Boete voor gemeenten die te weinig asielzoekers huisvesten

screenshot_36

(Door: Reinalda Start en Ben Meindertsma)

Gemeenten die te weinig asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een huis helpen, moeten een boete betalen. Dat staat in een conceptwetsvoorstel dat minister Plasterk aan gemeenten en provincies heeft voorgelegd.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is onaangenaam verrast en noemt het een “draconische maatregel”. Uit een rondgang van de NOS blijkt dat 32 gemeenten het risico lopen om een boete te krijgen.

Op dit moment huisvesten AZC’s meer dan 13.000 mensen die recht hebben op een woning. Zolang ze nog in een AZC zitten, betaalt het Rijk alle kosten voor de opvang. Het kabinet wil gemeenten onder druk zetten om deze vergunninghouders sneller op te vangen. Om dat te bereiken, moeten gemeenten straks de kosten betalen voor asielzoekers die ze eigenlijk hadden moeten huisvesten, maar nog in een AZC wonen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
nos

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, dictatuur, Eurabië, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, PvdA, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

27 reacties op Boete voor gemeenten die te weinig asielzoekers huisvesten

 1. Het lijkt wel of Nederlanders zelf geen enkel recht hebben op een woning, Als ik die uitgewoonde harses zie van die Plasterk, wordt het hoog tijd dat hij ook eens oprot dat zou een zegen zijn.

  Like

 2. Heel eenvoudig: dan moeten ze ervoor zorgen dat die azielige zoekers GEEN bepaalde status krijgen.De enige status die ze mogen hebben is TERUGSTUREN !!!!!!!!!!!!!!!

  Geliked door 2 people

 3. Karen zegt:

  Laat ze maar mooi in die AZC zitten. Dat vertraagt tenminste, want elke plaats die bezet is kan niet ingenomen worden door een verse asieleiser/illegale migrant. Bovendien hoe langer het duurt voor ze een huis krijgen hoe onaantrekkelijk ze hopelijk Nederland vinden. En of nou de gemeente of het rijk betaalt maakt toch ook niet zoveel uit, ze betalen beide met ons geld.

  Like

 4. Thoth zegt:

  Gemeenten die te weinig asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een huis helpen, moeten een boete betalen. Dat staat in een conceptwetsvoorstel dat minister Plasterk aan gemeenten en provincies heeft voorgelegd.(..)

  Natuurlijk is dit een PvdA voorstel…..andere mensen moeten gewoon een aantal jaren – ik denk nu zo´n 20 jaar in de grote gemeente – op een huis gaan wachten…

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Dat de VNG verrast is, lijkt me sterk. De VNG is de bijwagen van de regering, van de elite. De VNG bestaat alleen om beleid uit den Haag te helpen uitvoeren.
  Het kabinet Agema I zou er goed aan doen om de VNG op te heffen, dan wel geen cent subsidie meer te geven.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  En onze eigen jongeren, mogen wachten tot Sint Juttemis, om in aanmerking te komen voor woonruimte.

  Like

 7. Ik lees iets van 40.000 dobberprinsen per jaar die vóór de voormalige #autochtoon, die nu weer gewoon hollandse boerelul genoemd moet worden, een woning krijgen. Voorheen werd dit nog in de ‘statustieken’ als vehuurd aan een statushouder omschreven. Maar nu alle voor voormalige #allochtonen krenkende benamingen niet meer mogen staat er ‘bemiddeling’. Daar valt ook het gescheiden weduwvrouwke onder die snel een andere keet moet hebben of iemand die een medische indicatie heeft. Die 40.000 dobberprinsen zal dus wel het topje van de uitkeringsberg zijn. Ze worden trouwens steeds krankzinniger, de ene overheid die de andere een bekeuring geeft die weer betaald wordt uit de gemeenschappelijke roofbuit van alle duizenden overheden in dit vaginaland. Dit had zelfs George Orwell niet kunnen bedenken, of Marx.

  Like

 8. Elena zegt:

  Dit is het ultieme bewijs dat onze roverheid de echte volksverraders zijn.
  De gemeenten zal de financiële tegenvaller verhalen op hun inwoners, dat zijn u en ik !
  WEG met de volksverraders !!!

