Trump-overwinning: Psychologische hulp voor kinderen

screenshot_163

(Door: “Alster” – Vertaling: E.J. Bron)

Bij al die merkwaardige berichten over de verkiezingsoverwinning van Donald Trump komen in enkele Europese landen ook nog adviezen van media hoe men hierover met kinderen moet praten en hen eventueel psychologisch moet laten behandelen. Hoe is het mogelijk, dat kinderen uit landen waarin moord, verkrachting, autobranden en terreur aan de orde van de dag zijn, en waar No-Go-Areas door vreemdelingen werden ingesteld, zó verontrust zijn over Trump? In Zweedse, Noorse en Duitse kranten krijgen ouders en opvoeders advies: “Zo kun je met je kind over Trump praten” of men geeft tips hoe men kinderen moet kalmeren.

“Ook de president kan niet alles”, schrijft het “Hamburger Abendblatt” in zijn kindernieuws.

“Op angstige vragen van de kinderen over oorlog, horror-cliowns of Donald Trump moet adequaat geregaeerd worden . . .” zei Mattis Lundberg, professor voor psychologie aan de Universiteit Umeå (Zweden).

Ook de Noorse krant “Aftenposten” vraagt: “Hoe leg ik mijn kind uit dat Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen won en hoe gaat het nu verder?”

Ole O. Moen is professor voor Noord-Amerika studies en vertelt van zijn 8-jarige kleindochter, die veel van de verkiezingsstrijd heeft meegekregen. “Samen met een vriendinnetje uit de klas had ze gediscussieerd of Trump een atoomoorlog zou beginnen als hij president is. Ze was zeer verontrust en had veel vragen.”

Ja, dan komt het waarschijnlijk heel erg op de omgeving van de kinderen aan, waarin de kinderen de wereld van heel dichtbij meemaken en waarvan zij eerst afhankelijk zijn. Maar ook de volwassenen hebben hulp nodig.

Volgens mediaberichten waren ettelijke van onze parlementariërs volledig in shock door de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. De Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyen, leed aan een “zware shock”. De belastingen en de gevolgen van een psychische shock zijn, zoals bekend, individueel verschillend. Wellicht heeft de bondskanselier uiterlijk nu een onherstelbare shock opgelopen, want ze schijnt minimaal te lijden onder het shocksymptoom “desoriëntatie”. In haar verwarring dacht ze tijdens haar felicitatie met zijn verkiezingsoverwinning Trump over waarden te moeten beleren die zijzelf deels afschaft of relativeert. Dat is waarschijnlijk niet alleen bij Trump nogal tamelijk komisch overgekomen. Welke tips kunnen de media haar daar geven?

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Alster”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Donald Trump, Duitsland, Elite, establishment, Europa, Globalisering, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, New World Order, nieuw fascisme, Noorwegen, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

55 reacties op Trump-overwinning: Psychologische hulp voor kinderen

 1. BertG. zegt:

  Ben je niet vergeten om hier SATIRE boven te vermelden?”
  Kan altijd nog.
  Anders kan ik dit niet lezen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Allereerste gedachte bij het lezen van dit melo-drama: Wat een verschrikkelijke flauwekul!
  Sorry, maar kinderen komen niet spontaan op zulke gedachten: Ze nemen ze over van de volwassenen, door de signalen, die die afgeven! Als zo’n professor, Moen, of hoe heet die vent, dát niet eens door heeft, kan-ie beter zijn schoolgeld terug gaan halen; wát een wetenschapper!
  Zitten zich lekker met z’n allen op te draaien over Amerikaanse verkiezingen, die niet naar hun zin afgelopen zijn, doen, alsof de wereld vergaat en maken op die manier de kinderen ook nog ongelukkig; gaat in één moeite door!
  Als je het mij vraagt, zijn het eerder de ouders, die psychologische hulp nodig hebben: “Hoe leer ik weer reëel te denken.”

  Geliked door 3 people

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  De achterlijkheid van mensen begint krankzinnige vormen aan te nemen! Welk jong kind weet wat een atoomoorlog is, en maakt zich zorgen of dit staat te gebeuren nu Trump president wordt? Ik vrees dat DE OUDERS zélf aan hun kinderen hebben verteld dat die mogelijkheid bestaat als Trump wordt gekozen, terwijl ze hadden moeten uitleggen (omdat ze er blijkbaar vanuit gaan dát ze hun kinderen alles over buitenlandse politiek moeten vertellen!) dat wanneer Hillary Clinton president van Amerika zou worden, zij heeft gezworen dat ze Iran totaal zou verwoesten! En dát zou betekenen dat we te maken krijgen met een alles verwoestende kernoorlog.

