Met Trump als president

screenshot_128

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Allereerst begrijp ik het persoonlijk niet waarom Nederland, mede door het ophitsen van de media, al anderhalf jaar op het puntje van de stoel aan de flatscreen gekluisterd zit zodra het over Amerika gaat. Ter illustratie: in Nieuw Zeeland besteden ze hooguit 2 minuten aan het feit dat Trump heeft gewonnen en gaat iedereen weer gewoon verder. Als Nederland lijken we ondertussen de 51e staat van de VS te zijn geworden en met al het opgedrongen ‘trendy’ Engels i.p.v. gewone Nederlandse taal en de puur op geldmanagement gerichte politieke keuzes, veramerikaniseren we tot mijn afgrijzen steeds meer. 

Ik begrijp de boosheid op het beleid van Obama maar deels, omdat enerzijds de Republikeinen elke zet die Obama wilde zetten tot op het kinderachtige toe gedwarsboomd hebben en nu roepen dat hij het slecht heeft gedaan. Anderzijds is het de hoogste tijd om de zittende arrogante elitaire kwasten in de ‘democratische wereld’ eens een flinke lel om de dovemansoren te geven en persoonlijk hoop ik dat dit in Europa spoedig navolging krijgt. Ik kan niet wachten tot er daadwerkelijk afgerekend wordt met het leugenachtige zooitje in Europa. Merkel heeft gefaald, Rutte heeft gefaald en Juncker´s Brussel (waar ze na de stofzuiger momenteel debatteren over de waterkoker) heeft gefaald. Weg met die geldverslindende hypocriete crimi-clowns!

Wat zakenman Trump in ieder geval heel goed heeft begrepen, is dat de huidige, door de zittende politiek en de media opnieuw aangewakkerde ‘Koude Oorlog’ vooral heel veel geld kost en dat het aanhalen van de banden van Amerika met de Russen zowel in financieel als in zakelijk opzicht veel goedkoper is dan de leugens en bangmakerij die de politici en de media ons dagelijks voorschotelen. Poetin heeft de deur tot een normale relatie al opengezet. Daarop hoop ik en ik wens ze vooral veel wijsheid toe, hopelijk zonder militaire krachtmetingen en uitlokkingen op zee en in het luchtruim (als dat laatste al waar is…).

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump. Bookmark de permalink .

33 reacties op Met Trump als president

 1. joopklepzeiker zegt:

  Hij begrijpt het niet maar het is een Drs. !!!

  Maar waarin dan wel niet ?

  Het is diep treurig gesteld met ons ” intellect ”

  Wat een waardeloos stukje , nog niet goed genoeg om achter het behang te plakken om de oneffenheden weg te werken .

  Geliked door 1 persoon

  • Fred zegt:

   Waarin dan wel of niet? Intellect? Inhoudelijk weer een zeer sterke reactie klepzijker, zoals altijd… maar blijkbaar begrijp jij het wel. Leg het even uit dan, waarom de Amerikaanse verkiezingen Nederland zo beheersen dus. Ik denk ik leg het even uit want anders begrijp je ook hier niet wat ik bedoel.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Denk jij nu echt dat ik achterlijk ben om een nononono die geen klote van politiek af weet even 100 jaar politieke en geo politieke zaken ga uitleggen.
    Als je je wil bijspijkeren begin je maar met lezen van wat zaken.
    Het is volkomen belachelijk dat hier gevraagd wordt de relatie Nederland en de USA even uit te leggen op financieel , politiek en cultureel gebied.
    En dan waarschijnlijk ook nog in een historisch perspectief.

    Ga ganzenborden of koken.

    En om je vraag te beantwoorden , ja ik begrijp er HEEL wat meer van als eenvoudige klootzak dan het onderhavige ” intellect ”

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik geef je groot gelijk Joop.
   Hij vergelijkt Nederland met Nieuw Zeeland.
   Afgezien van het feit dat wij hier ook indianen hebben rondlopen die mocro’s heetten en waar we al genoeg ellende mee hebben, zijn wij afhankelijk van een werelddeel wat zich heeft verhangen aan een frauduleuze bende in Brussel die werd opgericht door de VS in samenspraak met de nodige politieke landverraders van allerlei Europese landen.
   Wij zitten dus gevangen en zijn geen vrij en onafhankelijk land zoals Nieuw Zeeland.
   Hadden wij die vrijheid maar…!

