Bigamie moet legaal worden?

screenshot_59

(Door: Ton Nijhof)

Bigamie moet legaal worden, vindt advocaat Anis Boumanjal. De raadsman staat een Amersfoorter bij die een straf boven het hoofd hangt omdat hij een tijdje met twee vrouwen was getrouwd. Tegen hem is twee maanden voorwaardelijk en een boete van 750 euro geëist. Dat schreef het dagblad De Telegraaf op 2 november. Volgens advocaat Boumanjal kun je mensen die conform hun geloof een tweede vrouw willen trouwen niet tegenhouden. “Als je dat wel wilt, gebeurt het straks onder de radar en ben je nog verder van huis”. Hij denkt dat veel mensen in Nederland zich schuldig maken aan bigamie, maar dat niet aan de grote klok hangen. “In Nederland zijn we er wel aan gewend dat iemand met Jan en alleman naar bed gaat. Daar doen we dan niet moeilijk over”, aldus de Utrechtse advocaat.

Of bigamie legaal moet worden, overigens een innige wens van vrijwel uitsluitend het islamitische deel van onze samenleving, is een kwestie die in de rechtszaal totaal niet ter zake doet. Dat is een kwestie voor de wetgevende macht en in de rechtszaal worden kwesties beoordeeld op grond van hetgeen in zulke wetten is gesteld. Wat in onze democratisch tot stand gekomen wetten is omschreven, vormt voor veel moslims veelal wel aanleiding om ‘gelijke behandeling’ te eisen wanneer een ongelijke behandeling wordt vermoed. Dan ineens weer wel.

Wat deze advocaat nu in feite eist, is een uitzonderingspositie en dus ‘ongelijkheid’. Helaas: bigamie is in Nederland bij wet verboden, punt uit. Dat Nederlanders volgens de raadsman met ‘Jan en alleman’ naar bed gaan, kan weliswaar op een taxatie uit zijn eigen omgeving zijn gebaseerd, maar maatgevend voor ons land is dat vooralsnog niet. Dat is niet, om het eenvoudig te zeggen, een prominent onderdeel van, of kenmerkend voor onze westerse cultuur. De vrijheid om te vragen dat toe te staan, mag natuurlijk altijd. Een staat die de vraag alleen al zou verhinderen, maakt fors inbreuk op de grondrechten van burgers. Ook de cliënt van Anis Boumanjal mag daarom vragen om meer vrouwen (voor hemzelf), zoals Wilders de vraag mag stellen ‘willen jullie meer of minder Marokkanen in dit land’? Of het hen wordt toegestaan hun doelstellingen te bereiken, is een vraag van een andere orde en hangt af van de mate van medestanders die het voorstel krijgt. Ik heb er overigens vertrouwen in dat advocaat Boumanjal onder de mannelijke inwoners van Nederland ruimschoots voldoende steun zal vinden en hij zou een referendum kunnen overwegen.

Dat het huwelijk als instituut aan belang heeft ingeboet in het Westen is een uitgemaakte zaak. Veel jongelui gaan samenwonen zonder het beroemde ‘boterbriefje’ en voor hen heeft het kerkelijke huwelijk meestal ook geen toegevoegde waarde. De wet geeft expliciet aan dat een boterbriefjeshuwelijk kan worden aangegaan tussen twee personen van verschillend geslacht en tussen twee personen van gelijk geslacht. Deze personen mogen niet al gehuwd zijn. Polygamie is niet toegestaan in Nederland: men kan slechts met één persoon tegelijk gehuwd zijn. Ook kan iemand die in het huwelijk wil treden niet tegelijk een geregistreerd partnerschap hebben: dat eindigt wanneer het huwelijk wordt voltrokken. Dat wetsartikel gaat enkel over het burgerlijk huwelijk, al is de relatie tussen het kerkelijk en het burgerlijk huwelijk wel (elders) in de wet geregeld. Dit betreft de regel dat éérst voor de wet moet worden getrouwd en pas daarna voor de kerk. Dat is niet enkel een familierechtelijke verplichting, de Nederlandse wet gaat zelfs zo ver dat de voltrekker van het godsdienstig huwelijk strafbaar is met een geldboete van de tweede categorie (dat is 3.900 euro) wanneer hij een godsdienstig huwelijk voltrekt terwijl er nog geen burgerlijk huwelijk is voltrokken. Bij herhaling kan hem twee maanden hechtenis worden opgelegd.

