Amerikaanse gevechtspiloten hebben uraniummunitie in Syrië ingezet – geeft het centrale commando van de Amerikaanse strijdkrachten nu toe

screenshot_72

(Door: Kathrin Sumpf – Vertaling: E.J. Bron)

Het centrale commando van de Amerikaanse strijdkrachten, CENTCOM, heeft tegen eerdere beweringen in nu toegegeven dat Amerikaanse gevechtspiloten uraniummunitie in Syrië hebben ingezet. Alleen al op 18 en 23 november 2015 werden 5.100 ladingen met uraniummunitie door A-10 Thunderbolt II gevechtsvliegtuigen afgevuurd.

epoch-times

Uraniummunitie is pantser en bunker doorborend en zorgt ervoor dat er bij de botsing op het doelwit uiterst giftige, radioactieve uraniumoxide in miniem kleine deeltjes vrijkomen.

In gebieden waar deze munitie is gebruikt, treden vaker kanker en misvormingen bij pas geboren baby´s op. Met de VN-stemming van gisteren in New York over een resolutie over het thema uraniummunitie staan de zorgen over de medische en ecologische gevolgen van het inzetten van de wapens opnieuw op de internationale agenda.

Artsen tegen de atoomoorlog eisen data van de doelwitten om het materiaal veilig te stellen

ICBUW, IPPNW Duitsland en Pax-Nederland roepen de Amerikaanse regering er dringend toe op om informatie te verschaffen over de beide gebeurtenissen en het over de handhaving van het gebruik van uraniumwapens in dit conflict.

Ze eisen de snelle publicatie van gedetailleerde, exacte data van doelwitten om veilig te kunnen stellen dat de verantwoordelijke autoriteiten kunnen beginnen met de informatie over de risico´s, de afsluiting van het inzetgebied en de veiligstelling van het besmette materiaal.

Alleen al op 18 en 23 november 5.100 ladingen uraniummunitie afgevuurd

Zowel het Pentagon als de Amerikaanse luchtmacht hebben tot voor kort het gebruik van uraniummunitie in de strijd tegen ISIS ontkend. Via het kantoor van het lid van het congres Martha Mc. Sally werd in mei 2016 het tegendeel bekend.

Uit het antwoord van de afgevaardigde op vragen van een kiezer bleek dat op 18 en 23 november 2015 5.100 ladingen met uraniummunitie door A-10 Thunderbolt II gevechtsvliegtuigen werden afgevuurd.

CENTCOM rechtvaardigt het gebruik van deze wapens met de kwaliteit van de doelwitten

Pas op 20 oktober 2016 gaf CENTCOM tegenover de onafhankelijke informatiedienst van de Verenigde Naties, IRIN News, officieel toe dat de door de Amerikanen aangevoerde coalitie in Syrië op 18 en 23 november 2015 uraniumwapens heeft ingezet. Een woordvoerder van CENTCOM verklaarde dat verklaringen daarvoor tot stand zouden zijn gekomen door een fout in de verslaggeving.

CENTCOM rechtvaardigt het gebruik van deze wapens met de kwaliteit van de doelwitten. De ICBUW schrijft daarover: “De VS bevestigden in overeenstemming met hun eigen richtlijnen met regelmatige tussenpozen dat DU (= verarmd uranium = Depleted Uranium) alleen wordt ingezet bij gepantserde doelwitten. Ettelijke conflicten hebben echter aangetoond dat deze richtlijn normaal gesproken genegeerd wordt”.

De ICBUW heeft de door CENTCOM toegegeven data geanalyseerd en vastgesteld dat bij beide aanvallen geen gepantserde doelen in de buurt waren. Wim Zwijnenburg (Pax-Nederland) zegt hierover: “… op grond van de giftige en radioactieve eigenschappen van het zware metaal maken we ons er grote zorgen over dat de VS weer besloten hebben DU als munitie in te zetten.”

Er komt uraniumstof vrij, dat grote gebieden kan besmetten

De medische vredesorganisatie IPPNW zet zich al jarenlang in voor een internationaal verbod op uraniummunitie.

Dr. Alex Rosen, kinderarts en bestuurslid van de Duitse IPPNW, zegt: “Bij de inzet van uraniummunitie komt uraniumstof vrij, dat grote landstreken kan besmetten. Als radioactief zwaar metaal is uranium tweemaal zo giftig voor het menselijk lichaam en kan het ook lange tijd na de eigenlijke gevechtshandelingen tot nierziektes, kanker, misvormingen bij pasgeboren baby´s en misgeboortes leiden”.

