TRUMP GAAT DE GLOBALISTEN VERPULVEREN

screenshot_139

(Door: “Weethetwel”)

Wat was het een geweldige verkiezingsavond en nacht. De moeite méér dan waard om er voor op te blijven. En dan alle wauwel-praat er achteraan van de geschokte media en de simpele goedmenschen die het allemaal niet aan zagen komen en ook diep geschokt zijn. Het was dus toch mogelijk. Maar eerlijk is eerlijk ; zo verrassend was het nu ook weer niet. De enorme mensenmenigte die naar Trump toe kwam, het ongebreidelde enthousiasme, de oprechte bezorgdheid; fantastisch. Deze video ( 26 oktober) was zo overtuigend: daar stond de nieuwe president van Amerika. Maar dat niet alleen, daar stond voorlopig ook de laatste hoop de teloorgang van het vrije Westen met zijn waarden en welvaart te stoppen.

“I’ll bring back the jobs to America”

Het belangrijkste en door zijn tegenstanders meest omstreden punt van Trump is dit: “I’ll bring back the jobs to America”. Daar heeft iedere huis- tuin- en keukeneconoom natuurlijk een mening over. De basisredenering is het volgende statement: Producten moeten dáár op de wereld gemaakt worden waar dat het goedkoopste kan. Door handel worden de producten dan over de wereld verspreid en zijn zo overal het  goedkoopst. Dat levert de maximale bijdrage aan de welvaart van een land wáár dan ook. Goede redenering toch?

Er is daarom een stroming, de zogenaamde globalisten, die vinden dat vrijhandel de basis is van de mondiale welvaart in de toekomst. Globalisten betekent zoiets als “de wereld is ons speelveld”.

Wanneer een land invoerrechten heft of de invoer verbiedt, heet dat protectionisme. Volgens de wijzen is dat ten nadele van de inwoners van dat land, want hen wordt de toegang tot goedkope producten ontzegd. Bovendien, zo is de redenering verder, als andere landen als antwoord dan ook invoerrechten gaan heffen, ontstaat een heuse handelsoorlog en dat is zeer nadelig voor de handel en de welvaart. De steeds linkser wordende westerse politici klinkt vrijhandel dus als muziek in de oren. Geen handelsbelemmeringen, zodat ieder land op het laatst even welvarend kan zijn. Heel mooi en écht links en socialistisch.

Dus worden in eendrachtige samenwerking allerlei vrijhandelsakkoorden ontworpen die ervoor moeten zorgen dat er vrijhandel en geen protectionisme optreedt. Actuele voorbeelden zijn de handelsakkoorden NAFTA , CETA, TTP en TTIP.

De politici, niet gehinderd door scherp denkvermogen, vinden dat prachtig. Ze krijgen dan een warm gevoel van binnen en denken aan hun succesvolle EU, waar de productie van kaas in Nederland het goedkoopst is, wijn in Frankrijk, staal in Duitsland,  mode in Italië en door vrijhandel zijn de producten overal in Europa goedkoop verkrijgbaar. En waarom zou wat voor Europa geldt niet voor de hele wereld gelden?

Economische macht komt in steeds minder handen

De groep rijken die praktisch álles bezit, wordt steeds kleiner en rijker. Dat neemt niet weg dat zijn bezit steeds groter moet worden. Hij heeft zich omringd met gewillige dienaren en helpers die hem daarbij helpen in ruil voor een deel van de opbrengst. Dat zijn enerzijds de mensen die de bedrijven runnen tegen steeds waanzinniger beloningen samen met de politici die deuren moeten openen en zaken vloeibaar moeten maken. Een grote groep lobbyisten moet vraag en aanbod bij elkaar brengen. Voor Trump is dit de “corrupte kliek van politici samen met Wall Street”.  De politici die zich niets meer aan het volk gelegen laten liggen, maar hun eigen agenda hebben. George Soros is zo’n rijkaard die niets anders voor ogen lijkt te hebben dan winstbejag en het vernietigen van sociale structuren en verbanden waar hij maar kan. In zijn kielzog tref je mannetjes aan zoals Pechtold, die er maar niet genoeg van kan krijgen zich als globalist te presenteren