De hoofdregel is dat beide partners minimaal 18 jaar moeten zijn om in het huwelijk te mogen treden. Daar kan van worden afgeweken wanneer beiden minimaal 16 zijn én de vrouw zwanger is, of reeds een kind ter wereld heeft gebracht. Daarnaast moet een minderjarige toestemming hebben van zijn ouders als hij in het huwelijk wil treden. Dat geldt ook wanneer hij in het huwelijk wil treden met een andere minderjarige. Wanneer de ouders het daar niet mee eens zijn, kan de rechter vervangende toestemming geven. Die rechters gaan het nog druk krijgen de komende jaren nu zich onder de vluchtelingen nogal wat navolgers van de profeet bevinden.

Die regels zijn er natuurlijk niet voor niets. Deze wetten dienen juist om de positie van mannen en vrouwen in onze maatschappij meer gelijkwaardig te maken en te houden. Dat komt met name van pas wanneer een huwelijk wordt ontbonden en er soms schrijnende situaties ontstaan. Het is niet voor niets dat de wetgever (de Staten Generaal in ons land, dus niet een willekeurige rechtbank, zoals bij Schiphol) al die vervelende bijkomstigheden onder een en hetzelfde recht wil laten beoordelen. Religies willen wat dat betreft nog weleens weerbarstig zijn en zij kennen zichzelf dan ook een belangrijke rol toe in het huwelijk. Zowel het christendom, de islam, het Jodendom en het hindoeïsme etc. hebben nauwkeurige ‘regels’ die precies voorschrijven wat de functie en doel van het huwelijk is. Daarnaast zijn de ‘rollen’ in het huwelijk veelal verder uitgediept, want van gelijkheid wil een religie maar liever niet weten. Wie zich niet aan de regels van ‘de kerk’ houdt, wordt uit die gemeenschap gekieperd en met name in de islam wil dat nog wel eens verstrekkende gevolgen hebben. Het programma ‘Undercover in Nederland’ stelde nog niet zo lang geleden de religieuze achtergrond van het huwelijk (met meerdere partners) aan de kaak. Naar bleek zijn er voldoende imams in Nederland die bereid zijn om, in weerwil van onze wetgeving, zo’n extra huwelijk religieus in te zegenen.

Wanneer moslims zich nu op het standpunt stellen dat zij wat dat betreft anders beoordeeld willen worden in het Nederlandse recht, dan hebben we natuurlijk een probleem. Te beginnen met het artikel 1 van onze Grondwet, dat iedereen die zich op Nederlands grondgebied bevindt, (merk op dat dit grondgebied kennelijk toch wel weer anders is dan Europees grondgebied, maar daar gaat dit artikel dan weer niet over) in gelijke gevallen gelijk moet worden behandeld. Wanneer in die situaties voorrang wordt gegeven aan het religieuze ‘recht’ of de regels daarvan ontstaan nog meer problemen. Zo zou het moslims moeten worden toegestaan om hun overspelige vrouw (alleen vrouwen kunnen overspelig zijn) dood te slaan en een protestant of katholiek blijft met lege handen staan wat dat betreft.

Alleen al om die laatste groepen niet tegen ons in het harnas te jagen moesten wij dat maar niet doen.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Bigamie moet legaal worden?

 1. Schijt aan die profeetlul gewoon oprotten, met schijt islam en je kutkoran. Zo nou weet ik even niets meer, maar ik denk voor een islamiet genoeg om tot zelfontbranding te komen. Gelijk gecremeerd dus.

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  En dan raken ze de tel kwijt: na twee komt drie en dan vier, en dan nog de slavinnen. Typische salami taktiek, wie zijn de grootste onnozelaars?,

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Natuurlijk moet veelwijverij van al die fucking tering kanker booslims legaal worden, want dan kunnen ze onze uitkeringspotten helemaal leeg plunderen terwijl ze geen cent in hebben gebracht met hun giganmtische lading voorgeprogrammeerde kanker (kinderen en vrouwen) met bijstand. Mannnnnnnnnnnn wanneer pleuren we dit soort zware kankerlijers nu eens uit ons mooie land??

