit: Het MOET op de één of andere manier tot die heikneuters doordringen, dat dit ernst is, BITTERE ERNST!!!

   Liked by 1 persoon

 6. leefbarbaar zegt:

  Iedere rechter, die in functie wil blijven bij dit schijnproces, is partijdig. Wat justitie heeft uitgevreten met de aangiften is te zot voor woorden.
  Wij barbaren zullen dit niet vergeten.

  Like

 7. Het lijkt wel een toneelstuk, niet echt dus, maar wel dat ze je er in wil luizen.

  Like

 8. elisah zegt:

  Zo’n heel proces is eigenlijk niet veel meer dan een hoop poppenkast met een hoge rekening.
  Echte rechtspraak bestaat helemaal niet, de rechters weten al op voorhand wat ze willen en daar brengt niks of niemand ze van af.
  Alle moeite die gedaan wordt voor de verdediging, alle stukken die ingebracht worden en getuigen die opgeroepen worden, veranderen niks aan de uitslag, zo zit dat vuile spelletje gewoon in elkaar.

  Like

 9. Had niets anders verwacht.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  De linksen zullen net zolang doorgaan tot Wilders (mond)dood is gemaakt.
  Wie heeft er nu nog zin om in een ‘mensenmaatschappij’ te leven?
  Je voelt je geen seconde meer vrij.

  Like

 11. Jade zegt:

  Wanneer sluiten we onze rechters op?
  60 jaar op water en brood!!!

  Like

 12. Mirjam zegt:

  Je kunt niet in beroep gaan tegen de beslissing van de rechter over een wraking. Wat wel kan en toch ook wel regelmatig gebeurd, is dat de betreffende rechter de eer aan zichzelf houdt en uiteindelijk zich terugtrekt uit het proces en dit kan ook gebeuren als de bewijsvoering tegen de rechter over het gewraakte ‘feit’ toeneemt. Ik heb een gevoel dat deze hele situatie nog niet is afgelopen. Temeer daar de officier van justitie al aangeeft de wraking verwacht te hebben en dat hij, ook weer op persoonlijke mening, denkt dat een wraking in een proces van Wilders altijd voorkomt, als tactiek. Het kan daarom ook zo zijn dat de wraking rechters daarom ervoor gekozen hebben de wraking ongegrond te verklaren.

  Dit zijn al twee ‘situaties’ die aangeven dat er vooroordelen zijn binnen de ‘raad’ van het rechterlijk bestel dat over deze zaak gaat. Ze lopen op hun tenen, maar zijn vastbesloten om zich niet onderuit te laten schoppen door Geert Wilders. Dit kan een goede draai geven aan het proces, juist ook omdat iedereen dit kan opmerken en vooral ook de staat zelf. Iets wat Knoops op heel geraffineerde wijze kan gebruiken, zonder het te benoemen. Hij kan hen uit hun hol lokken, zodat ze steeds meer van hun vooroordelen tonen en laten horen.

  Liked by 3 people

 13. prof. Knoops is veel slimmer en deskundiger dan al die rechtertjes bij elkaar. Rechters hebben niet geconstateerd en bekend gemaakt dat er 300 miljoen niet-moslims zijn vermoord door moslims, waarvan 60 miljoen hindoes in India, zuiver op basis van de Koran. De publieke omroep trouwens ook niet; wie wel?

  Like

 14. Guardiacivil zegt:

  Mijn reactie en oproep op RTL forum;
  Politiek steekspel is een politiek proces geworden met een Rechtstaat die heel duidelijk is, de buitenlanders krijgen voorrang op de Nederlandse Burgers, onze mondigheid wordt met dit proces gesnoerd, de democratie is dood. Maar de Nederlands Burger kan nog iets doen en dat is uw stem, stem tegen dit verachtelijk systeem, stem straks op de juiste persoon en laat zien dat Wilders gevecht tegen de elite niet voor niets is.

  Vandaag met mij op dit moment zijn het 59 reacties, dus er zijn nog 5.000.000 te gaan hier, leest u even allemaal mee? Laat die verdomde tv eens uit en sla die extra boodschappen even over, zet nu uw onverbloemde mening hier neer dat u het eens bent met het toekomstige beleid van Wilders. Want weet goed Nederlandse Burgers, na dit politiek proces zal het nog erger worden, zal er nog meer van u gevraagd worden om “in te leveren” om te moeten “luisteren naar Brussel” om te moeten beknibbelen op uw verdere inkomen. U heeft het al moeilijk genoeg. Moet er nog MEER BIJ? Moet u NOG MEER AFZIEN? Ik dacht het niet. En dit is alleen mogelijk als we gezamelijk deze elite uitschakelen. Toon uw afschuw, toon uw weerstand tegen dit onrecht wat u wordt aangedaan. Toon uw moed om met verstand straks op de juiste persoon te stemmen die u de Nederlandse Burger nooit maar ook nooit in de steek heeft gelaten. Toon nu uw waardering voor hem.

  Like

 15. Aegolius cs zegt:

  Volgens de raadsman, die vrijdag begon met zijn pleidooi, is de hele strafzaak tegen Wilders een poging van het OM om ‘de eigen rechtspolitieke agenda’ door te voeren. Hij wil dat de Haagse rechtbank het OM niet-ontvankelijk verklaart, omdat die misbruik zou van maken van de scheiding van wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht.
  ‘Het is de realiteit dat het OM een politicus monddood wil maken’, aldus Knoops, onder meer door ‘selectief’ gebruik te maken van eerdere rechtszaken.

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/11/knoops-weet-om-wil-wilders-monddood-wil-maken-403105/

  Mag die fabeltjesuil heel tevreden zijn met mr. Knoops pleidooi ?!

  https://ejbron.wordpress.com/2016/11/18/telegraaf-vandaag-wilders-verweer/#comment-532661

  Als een rechterwraking (Elianne van Rens) in het establishment niet lukt, wat dan wel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s