Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken: “Migranten” uit de Middellandse Zee direct terugsturen

screenshot_75

(Vertaling: E.J. Bron)

“Bootmigranten” die uit de Middellandse Zee worden gevist, dienen nu direct weer naar Afrika teruggebracht te worden, aldus het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarmee wil men de mensen ertoe bewegen om in de eerste plaats helemaal niet te proberen de gevaarlijke overtocht te wagen.

contra-magazine

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt zich er voor uit om in de Middellandse Zee geredde “migranten” indien mogelijk direct naar Afrika terug te sturen. Dat bevestigde het kantoor van minister van Binnenlandse Zaken van Thomas de Maizière (CDU) tegenover de “Welt am Sonntag”. “Het ontbrekende vooruitzicht om de Europese kusten te bereiken, zou een reden kunnen zijn  waarom de migranten er vanaf zien om met inzet van hun eigen leven en enorm veel eigen financiële middelen te beginnen aan de overtocht”, verklaarde een woordvoerster. “Het doel moet zijn om van de smokkelaar-organisaties het fundament af te pakken en de migranten te behoeden voor de levensgevaarlijke overtocht over de Middellandse Zee”.

Australië volgt eenzelfde beginsel, waar het aantal illegale binnenkomsten tot bijna nul is gereduceerd. “Migranten”, die vanuit Libië in zee steken, moeten volgens het voorstel niet naar Libië, maar naar een ander Afrikaans land gebracht worden zoals Tunesië of Egypte. Daar zouden ze hun asielaanvraag voor Europa kunnen indienen. Als deze wordt goedgekeurd, zouden ze veilig naar het continent gebracht worden. Achter het voorstel zit de hoop dat Afrikaanse “migranten” al na korte tijd inzien dat de gevaarlijke overtocht naar Italië uitzichtloos is. Het aantal “vluchtelingen” zou zodoende al na enkele dagen snel kunnen afnemen. Dit jaar zijn er al 160.000 “migranten” in Italië aangekomen. Alleen al in oktober registreerden de autoriteiten ongeveer 28.000 nieuwe “asielzoekers” – bijna driemaal zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Velen van hen proberen verder te reizen naar andere EU-landen.

De oppositie heeft scherpe kritiek op het voorstel: “Het ministerie van Binnenlandse Zaken behandelt gevluchte mensen als een besmettelijke ziekte, waarmee men niet lastig gevallen wil worden”, zei de fractievoorzitster van de Groenen, Katrin Göring-Eckhardt. “Wie mensen op de vlucht al het recht weigert op een eerlijke procedure handelt zowel vluchtelingenpolitiek als juridisch gezien meer dan twijfelachtig.” Er zou geen vernieuwende vluchtelingenpolitiek komen als Duitsland in Europa zou blijven inzetten op afgrenzing in plaats van op een gezamenlijke oplossing van de problemen. De voorzitter van de partij Die Linke, Bernd Riexinger, zei tegen de krant: “Dat zou een humanitair schandaal zijn en een volgende stap op weg naar de afschaffing van het asielrecht.” Hij sprak zich uit voor legale vluchtwegen naar Europa. “Het asielonderzoek moet in Duitsland plaatsvinden, want het recht op asiel betekent ook de toegang hebben tot middelen van de rechtsstaat, dat betekent advocaten, adviesbureaus enz.” Daarvan zou bij asielprocedures in het buitenland geen sprake zijn. “De Australische omgang met vluchtelingen is absoluut onacceptabel, Duitsland en de EU mogen zich hier in ieder geval niet op oriënteren”, zei Riexinger.

Volgens informatie van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken bestaan er nog geen concrete plannen of gesprekken op EU-niveau. De handhaving van staatkundige procedures en het in acht nemen van de mensenrechtenconventie zouden ook “absoluut noodzakelijke voorwaarden” voor toekomstige overwegingen zijn, zegt men.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Derde Wereld, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Groenen, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

19 reacties op Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken: “Migranten” uit de Middellandse Zee direct terugsturen

 1. Steven zegt:

  Dit jaar zijn er al 160.000 “migranten” in Italië aangekomen…
  Als we die nou eens allemaal afknallen om een voorbeeld te stellen naar het TUIG wat nog van plan is hierheen te komen…WEDDEN dat ze dan toch maar daar blijven in die boomhutten?

  Like

 2. bokito zegt:

  Steven, goed idee ik knal mee.

  Like

 3. Golden Girl zegt:

  ze doen als of ze die lieden terug sturen, wij denken dat is mooi, en ja hoor daar komt de aap uit de mouw, ze kunnen in Tunesie of Egypte een asielverzoek voor Europa aanvragen, scheelt ze tripje over de gevaarlijke zee en als beloning mogen er misschien toch tienduizenden Europa binnen

  Liked by 1 persoon

 4. Tom Hendrix zegt:

  Hahahaha, daar komt nIETS van uit! CDU bang voor verkiezingen? Loos dat Merkel wijf maar, die heeft deze volksverhuizing op gang gebracht!

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Misere bedoelen ze ! Het zijn allemaal systeemknechten en voordat
  die niet allemaal opgesodemietert zijn, blijft het bij lege woordhulzen !

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Dit is een tactisch ‘doekje voor het bloeden’.

  Precies zoals de uitroep van Merkel in 2010: “De multiculturele samenleving is volledig mislukt”. En ondertussen ging de EU er rustig mee door.

  Het volgende jaar zijn er verkiezingen en die zien er voor Merkel niet goed uit.

