Wat christenen in Nederland (niet) denken over overwinning Trump

screenshot_127

(Door: Wim van Schaik)

Voor velen is het een volslagen verrassing, stelt het Christelijk Informatieplatform (CIP): de Amerikaanse verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Tegen de verwachtingen in volgt hij Barack Obama op in het Witte Huis. Hoe reageren christenen in Nederland op deze sensatie?

Alleen de constatering al dat velen zo verrast zijn dat Trump heeft gewonnen. Die verrassing kan alleen verklaard worden uit het feit dat die velen voortdurend en succesvol op het verkeerde been gezet zijn om vervolgens net als in Animal Farm tegen elkaar te blaten: “Hillary goed, Trump fout”. Of iets genuanceerder: “Hillary niet goed, maar Trump erger”.

En nu komt CIP met: ‘Hoe christenen in Nederland reageren op overwinning Trump’. Daar gaat het meteen al mis. We zien een rij bekende en meest minder bekende personen uit het gristelijke wereldje, die een reactie geven op de megaprestatie van Trump. Maar is dat hoe christenen in Nederland reageren op overwinning Trump? Natuurlijk niet.

De negatieve reacties van de evangelische leidslieden in de VS op de kandidatuur van Trump blijken geen enkel gewicht in de schaal gelegd te hebben. Uiteindelijk stemde 80% van de evangelicals op Trump. Dat zijn zelfs meer stemmen dan George W. Bush ooit uit die hoek ontving (78%).

Het is al moeilijk genoeg voor christelijke leiders om succesvol te zijn in hun core business, om het zo maar eens te zeggen. Het blijkt onmogelijk om hun volgelingen te betuttelen en te bedotten met politiek correct geneuzel. Alleen, bij CIP hebben ze nog niet door dat christenen in 2016 eigen afwegingen maken.

Die uitspraken op Cip.nl. zeggen niets, omdat ze komen van gristenen die in de spotlights staan en bang zijn om af te wijken van wat politiek correct is. Dan worden ze immers her en der niet meer voor vol aangezien en gaan ze interessante uitnodigingen mislopen. Wie die antwoorden leest, komt onbenul, vooringenomenheid, goedmensch quatsch en venijn tegen, naast niksigheid (politici) en een enkele niet politiek correcte mening.

Niet alleen die policor geestelijken in de VS zijn door de mand gevallen, ook deze laffe lieden op CIP.nl vallen door de mand. Dat blijkt uit de reacties. Die getuigen in meerderheid van een heel andere insteek. Dat geeft moed. Misschien heb ik het dan toch mis als ik soms bang ben dat we hier in Nederland wel heel, heel erg gehersenspoeld zijn door eendrachtige samenwerking van politiek correcte politici, onderwijs, media en kerken. Daar is de titel ‘Hoe christenen in Nederland reageren op overwinning Trump’ ook weer zo’n lelijk voorbeeld van: antwoorden van een select groepje, gepresenteerd als ‘wetenschappelijke’ gevolgtrekking.

En nu maar hopen dat de overwinning van Trump helpt om hier in Nederland christenen (en natuurlijk hen niet alleen) te leren niet mee te gaan in politiek correct of sociaal gewenst gewauwel.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Censuur, Desinformatie, Donald Trump, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, meningsdictatuur, political correctness, propaganda, Rotzakken, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

48 reacties op Wat christenen in Nederland (niet) denken over overwinning Trump

 1. leefbarbaar zegt:

  Christenen moeten zich bezig houden met hun kerk, niet met de regering.
  Dankzij de christelijken van CDA, CU en SGP zitten wij hier opgescheept met de multikul.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En dan te bedenken, dat iemand hier mij ooit in het gezicht slingerde, dat “moslims stonden te juichen als je géén christen was, want dat was een voordeel voor ze!” HAHAHAHAHA!
   (Nou ja, die heb ik al spoedig daarop dan ook gekwalificeerd als borderliner.)