  Like

 9. Golden Girl zegt:

  en als een Nederlander geen huis krijgt moeten gemeenten dan ook een boete betalen? ik sta al 9 jaar op een wachtlijst, ik begrijp niet dat iedereen een huis krijgt die pas hier is, zo blijven de vluchtelingen komen

  Like

  • BertG. zegt:

   Die gasten liggen toch helemaal in een deuk als ze dit door bellen naar thuis.
   Als wij hier aan komen dan staan de woningen klaar, ze schoppen zelfs de Nederlander er desnoods voor uit.

   Geliked door 1 persoon

  • hslot4 zegt:

   Zal het je nog sterker vertellen hier komt de burgemeester zelfs je tuintje doen als je maar allochtoon bent
   Firas Al Ali is tenslotte al 1 jaar en vier maanden in Nederigland en woont nu al vijf maanden op de Olivier van North straat .
   Pam binnen 11 maanden een gezinswoning.
   Nog iemand commentaar ? volgens de burgermeester bent u een racist .
   http://paper.hilversumsnieuws.nl/open/91757bd1#p13

   Geliked door 1 persoon

   • Karen zegt:

    Hslot4 het is nog maar 13.00 uur maar ik denk niet dat ik vandaag nog iets te lezen ga krijgen waar ik zo ontzettend kwaad van word als van dit artikel. Binnen 11maanden een eengezinswoning met tuintje, het is niet te geloven. En dan te bedenken hoe lang Nederlanders moeten wachten. Racisme en discrimitatie bestaan dus wel degelijk in Nederland.

    Like

 10. Jan zegt:

  Plemp maar een paar duizend parasieten en moordenaars in Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout en laat dat kakvolk aan den lijve voelen wat zij flikken in de wijken van de ‘populisten’. Een moskee op de plek wat nu Oosterduin is.

  Like

 11. BertG. zegt:

  Ik vraag me af de status nog waard is van de Nederlander zelf.
  O nee, de Nederlander bestaat helemaal niet meer, was ik even vergeten.

  Like

 12. Thomasson zegt:

  Gisteren bezocht ik een filiaal van de Lidl, dat gevestigd is in een groot dorp in Noord Oost Nederland. De winkel wat bomvol. Vreemd genoeg, zag ik tussen het winkelende publiek geen allochtonen. De sfeer was gemoedelijk. Mensen zaten in hun dialect te praten en vrolijk elkaar te groeten. Er was geen gedrang, geen gescheld, geen vijandige blikken van gesluierde vrouwen met hun kinderwagens en geen angst voor aanvallende Marokkanen. Ze waren er niet, omdat zij in deze streek niet wonen. Dit Lidl filiaal symboliseert het Zwitserleven van de gemiddelde Randstater die de klappen van de multiculturele zweep iedere dag opnieuw moet ervaren. Met welke verdomd recht nemen de politiek-correcte schooiers van Plasterk en co. het leven VAN NOG MEER NEDERLANDERS te verpesten? Wie denken ze dat ze zijn? Mensen moeten boete betalen omdat ze weigeren potentiële criminelen, pedofielen, verkrachters en aanranders van vrouwen en kinderen en de Jihad Boys in hun gemeente op te nemen? Gemeente moet boete van 1800,– Euro betalen voor iedere Arabisch of Afrikaanse stuk afval van Allah?
  Dit moet een signaal zijn voor ALLE NEDERLANDERS om niet op GEVAARLIJKE politiek-correcte partijen te stemmen. Na de verkiezingen van 15 maart 2017, moet het aantal Kamerleden van deze partijen worden gedecimeerd. Zoals Wilders het zegt in zijn inbreng bij de Algemene Politieke Beschouwingen https://www.youtube.com/watch?v=jeY8zx12rUM
  Wij raken ons land kwijt..Voorgoed als wij niet snel wakker worden.

  Geliked door 1 persoon

 13. Bas zegt:

  In een gemeente vertegenwoordigt de gemeenteraad de burgers die gezamenlijk de gemeentebelastingen betalen. Gemeentes zijn in dit beleid en in hun keuze autonoom. Het komt er dus op neer dat het opgelegde boetebedrag door de minister verdeeld over alle inwoners bepaalde gemeenten moeten dwingen asielzoekers op te nemen. Via deze chantage methode wil men door bestuursdwang misbruik maken van de gemeentelijke democratie. . Hoe durven ze ! Wat een Europees-Haagse neuzelpolitiek ! Om misselijk van te worden.

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Hier komt het Nationaal Socialistische gedachte goed van de PvdA weer om de hoek kijken !!