   Inderdaad. Voor zoveel stupiditeit moet je doorgeleerd hebben voor intellectueel.
   Wij arme, domme sloebers begrijpen zoiets niet.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Niet op reageren Lena…
    Hij heet ene Schilder…?
    Nooit van gehoord.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ik werd zelf een heel klein beetje geïrriteerd , komt echt niet vaak meer voor .

    Geliked door 1 persoon

   • linda bakker zegt:

    inderdaad Nieuw Zeeland heeft niets te maken met Nederland noch met de EU, dit is appels met peren vergelijken. Helaas zijn wij in heel veel afhankelijk geworden van de VS, ik vind dus dat paulzwueste en Joop gelijk hebben in hun reactie.

    Like

  • Karen zegt:

   Joopklepzeiker 9 november 21.38 uur. Ik wil inhoudelijk absoluut niet met u in discussie gaan. Ik vind echter uw commentaar op de vraag van Fred van 21.22 uur onnodig grof en beledigend. Ik denk dat het niet nodig is zo te reageren op een commentaar waar u het niet mee eens bent of een vraag die u niet zo slim vindt. Door op deze manier te reageren zet u m.i. uw argumenten geen kracht bij maar laat eerder blijken over weinig begrip, geduld en een zeer kort lontje te beschikken.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Goed zo, Karen: Heel goed,dat een derde, die dit signaleert, er eens het zijne van zegt!
    Tenslotte zitten we hier allemaal genoeglijk mee te lezen en ik vind al geruime tijd, dat men bij dergelijke uitschieters -van JK of van een ander- er over het algemeen iets té veel bij staat als Verdomde Louis.
    Zó krijgen sommige van die grappenmakers nu het idee,dat ze zich wel álles kunnen permitteren -en gaan ze steeds meer op de man/vrouw spelen!
    Onze webmaster hééft al talloze dingen om op te letten; het is helemaal niet zo gek, dat we dat allemáál een beetje doen -zij het een béétje en in het milde. Zoals jij nu.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Laat ik nu volkomen schijt hebben aan uw mening !
    Duidelijk ?

    Like

 2. Henk der Niederlander zegt:

  Ter illustratie: in Nieuw Zeeland besteden ze hooguit 2 minuten aan het feit dat Trump heeft gewonnen en gaat iedereen weer gewoon verder.

  Als je de krant bekijkt lijkt het me toch dat in N.Z. de Amerikaanse verkiezingen meer leeft als bovenstaande quote doet vermoeden.

  http://www.nzherald.co.nz/

  Like

 3. delamontagne zegt:

  De Franse Ambassadeur in U.S., nam contact op met ,t Televisie-kanaal “Foxnews”: dit is een catastrofe, de wereld staat een ramp te wachten met de verkiezing van Trump.
  Als men zich nu herinnert dat dit de ambassadeur was die in al zijn “twits” zijn anti-Trump mening liet blijken en de Republikeinse Kandidaat bij voorbaat al afschilderde als verliezer, zo zeker was hij van de overwinning van Hillary /Clinton.
  Maar nu is hij een-en-al treurnis en vreest om de relatie die hij met de komende President zal gaan hebben
  Een duidelijke uiting van de arrogantie en domheid van de zelfingenomen elite die denkt hun “moraal” te kunnen opleggen en niet hoeven te vrezen voor de consequenties……….Het is eigenlijk lachwekkend.
  //////////////////
  De “Raadgevers”van de Franse President Hollande hadden al een felicitatie-brief klaarliggen geadreseerd aan………………..CLINTON. !

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Ik durf er om te wedden dat heel veel elite extra geld hebben gezet op een in de wolken omhoog schietende beurs omdat ze dachten dat Clinton zou winnen.
   Een van mijn eerste comments op het forum van RTL was dat de elite financiëel een hele harde dreun hebben gehad.
   Op het forum had iedereen het over voor en tegens en niet over het financiële drama die vele speculanten hebben opgelopen.
   Mijn dag was in dit opzicht heel goed.

   Like

   • Henk der Niederlander zegt:

    Ach die beurzen gaan altijd wat op en neer na een presidentsverkiezing en stabiliseren dan later weer.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou, die krijgt ’n hele moeilijke tijd verder in de VS.