Door deze kliek wordt niet meer gekeken naar wáár op de wereld producten van nature het beste gemaakt kunnen worden (dan is vrijhandel een zegen), maar de lakeien van het kapitaal gaan met een fabriek onder de arm overal in de wereld shoppen om te kijken waar het meeste voordeel te behalen is. En dan tellen hele andere dingen dan optimale productieomstandigheden. Dan gaat het om zaken als geld krijgen om zich daar vestigen, geen of nauwelijks belasting betalen, weinig regels voor bescherming van de werknemers, schandalig lage lonen , omkopen van bestuurders  enzovoort. Waar het voordeel van de shopper het grootst is, daar wordt de fabriek gevestigd. En net zo gemakkelijk weer weggehaald als de shopper elders een betere plek vindt.

Dit soort bedrijfsverplaatsingen heeft niets meer te maken met efficiënt werken, maar is gebaseerd op pure hebzucht. Het leidt meestal niet tot een lagere prijs van de producten, die dan tenminste nog  goed zou zijn voor de bevolking, maar alleen tot een hogere winst van de kapitaaleigenaar, die het vuile werk ook nog door anderen laat opknappen.

Op deze manier zijn honderden bedrijven uit Amerika verdwenen, de mensen zonder inkomen achterlatend.

Hier ligt de meest kwalijke kant van de globalisten: hun handelwijze dient niemand behalve zichzelf. Door werknemers in verschillende landen tegen elkaar uit te spelen, daalt het salaris van de groep werknemers in zijn totaliteit. De exorbitant rijken worden steeds rijker en de werknemers krijgen steeds minder.  Op den duur leidt dit uitspelen van werknemers overal op de wereld tegen elkaar wel tot de zo door links gewenste gelijkheid: iedere werker is even arm…..

Middenstand was het volgende slachtoffer

Omdat de fabrieken verdwenen en de mensen een groot deel van hun inkomen verloren, had dat desastreuze gevolgen voor de middenstand, omdat er ook geen geld meer was om bij hen te besteden. Alleen de hoognodige uitgaven konden nog worden gedaan. In een razend tempo verdwenen de ondernemers en beroepen die afhankelijk waren van de bestedingen die het leven normaal aangenamer maakten. Restaurants, cafés,  modewinkels, kunst, woningbouw, woninginrichting, maar ook de tandarts die nu alleen goedkoop tanden kon trekken in plaats van een mooie prothese maken. En er was verder natuurlijk ook geen geld voor gezondheidszorg en de daarbij behorende werkgelegenheid.

Vooral in de staten die nu bij de verkiezingen rood gekleurd zijn, is van de steden de halve binnenstad dichtgetimmerd omdat de middenstand goeddeels verdwenen is. Het interesseerde de politieke elite geen moer. Integendeel: er werd druk door gesleuteld om nóg meer vrijhandelsakkoorden te sluiten. Denk niet dat de mensen het zelf niet zagen, maar de linkse kliek laat zich nergens iets aan gelegen liggen behalve aan hun eigen superieure moraliteitsbesef. Totdat Trump kwam en de gewone man een stem gaf. En dat is het mooie van de Amerikanen: ze laten zich, anders dan de Nederlanders, niets gelegen liggen aan de indoctrinatie door  NOS, VARA, Pauw, DWDD, Trouw, NRC  en noem het zootje politiek correcte media maar op. Nee, de Amerikanen grepen die kans met beide handen aan en stemden voor Trump.

Aan Trump nu de eer

Het ziet er naar uit dat Donald Trump zijn beloften zal nakomen. Hij zegt de vrijhandelsakkoorden op, zet hoge invoerrechten op producten van fabrieken die uit winstbejag naar het buitenland zijn vertrokken en pakt de politieke en financiële kliek aan (drain the swamp). Hij gaat de infrastructuur verbeteren en de binnensteden aanpakken, zodat de leefbaarheid en de middenstand weer terug kan keren, samen met de banen die uit het buitenland terugkomen en die door nieuw élan gaan ontstaan. De Amerikaanse kiezer heeft de boodschap goed begrepen.

Opvallende parallel in de geschiedenis

Het is merkwaardig te zien hoe de geschiedenis zich toch steeds herhaalt. In de tijd van de industriële revolutie werd de arbeider uitgebuit door de kapitalist, welke tevens het politieke establishment was. Binnen dat kapitalisme ontstond een beweging die begaan was met het lot van die arbeiders en zo is het democratisch stemrecht ontstaan.