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  Nou, dan zullen de gemeentelijke belastingen wel weer flink omhoog gaan hè?
  We zijn linksom of rechtsom tóch weer de pineut.

  Ik denk dat ik maar een stuk of 500 “vluchtelingen”huisjes op mijn perceel laat plaatsen in rui voor een riant geldbedrag per maand, plus huishoudelijke hulp, hoveniers, houtvesters en bewaking voor mezelf.
  Dat is de enige manier om in dit aan de mohammedaan overgeleverde land nog te kunnen overleven.

  Hoeft Harry hier ook niet meer te zwoegen in de tuin. 😉

  Like

  • Karen zegt:

   Natuurlijk Tistochwat de gemeentelijke belastingen gaan omhoog. In het dorp waar ik woon zijn ze zo trots dat ze genoeg mohammedan en zwarten hebben opgenomen. Dat betekent dus geen boete maar wel een tekort op de begroting van een half miljoen. Want ja die stakkers van een huis en uitkering voorzien is natuurlijk niet goedkoop. Maar goed zoals gezegd belastingen omhoog en nog wat bezuinigen op de voorzieningen voor de voormalig “eigen” inwoners en dan komen ze er wel.
   Staat zo’n burgemeester daar toch een lulverhaal af te steken hoe trots hij is dat wij onze verantwoordelijkheid hebben genomen en dat wij die figuren een warm welkom hebben gegeven. Een warm afscheid dat is het enige wat ik ze wil geven. Voor de rest niets en waarom die lui onze verantwoordelijkheid zijn snap ik nog steeds helemaal niet.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Karen 5 november 2016 om 18:12

    [quote] waarom die lui onze verantwoordelijkheid zijn snap ik nog steeds helemaal niet. [/quote]

    Precies! Ik kan er ook niets mee, ik héb er niets mee en ik wíl er niets mee! Ik heb al genoeg zorgen over mijn eigen dierbaren en voor vreemden, die ik niet ken en die mij ook nog eens vijandig gezind zijn met hun debiele profeet en achterlijke allah, wil ik geen cent hoeven te betalen! Ik wens !#$%^&^%$#!&^% mijn eigen hobby uit te zoeken!!!

    Like

 16. A.A.M. van der Pol zegt:

  Dit is de verkeerde manier van opbergen van asielzoekers.
  Straks moeten we weer allerlei maatregelen verzinnen om die asielzoekers uit te wijzen, terwijl ze nu los rondlopen, zomaar een net over gooien en oppakken en terugsturen naar waar ze vandaan kwamen.

  Like

 17. Republikein zegt:

  Geldzucht is uit de boze, niet het geld.
  Timotheus 6.

  Like

 18. Mirjam zegt:

  Ze hebben het onze verantwoordelijkheid gemaakt en het westen heeft het geaccepteerd (tenminste dat is wat ze iedereen willen laten geloven). De werkelijkheid is echter dat we een afschuw hebben van deze zogenaamde opgelegde verantwoordelijkheid, want we vinden dat we totaal niets met deze mensen te maken hebben, behalve het feit dat zij ons dat willen wijsmaken.
  Wij hoeven geen miljoenen gelukzoekers te herbergen, want met vluchten heeft dit alles niet te maken. Het heeft te maken met zoeken en vinden. Zoeken van een walhalla en vinden van een leven als God in Frankrijk. Eisen, eisen, eisen en nog eens eisen dat wij hen dat verschaffen.

  Wij westelingen, op onze beurt, hebben ons nooit aan hen opgedrongen en verwacht dat zij ons verzorgen en betuttelen. Ieder land heeft daar zijn eigen verantwoordelijkheid in en dat is ook jaren goed gegaan, maar de linkse idioterie is helemaal doorgeslagen naar het negatieve, zodat WIJ ons verantwoordelijk dienen te voelen voor landen die al eeuwen hetzelfde zijn doorgaan en daar zelf voor hebben gezorgd. Wij hoeven dat ook niet te doen, wij moeten dat ook niet doen.
  Als werkelijk honger en nood de reden was voor hulp, was dat iets anders, maar dan nog niet hier helpen, maar daar. Maar dat is het niet, het is luxe, het is verderf en overheersing en dat is onnodig, maar vooral onwenselijk.
  Daar horen ze zelf voor te zorgen, en nogmaals: niet hier, maar DAAR waar ze vandaan komen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s