   Like

 4. Sjaak zegt:

  Nagel op de kop !

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. U.G. Kempenaer zegt:

  Grotendeels eens met bovenstaand verhaal. Ik vind overigens dat Obama het wel bijzonder slecht gedaan heeft. De buitenlandse politiek van Amerika heef vooral de extremistische islam gesteund: moslimbroeders, IS, Saoedie-Arabië.
  Honderdduizenden veelal onschuldige mensen zijn in Libië, Syrië, Irak, Afhanistan en Oekraïne om het leven gekomen door Amerikaans ingrijpen in die landen. Bovendien hebben de continue provocaties van de Russen door de Amerikanen de wereld veel te dicht bij een kernoorlog gebracht.
  En dan te denken dat Obama nog de nobelprijs voor de vrede heeft gekregen voordat hij überhaupt aan de slag was gegaan. Een hoop dwazen in de gevestigde kliek, zoveel is wel duidelijk.
  Ik hoop dat de goede krachten in Amerika, Europa en Rusland gaan samenwerken tegen de extremistische islam en het eigen-cultuur-hatende socialisme.

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  “Allereerst begrijp ik het persoonlijk niet waarom Nederland, mede door het ophitsen van de media, al anderhalf jaar op het puntje van de stoel aan de flatscreen gekluisterd zit zodra het over Amerika gaat. Ter illustratie: in Nieuw Zeeland besteden ze hooguit 2 minuten aan het feit dat Trump heeft gewonnen en gaat iedereen weer gewoon verder.”

  In mijn geval moet Nederland België zijn, en ik begrijp dat dus ook niet. Iedereen in West-Europa moest zo nodig daarover zijn zeg kunnen krijgen en ik vraag mij af waarom. Dat Amerikanen een president kiezen is de facto mijn zaak niet. De reden daarvoor is simpel. De president van Amerika heeft veel minder bevoegdheden dan men in Europa aanneemt. En dat heeft alles met geschiedenis te maken.

  Na de Ameriaanse Onafhankelijkheidsstrijd zijn alle staten die vandaag aangesloten zijn bij de Unie van de oorspronkelijke 13 staten één voor één vrijwillig aangesloten, d.w.z. van 1791 tot en met 1959 (met als laatste 2 Hawaii en Alaska) De VSA is door kolonisatie verder uitgebreid naar het Westen. Uit die drang naar het Westen toe zijn grosso modo afzonderlijke territoria ontstaan, die geleidelijk aan hun eigen grenzen hebben vastgelegd. Bv. een gebied tussen 2 grote rivieren of zelfs – zoals met sommige staten het geval is – door rechte lijnen getrokken in de woestijn op lengte – en breedtegraden. (waardoor sommige staten zelfs rechthoekig van vorm zijn, zoals Colorado) Sommige staten werden veroverd op Mexico, maar de algemene regel is wel dat alle territoria beetje bij beetje werden afgebakend door de representatieven van de bevolkingen in die staten. En daardoor heeft elke staat in de VSA een eigen wetgevend orgaan, elke staat heeft een eigen State Capitol. En dat kan alleen maar omdat die representatieve organen alle nodige bevoegdheden kunnen uitvoeren die voor de inwoners van elke staat afzonderlijk het meest belangrijk zijn. En die bevoegdheden bestaan uit allerlei wetgevende domeinen: strafrecht, wapenwetgeving, eigendomsrecht, familierecht, enz. Heel de rimram.

  De Grondwet is uiteindelijk vrij duidelijk: de meeste bevoegdheden komen aan de afzonderlijke staten toe, restbevoegdheden of overlappende bevoegdheden kunnen zelden of bijna nooit door de Federale overheid worden overgenomen. M.a.w. ik heb zoveel onzin moeten horen de afgelopen 2 maanden (uit beide kampen trouwens) over de dikke waanzin waarmee men hier in Europa probeert te poneren dat met het verkiezen van deze of gene president alles in één keer gaat veranderen voor Amerikanen, maar dat is de meest dwaze kul die ik ooit gehoord heb.