   Geliked door 1 persoon

  • John zegt:

   Nou ik denk meer aan PVDA en VVD hoor…en vergeet D66 niet.
   Hoe was het ook al weer Kerk en staat….
   Je haalt dus twee dingen door elkaar.
   En vergeet niet dan bovengenoemde ook die cultuur verrijkers hier binnen hebben gelaten.

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Beste John,
    PvdA en VVD zijn de grote NSB-ers van deze tijd, maar het CDA steunt de islamisering van Nederland in alles. Niet in de laatste plaats vanwege het Vierde Rijk en het opheffen van de grenzen. In alle gemeenten staan mosketen, altijd met instemming van het CDA. Zo ook het haatonderwijs, de meeste beruchte haatschool in Rotterdam heeft zelfs een CDA-politicus als directeur.
    De motie Halsema?? Alleen de CU stemde tegen, de rest van de christelijken stemden voor.
    Het SGP heeft formeel zijn raadsleden toestemming gegeven om de bouw van meer mosketen mogelijk te maken.
    En scheiding van kerk en staat in Nederland is niet bestaand helaas.
    In Amerika ook niet, maar daar hebben christelijken nog iets positiefs te melden met “God bless America”. Ondenkbaar dat de christelijken hier trots zouden zijn op Nederland. God zegen Nederland? Nooit gehoord.

    Like

 2. Ik werk bij de sociale werkplaats als plantsoenmedewerker maar het is daar ook niet makkelijk om te zeggen dat je helemaal voor Trump bent. Want dan krijg je allerlei kritiek te horen. Als ik zou hebben gezegd dat ik voor Hillary zou zijn geweest krijg je complimenten en dan ben je ook geen racist. Als je voor Trump bent ben je meteen een racist.

  Like

  • Drs.P. zegt:

   @Jack,
   Veel sterkte op je werk, trouwens, dit komt in alle geledingen van de maatschappij voor, NL is een zwaar gutmensch verkankerd klote land geworden, vol van menschen die zichzelf op de borst slaan vanwege hun goedheid. Dus ook maar niet vertellen dat je PVV stemt.

   Like

  • elisah zegt:

   Ik hoorde via via van een meisje, dat op facebook gezet had dat het allemaal wel mee zal vallen met Trump als president, dat ze daarna overspoeld werd met de meest walgelijke en hysterische reacties en dat ze werd neergezet als extreem rechtse racist.

   Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Russian ships chase away ‘dangerously maneuvering’ Dutch monitoring submarine – MoD

  https://www.rt.com/news/366069-russian-ships-dutch-submarine/

  Like

 4. Steven zegt:

  Laat ze maar FLINK janken die kut SOCIALISTEN!!! hahaha

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ach, de CIP, ook al zo’n achterbaks zooitje!

  Like

 6. BertG. zegt:

  Werkelijk niet te geloven, hoeveel aandacht, over hoe gelovigen zich druk maken om wat andere gelovigen vinden.
  Laat ze zelf leren denken, en je bent er.
  Je heb het er maar druk mee, Wim. (eens een refo, altijd een refo)
  Levert zo iets nou extra punten op, je houd jezelf er behoorlijk mee bezig, hoe andere denken ergens over.

  Like

  • wim zegt:

   Dag Bert,
   Volgens mij is deze site ervoor om elkaar op de hoogte te houden van wat er speelt bij vriend en vijand en elkaar scherp te houden. Altijd handig om goed geïnformeerd te zijn. Zolang de feitelijke informatie klopt is het OK. Als het onderwerp je niet aanspreken, gewoon overslaan dat stuk.
   Mij heeft in ieder geval deze mooie site van Bron al menige eye-opener bezorgd.
   Zo vind ik het best interessant om te weten dat meer dan 80% van die evangelicals op Trump hebben gestemd. En ik denk dat Trump zich terecht en wel degelijk druk gemaakt heeft over wat (evangelische) gelovigen vinden. Uit een steekproef van de zender VOX blijkt dat hij in de staat Missouri heeft gewonnen dankzij de stem van de evangelicaal. De gezaghebbende site fivethirtyeight.com noemde vanmorgen in een analyse de evangelicale kiezer zelfs de belangrijkste factor voor de onverwachte overwinning van Trump. Exitpolls in de staat Geor­gia maakten duidelijk dat 88 procent van de blanke evangelicale kiezers daar op Trump had gestemd, tegen 6 procent op Clinton. En de evangelicale kiezers in Florida waren volgens analisten met 20 procent van de stemmen op Trump doorslaggevend voor zijn overwinning in die staat.