De rol van uitbuiter en kapitalist is overgenomen door de politici, de globalisten en hun politiek correcte kliek. In plaats van de arbeider géén loon te geven, krijgen ze nu een salaris dat vervolgens weer grotendeels wordt afgepakt door alle belastingen. Hiervan leeft de parasiterende kliek als kapitalist in  grote welvaart. De PvdA is een voorbeeld van een partij die vroeger als parool had “verheft den arbeider”. Dat was dan vooral educatie en inkomen. Nu zijn ze globalisten geworden, die vooral ten doel hebben zichzelf te verrijken en de massa stommer te maken door ieder jaar de kwaliteit van het onderwijs verder te ondermijnen. Door massa-import van ongeletterden wordt de sociale cohesie van de bevolking vernietigd, waardoor de voortzetting van het luie leventje gewaarborgd lijkt.

En dan komt Donald Trump. De kapitalist die het opneemt voor de arbeider. Die ze hun werkelijke stemrecht teruggeeft. Die het opneemt voor hun banen. Die de volksverhuizing een halt toeroept.  Die de politiek correcte kliek aanpakt. Die de belastingen fors gaat verlagen en weer terugbrengt naar normale proporties. Die de massa de kans geeft ook van de welvaart te kunnen genieten. De oude socialistische voormannen zouden zich van trots in hun graf omdraaien.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Globalisering, Graaien, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op TRUMP GAAT DE GLOBALISTEN VERPULVEREN

 1. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met het artikel. En het is een feit, dat LINKS vuile handen heeft. Dat LINKS heeft zich verenigd, met een grootkapitalist en plutocraat – de linkse Soros- de EUSSR, Bilderberg, en de NWO. En ze hebben gewoon lak, aan de modale burger, die met pijn en moeite het hoofd boven water wil houden. Go for it Donald!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Mooi zo, vertrap en vernietigd de globalisten !!

  Like

 3. abouneenee zegt:

  Mooi stuk!

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Zelfs de paar honderdduizend betaalde Clinton kiezers hebben niet uitgerijkt
  om Trump de overwinning te nemen !
  Nu zitten de met steekpenningen clinton medeparasiten zonder werk en hun
  Judasloon zijn ze nu ook kwijt !
  En de allerbeste mop komt nog !
  De EU Debiele zwakzinnige verlangen dat Trump onmiddelijk met hun kontakt
  opneemt om hun precies mede te delen wat hij van plan is !

  Like

 5. A.J. de Koning zegt:

  Het is het beste nieuws dat we in jaren hebben gekregen. Niet Donald Trump maar juist Hillary Clinton had ons graag een oorlog met Rusland opgedrongen. Het was bovendien een arrogante en onbetrouwbare figuur die nu op haar plaats is gezet Ik zag vandaag een foto van haar in de krant en daar zag ze er heel anders uit dan de laatste tijd, ze leek wel 10 jaar ouder geworden. En dat mensen in Amerika de straat op gaan om te demonstreren tegen Donald Trump bewijst dat een hoop mensen eigenlijk helemaal niet democratisch zijn, ze zouden hoogst verontwaardigt zijn geweest als mensen hadden gedemonstreerd bij een overwinning van Clinton dat hadden ze dan ondemocratisch genoemd. Kennelijk mag je alleen maar links stemmen volgens een aantal mensen. Zo gaat het in andere landen ook. De anti-fascisten zijn eigenlijk de nieuwe fascisten. Maar ze mogen mij van alles noemen zoals fascist, racist enz. Dat laat me tegenwoordig koud.

  Like

 6. joga zegt:

  Hulde voor deze zeer duidelijke uiteenzetting van de huidige wereldsituatie en de oplossing van de problemen op iets meer dan 1 a-4tje. Wie snapt wat hier niet? Welke achterlijke linkse rakker durft het aan dit exposé te ontkrachten? Ik ben zeer benieuwd. Degenen, die het wel snappen stemmen toch zeker PVV in maart volgend jaar mag ik aannemen. En wanneer u bang bent voor uw baan of de toorn van uw buren zeg het gewoon tegen niemand, dat U PVV stemt maar doe het wel en redt daarmee onze natie uit de EU-wurggreep in navolging van Donald Trump. Dan mag u zich een intelligente Nederlander noemen met een gezonde blik op de toekomst voor U, uw kinderen en kleinkinderen. Het is nog net niet te laat.

