De strijd tegen het BDS-antisemitisme nieuw focussen

screenshot_17

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

De strijd tegen de beweging BDS (Boycot, Desinvesteringen en Sancties) wordt op veelsoortige wijze gevoerd. Maar het meest directe argument is ondervertegenwoordigd: BDS-activiteiten die zich uitsluitend op Israël concentreren, zijn op zich niet antisemitisch.

Je hoeft alleen maar de antisemitismedefinitie van de International Holocaust Remembrance Assembly te lezen om het antisemitische karakter van de BDS te begrijpen. Deze zegt nadrukkelijk: “Het meten met twee maten door van Israël een gedrag te verlangen dat van geen enkel ander democratisch land verwacht of geëist wordt”. Het feit dat BDS-activiteiten in de regel uitsluitend tegen Israël gericht zijn, brengt dit meten met twee maten tot uitdrukking. Het aannemen van de IHRA-definitie voor antisemitisme vereiste de instemming van alle 31 democratische lidstaten. Daartoe behoren ook de VS, Canada en 24 EU-lidstaten.

Een van de ophitsers tegen Israël, de Canadees-joodse schrijfster Naomi Klein, schreef: “De beste strategie om een einde te maken aan de bloedige bezetting bestaat erin dat Israël het doelwit van een soort globale beweging wordt, die een einde maakte aan de Apartheid in Zuid-Afrika.” Klein voegde er aan toe: “Waarom Israël eruit lichten als de VS, Groot-Brittannië en andere westerse landen hetzelfde doen in Irak en Afghanistan?” Haar antwoord luidde: “Boycot is geen dogma; hij is een tactiek. De reden voor het feit dat de BDS-strategie tegen Israël uitgeprobeerd zou moeten worden, is van praktische aard: in een dergelijk klein en van de handel afhankelijk land zou ze daadwerkelijk kunnen functioneren.”

Klein bevestigt daarmee openlijk dat zij op een manier reclame maakt voor agressie tegen Israël, die zich onderscheidt van aanvallen op ieder ander democratisch land. Haar uitspraak is een schoolvoorbeeld voor antisemitisme zoals dit door de IHRA wordt gedefinieerd. Ze scheidt Israël op dezelfde wijze voor een negatieve behandeling af zoals klassieke antisemieten twee maten tegen Joden gebruikten.

Dan Diker van het Jerusalem Center for Public Affairs concludeerde dat de doelen van de beweging verdergaan dan het tot uitdrukking brengen van antisemitische instellingen. Hij verklaart: “BDS moet Israël onder druk zetten om niet alleen akkoord te gaan met een tweestaten oplossing. In plaats daarvan wordt BDS als platform gebruikt om een einde te maken aan het bestaan van Israël als nationale staat van het joodse volk”. Dat is in werkelijkheid het doel van een deel van de BDS-aanhangers.

De lijst van diegenen die reclame maken voor BDS tegen Israël, zijn ondersteuners of de “nederzettingen”, is lang. In de Verenigde Staten behoren daartoe organisaties, academici, studentenraden en pensioenfondsen. Enkele voorbeelden zijn studentenraden van zeven van de tien campussen van de Universiteit van Californië. Deze hebben er voor gestemd investeringen uit Amerikaanse firma´s in te trekken die zogenaamd van de “nederzettingen” profiteren, zoals Caterpillar en Hewlett-Packard. De pensioenraad van de United Methodist Church zette Israël´s vijf grootste banken, die filialen in de “nederzettingen” hebben, op een zwarte lijst. De Presbyteriaanse kerk van de VS nam op haar synode een serie besluiten aan ter ondersteuning van BDS en riep Israël op de gebieden te verlaten. In een milieu dat vrijheid van meningsuiting propageert, schijnen deze mensen te denken dat de vrijheid om antisemitisch te zijn daar bij hoort.