   En, goed lezen, mijn stukje gaat helemaal niet over wat gelovigen van andere gelovigen vinden… Al zou dat op zichzelf ook niet verboden. Net zo min als fans van Bron iets mogen vinden van andere fans van Bron…

   Geliked door 1 persoon

 7. BertG. zegt:

  Je moet voorganger worden Wim, misschien dat ze dan naar je luisteren.
  Je kan het goed brengen want je hoort bij de club, en niet zo een beetje ook.
  Maar fijn dat je mij dit even laat weten, hoe andere gristenen denken, lekker belangrijk.

  Like

  • reageerbuis zegt:

   Aan het grote aantal reacties te zien vinden mensen dit wel belangrijk.

   Like

   • BertG. zegt:

    Omdat christenen het altijd belangrijk vinden wat andere denken om ze te betrappen op onchristelijke gedachtes en om ze bij de les te houden.
    Zwaar bemoeizuchtig volk is het, als de dood voor hun denkbeeldige vriendje en hoe hij wel of niet over ze denkt en wat hij/ zij er wel of niet van zal vinden.
    Voordat ze er erg in hebben zijn ze hun plaatsje kwijt daarboven als ze het fout doen.

    Like

 8. Jackie2015 zegt:

  Weer een normaal gezin in Het Witte Huis. Een hetero echtpaar en kinderen.
  Een hele vooruitgang in vergelijking met het “echtpaar” dat nu nog in Het Witte Huis woont.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Jou mening druipt er van af wat jij tegen sommige heb.
   Is jou info bekend dat Obama homo was of zo.
   Ik moet ‘m ook niet maar zo ver ik weet een keurig getrouwd hetero kereltje met een gezin.
   Of jij moet nog aanvullende info hebben voor ons.
   Of ging hij niet vaak genoeg naar de kerk, dan wel de verkeerde kerk of zo.

   Like

   • Drs.P. zegt:

    @Bert,
    Ga je nu eerst eens goed laten voorlichten voordat je zo hoog van de toren blaast!!
    Obamasama is een homo en michelle is een man!!!

    FF wat kijkplezier voor je, kun je je hart aan ophalen!

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Het zal dan wel waar zijn, het staat op YouTube en iemand zegt dat hij verschrikkelijk eerlijk is en nooit de boel zal belazeren.
    Ik was even vergeten mijn aluminium hoedje op te zetten, maar nu, met mijn hoedje op, ik kan niet anders zeggen dan dat jij wel gelijk moet hebben.
    Hoe kan een mens zich zo vergissen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Maar Bert toch.
    Weet je dan helemaal niet dat die Obama een homo is, die bovendien aids heeft.
    Dat zijn vrouw een verbouwde volleyballer is, die vanzelfsprekend totaal lesbisch is, en dat hun kinderen zijn geadopteerd…!

    Foei…

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Heb je trouwens gezien wat een mannelijk figuur “Michelle” heeft ?
    Die brede atletische schouders. Die handen, je ziet die bal… Oh wat ’n mooie man !

    Geliked door 1 persoon

   • elisah zegt:

    Natuurlijk is Michelle geen man, als alle vrouwen met atletische schouders een man zijn, dan ben ik er ook een. Ze heeft trouwens behoorlijk brede heupen voor een man….