  Welke idioot verzint het dat kinderen psychologische hulp nodig hebben na de overwinning van Trump? Het laat mij in elk geval duidelijk zien wie de zieke geesten zijn. Dat zijn de ouders en misschien ook leerkrachten op de scholen. Democratie zullen de kinderen van nu nooit leren kennen. Zij zullen nooit in alle vrijheid mogen spreken en hun keuzes kunnen maken, want ook het feit dat Trump op democratische wijze is gekozen, wordt op allerlei manieren veroordeeld.
  Welk voorbeeld zijn volwassenen voor hun kinderen? Moeten ouders niet aangesproken worden op het angstig maken van hun kinderen? In plaats van hen gerust te stellen en ze te leren dat we niet altijd in alles onze zin krijgen, zouden ze hun kinderen voor moeten houden dat in de meeste gevallen de meerderheid het voor het zeggen krijgt.

  Volwassenen die in een “zware shock-toestand” verkeren, zijn niet capabel voor hun werk, en zouden afgezet moeten worden (de Duitse minister van Defensie bijvoorbeeld)!

  Geliked door 3 people

  • BertG. zegt:

   Je wilt niet weten wat sommige ouders hun kinderen allemaal mee lastig vallen.
   Werkelijk de meest uit een lopende onderwerpen weten ze te vermelden.
   Of het nou over caravans gaat of auto reparaties, ze zijn volledig op de hoogte.
   Ze hebben alleen geen flauw idee waar ze het over hebben, maar ze durven er wel een gesprek met jou over aan te gaan.
   Wat moet je nou met zo iets, ik kan er enkel om lachen, maar ergens is het behoorlijk triest.

   Like

  • BertG. zegt:

   “Moeten ouders niet aangesproken worden op het angstig maken van hun kinderen? ”

   Dat geldt dan ook voor een gelovigen opvoeding, mijn nichtje is hierdoor extreem jehova door geworden, hel en verdoemenis is haar bij gebracht.
   Een kruis teken maken met je vingers, als duivels teken, als je ergens bij iemand een kruis aan de muur ziet hangen, inclusief kssss, kssss geluiden erbij, van afschuw.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG. op 11/11 om 22:08

    Daar noem je dan ook wel een extreme sekte hoor Bert! Als je eenmaal in hun klauwen terecht bent gekomen, kom je er bijna niet meer van los! Ik weet dat gezinnen en families uit elkaar gescheurd zijn door de Jehovah’s Getuigen! Ouders en kinderen soms van elkaar gescheiden worden, man en vrouw uit elkaar getrokken worden als één van beiden overgaat naar de ‘Jehovah’s’. Dat is onmenselijk. Daar worden mensen compleet gehersenspoeld!
    Ik hoop niet dat je alle gelovigen (met dit voorbeeld in je hoofd) nu op één hoop gooit, want ik ken heel wat christenen die zich volkomen normaal gedragen, en die ook geen hel en verdoemenis preken. Die ook vrienden hebben die niet tot een kerkgenootschap behoren.
    Gelukkig zijn er ook zeer veel ‘normale’ gelovigen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Dan tref ik het wel zeer slecht wat betreft mijn ontmoetingen met gelovigen.
    En dat begon al vroeg ik mijn jeugd.
    Er woonde vroeger in mijn straat een aller aardigst buurmeisje, maar bij enige toenadering bleek dat ze geen enkel contact met mij mocht hebben.
    Ik behoorde namelijk niet bij de zwarte kousen kerk, wist niet eens dat dat bestond.
    En zo kan ik nog wel 100den voorbeelden geven.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 21.36. uur, op 11/11. De “zieke geesten”, zijn na 1968, aan het werk gegaan. Toen de zogenaamde “bloemenkinderen”, en volgers van de rode ” frankfurter Schule”, teveel invloed kregen in de hele maatschappij, in grote delen van Europa. Het “linkse virus”, infiltreerde het Onderwijs, en bijna de gehele ambtenarij. En uiteraard de rode pers en media. Onze bevolkingen werden 24/7, gehersenspoeld met linkse waanzin. En dit is het resultaat daar van.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Tom om 7:56

    Ik moet bekennen dat ik in de zestiger jaren nog op school zat, en me van die gebeurtenissen slechts vaag iets kan herinneren. Thuis hadden we toen geen TV, dus daarvan kreeg ik ook al niets mee.
    Uw reactie spreekt me aan. Ik heb dan ook geen enkele reden om het niet met u eens te zijn.

    Like

 5. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. Mirjam zegt:

  DIE ZIJN TOCH ALLEMAAL VAN LOTJE GETIKT!!!

  Like

 7. tinekevanschagen zegt:

  Tja….het hersenspoelen kan niet vroeg genoeg beginnen……….
  De hele wereld is krankjorum geworden lijkt het……..
  Wat kan ik soms terug verlangen naar naar de gulden tijdperk…..
  ….Toen was geluk…..heel gewoon…..!