  Wat is er dan handiger om te roepen dat de vluchtelingen, die nu door marineschepen worden opgehaald, meteen terug moeten.

  Loze beloftes, die echt niet in werking worden gezet, maar net als de Wilders kreten van Rutte, werken die zo vlak voor die verkiezingen.

  Het volk denkt:”Zie je wel, onze regering gaat iets doen aan de vluchtelingenproblematiek!” En het heeft niet door dat het weer wordt bedonderd.

  Zo dom is de Duitse regering toch niet, dat zij vanaf het begin dit plan niet in uitvoering had kunnen brengen? Op internet is hen dit duizenden keren voorgehouden.

  Helaas werken de EU-leugens [nog] altijd.

  En eeeh, de grenzen gaan nog steeds niet dicht. Was ook een mogelijkheid.

  Liked by 1 persoon

 7. Pingback: Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken: “Migranten” uit de Middellandse Zee direct terugsturen – Fenixx.org

 8. jantjeuitnl zegt:

  Het enige juiste antwoord, maar “Eerst zien, dan geloven”.
  Ik blijf minstens tot die tijd (maar ook daarna) PPV stemmen, voor de zekerheid.

  Like

 9. Ongelovige zegt:

  Mooi. En laat nu eens zien dat D de EU leidt, en druk dat door in Brussel.

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Natuurlijk terugbrengen naar de kust van waar ze vertrokken, die ”vluchtelingen”
  Wanneer de stumpertjes weer in veiligheid zijn, dan komen er vast wel vliegtuigen die hen zo onopvallend mogelijk veilig op Duitse bodem afzetten.
  Het is zo mooi, dat goed doen in stilte.
  Merkels linkerhand weet niet wat haar rechterhand doet en ook haar volk denkt dat er steeds minder vluchtelingen naar Duitsland komen
  En intussen heeft de Duitse overheid vast nog wel wat plekken gevonden waar een vluchtelingenkamp kan verrijzen.

  Maar, mensen, gaat de EU ook niet precies zo in alle stilte rustig door met haar ”constructieve plannen”?Wat de lokale bevolkingen er van vinden doet er niet toe, toch?

  Like

 11. Mary zegt:

  Ach de leugenmachine draait weer op volle toeren, denk maar niet dat Merkel gas terug neemt ze gaat gewoon door ze naar binnen te vissen eenmaal aan land weet niemand meer wat, maar ja verkiezingen en steeds meer mensen die gaan waarschuwen voor de Islam, dus geeft het volk woordelijk wat ze willen, dat doet ze wel vaker, vandaag “wilde ze dat ze het terug kon draaien”‘ morgen Merkel haalt er per vliegtuig nog eens …. per week binnen, nu wil ze weer levens redden dus per duizenden tegelijk vist Frontex ze op in opdracht van dictator Merkel, en waar ze blijven hoort niemand en zo liegt de EU/Merkel alles aan elkaar vast.

  Like

 12. Sjaak zegt:

  Nu op VPRO ! Mensensmokkelaars in Afrika !

  Like

 13. Ja, daar heb ik naar zitten kijken Sjaak, Jongens van zo’n 20 jaar vaak nog studerend Zijn de mensen smokkelaars.

  Like

 14. kruisridder zegt:

  Dus ook niet ”redden”, maar met dezelfde vlot weer terugsturen. Dat schrikt wel af. En mochten ze overboord springen om af te dwingen dat ze ”gered” worden, hebben ze heel wat zeemijlen voor de boeg om terug te zwemmen.

  Like

 15. elisah zegt:

  Dat soort mensen hebben vaak gewoon geen enkele toekomst in Europa, ze zijn niet in staat zich aan te passen, iets te leren of om te werken, ook omdat ze totaal geen scholing hebben gehad en hun cultuur te veel verschilt van de onze.
  Het zijn grotendeels geen vluchtelingen, maar illegale immigranten die met de verkeerde motieven en belachelijke waanideeën hierheen komen.
  Het kan toch niet zo zijn dat elke willekeurige gek zomaar Europa binnen kan wandelen of roeien, probeer dat ergens anders maar eens te doen, dan zit je meteen vast.
  Laatst lieten ze in een programma vluchtelingenkinderen zien, waaraan ze vroegen wat ze later wilden worden, de grootste jongen van een jaar of 17, vertelde dat hij arts wilde worden….toen er gevraagd werd wat voor een scholing hij had gehad, was het antwoord dat hij nog nooit naar school geweest was…..
  Deze mensen hebben vaak totaal geen realistische voorstelling van zaken en wanneer het niet gaat zoals ze het in hun kinderlijke fantasie hadden voorgesteld, voelen ze zich ineens zwaar gediscrimineerd en worden ze vijandig tegenover het volk dat hen geholpen heeft.
  Het blijft een gebed zonder einde, de ellende zal alleen maar groter worden en het voorstel van deze Duitse minister zal, als we zo doorgaan, ook never nooit niet van de grond komen, want het blijkt zgn niet te realiseren met de wetten zoals ze nu zijn.

  Like

 16. ieznogoedh zegt:

  “De Australische omgang met vluchtelingen is absoluut onacceptabel,
  Dat mag zo zijn, maar het werkt wel en kennelijk is het aantal echte vluchtelingen onder al die asielparasieten niet zo heel hoog want ineens komen ze niet meer.
  Diegenen met geld maken nu een langere reis. Naar Europa, want daar is links aan de macht en kun je nog makkelijk de zaak belazeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s