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Mijn moeder is ook recht geschouderd van bouw, net zo als mijn hele familie.
    Dan snap je pas hoe overbodig en vervelend schouder vulling is in kleding.
    De rest heb het nodig om nog een beetje over te komen, wij niet.
    Daar zal dan vast wel iets niet aan kloppen.

    Like

   • Jackie2015 zegt:

    Elisah de video die Drs P met ons deelt is een heel goed voorbeeld. Als u zelf op zoek gaat en bijvoorbeeld intypt Michele Obama, man youtube dan zult u zien dat er in feite twee mannen met twee meisjes samen wonen.

    Like

   • elisah zegt:

    Er zijn idd verschillende filmpjes die zgn aantonen dat Michelle Obama een man zou zijn, maar ik ben totaal niet overtuigd, want dan zouden ook praktisch alle fotomodellen eigenlijk omgebouwde kerels zijn.
    Michelle heeft naast haar brede, gespierde schouders, vrij brede, vrouwelijke heupen met stevige bovenbenen en tevens heel dunne polsen, dat zie je bij mannen niet.
    Ze is een atletische zwarte vrouw met goed gebouwde schouders, die laten zien dat ze sportief is en veel traint, meer niet.
    Er zijn veel vrouwen die deze bouw hebben en niet zo peervormig zijn als sommige andere vrouwen, niet alle vrouwen hebben een Rubens-figuur.
    Een goed voorbeeld van een vrouw met brede schouders met daarnaast óók nog smalle heupen, is de vouw van prins Albert van Monaco.
    Charlene Wittstock is voormalig olympisch zwemster en heeft proporties die veel mannelijker zijn dan die van Michelle Obama.
    De foto’s van Michelle, waarbij een bult tussen haar benen te zien zou zijn, zijn bewerkt.
    Nou moet ik ook meteen denken aan de foto’s van Hillary, waarbij ze probeerden aan te tonen dat Hillary eigenlijk overleden was toen ze flauw viel, en dat ze vervangen zou zijn door een dubbelgangster.
    Die foto’s zijn ook merendeels bewerkt en hebben ze Hillary, als zgn dubbelgangster, gewoon slanker gemaakt met fotoshop.

    Like

 9. Drs.P. zegt:

  Beste Wim, toch ben ik bang dat je er naast zit wat NL betreft, het sterft hier namelijk in gristelijk NL van de guttmenschen die meteen gingen steigeren vanmorgen. Een van mijn zoons plaatste ergens op internet een redelijk positieve reactie op de verkiezing van Trump en hij werd bijna weggeblazen door alle geschifte gristelijke guttmenschen.
  Trump was natuurlijk een blanke racist en een facist volgens vele sufkutten en lulhannesen!!
  Men ontplofte bijna van kwaadheid. Het gros van de gristenheid in NL is compleet gehersenspoeld en lijkt volledig geschift aan het worden, heeft totaal geen onderscheidingsvermogen meer, kent de geschiedenis niet en waant zichzelf met hun kromme gedachten als soort van Jezus op de troon oordelende over- en veroordelende van de blanke racisten.
  Waarschijnlijk wordt men pas wakker als men al wakker wordt als de booslim MOB ’s nachts aanbellen om je te laten kiezen tussen bekeren tot booslim of kop eraf!! Ik vind het enorm erg dit neer te moeten schrijven, maar ik ben bang dat we met alle huichelende gristelijk SGP/CU/CDA/PvdA/VVD/Demonen666-stemmers compleet verloren zijn.