  Like

 8. Thom zegt:

  Het zal inderdaad geen satire zijn.
  Een Amerikaanse profvoetbalster Ella Masar die getrouwd is met een Canadees en als prof in Zweden bij F.C. Rosengard speelt wil haar contract daar verlengen, omdat ze nu Trump president wordt niet terug naar Amerika wil..

  http://www.gelderlander.nl/algemeen/sport/voetbal/amerikaanse-voetbalster-blijft-weg-uit-vs-vanwege-trump-1.6635586

  Het leven is inderdaad veel beter in Zweden, tenminste als je jezelf opsluit op de plee en er nooit meer afkomt. Blijkbaar gaat voetbalster Ella nooit “winkelen” in één van de vele Zweedse no-go-zones.
  Kortom er lopen op deze aardkloot echt figuren rond die met hun kont denken, daarom komen er wellicht weinig zinnige woorden uit hun mond. Ik sprak vandaag een invalide ex-Pvda raadslid en vroeg haar over Trump. Ze had over Clinton ook weinig goede woorden over, maar zei wel: “Dit kan hier volgend jaar met die verschrikkelijke Wilders ook gebeuren”. Ze weet heel goed dat ik PVV stem en ik ben op zoveel onnozelheid maar niet ingegaan, omdat op haar leeftijd enige verandering toch niet meer zal plaatshebben.

  Like

 9. Yves sergeant zegt:

  Een deel van de mensheid is inderdaad knotsgek en halen goed en kwaad volledig door elkaar en dit is zeer zeer erg, dit lijkt wel een virus

  Like

 10. kruisridder zegt:

  Ik denk dat alleen de politiek-correcte politici nu volslagen ”verward” zijn, voor zover ze dat al niet waren, samen met hun moslimbroeders en zusters, alsmede hun dom-linkse lotgenoten.

  Like

 11. Steven zegt:

  …zei Mattis Lundberg, professor voor psychologie aan de Universiteit Umeå (Zweden).

  Ze kunnen in Zweden zeker wel wat psychologische hulp gebruiken als je kijkt wat ze daar allemaal hebben geïmporteerd.
  Over die culturele verkrachtingen door hoogbegaafde Afrikanen zou Lundberg mischien nog wel een leuk boekje kunnen schrijven of een lezing kunnen houden.

  Like

 12. Jan zegt:

  TNamen die al door Trump naar voren geschoven zijn, zijn die van Ben Carson , Ken Blackwell en sherif David Clarke*

  Ken Blackwell:

  http://www.politico.com/arena/bio/ken_blackwell.html

  David Clarke

  http://insider.foxnews.com/tag/david-clarke

  En het linksvolk maar racist krijsen.

  Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  Kind is voor Trump, ma smijt het uit huis

  Like

 14. Jan zegt:

  NYT weet niet wie president is:

  Anti-Trump ‘Protesters’ Rioting In Streets, NY Times Demands Trump Denounce Violence
  http://www.weaselzippers.us/306846-anti-trump-protesters-rioting-in-streets-ny-times-demands-trump-denounce-violence/

  Like

 15. Bas zegt:

  Het verspreiden van politieke EU ideologie heeft er kennelijk toe geleid dat opvoedkundige organisaties maar ook ouders en grootouders zich hebben laten beïnvloeden en zo rationeel de weg zijn kwijtgeraakt. Kinderen sowieso de dupe laten worden van politieke EU indoctrinatie is ronduit schandalig.

  Like

 16. Ja Tineke, dat was een warm nest.

  Like

 17. Witte raaf zegt:

  Denk dat er iets in dw lucht of in het drinkwater zit,kan bijna niet anders,de mensen worden alleen maar gekker en gekker.

  Like

 18. BertG. zegt:

  De man heeft wel een erg kitscherige wansmaak.
  Lijkt wel of een Arabier woont of 1 of andere kamper.

  Like

  • elisah zegt:

   Inderdaad, hij heeft geprobeerd om heel Versailles in een ruimte te proppen.
   Het huis van bijv Michael Jackson zag er ook zo uit, je vraagt je af hoe ze met zoveel geld zoveel kitsch bij elkaar geraapt krijgen.

   Geliked door 1 persoon

  • anna zegt:

   Zo is nou eenmaal hun smaak … het zal geen IKEA zijn …. dit zijn showrooms maar geen “leef”ruimtes …. zou hij ook een hemelbed hebben ???

   Like

 19. Jan zegt:

  Schokkende beelden van de demonstranten. Kijken op eigen risico

  Like

 20. Jan zegt:

  Donald Trump confirms he ‘won’t take one penny’ of massive £320,000 President’s salary

  If he turns down the £320,000 salary, Trump will become only the third President in US history not to accept the hefty sum.

  Herbert Hoover, who was elected in 1929, had made a fortune from mining before turning to politics while John F. Kennedy came from a renowned wealthy family and became president in 1961.

  As a result, both presidents chose to donate their salaries to charity.
  ….
  http://www.express.co.uk/news/world/731513/Donald-Trump-won-t-take-president-s-salary

  Like

 21. Jan zegt:

  De krijsers tegen Trump. Let op de Mexicaanse vlaggen:

  Geliked door 1 persoon

 22. paulzwueste zegt:

  Trump gaat ze decimeren vervolgens centimeren daarna milimeren…

  En daarna…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s