Het einde van de politieke correctheid

screenshot_132

(Door: Frauke Petry)

De verkiezing van Donald Trump tot 45e president van de Verenigde Staten is vooral een overwinning van het Amerikaanse volk op het establishment.  Dat een politieke carrière zoals die van Trump überhaupt mogelijk is, toont tegelijkertijd de benijdenswaardige vitaliteit van de Amerikaanse democratie aan.

junge-freiheit

“We want our country back”, luidde de centrale verkiezingsuitspraak. Het was een oorlogsverklaring aan de elites, die van de globalisering profiteren en ongebreideld vaart achter haar zetten ten koste van de gewone mensen. Het was een oorlogsverklaring aan de onbegrensde massa-immigratie in de landen van het Westen.

Het was een boodschap aan de natiestaat-realisten dat de One-World-fantasten en voorstanders van open grenzen zich in het vervolg zullen moeten verantwoorden voor hun doen en laten. En het was de belofte om het simpele politieke feit te accepteren dat vrijheid, veiligheid en recht alleen binnen grenzen doorgezet kunnen worden.

De meerderheid wil een einde aan de splijting

“We want our country back” zeiden onlangs de Britten – de verkiezing van Trump is in zekere zin de Amerikaanse versie van de Brexit. We willen ons land terug, dat zeggen ook veel Oostenrijkers, en we zullen bij de presidentsverkiezingen over enkele weken zien hoeveel mensen er op de kandidaat stemmen die deze eis stelt.

We willen ons land terug, dat zeggen veel Fransen, Belgen, Zweden – en natuurlijk ook veel Duitsers. De verkiezingssuccessen van de AfD getuigen daarvan. De tijdgeest is aan het draaien. De pendel zwaait terug.

Het wordt de hoogste tijd dat het in de Verenigde Staten van Amerika door het politieke establishment onmondig gemaakte volk zijn stem terugkrijgt. Terwijl 93% van de kiezers in de regeringszetel Washington DC op de kandidaat Clinton en daarmee op behoud van zijn eigen machtsstructuren heeft gestemd, wil de meerderheid van het volk in het land een politiek nieuw begin, een economische opbloei voor de bedrogen middenklasse en een einde aan de splijting van het nog steeds machtigste land ter wereld.

Verkiezingsuitslag schept moed voor Duitsland

Niet Trump heeft deze splijting veroorzaakt, maar de elites in Washington en in Wall Street en de luidsprekers van de tijdgeest in Hollywood, in de media en op de universiteiten deden dit.

Deze verkiezingsuitslag schept moed voor Duitsland en Europa, want Trump heeft daadwerkelijk de kaarten voor een politieke ommekeer in handen. Hij heeft beloofd om het trans-Atlantische bondgenootschap opnieuw te ijken en in samenspraak met Rusland een einde te maken aan de grote conflicten in de Oekraïne en in Syrië.

Hij kan de hegemoniale aanspraken van Amerika in Europa vervangen door een samenwerking op ooghoogte. Dat betekent tegelijkertijd ook dat de Europese landen en dat vooral Duitsland weer meer verantwoordelijkheid moeten dragen voor hun eigen veiligheid.

En de verkiezing van de spreker van duidelijke taal Donald Trump tot de machtigste man ter wereld betekent nog iets: het einde van de politieke correctheid. De mensen zijn de eufemismen en de verdoezeling van de realiteit beu. Ze zijn het beu om hun problemen te bedekken met uitingen van goede wil.

De mensen zijn het beu dat hun vaderland verwaarloosd wordt

Ze zijn het beu zich schuldgevoelens te laten aanpraten. Ze zijn het beu om zich door de media hun alledaagse ervaringen uit het hoofd te laten praten. Ze zijn het racisme van de “antiracisten” en de intolerantie van de toleranten beu. Ze zijn het beu dat hun vaderland verwaarloosd en dat hun nationale culturen opgeruimd worden.

De Amerikanen hebben hun opinieonderzoekers en vooraanstaande media een les geleerd. Ze hebben hen belachelijk gemaakt. Nu kunnen we ontspannen achterover leunen en ons vermaken met de gedupeerde reacties van de Duitse politieke professionals. De sociaaldemocratische AfD-verkiezingshelper Ralf Stegner bijvoorbeeld twittert: “Als deze rechts-populist en seksistische haatprediker president van Amerika wordt, mogen we ons voorbereiden op een politiek koude douche.”

De pendel zal ook hier in het land terug zwaaien

Heiko Maas spreekt van een “bittere waarschuwing”. Mevrouw von der Leyen is “diep geschokt”. Welnu, dat zijn wij niet. We zijn niet eens bijzonder verbaasd. Want wij behoren tot diegenen die ervoor zorgen dat de pendel ook hier in het land terug zwaait.