  Geliked door 4 people

  • wim zegt:

   Beste Drs. P. Ik deel uw ervaring en ben met u bang voor hetzelfde. Lees: “Misschien heb ik het dan toch mis als ik soms bang ben dat we hier in Nederland wel heel, heel erg gehersenspoeld zijn door eendrachtige samenwerking van politiek correcte politici, onderwijs, media en kerken. Daar is de titel ‘Hoe christenen in Nederland reageren op overwinning Trump’ ook weer zo’n lelijk voorbeeld van”. Maar de reacties op de politiek correcte statements op die site gaven me weer wat moed…

   Like

   • Drs.P. zegt:

    @Wim,
    Je hebt helemaal gelijk, ik had alleen maar die verschrikkelijke politiek correcte zeikverhalen gelezen waarvan ik volledig over mijn nek ging maar niet de reacties er op. Toch zijn veel gristenen van het principe om de andere wang toe te keren om nog een keer geslagen te worden, terwijl dit een foute uitleg is.
    Toch sterft het in eigen omgeving van de zichzelf o zo enorm goed vindende/voelende, zich boven andere verheven voelende slinkse geindoctrineerde gristen gutmenschen. Allemaal gutmenschen die het grote plaatje niet kunnen zien en niet kunnen/willen snappen dat de echte immigratiegolf nog moet starten de komende jaren, want Afrika heeft dan een groeistuip van zo’n 800 miljoen kansloze laag IQ <70 neuqnegerts die allemaal naar Europa willen, dus meer dan een verdubbeling van de bevolking hier veroorzaken.

    Like

  • Jackie2015 zegt:

   Jawel Drs P veel Nederlanders moeten nog wakker worden
   En dank u voor het delen van de video. Deze had ik nog niet gezien 👍

   Like

 10. BertG. zegt:

  Hoe reageren smurfen op het bericht dat Trump gewonnen heeft.
  Sommige zijn iets wat verdeelt maar de meeste zal het verder een ruk wezen.
  Momenteel heerst er enige verschil van mening onder de smurfen maar de meeste zijn al bij gedraaid maar hebben nog moeite met hun ongelijk toe te geven.
  Onder de Pinkeltjes aanhangers bestond daar in tegen geen enkele verdeeldheid.
  Ze waren het er allemaal over eens, Trump voor president.

  Like

 11. Ach, waar zou je je nu nog over kunnen verbazen.

  Like

  • fleckie zegt:

   Ik had een comment geplaatst, maar kreeg te lezen’sorry,thuis comment could not be posted'( betr. wat Trump zelf vertelde vanwege zijn heel vroegere afkomst,(Beieren,in zijn jeugdjaren,) en nog erbij vermeld gestudeerd bij JEZUIETEN!!die als clerus overal een vinger in de pap hebben.

   Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Zeg nou maar gewoon dat deze lieden schijnheilig blijven. Ik kan er in ieder geval niet mee opschieten, kreeg er altijd al een vieze smaak van in de mond.

  Geliked door 1 persoon

 13. Taljaard zegt:

  Deze christen denkt er toch heel anders over.
  Maar ben het ook al een heel tijdje oneens met Cees Kranenburg en zijn Apeldoornse Courant (RD).