  Like

  • Golden Girl zegt:

   Drs.P, ons mooie land ? ik weet niet welk land u woont (sarcasme) maar helaas woon ik in het Nederland dat ik al een poos niet mooi meer vind

   Like

 4. Pieter zegt:

  Dat schorem noemt zich advocaat. Is meer een wegbereider voor de sharia en durft te beweren dat Nederlanders met Jan en alleman naar bed gaan.
  Advocaat van de shajtan Allah heeft zijn diploma gekocht of vervalst.
  Kan dit figuur niet weg uit Nederland ? Uitzetten.die hap.

  Like

 5. volksrechter zegt:

  En weet u advocaat Anis Boumanjal wat er nog legaal moet worden ?
  Even opsommen hé u kent ze zeker en vast,
  vrouwen mogen verkracht en betast worden,
  vrouwen mogen afgerammeld worden,
  pedofilie,
  eerwraak,
  onschuldigen en ongelovigen kop afsnijden,
  onze wetten vervangen door sharia wetten enz enz……….

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ach ja, zo wordt er wel vaker het argument aangehaald, dat mannen nu eenmaal niet voor de monogame geschapen zijn (bij vrouwen ligt dat weer even anders, laat menig argumenteerder daar dan meteen even op volgen) en dat bij polygynie tenminste alles open en eerlijk gaat, terwijl bij het westerse ‘overspel’ alles besmuikt en stiekem moet. Ik heb daar mijn eigen antwoord op, dat wel niet door iedereen zal worden nagevoeld, maar waar ik desalniettemin nog steeds 100% achter sta: Namelijk, dat de stiekeme, westerse ‘vreemdgaan’ ergens tóch nog van iets méér respect voor de partner getuigt, aangezien de ‘vreemdganger’ er zich van bewust is, dat het niet deugt en dat zijn partner het niet hoeft te nemen. Daarom hangt hij het niet aan de grote klok.
  De bigamist/ polygynist daarentegen doet het openlijk, omdat hij het als zijn onvervreemdbaar rècht beschouwt. Dus dan zeg ik: Wat is nou erger?

  Geliked door 1 persoon

  • Karen zegt:

   Precies Theresa ik geef altijd hetzelfde antwoord als het over vrouw- en kind verkrachters gaat. Je hebt hier ook nog steeds mensen die roepen “er zijn ook Nederlandse verkrachters”. Klopt maar het gros daarvan weet dat het misdadig is wat ze doen. En die mohammedanen, die ook nog vaak in groepsverband verkrachtingen plegen, hebben toestemming van Mohamed om ongelovige vrouwen en kinderen te grazen te nemen, dus niets verkeerds aan. Walgelijk is het.

   Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  Bigamie. De structuur vorm is kennelijk van alle tijden.
  http://alturl.com/3vp88
  http://alturl.com/aieqe

  Like

 8. Cathja zegt:

  Laat me raden: de man met die bijzondere roepnaam -Anis- is geen volbloed Nederlander, maar hij vindt wel dat Nederland zó tolerant moet worden dat wij bigamie normaal gaan vinden en accepteren. Dat de Nederlander zelf ‘met Jan en Alleman naar bed gaat’ zuigt hij, om zijn woorden kracht bij te zetten, maar even snel uit zijn leugenachtige duim. Tuurlijk, er zijn er genoeg die graag eens een slippertje maken, maar dat is niet te vergelijken met de wil/de eis om er meerdere officiële echtgenotes op na te mogen houden, die uiteraard allemaal hun rechten gaan opeisen.

  Man, wat ben je verkeerd bezig!

  Nou meneer Anis, dat mannen met meerdere vrouwen gehuwd mogen zijn, dat vinden wij hier dus NIET gewenst, en daarom moet veelwijverij verboden BLIJVEN! Moslims vermenigvuldigen zich bij één vrouw al meer dan genoeg, dus bij meerdere vrouwen gaan de aantallen nakomelingen nog sneller omhoog!

  Lekker scoren voor de Kinderbijslag hè?!

  Wat mij betreft: vergeet het maar!

  Geliked door 2 people

 9. guusvelraeds zegt:

  Volgens advocaat Boumanjal kun je mensen die conform hun geloof een tweede vrouw willen trouwen niet tegenhouden. “Als je dat wel wilt, gebeurt het straks onder de radar en ben je nog verder van huis”.