De les van de Amerikaanse verkiezingen voor Duitsland, hoe verschillend de situaties in ons land in detail ook mogen zijn, luidt: vertrouw de media niet al te zeer en vooral: heb lak aan de prognoses! Zeg uw mening! En zet uw kruisje daar waar u het wilt – niet daar waar het volgens de zogenaamde opiniemakers hoort. Het is uw stem. Het is uw toekomst. Het is uw land.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Frauke Petry

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Donald Trump, Duitsland, gezond realisme, meningsdictatuur, political correctness, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

31 reacties op Het einde van de politieke correctheid

 1. kruisridder zegt:

  Ons land is van ons, van ons volk. Niet van de elite, niet van de politiek-correcte media, niet van de islam, niet van de gevestigde orde, maar gewoon van het volk.

  Geliked door 1 persoon

 2. joopklepzeiker zegt:

  Ik ben bijzonder aangenaam verrast met dit stuk !
  En mijn waardering voor haar is flink gestegen, de eerder stukken van haar waren niet veel inhoudend, werk van een lichtgewicht .
  Maar nu laat ze blijken wel degelijk over enige inzichten te beschikken.

  Zeer aangenaam verrast .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   “Aangenaam verrast…..” Tjonge jonge, JK: Wordt nu de hele goegemeente, zijzelf incluis, geacht om van opluchting een gát in de lucht te springen?!
   Ik moet je zeggen: Bij jou ben ik de laatste tijd op het nodige voorbereid, maar ik sta hier werkelijk verstèld van deze aanmatiging, gericht aan het adres van de vrouw -ja, inderdaad: de VROUW, leuker kunnen we het niet maken- die de AfD heeft gemaakt tot wat ze nu is!
   Enfin, nu zie je dan zelf, dat je je in je oordeel hebt vergist; ook JK is niet het Orakel van Delphi.
   En over “weinig inhoudend” gesproken, ik bereid me er alvast maar weer op voor, dat de tonnen verbale shit, die je nú weer over me gaat uitstorten, dat evenmin zijn- zoals gewoonlijk.
   Maar dat moet dan maar: Dit moest even worden opgemerkt, anders was ik er, figuurlijk gesproken, in gebléven: Wát een ego! Verbijsterend!

   Like

  • Pieter zegt:

   Ik heb nooit te klagen gehad over de capaciteiten van mevrouw Petry.

   Like

 3. Helena zegt:

  Fantastisch verwoord door Frauke Petry en vertaald door E.J. Bron. De toon is gezet: The Donald is aan zet in de VS en de politiek correcten hebben het nakijken. Terwijl links zat te suffen is het Patriotisme tot bloei gekomen en dat zal zich ook als een olievlek verspreiden over Europa, I have a dream 🙂 dat er heeeel veel gaat veranderen want we willen ons land, onze vrijheid en veiligheid terug en onze cultuur behouden! Stop de Nederlandse cultuurhaters en de kolonisatie van Nederland door de islam dus stem PVV!!

  Like

  • Oma zegt:

   Idem in belgië: “want we willen ons land, onze vrijheid en veiligheid terug en onze cultuur behouden! Stop de Belgische cultuurhaters en de kolonisatie van België door de islam dus stem Vlaams Belang!! Met één belangrijke realisatie van hun partijprogramma: BINDENDE REFERENDA zodat democratie een feit wordt ipv dode letter, het VOLK het beleid bepaalt en de macht van de politieke landverraders gebroken wordt. Voor eens en àltijd!

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Ik hoop voor u en velen dat de Ttumporkaan alles treft wat elite heet en dat Belgische en Nederlandse Burgers weer mogen genieten van het leven, GENIETEN, dat betekent ook dat alle korten ons opgelegd worden teruggeschoefd zodat wij normaal in ons onderhoud kunnen voorzien en betalen.

    Like

 4. carthago zegt:

  Prachtige bloemlezing van een bloem van een vrouw,Frauke Petry. Geen politicus in nederigland die hier aan kon of kan tippen,op 1 na.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Nu komt alweer bij mij onweerstaanbaar de herinnering op aan het prachtige verhaal van
  Edgar Allan Poe: “De Put en de Slinger.” genaamd.

  Het is een bekend verschijnsel dat een slinger terug blijft komen.
  Als u dit in gedachten houdt… kunt u zich voorstellen welk een onweerstaanbaar effect dit op de hoofden van de Brusselse elite zal hebben.