  Like

 14. M.A.L. Sion zegt:

  Er zijn voor wat de politiek betreft twee belangrijke definiërende gegevens.
  1. We kennen de trias politica = scheiding der machten.
  2. Scheiding tussen kerk en staat.
  Voor alle duidelijkheid voeg ik hier aan toe dat ik atheïst ben. Oorspronkelijk van streng orthodox christelijke huize maar gelukkig tot bezinning gekomen.
  Naast atheïst ben ik ook een verdraagzaam mens. Als andere mensen denken dat er een God is dan ben ik het niet met ze eens maar ik laat ze in hun waan. Dat doe ik niet zomaar. Geloven, want dat is wat religieuzen doen, is iets persoonlijks in de gedachten van een mens. Dat is daar vrijwel altijd ingekomen door indoctrinatie. Dat is een lelijk woord en in de meeste gevallen spreekt men over OPVOEDING. Uit ervaring weet ik dat de geest (gedachten) van een kind gemakkelijk bedorven kunnen worden met religieuze zaken.
  Als je je daar nu van los te weet te maken kan het gezonde verstand doorbreken. Eveneens uit ervaring weet ik dat het erg moeilijk is. De dreigingen met hel en verdoemenis gedurende de opvoeding werken diep in op de geest van een mens. Slachtoffers hiervan zijn vervolgens heel blij met de ontsnapping die geboden wordt door een devoot leven waarmee men die dreiging kan ontlopen. Het streven naar een devoot leven krijgt zijn hoogtepunt als de mens gaat geloven dat God in zijn ziel heeft gewerkt. Hij/Zij is dan bekeerd. Dat is de uiterste staat van religiositeit.
  Mijn mening hierover is dat dit een soort psychische zelfhypnose is en dus een geestesziekte.
  Tot voor ongeveer 10 jaar geleden was deze vorm van geloof beleiden en beleven gemeen goed. Bij allerlei activiteiten werd de godsdienst gehaald. Bijvoorbeeld een gemeenteraadsvergadering begon met een gebed. De tand des tijds heeft gelukkig aan deze gewoonten gevreten.
  Over de hele wereld zijn nog massa’s mensen die gelovig zijn en dus lijden aan deze min of meer diep ingevreten geestesziekte. Het worden er wel geleidelijk steeds minder.
  In vrijwel alle democratische landen wordt de macht van de staat boven die van de kerk gesteld. Dat laat onverlet dat ‘gelovigen’ zich verenigen en deelnemen aan het politieke bestel. De invloed daarvan gaat nog steeds tamelijk ver. In de VS worden redevoeringen steevast afgesloten met de uitspraak: Gods zegen en God zegene Amerika.
  We worden helaas ook nog eens geconfronteerd met een vorm van godsdienst die kwalijk genoemd kan worden. Dat is de islam, die het niet accepteert dat de macht van de staat hoger is dan die van de islam. We worden nu voor de opgaaf gesteld om onze staatkundige verworvenheid van de verhouding van staat en kerk te handhaven. In dat kader zal het vrijwel zeker nodig zijn om de macht van de islam tot het nulpunt terug te dringen.
  Dat is de opgaaf waar we als natie, als bevolking voor staan en daar zullen zoveel mogelijk mensen zich van bewust moeten worden en zich voor in moeten zetten.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten –

  Geliked door 1 persoon

 15. Jeanne zegt:

  In mijn beleving gaat het niet meer over de persoon Trump, maar over het feit dat een enorme bevolkingsgroep zich niet meer heeft latenintimideren door morele aanteigingen vanuit de politiek om ‘het volk rustig te houden’. Gelijkheid, racisme, geloof, etc….het waren de al een decennia lang geijkte uitspraken van politici ten einde de mensen onder de duim te houden, terwijl de problemen zich op allerlei gebieden jaar in jaar uit opeenstapelden, ook in Nederland. Gezien de overwinning van Trump kan ik alleen maar concluderen dat de democratie tegen ons christenen gaat keren. Veel christenen vind ik zodoende ronduit oliedom in ons land. De kerk borduurt maar voort op een moraal die in feite al lang niet de onze meer is, maar veel eerder een machtsmiddel om de problemen zolang mogelijk buiten de deur te houden. Ik kan dan ook alleen maar toezien hoelang een dergelijk bolwerk nog stand gaat houden.

  Like

 16. Vis zegt:

  Christenen zijn verenigd in geloof, niet per se in politiek denken.
  Natuurlijk zijn er daarom verschillen in politieke voorkeur.
  Daarnaast is de berichtgeving in de media ontzettend gekleurd, en weten veel mensen niet beter.
  En wat veel Christenen afstoot in Trump zijn zijn liefdeloze uitspraken, en denigrerende opmerkingen over vrouwen (waar hij overigens wel zijn excuses voor heeft aangeboden).
  Neemt niet weg dat er genoeg Christenen zijn die Trump toch een betere keuze vinden.
  Overigens; de SGP was 1 van de 2 politieke partijen die positief reageerden op de keuze voor Trump.

  Like

 17. Gert Jan Reitsma zegt:

  Goede info Wim. Complimenten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s