Meer dan 70 Amerikaanse intellectuelen en academici publiceerden onlangs een open brief, waarin zij opriepen tot een “doelgerichte boycot” van alle Israëlische “nederzettingen” op de zogenaamde “Westbank” en van producten en dienstverleningen uit de “nederzettingen”. De American Studies Association en de National Women´s Studie Association hebben ervoor gestemd om Israëlische universiteiten te boycotten. Tot de andere Amerikaanse academische verenigingen die zich aansluiten bij de boycot behoren de African Literature Association, de Association for Asian american Studies, de Critical Ethnic Stusies Association en de Native American and Indigenous Studies Association.

Vier professoren van de Pennsylvania State University en de Rutgers University hebben de American Studies Association vanwege haar boycot van Israëlische universiteiten aangeklaagd; volgens hen overtreedt de Association hiermee het recht in Washington DC. In de VS bestaat een serie anti-BDS-wetten, die in het Congres, en bovendien in meer dan 20 deelstaatparlementen ter discussie staat. Veel van deze wetten van de deelstaten verlangen de intrekking van staatssubsidievoor organisaties, inclusief pensioenkassen, die Israël boycotten. Illinois en South Carolina hebben anti-BDS-wetten aangenomen, die ook de “nederzettingen” beschermen. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, ondertekende beschikking nr. 157, die het aan autoriteiten en besturen van de staat verbiedt om openbaar geld in te zetten ter ondersteuning van BDS-campagnes tegen Israël. President Barack Obama ondertekende een wet die de BDS-campagne tegen Israël bestraft, maar hij zegt dat hij deze bescherming niet zal uitbreiden naar de “nederzettingen” op de “Westbank”.

Een serie Europese instellingen heeft BDS eveneens veroordeeld. De stadsraad van Parijs nam twee resoluties aan, die pogingen om Israël te boycotten, veroordeelden. Een van deze resoluties zegt dat de stad Parijs “zich openlijk opstelt tegen alle pogingen om Israël van het collectief van landen te isoleren”. In Groot-Brittannië publiceerde het Britse kabinet een verklaring , waarin staat dat het volgens regeringsregels voor plaatselijke autoriteiten en organisaties in de openbare sector verboden is om Israëlische aanbieders te boycotten; wie deze regel overtreedt, kan rekenen op hoge straffen. De verklaring voegde er aan toe dat zulke boycots “de goede gemeentebetrekkingen ondermijnen en de discussie vergiftigen en polariseren, integratie verzwakken en antisemitisme aanwakkeren.”

Het antisemitische karakter van de BDS werd niet alleen door de staat Israël, individuele joodse personen en joodse organisaties zoals het World Jewish Congress, het Simon-Wiesenthal-Centrum en het American Jewish Congress geïdentificeerd en benadrukt. Senator Chuck Schumer uit New York noemde de BDS-campagne onlangs nog antisemitisch.

Hillary Clinton en de Republikeinen John Kasich, Ted Cruz en Donald Trump, de amerikaanse senator Cory Brooker, een groep Latijns-Amerikaanse en Caribische afgevaardigden evenals de voormalige Britse minister van Justitie Michael gove en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier hebben allemaal de BDS-beweging als antisemitisch veroordeeld.

Een groot deel van de kritiek op BDS benadrukt echter niet haar antisemitische karakter.

Een interessante uitzondering hierop komt uit het studentenparlement van de Universiteit Leipzig in de Duitse deelstaat Sachsen. Het studentenparlement stemde ervoor om “de antisemitische BDS-campagne te veroordelen” en is “tegen antisemitische maatregelen zoals het annuleren van uitnodigingen aan Israëlische academici.” De stemming tegen BDS was een reactie op een manifestatie op de campus, waaraan werd meegewerkt door Lori allen, een professor van de Universiteit van Londen, die academische boycots van Israël ondersteunt en terrorisme tegen de joodse staat rechtvaardigt.

In 2015 verklaarde de Duitse parlementariër Volker Beck van de Groenen: “Er bestaat geen twijfel aan de antisemitische motivatie binnen een spectrum van de BDS-campagne. BDS richt zich alleen maar op joodse Israëli´s en is daarom antisemitisch. Wie goederen en het volk van Israël agressief boycot, zou door de Duitse regering dus als antisemitisch moeten worden beschouwd.” Desondanks wees de Duitse regering het af om dat in dit geval te erkennen; zij beweerde dat er geen definitie van antisemitisme zou bestaan. Sindsien werd de IHRA-definitie aangenomen, waarvoor de instemming van de Duitse regering nodig was. Nu is Beck´s voorstel, dat Duitsland de BDS als antisemitisch zou moeten beschouwen, het waard om nogmaals in overweging te worden genomen.