  Eerwraak moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis.
  Het tuchtigen van vrouwen moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Het besnijden van meisjes moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Het doden van iemand die de islam beledigt moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Het doden van iemand die van geloof wil veranderen moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en zijn we verder van huis. Homoseksuelen van hoge gebouwen gooien moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Vrouwen verbieden het huis te verlaten zonder toestemming van de man moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Islamitische kindhuwelijken moeten legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Discriminatie van Joden en Christenen moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Het onverdoofd slachten van dieren moet algemeen legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Pedofilie moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Sex met dieren moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Afreizen naar Syrië om IS bij te staan moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Het houden van sex slavinnen moet legaal worden anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Het trouwen met neven en nichten moet legaal worden en anders gebeurt het onder de radar en ben je verder van huis. Kortom de complete sharia moet in zijn geheel legaal worden anders gebeurt het onder de radar en zijn we verder van huis.

  Geliked door 2 people

  • Pieter zegt:

   Wat heeft deze islam-advocaat het toch goed met ons voor met zijn ‘onder de radar’.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds: 20.28. uur, op 5/11. Prachtig verwoord. Daarom moet er niet tegemoet gekomen worden, aan het verzoek bigamie legaal toe te staan.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ guusvelraeds op 5/11 om 20:28

   We zijn al veel te ver van huis, omdat onze overheid allerlei zaken heeft goedgekeurd waar heel veel Nederlanders niet achter staan, en dat alles onder de naam: “democratie”.
   We raken ons eigen mooie land plus al onze verworvenheden volledig kwijt vanwege onze tolerantie en gastvrijheid richting vreemdelingen, die daar schaamteloos misbruik van maken.
   Democratie heeft een heel andere betekenis voor Nederlanders dan wat vreemdelingen daar onder menen te moeten verstaan, namelijk het recht om ons op de knieën te dwingen, en ons op termijn ondergeschikt te maken aan de shariawetten.

   Als het zóver met ons is gekomen, dán zijn we pas heel erg ver van huis!!

   Like

  • Karen zegt:

   De islam is een achterlijke ideologie die absoluut niet in het Westen past en dat omschrijft u heel treffend!

   Like

 10. Elena zegt:

  Ik vind het allemaal best, mits die kerels 100% financieel voor hun eigen fokkerijen zorgen en NOOIT een aanspraak kunnen maken op bijstandsuitkering en kinderbijslag.

  Dat zo’n vent de advocaat Anus met holtorren zich niet kapot schaamt om de Westerse bevolking te beschuldigen van o.a. vreemdgaan etc.
  Deze advocaat zou per direct van het Advocatentableau geschrapt moeten worden met zijn perverse voorstellen.
  Beter is hem weg te sturen naar een islamitisch land.

  Op Geenstijl wordt het lollig beschreven.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/11/flikker_op_vrouwenhater.html

  Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  Ga weg naar landen waar het wel legaal is.

  Like

 12. Claudia M. zegt:

  Nee, dat lijkt me helemaal geen goed plan. Er komen zoveel, ook ongetrouwde jonge mannen deze kant op, vele zijn moslim en die mogen niet met niet moslims trouwen, dus netjes delen, allemaal één vrouw en goed mixen. Dat moet van Europa, straks gezellig allemaal een donker Afrikaanse schoonzoon….

  Like

 13. ildiko zegt:

  Een barbaar maakt duizend barbaren, via mitose vermenigvuldigen zich !!!! Dood eng !

  Like

 14. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 15. elisah zegt:

  De oorsprong van de gewoonte om meerdere vrouwen te hebben komt uit iets heel anders voort.
  Wanneer bijvoorbeeld zo’n vrouw weduwe wordt, of alleen overblijft zonder ouders, heeft ze geen enkele manier om te overleven, want die vrouwen mogen niks, hebben niks en hebben geen rechten zoals een man.
  Het huwelijk is voor die alleenstaande vrouwen de enige manier om te overleven en daarom zie je ook vaak huwelijken binnen een familie.
  Het polygame huwelijk was dus oorspronkelijk alleen bedoeld om een vrouw te beschermen, zeker wanneer er, na bijv oorlogen, meer vrouwen dan mannen overbleven.
  Tegenwoordig menen die mannen gewoon automatisch het recht te hebben op meerdere vrouwen, maar zo was dat oorspronkelijk niet bedoeld.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Maar dan kan het immers uiteindelijk niet verdómmen, dat het oorspronkelijk niet zo bedoeld was:
   Het is doodgewoon een heel on-eigenlijk lapmiddel, dat deel uitmaakt van het systeem, dat vrouwen niks hebben, niks mogen en geen rechten hebben zoals een man.
   Ergo hoeven we ons in die ‘oorspronkelijke bedoeling’ totaal niet te verdiepen: Het is en blijft volgens westerse maatstaven onrecht, dat er doodeenvoudig niet in mag komen, hier: Er zijn betere methodes denkbaar ter versterking van de positie van de vrouw, veel betere! Dit kan doodgewoon op de schroothoop, zonder ons er in te verdiepen, wat de oorspronkelijke bedoeling was. Ja, sorry……

