Alina Sedee: “Hoe Sint Maarten in Emmen zijn onschuld verloor”

screenshot_14

(Door: Alina Sedee)

Journalist en columnist Alina Sedee heeft haar buik vol van de oorlog van links tegen traditionele kinderfeesten. In dit stuk, dat ze voor De Dagelijkse Standaard schreef, legt ze uit hoe Sint Maarten óók al kapotgemaakt wordt.

Argelozer dan Sint Maarten kom je kinderfeesten niet tegen. Weken ervoor maak je op school een mooie lampion en oefen je liedjes. Durfals checken YouTube voor naughty varianten. Zodra het op 11 november donker wordt, pak je jas, tas en lampion en ga je deuren langs om liedjes te zingen en zoveel mogelijk snoep te scoren.

Dat ze de zoete opbrengst te danken hebben aan rijkeluiszoon Maarten die eeuwen geleden aantoonde dat gulheid boven regels gaat en een rillerig arm medemens gewoon de helft van zijn jas gaf om warm te worden, hebben kinderen geen boodschap. Dat Maarten nu Sint heet door de heiligverklaring van de katholieke kerk waardoor Sint Maarten eigenlijk een christelijk feest is, zal kinderen werkelijk worst zijn.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
dds

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Islamisering, Krankzinnigheid, Nederland, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Alina Sedee: “Hoe Sint Maarten in Emmen zijn onschuld verloor”

 1. Elisabeth zegt:

  Ontzettend jammer, hier ook al een paar jaar geen kinderen met sint maarten aan de deur. Nu de zwarte piet, de paaseieren ook al weg en straks de kerstmis. In plaats daarvan krijg je idiote feesten waar je totaal geen affectie mee hebt. Ik voel mij steeds meer een vreemde in eigen land. Wat mij betreft, de beuk erin in dit klote land dat over genomen is door imbecielen.

  Like

  • elisah zegt:

   Hier komen ze ook niet langs de deuren, de school organiseert al een optocht met lampionnen elk jaar.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik denk dat ’t zeker 15-17 jaar geleden is dat er hier voor het laatst eentje aanbelden met sint maarten.
    Dan koop je nog 1 of 2x wat snoep in maar daar ben ik maar mee opgehouden, bleef telkens met zakken vol zitten.
    En ik hou helemaal niet van zoetigheid.

    Like

 2. Heer M zegt:

  Sint Maarten is ook racistisch, de kinderen komen langs de deuren als het buiten donker is.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Het zijn toch echt de ouders die onderwerpen aan kinderen voor leggen als het volwassenen zijn en letterlijk alles menen te moeten bespreken met hun kroost.
  Je zal toch maar zulke ouders hebben, die kinderen hebben later geen leven meer en staan bij elke situatie die ze ooit tegenkomen compleet hulpeloos ervoor.
  Doordat ze volledig afhankelijk zijn gemaakt en nooit iets zelf mochten bedenken, alles is ze verteld en voor gekauwd met waar ze rekening moeten houden.
  Erg triest voor die kotters.

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het volgende dat verdwijnen moet is Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. De term “dwergen” is neerbuigend en beledigend. We spreken tegenwoordig over “kleine mensen”. Het wordt dus: Sneeuwwitje en de Zeven Kleine Mensen. Ook toegestaan is: Sneeuwwitje en de Zeven Achondroplasie-patiënten.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Alles van onze Nederlandse cultuur moet en zal kapot. En daar werken de linksen, en de gutmenschen maar wat graag aan mee.

  Like

 6. Witte raaf zegt:

  Bij ons gelukkig nog steeds ouderwets Sint Maarten met de oude vertrouwde liedjes.

  Like

 7. pete zegt:

  Tjeetje.. Zwarten en moslims maken zich bezorgd over de indoctrinatie van blanke kindjes !!!

  Maar de protesters hebben helemaal gelijk, ik wil ook een RECHTVAARDIGER wereld !!!!

  Als we al die zwarte piet-protesters nu eens een geweer geven en droppen in het MO, Afrika, Suriname en de Windse eilanden. (beter overal waar zwarten en moslims wonen)
  Daar struikel je namelijk over de racisten, fascisten, psychotische moordenaars, terroristen, gangsters, verkrachters en ander soort, vaak religieus, tuig.
  Mogen ze die allemaal neerknallen.. Gewoon om je heen kijken en schieten maar. (ook maar gelijk je eigen protest-matties met een strafblad)

  Is hun overdadig gevoel om goed te doen, en de wereld een beetje VEILIGER en RECHTVAARDIGER te maken, weer voor een tijdje bevredigd.

  Like

 8. Golden Girl zegt:

  die kinderen die de snoep niet wilden zijn net hun ouders, ze leren het al jong, eten in dit geval snoep is niet goed genoeg, ook onbeschoft in hun taal tegen elkaar praten, ach de ouders gooiden in een azc hun eten al weg, jong geleerd is oud gedaan, je mag het in west Europa gewoon niet leuk hebben, want dat hadden ze kennelijk in hun thuisland ook niet, daarom komen ze ons leventje vergallen

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Ach, in Alkmaar is het al jaren tanende. En nog niet eens door scrupuleuze moslimpjes of eco-biologische ouders: Ik heb eerder de indruk, dat de jeugd het hele jaar al overladen wordt met snoep en het ophalen daarom voor hen niet interessant meer is. De kleintjes gaan nog wel een paar jaar, leuk,met lampionnetjes, en de groteren begeleiden ze daarbij -ook leuk, kunnen ze er nog even een graantje van meepikken- maar daarna is het afgelopen.
  Om ca. half zeven begint het meestal; om uiterlijk 8 uur is het definitief Schluss. In mijn jeugd -jaren ’60- was dat nog heel anders!

  Like

  • Janny zegt:

   Bij ons twee jaar geleden alleen twee moslimkinderen aan de deur (moeder met hoofddoek was in de buurt). Ze kenden het liedje perfect en wilden het best nog een keer zingen! Leuk en bijzonder. Laatste jaren niemand. Gewoon leuk feitje in deze discussie, verder niets.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s