  Bij uw volgend bezoek aan de EU-kantoren wel voldoende emmers water en dweilen meebrengen…

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Dit ook maar eens lezen .

  Angela Merkel Puts Trump on Notice to Uphold ‘Dignity of Man,’ Including Muslims

  http://pamelageller.com/2016/11/angela-merkel-puts-trump-notice-uphold-dignity-man-including-muslims.html/

  Like

 7. Henk.V zegt:

  De Duitse politiek correct elites hitsen voortdurend het volk tegen de partij Alternative für Deutschlandj op, De negatieve kwalificaties worden met de dag erger en het is al voorgekomen dat leraren die er openlijk voor uit kwamen dat zij op de ”Alternatieven” hadden gestemd werden ontslagen, maar de leidster van de AfD ,Frauke Petry, is niet een persoon die zich laat intimideren. Zij is verbaal zeer sterk, erg evenwichtig,intelligent en vastberaden . .
  In dit commentaar slaat zij de spijker op de kop.
  Ik hoop dat het ooit tot een debat komt tussen Angela Merkel en mevrouw Petry. Wie in zo’n geval als winnares uit de arena zal stappen is voor mij geen vraag 🙂

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  ZET UW KRUISJE DAAR WAAR HET GERECHTVAARDIGD IS OM TE MOETEN STAAN. Dat is straks de boodschap voor de kiezers willen we deze IVOREN ELITE TOREN omver trekken.
  Dat is de boodschap ook aan de Nederlandse burgers die plots uit hun coma zijn gerukt, aan de wegkijkers om nog eens in de spiegel te kijken.
  Nederand er komt een Trumpecho onze kant op en die moeten we met z,n allen benutten. Wij pakken ons land terug.

  Like

 9. Hans Jacobs zegt:

  Nou wij nog!
  STEUN GEENPEIL
  Ik ga er in elk geval de straat er voor op…

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Geheel met U eens Mevrouw Petry. We zijn de linkse leugenpers, en de linkse media, de linkse politiekers, en de politiek-correcte meelopers, meer dan beu. Laten de patriotten van Europa, een einde maken aan deze linkse, en politiek-correcte partijen.

  Like

 11. Ik hoop dat wij ons land ook terug krijgen. een goed geschreven stuk van Frauke.

  Like

 12. Flem zegt:

  Schitterend verwoord door mevr. petry!!!!

  Like

 13. Mirjam zegt:

  Frauke Petry is net als Wilders, Farrage, Strache, Le Pen, aanhouders met hetzelfde thema. Ze tonen de mensen hoe ze over de dingen denken die fout zijn in het westen en de wereld. Dat doen ze consistent, zonder schaamte en zonder zich terug te trekken als de linkse elite weer eens bezig is met laster en omgekeerde psychologie. Trump is ook een aanhouder en heeft vanaf het begin op tafel gelegd wat hij wilde en wilde veranderen aan Amerika en de rest waarmee Amerika be- en ‘ingetrokken’ is, terwijl Clinton haar kiezers naar de mond praatte, was kon Trump niet zeker zijn wie zich achter hem zou scharen, met zijn gevaarlijke uitspraken. Het was een ‘gok’ van hem en hij speelde niet op zeker, omdat hij wist wat er fout aan het land zat/zit en hij is voor de duvel niet bang. Hij zei het gewoon, omdat deze manier van rechtuit zijn, de beste manier is om later niet de mensen teleur te stellen die hij aansprak. Hij beloofde alleen dat wat hij ook werkelijk wil doen en dat zal hij, dat weet ik zeker. Hij heeft veel te verliezen als hij dit niet doet en daarmee bedoel ik niet zijn vermogen, maar wel zijn aangezicht en zijn eigen ik, en dat is belangrijker voor hem dan de hele ‘shebang’. Hij is één man, één woord. Dat is zijn status en zijn ego. Hij gaat ervoor en laat zich door niets van de wijs brengen. Dat is de reden dat hij president is geworden. Hij WILDE winnen, omdat hij altijd wint. Hij wilde winnen, omdat hij oprecht denkt Amerika te moeten veranderen en het niet eens was met de corruptie van de leugen die er nu heerst door de linkse democratie en de linkse mediapropagandisten.