  En waarom vertelt men dat soort onzin ? Om de aandacht van de eigen problemen, gecreëerd door onze eigen politici, af te leiden. Op grond van het diepe pessimisme en de gelatenheid dat er in onze eigen contreien niets positief lijkt te veranderen voor de mensen en dat we dat allemaal maar laten gebeuren. En dat ondanks het feit dat wij hier in Europa gewoon geen zaken hebben met wat Amerikanen door de strot dienen geramd te krijgen. Wij moeten toch zo nodig ons bemoeien met de interne aangelegenheden van een land waarvan we zelf geen staatsburger zijn ? Dat slaat voor mij helemaal nergens op. Ik ben geen Amerikaan, en het waren / zijn mijn zaken niet. De vorige keer ook niet, en alle keren daarvoor ook niet. Maar de meeste mensen in Europa, met hun bovenmatige eigenwaan, hebben hun hersenscheet toch maar gelaten om te tonen hoe “intellectueel” ze zijn met hun smartphone en twitter en facebook geleuter, en als puntje bij paaltje komt, dan heb ik niets dan clichés en domme praat honderden keren in dezelfde vorm gehoord. Ergerlijk, en dat alleen maar omdat de meeste mensen in Europa zichzelf zo gesofisticeerd vinden terwijl ze niets weten over hoe Amerika institutioneel in mekaar zit. Als je dan de geschiedenis zo’n beetje kent en daaruit de conclusie kan trekken dat Amerikanen het meeste verschil voor zichzelf kunnen maken daar waar het echt belangrijk is, nl. op het niveau van de staat waarin ze wonen, dan kan je begrijpen dat ik al die zelfoverschattende prietpraat van hooghartig Europa zo stilaan beu geworden ben.

  De mensen kennen de geschiedenis van dat land niet eens en ze snappen er niets van, maar ze vinden het wel dringend nodig er wel een mening over.te hebben. En wat mensen daarover denken, klopt gewoon niet met de realiteit: een president verandert zelden iets voor individuele Amerikanen in één keer, Zoveel bevoegdheden heeft een president van de USA niet. Het is geen unitaire, maar wel een Federale staat in de echte zin van de term. Maar zelfs dat begrijpen we hier in West-Europa niet. Het wordt hier altijd voorgesteld alsof de VSA een unitaire staat zouden zijn en dat een president bevoegdheden kan laten uitvoeren met zijn kabinet alsof het om een premier van een West-Europees land gaat. Maar dat is de realiteit niet.

  In de meeste landen van West-Europa heeft men zijn eigen hautaine capaciteiten overschat, en dat kan alleen maar omdat men er eigenlijk geen bal van snapt of wil begrijpen, hoe gesofisticeerd men ook denkt te zijn in het diepst van zijn gedachten. Dus collectief is de publieke opinie m.b.t. dat onderwerp oliekoekendom gebleken, een scheet in een fles, veel geblaat om niets of niets dat veel ter zake doet, noch voor Europeanen zelf, noch voor Amerikanen, die het waarschijnlijk geen kloten kan schelen wat wij daarvan denken. Heisa die op geen enkele manier op realistische feitenkennis is gebaseerd. Ik heb nog nooit zoveel onzin gehoord. En nu is het welletjes geweest. Leuk voor Israel dat het een nieuwe bondgenoot vind in Trump en dat links met zijn infantiele verwachtingen te kakken wordt gezet, dat wel, maar voor de rest was het één en al ergernis dat ik zoveel onzin te slikken heb gehad uit beide kampen, beiden even sterk verstoken van enige realiteitszin.

  Trump of Clinton, allemaal bijzaak. En die conclusie kan ik trekken omdat ik de geschiedenis wel ken, en andere mensen niet.

  Geliked door 2 people

  • Republikein zegt:

   Mooi gezegd, het lijkt Afrika wel, niet dat ik er verstand van heb, maar dat terzijde.

   In de staat Arizona is het verboden op kamelen te jagen
   http://www.moorsmagazine.com/onzinbak/wetten/

   Like

  • BM Fidel zegt:

   Voor een groot deel hebt u gelijk, het verklaart ook waarom de meeste Amerikanen een hekel aan de federale overheid hebben. Echter voor Europa is belangrijk hoe hij denkt over buitenlandse politiek en wat hij van plan is met leger en NATO. Dat raakt ons direkt. En vergeet niet, deze zakenman krijgt in een maand meer voor elkaar dan voorgaande politici in een jaar, temperament weet u wel.