Behalve de VS hebben o.a. ook Rusland en Groot-Brittannië uraniumwapens in hun arsenaal. In het verleden werd uraniummunitie bijvoorbeeld in de Irakese steden Basra en Fallujah [webmaster: en door de NAVO in de Joegoslavië-oorlog tegen Servië!] ingezet. Sinds het einde van de gevechtshandelingen komen daar steeds meer berichten vandaan over misvormingen en genetische ziektes.

Meer informatie:

www.irinnews.org en www.uranmunition.org

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Hypocrisie, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

14 reacties op Amerikaanse gevechtspiloten hebben uraniummunitie in Syrië ingezet – geeft het centrale commando van de Amerikaanse strijdkrachten nu toe

 1. Hans zegt:

  DU is verarmd Uranium, niet verrijkt Uranium.
  Maar het blijft troep.

  Like

 2. Dat is laf. past goed bij Amerika.

  Liked by 1 persoon

 3. hslot4 zegt:

  Serieus man echt DU Depleted Uranium Munitions wordt al sinds eerste golf oorlog gebruikt door Navo Nato en andere usa consorten .
  In Bosnie is er wekenlang onafgebroken du gebruikt bij bombardementen en beschietingen door het westerse leger.
  Waarom denk je dat bijna iedereen in bosnie voormalige oorlogsgebieden kanker krijgt het nederlandse leger heeft ook genoeg gevallen onder het tapijt geveegd an dutchbatters die ziek werden.
  Deadly Dust – Depleted Uranium (Frieder Wagner 2007)

  Balkan Cancer (The name sometimes does lie: NATO’s “Merciful Angel” intervention against Yugoslavia)

  Like

 4. volksrechter zegt:

  Obama en zijn militaire medewerkers door het Internationaal Gerechtshof van Den Haag laten
  veroordelen wegens oorlogsmisdaden !!
  (alhoewel ikzelf er geen probleem mee heb met deze inzet van Amerika)

  Like

 5. Thoth zegt:

  Als zij tegen de ISIS gebruiken, vind ik het okay. Zij voeden hun kinderen automatisch op om ook de helse barbaarse methoden te gebruiken…

  Liked by 1 persoon

  • louis-portugal zegt:

   Ook niet tegen Isis want af en toe komt het op de verkeerde plaats terecht, b.v. op het syrische leger of een school of zoiets.
   Na Vietnam, Irak en nog wat andere plekken hebben ze wel genoeg aarde verziekt denk ik.
   En idd. waarom worden die lui nooit gestraft.

   Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Je zou kunnen stellen dat dit moord op langere termijn is.
  Nadat de Yanks soortgelijke moorden hebben gepleegd in Japan met atoomwapens en in Vietnam met chemische wapens, zijn ze kennelijk van mening dat zij dit soort moorden wel mogen plegen. Maar goed, het doel heiligt de middelen, zo ongeveer de lijfspreuk van de linksdenker.

  Liked by 1 persoon

 7. Aegolius cs zegt:

  IS uitroeien per man versus ingezette militair kost veel inzet. Eenzelfde overweging de atoombom in te zetten in 1945.

  Like

 8. Bas zegt:

  Soortgelijke Amerikaanse munitie met zogenaamd verarmt uranium is ook in Kosovo gebruikt. Met name door de NAVO / NATO.

  Like

 9. Alles uit kast om IS in stand te houden

  Like

 10. fleckie zegt:

  Russische no-FLY zone in Syrie…………….Cidi Israel Nieuwsbrief no.6, nov.2016. …………..’.Moskou beperkt ook vrijheid van Isralische luchtmacht’.De Syrische burgeroorlog heeft een nieuwe militaire dimensie gekregen voor de staat Istael. Volgens militaire deskundigen handhaaft Rusland unilateraal no-fly zone in Syrie met behulp van o.a. Het gevreesde S-300 VM ‘surface -to-air’ raketsysteem en het recent in de Oostelijke Middellandse Zee gearriveerde moderne vliegdekschip Admiraal Kuznetsov. ………Het S -300 VM luchtverdedigingssysteem is in staat om ballistische raketten,kruisraketten en vliegtuigen uit de lucht te halen en creeert op deze manier een ‘anti-accessoire/Area denial( A2/AD) . Dat treft volgens waarnemers ook de Israelische luchtmacht.Daarnaast biedt de radarcomponent van het systeem zicht op het luchtruim in de gehele regio,waardoor heimelijke luchtoperaties onmogelijk zijn geworden zonder stealthapparatuur. De aanwezigheid van de Kuznetsov met haar geavanceerde radarapparatuur en 50 moderne jachtvliegtuigen aan boord, ondersteunt deze nieuwe luchtdominantie. IN 2015 plaatste Rusland al het zeer geavanceerde S-400 luchtverdedigingssysteem op de luchtmachtbasis Hmeimim aan de Syrische kust. Dat heeft een bereik van 400kilometer,waardoor de Russen en hun coalitiegenoten de facto grote delen van het Syrische luchtruim en dat van Syrië’s buurlanden beheersen. ……….IRAN..en HEZBOLLAH……….Deze ontwikkeling is onderdeel van de aanhoudende strijd tussen Rusland en de NAVO(vooral de Ver.Staten) om de dominante rol in de Syrische burgeroorlog .Amerika heeft zich nooit willen committeren aan het handhaven van een no-fly zone,terwijl Rusland zich militair heeft ingegraven in delen van Syrie.De Russen hoeven zich daarom niets aan te trekken van westerse druk om het geweld te beperken tot militaire doelen. Rusland wil de Syrische president Assad in het zadel houden en werkt hiervoor nauw samen met Iran en de Libanese Hezbollahbeweging,beiden compromisloze traditionele vijanden van Israel. Het grotere Russische strategische doel is om Syrie als springplank te gebruiken voor dominantie in het Midden-Oosten. Hiervoor maken de Russen gebruik van het vacuüm .dat de Amerikanen achtergelaten hebben sinds de militaire terugtrekking uit Irak in 2011. ………..FYSIEK VETO……………………………

  Like

 11. fleckie zegt:

  VERVOLG! op……….FYSIEK VETO,: …..Ondanks dat Rusland geen enkel belang heeft bij een confrontatie met Israel ,ontstaan er nieuwe risico’s voor de Joodse staat. Hezbollahstrijders hebben rechtstreeks toegang tot zeer geavanceerd Russisch militair materieel ,het soort waar men kennis en ervaring voor nodig heeft alvorens men het kan gebruiken. Ook HEZBOLLAH en IRAN zijn op dit moment volledig gepreoccupeerd met het in het zadel houden van de Syrische president Assad. Maar op lange termijn zal de sjiitische coalitie zonder twijfel haar aandacht verleggen richting Israel. Bovendien is met een Russische no-fly zone het voor Israel onmogelijk om heimelijke luchtoperaties uit te voeren boven Syrie en Libanon.Een voorbeeld van een dergelijke operatie ( die wel slaagde ) is de helicopteraanval nabij de Syrische stad Quneitra aan de grens met Israel in januari 2015(www.cidi.nl/hezbollahcommandant-gedood-in-Syrie/). Daarbij kwamen zes vooraanstaande Hezbollahstrijders en de Iraanse generaal Ali-Addadi om het leven. De Russische controle van het luchtruim in de regio geeft HEZBOLLAH en Iran meer beweegruimte aan de Israelische noordgrens met Syrie en Libanon. Dat is met name problematisch vanwege het reusachtige rakettenarsenaal dat Hezbollah in Zuid-Libanon heeft opgesteld,met de verklaarde bedoeling dat op enig moment massaal tegen Israel in te zetten. Al dan niet preventieve Israelische luchtacties tegen die formidabele dreiging kunnen nu door een .’fysiek veto’ van Moskou worden getroffen. ………………LUCHTHAVEN ?.BEN..GURION…………….
  Een bijkomend probleem van het zogenaamde ‘anti-accessoire/Area denial ( A2/AD) vacuüm is dat het systeem zich niet beperkt tot landsgrenzen . De afstanden in de Levant zijn relatief klein.Tel Aviv ligt slechts 218 kilometer van Damascus. De Russische superioriteit in de lucht reikt thans tot bijvoorbeeld de luchthaven Ben Gurion nabij Tel Aviv en bestrijkt een belangrijk deel van het grondgebied van NAVO- partner TURKIJE. Mocht er een escalatie plaatsvinden tussen HEZBOLLAH en Israel,dan kan Rusland rechtstreeks invloed uitoefenen op de militaire operaties van de Joodse staat. ……….Het is niet waarschijnlijk dat IRAN en/of HEZBOLLAH op korte termijn een aanval uitvoeren op Israel,vanwege hun uitputtende militaire bemoeienissen met de Syrische burgeroorlog.Echter,aangezien het aannemelijk is dat Rusland het Syrische grondgebied voorlopig niet meer gaat verlaten,staat Israel mogelijk de komende jaren voor geheel nieuwe militaire uitdagingen.Zeker wanneer JIHADISTISCHE groeperingen geen bedreiging meer vormen voor Assad en de Russische coalitiepartners hun aandacht verleggen naar de door Israel gecontroleerde Golanhoogvlakte aan de grens met Syrie en Libanon.* ( Red.)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s