   Like

   • elisah zegt:

    Natuurlijk heb je gelijk, ik ben er ook zeer fel op tegen.
    Maar dat haalt het hele bullshit- verhaal van die zgn advocaat onderuit, omdat vrouwen hier wel rechten hebben en niet volkomen afhankelijk zijn van een man om te overleven.
    Een Afrikaanse imam heb ik in een documentaire dit zien uitleggen, hij was het er niet mee eens, dat mannen misbruik maakten van deze polygamie-gewoonte, die van origine heel anders bedoeld was.
    Als deze mannen meerdere vrouwen willen hebben, dan gaan ze dat maar doen in de landen waar dat toegestaan is en hebben ze hier niks te zoeken. Wat mij betreft is dit strafbaar en zou onmiddellijke uitzetting gewenst zijn.

    Like

 16. Mirjam zegt:

  Ze willen hun eigen tekortkomingen implementeren door ze legaal te maken. Allemaal geleid door hun achterwaartse opvoeding en ideologie. Doel is om zelf te leven zoals ze willen en al slapende, zonder werk een rijk leven te leven. Dagggggg….

  Like

 17. ieznogoedh zegt:

  “In Nederland zijn we er wel aan gewend dat iemand met Jan en alleman naar bed gaat. Daar doen we dan niet moeilijk over”, aldus de Utrechtse advocaat.
  Wat daar ook van zij, het betekent nog lang niet dat je voor al die bedpartners een extra bijstandsuitkering moet kunnen incasseren.
  Overigens, persoonlijk is voor mij een vrouw die met een mislim het bed heeft gedeeld, 100 % onaanraakbaar geworden. Een vrouw die geen zelfrespect heeft, kan nooit een goed partner zijn, ook niet als dat alleen voor het bed is (ik weet, ik ben poltiek zeeeeer incorrect).

  Helaas: bigamie is in Nederland NOG bij wet verboden, punt uit. Ik zou voor toevoeging van het woord “nog” willen pleiten. Daar waar het fenomeen kindbruid al geen probleem is voor het overgrote deel van “onze” politici, hoeft het niet te verbazen als bigamie een volgende stap in het islamiseringsproces is.

  Wanneer moslims zich nu op het standpunt stellen dat zij wat dat betreft anders beoordeeld willen worden in het Nederlandse recht, dan hebben we natuurlijk een probleem.
  Een bijkomend “voordeel” zou met deze zo gewenste speciale behandeling kunnen zijn, dat die dan twee kanten opwerkt. Immers, ieder nadeel heeft zijn voordeel. Dus kunnen hogere eisen worden gesteld aan de groep die zo graag anders behandeld wil worden, kunnen regels worden opgesteld at hun Nederlandse paspoort reeds bij het fietsen zonder licht kan worden ingenomen, gevolgd door het uitzetten van niet alleen die onverlichte fietser maar tevens zijn gehele familie (ja ook de aangetrouwde familie) tot in de vierde graad.

  Like

 18. Republikein zegt:

  Je kunt maar 1x trouwen volgens de wet.
  Ik kan dus trouwen met de brug waaronder ik slaap.
  Niet tegelijkertijd ook met de lantarenpaal die mijn beminde belicht.
  Nee, dat dan weer niet.

  Like

 19. A C Lockhorst zegt:

  De Belgische wet is anders; de strafmaat is hoger en het tweede huwelijk wordt eenvoudig ongeldig verklaard / gemaakt.

  Je mag je afvragen of – net als met kindhuwelijken – de Nederlandse wet niet moet worden aangepast, specifiek als het om mensen met een dubbele nationaliteit gaat; gewoon een tweede (of derde of) niet erkennen en ook dus geen basis voor gezinshereniging (omdat het niet als gezin erkend wordt).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s