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Dat is dan ook een van de weinige bevoegdheden van een president van de USA die echt gewicht in de schaal werpt voor ons, het buitenlandbeleid. En waar ook de meeste potentiële schade kan worden aangericht, zoals Irak, Libië en Syrië hebben aangetoond.

    Israel zal er niet minder kritiek van jodenhatende PC rakkers door te slikken krijgen, en dat de USA altijd bevriend blijven met salafisten steunende schurkenstaten (die door hen nooit als dusdanig worden aangemerkt) zoals Qatar, Saoedi-Arabië e.d. zal ook niet veranderen. Noch dat Turkije niet uit de NAVO zou worden gegooid, enz.

    De toekomst ziet er mooi uit. (ironie)

    Like

 8. Trump was best een knappe vent toen hij jong was.

  Like

 9. Fubar zegt:

  “Allereerst begrijp ik het persoonlijk niet waarom Nederland, mede door het ophitsen van de media, al anderhalf jaar op het puntje van de stoel aan de flatscreen gekluisterd zit zodra het over Amerika gaat.”

  Omdat het, ook voor Europa, een defining moment in history is. (sorry voor mijn fancy Engels):

  Dat betekent dat we nog niet dood zijn en nog een fighting chance hebben.

  Dat betekent dat de kongsi tussen politiek en MSM verslagen kan worden.

  Dat betekent dat polls bewezen leugens zijn en ingezet worden om de kiezer te manipuleren.

  Dat betekent dat we eindelijk islam gaan benoemen voor wat het is.

  Dat betekent dat we niet meer afstevenen op een (kern)oorlog met Rusland.

  Dat betekent ook, dat het hier invloed gaat hebben op beleidsbeslissingen.

  Amerika is leidend geweest voor ‘onze’ opstelling tegenover Rusland en islam.

  Dat betekent dat de EU irrelevant wordt (het moet nog wel even doordringen).

  Dat betekent dat immigratiebeperking bespreekbaar wordt, want vergeet niet dat het EU-immigratiebeleid, VS/VN immigratiebeleid was.

  Nu is het tijd om ook Europa te bevrijden.

  https://fenixx.org/2016/11/09/trump-wint/

  Geliked door 1 persoon

  • D. G. Neree zegt:

   Spijker op de kop. Zowat alle slogans van extreem links komen bovendien uit Amerika, zie Jesse Klaver met zijn holle retoriek en het samen verbinden oid van Hillary.
   Obama was de legitimering van dom, leuegnachtig links. De verkiezing van Trump heeft de hele politiek correcte zooi een upper cut gegeven en gezien het gedrag van de media hebben ze het nog niet eens door dat ze knock out gaan, maar maaien in hun val nog even wild met de armen om zich heen. Deze verkiezing van Trump is een wereldschok, nog voordat hij het witte huis heeft betreden.
   Wie er in Nieuw Zeeland wordt verkozen is voor NL van nul en gener waarde.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Maar als je het dan toch over die wereldschok hebt: Persoonlijk ben ik dolgelukkig met die wereldschok, D.G.!

    Like

 10. Anna zegt:

  De “over ” belangstelling voor de verkiezingen in Amerika komt doordat we veeeeeeeel te veeeeeeel journaille hebben…….. En dan nog voornamelijk LINKS ze houden elkaar bezig en wij mogen er naar kijken….. kwalitatief is het tot op het nulpunt gezakt…….

  Het een vorm van links entertainment……geworden….

  Like

 11. Mirjam zegt:

  De Brexit en nu de keus van Amerikaanse volk, dát is de reden waarom ze zich allemaal lam discussiëren en relativeren. Want ze zijn bang, dat dezelfde wind ook onze richting opkomt, terwijl ze nog zoveel willen verpesten in Europa, en daarbij denken dat ze het het beste doen.
  Het zijn idioten en ze zullen nooit iets van de waarheid begrijpen. Het zijn gewoon gebakken lucht fanaten, die hun langste tijd hebben gehad en meeliften op een weg die naar de ondergang leidt (van henzelf).

  Like

 12. Mirjam zegt:

  Dit is wat Trump tegen de oliesjeik van Saoedi Arabië zei, die Hillary Clinton sponsorde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s