  De ‘polls’, de linkse media in zijn land en overal ter wereld, stonden niet stil en probeerden hem figuurlijk te vermoorden met hun leugens en predicties, net zoals ze dat met hun eigen bevolkingen deden en doen, maar hij had er lak aan en heeft dat nog steeds. De waarheid wint toch, wat je ook doet en dat is heerlijk. Zijn eigen instinct leidt hem al zijn leven lang en heeft hem geen windeieren gelegd. Dat, en het feit dat hij niemand vertrouwt, is een gegeven dat hem overeind zal houden tegen ‘de Merkels’, ‘de Clintons’, ‘de Erdohans’, ‘de Europese elites’ en ga zo maar door.
  Nigel Farrage is hem niet voor niets gaan steunen en adviseren, Wilders, Le Pen, Strache en Petry staan niets voor niets aan zijn kant. Het zijn gelijksoortige: ruwe bolsters, blanke pitten. Doorzetters die zich niet van de waarheid weg laten halen of brengen, die zich laten horen in deze verdorven wereld van schijn en opportunisme. Van zogenaamde leiders die de wereld naar de knoppen helpen. Natuurlijk hebben ze allemaal hun ‘dingen’ en zijn het geen echte heiligen, maar dat pretenderen ze ook niet. Ze zullen ook nooit de eerste steen kunnen werpen, omdat ze zonder zonden zijn, maar ze strijden voor de waarheid. De waarheid die is zoals hij is en niet verdekt dient te worden. Niemand is helemaal zuiver op het blazoen, maar het gaat om hoe je daarin staat en wat je daaraan doet. Wil je het goede voor iedereen of het kwade en doe je wat je zegt of niet, dat is de grote leidraad in eigen leven en het bewijs of de waarheid zegeviert op het pad dat je gaat.

  Niemand pikt de leugen meer, wat de ‘polls’ en ‘politici’ ook zeggen of beweren. Wij willen onze landen terug en dat gaat gebeuren.

  Like

 14. reageerbuis zegt:

  Frauke Petry ziet hierin het begin van een aardverschuiving. Deze overwinning is een enorme steun in de rug voor de mensen van wie de elite de stem niet wil horen. Dit geeft hoop.

  Like

 15. joga zegt:

  Mirjam, een uitstekende reactie. Werd zelf ook overal uitgelachen met mijn voorspelling dat Trump zou winnen en werd daarbij ronduit uitgelachen en/of weersproken. Alleen heb ik de USA ter plekke economisch zien instorten de afgelopen 30 jaar en alle info op de internetsites dagelijks gevolgd, terwijl mijn tegenstanders alleen de Nederlandse TV en kranten napraatten met hun ultra-linkse vooroordelen. Verder zijn de meesten ook niet instaat het nieuws in het Engels te volgen. Maar een mening hadden ze wel. Maar geen eigen mening dus. Heb na de uitslag wel van velen een reactie gehad, hoe ik nu in godsnaam kon weten, dat Trump zou winnen. Dat vonden ze zo ontzettend knap. De achterlijke sufferds!

  Like

 16. Mirjam zegt:

  Tom en Joga, dankjewel. Het is precies zoals ik denk over alles wat Trump betreft en ik denk jullie ook en nog veel meer met mij. Fijn dat dit zo is. Het enige wat er zeker is, is het feit dat de linkse idioten het nooit zullen snappen, omdat ze het niet snappen. Ze ZIEN het niet en zullen dat ook nooit voor elkaar krijgen. Deze aflevering van Pauw laat dit zeer duidelijk zien. Hier zit een gedeelte van de idioten die de intelligentie missen om door de luchtbel heen te prikken:

  http://pauw.vara.nl/media/366449

  Wat voor een stelletje ‘domme eieren’ daar zitten, ik kan er met mijn verstand niet bij.

  Dan is er nog iets anders, het volgende:

  Hillary Clinton heeft zo’n 200.000 stemmen meer gehaald dan Donald Trump. Maar zoals bekend win je daar in Amerika de verkiezingen niet mee. Trump had een stuk meer kiesmannen en dus is hij nu de nieuwe president. Tenzij…

  Tenzij die kiesmannen besluiten Trump niet te steunen. Ze moeten namelijk op 19 december in het Electoral College officieel de nieuwe president kiezen. Normaal gesproken stemmen ze natuurlijk op hun president, maar dat zijn ze niet verplicht. En Trump is niet alleen in de rest van de wereld, maar ook binnen zijn eigen partij weinig populair.

  Een kiesman die niet op zijn eigen partij stemt wordt een ‘faithless elector’ genoemd. Ze zijn erg zeldzaam. In 99 procent van de gevallen stemt de kiesman gewoon op zijn kandidaat. Maar het systeem van de kiesmannen is wel precies bedoeld voor een situatie als deze

  Ik ben benieuwd of dit gebeuren gaat, of dat de corruptie weer hoogtij gaat vieren. Maar ik denk het niet. Het is het lot dat Trump president wordt en dat is niet voor niets. Het moet zo zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s