In een onderzoek analyseert Talia Naamat van het Kantor Center aan de Universiteit van Tel Aviv het BDS-handelen als verdraaiing van het volkerenrecht, van de mensenrechtenprincipes en van het non-discriminatieprincipe van internationale handelsverdragen. Door het aannemen van de IHRA-definitie kan en zou de anti-BDS-beweging zich nu speciaal op twee hoofddoelen moeten concentreren. Het eerste is nieuwe bondgenoten zoeken, die niet alleen maatregelen tegen BDS nemen of haar veroordelen, maar haar ook antisemitisch verklaren. Het tweede bestaat erin om organisaties en individuen frontaal aan te vallen, die BDS als bevorderaar van antisemitisme ondersteunen.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, discriminatie, Europa, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse joden, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op De strijd tegen het BDS-antisemitisme nieuw focussen

 1. Jo Banjo zegt:

  Dit is het resultaat van acht jaren islamiet Barack Obama, erelid van de terroristische islamitische Moslimbroederschap waarvan het Witte Huis er van stikt !

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Nou nee @Jo Banjo.
   Dat speelt al veel langer, het hele gebeuren zal zo ongeveer net na de eerste wereldoorlog begonnen zijn en opgeleefd na de oorlog van 1948 toen Israel de onafhankelijkheid uit riep.
   Zoals in een andere reactie aangegeven hebben Hitler en de zogenaamde grootmoefti van Jeruzalem het spul opnieuw aangezwengeld en de grootmoefti kreeg na de oorlog een platform in de hoofdzakelijk Arabische landen om zijn gif te blijven spuien tav Israel en de Joden

   Like

 2. fleckie zegt:

  Op 19.12.2015, ejbron, onder’Verhaal J.C.Juncker—‘ IPhone-8 ‘Israëlisch product’, ..en OOK op ….CIDI-Nieuwsbrief, nov.2016: ‘IERS raadslid: serieuze BDS? Dump dan jullie iPads en iPhones!.
  ‘ Het wordt voor fanatieke aanhangers van de BDS -beweging ,die Israel met demonisering en allerlei boycotvarianten kapot wil maken, steeds moeilijker om consequent te zijn. ….Men moet als BDS’er bijvoorbeeld steeds meer levensreddende geneesmiddelen en onontbeerlijke computer-toepassingen weigeren te gebruiken/kopen, omdat die in ISRAEL zijn ontwikkeld of zijn geproduceerd……Het KLEINE ISRAEL.. is een wereldspeler op het gebied van ..MEDISCHE en TECHNOLOGISCHE INNOVATIE. COnsequente boycotters komen bijgevolg vanzelf r
  Terecht in een premoderne parallelsamenleving die veel zal lijken op die van de Amerikaanse Amish. ………..SINN FEIN……….Onlangs werd het brute dilemma voor oprechte BDS-activisten nog een prachtig duidelijk in Noord-Ierland. Daar werd door de gemeente raad van Derry and Strabane met 27 stemmen voor en 9 stemmen tegen een motie aangenomen om als lokale overheid Israelisch producten te boycotten en dat verder uit te dragen. De motie werd voorgesteld dor raadslid Christoffer Jackson van Sinn Fein,een partij die naar ver.uidt nog steeds fungeert als politieke arm van de terroristische ..IRA.., welke vanouds INTENSE banden heeft onderhouden MET …PALESTIJNSE . ..TERRORISTISCHE …ORGANISATIES………………….
  ……………HYPOCRISIE……………Tegen de motie ageerden met name raadsleden van de Democratic Union Party( DUP) . Gary Middleton van die partij zei dat degenen die serieus waren over de boycot hun ( door de gemeente verstrekte ) iPads en andere zaken zouden moeten opgeven. “Ik vermoed dat we ons realiseren welke rol de Research-en ontwikkelingssector speelt. De iPhone die ik gebruik, de iPads die de raad gebruikt,ze gebruiken allemaal componenten die UIT ISRAEL komen”. ..Een ander DUP-raadslid , Drew Thompson ,zei dat hij in de raad nog nooit iemand had horen spreken over de RECHTEN van het Israelische volk en dat boycots verdeeldheid zaaien en de zaken alleen maar erger maken. ……….Sinn Fein raadslid Jackson reageerde met te zeggen dat Middelton onzin uitkraamde en dat de motie uitsluitend symbolische waarde had.Voor zover bekend werkt hij nog ..steeds..met zijn van overheidswege verstrekte ..iPad.*[WK]. …..ook….geplaatst in CIDI-Israel Nieuwsbrief,no, 6, nov.2016nov.2016<<<