  Geliked door 2 people

 7. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wie, achter ’t toets-bord gezeten,
  van Levens-rijkdom wil weten
  en zijn kennis vergroten
  zonder wat aan te kloten
  dus niet blindelings voort roeit,
  leest wat uit “Weethetwel”’s pen vloeit
  zijn geluk kan niet meer missen,
  of ‘k moet mij héél sterk vergissen… 😛
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 8. R. Kroonenberg, Kort maar krachtig uitgedrukt, helemaal mee eens.

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  Je hebt jezelf met dit stuk overtroffen, ‘Weethetwel’.
  Zelden – of nog nooit- iets duidelijkers over het onderwerp gelezen dan dit.

  Like

 10. wauso zegt:

  Heel goed artikel. Ik had dit bijna 1 jaar geleden geschreven naar ‘Dikke Deur’ !
  Komt een beetje op hetzelfde neer, maar dan in NL.
  Gedag Kamermannetje Tonnie Elias (secretariaat.elias@tweedekamer.nl)

  De Samenleving, U weet wel de ‘gewone man’, degene die U dus nooit ziet ! Ze zijn niet zo tevreden over zowel U alsook de prestaties van Uw partij als ik de ‘Peilings’ mag geloven ! Dat zal toch wel zijn reden hebben of denkt U van niet ? Ik denk dat het steeds maar buigen, mee knikken en hielen likken bij die ‘Kale’ Uw partij niet ten goede komt. Zegt U daar nu nooit iets van tegen Halve Zijlstra ? Dat zou wel heel makkelijk 5.000 pegels per maand verdiend zijn ! En Pegels verdienen, daar is toch waar het om gaat bij de VVD. De ‘gewone man’ zijn deel is de flexibele baan, bij verandering van baan loonsverlaging, voor de ouderen Pensioenkorting of geen indexering en dan worden de levensomstandigheden en het leefgenot ook nog eens naar de filistijnen geholpen. En dat allemaal om de export te bevorderen om de grote bedrijven, of er al niet genoeg gelikt is, de voeten te kunnen kussen. Veel Asielzoekers wil zeggen voor de ‘gewone autochtone man’ een Lager loon door arbeidsconcurrentie en voor de grootindustrieel meer winst. Ieder zijn deel, maar vind U dat eerlijk delen ? Kijk als je deze leugen van het belang van de ‘Export’ vaak genoeg brengt dan geloven de mensen dat wel zal de VVD gedachte zijn ! Een leugen vaak genoeg brengen, dat is dus afgekeken van Hr. Goebbels een welbekend persoon uit Duitsland. Naast ‘Afkijken’ bent U en Uw partij ook goed in ‘Wegkijken’ ! Vandaar, dat ik U het onderstaand volgende filmpje wil laten zien en ik verklap U bij voorbaat al, ofschoon er veel Astronauten bijzitten, het is geen Carnavalsoptocht uit Limburg ! U kunt nu niet meer zeggen:”Ich habe es nicht gewusst”!
  Weet U als ik U zo zie rollen door het Kamergebouw, dan laat mij dat denken aan vroeger tijden. Vroeger keek ik graag naar Pipo de Clown. En U lijkt sprekend op ‘Dikke Deur’. Hij kreeg dan vlak voor het einde telkens een taartje en riep dan vrolijk ‘Pipo Koeien’ ! Wat roept U eigenlijk als op het eind van de maand U die 5.000 (netto) Pegels krijgt ?
  Ik sluit altijd mijn brieven af met een wijsheid. Dit maal van Pipo zelf.
  .
  Dag Vogeltjes, Dag Bloemetjes, Dag Autochtone Kindertjes. Leef vandaag, want morgen is het misschien voorbij !
  .

  Migrants Slovenia 20 octobre 2015
  youtu.be
  Invasion of Middle Eastern and African migrants in Obrezje Slovenia, 17:00 pm 20 octobre 2015.
  Wauso

  Geliked door 1 persoon

 11. Pingback: Ongelooflijk dat de linkse politici niet van Trump houden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s