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  BDS een linkse terreurorganisatie, die willens en wetens, Israël kapot willen maken.

  Like

 4. Jan zegt:

  Ben-Dror Yemini: In het gehele MO slacht men mensen af, maar het enige waarmee de linkse pers zich bezig houdt is het stigmatiseren van Israël


  When it’s not about Israel, the world is not only silent, it is also hypocritical. Over the last weekend, protestors disrupted an event on a campus in London in which an Israeli was slated to perform. The protestors came from the countries which carry out the greatest massacres, and were joined by young members of the British Left and the Labour Party, who are afflicted with the anti-Semitism disease. And in another event, the House of Lords hosted a conference in which Jews were blamed for the Holocaust.
  ….
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4872522,00.html

  Like

 5. fleckie zegt:

  …..’STOP de HAAT’……….NIEUW ISR. WEEKBLAD …18.11.2016!……………..Op 30 november organiseren de Israelische ambassade,Christenen voor Israel en StandWithUs een lezing met de titel ‘STOP de HAAT’. De bijeenkomst gaat over de boycott,Divestment and Sanctions-beweging (BDS) . De bedoeling is om de aanwezigen te voorzien van argumenten om de confrontatie met BDS aan te gaan. Sorekers deze avond zijn Neil Lazarus,bekend spreker en cursusleider Op het gebied van de verdediging van Israel.Ook Amir Ofek zal spreken.Ofek is werkzaam op het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken. ……….AANMELDEN.VERPLICHT: stopdehaat@ gmail.com<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 6. Jan zegt:

  BDS markeert zaken van Joden in Miami en laat hiermee zien dat zij antisemieten zijn

  Haters have marked the word “BDS” on the pavement outsides hundreds of Miami shops with mezuzot* – in other words, businesses owned by Jews.

  http://www.israellycool.com/2016/11/19/watch-haters-mark-out-jewish-shops-for-boycott/

  * https://nl.wikipedia.org/wiki/Mezoeza

  Like

  • Jan zegt:

   Interessant in dit verband: Israëlhaatster meent dat iedereen recht heeft op zijn mening als het maar die van haar is, gebaseerd op leugens. Doe je niet wat ik zeg zorg ik dat je bedrijf wordt geruïneerd

   Like

 7. Jan zegt:

  LOL: Norman Finkelstein gaat door het lint, wordt geconfronteert met zijn leugens
  Norman Finkelstein vs Ken Spiro

  Like

 8. Jan zegt:

  Baptist-antisemiet

  Het ontbreekt nog dat dat wijf niet om haar heen begint te steken zoals een Pali

  Like

 9. fleckie zegt:

  Op ejbron,9.11.2015, : ‘Alternatieve Kristallnachtherdenking vergat bijna de ‘Jodenvervolging’………
  In Nieuw ISR.Weekblad 18.11.2016: ..’ GEDONDER IN DE GLAZEN’ ….van PAUL DAMEN………..
  ‘ Stel:er komt iemand ongevraagd bij u op de koffie,eet al uw gemberbolussen op,mompelt ‘lekker,die jodenkoeken’, leegt uw portemonnee en maakt u als u protesteert uit coor ‘nazi’. Timmert u de onwelkome gast in elkaar? Gooit u hem eruit? Of zegt u dat hij ‘niet cultureel,niet respectvol,niet open en niet verwelkomend is? Dat laatste deed de Uilenburgersjoel in Amsterdam toen de ultralinkse organisatie Platform stop Racisme en Uitsluiting de synagoge wilde gebruiken voor haar alternatieve Kristallnachtherdenking,waar vooral de nadruk lag op,asielzoekers ,islamofobie,Wilders en uiteraard het verderfelijke Istael. ……….Bijnde echte KRISTALLNACHT werden Joden vermoord omdat ze Jood waren,het ultralinkse ‘Platform’ herdenkt juist GEEN Joden,o,dat het Joden zijn en die dus allemaal schuldig zijn aan het leed der Palestijnen .En dus zaten vorig jaar Hamas-aanhangster HANEEN Zoabi ,het Palestina Komitee en de eenarmige terrorist Ibrahim al-Baz bij de alternatieve Kristallnachtherdenking van het Platform op de eerste rij. ……….Al jaren herdenkt de Joodse gemeenschap zelf die KRISTALLNACHT.Maar om nog wat ‘Joodsheid’ op hun herdenking te plakken,week het Platform dit jaar uit naar de Uilenburgersjoel. Is het claimen voor herdenkingen voormeigen politieke doelen nieuw? Neen. De herdenking van de Februaristaking ,oorlgsprotest tegen beginnende pogroms,werd precies zo jarenlang door de communistische partij gedlaimd,als protest tegen met name de..PvdA. Bij de linkse herdenking van de KRISTALLNACHT daarentegen liet menig PvdA-politicus(zoals oud-burgemeester ED van Thijn en oud-minister HEDY d’Ancona ) zich gebruiken als trekpop van de terroistenvrienden van het Platform. Dit jaar was JERRY K.L.Afriyie ,vooral bekend van zijn verzet tegen het zwart zijn van ZWARTE PIET en zijn steun aan de ‘ vrijheidsstrijders’ van HAMAS,een van de sprekers . ……
  ………..TWINTIGDUIZEND..euro……….Protest tegen het Platform werd door hen in een persbericht vergeleken met ‘het monddood maken van het linkse verzet tegen de opkomst van de nazi’s in de jaren 30′. Je moet maar durven. Maar het Platform durfde meer: toen de Uilenburgersjoel van de zaalverhuur af wilde,dreigde het Platform via een advocaat met een schadeclaim’ die kon oplopen tot 20.000 euro’. Het Platform moest en zou die synagoge in. Alsof de sigarettenlobby automaten wil ophangen in de kantine van de kankerkliniek,alsof anti-abortusactivisten hun actiecentrum willen vestigen in de Bloemnhove-kliniek. …Samengevat:eerst wil het Platform hetbwereldleed herdenken over de ruggen van onze dode Joodse familie,dan chanteert het Platform de nog levende Joden als ze daartegen protesteren. …..Het is niet kies om vergelijkingen met denTweede Wereldoorlog te maken.Maar wie,zoals het Platform,terechte protesten vergelijkt met nazimethoden vraagt erom.Dus. De manier waarop Sir Platform via regelrechte chantage-‘weigeren gaat u geld kosten’- de Uilenburgersjoel met een boete dreigde,doet in alles denken aan de manier waarop in die wereldoorlog Joden gedwongen hun huis,bedrijf of kunstcollectie moesten afstaan.’Weigeren gaat u geld kosten’ . Juist door de herinnering aan dergelijke nazimethoden in praktijk te brengen,was de KRISTALLNACHT herdenking doormeet Platform alleszins geslaagd.##…..HET PLSTFORM MOEST EN ZOU DIE SYNAGOGE IN.ALSOF DE SIGARETTENLOBBY AUTOMATEN WIL OPHANGEN IN KANTINE VAN DE KANKERKLINIEK##<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 10. Jan zegt:

  Antisemitische HRW in Israël geweerd, terroristenhandlanger ‘verbijsterd’ en zet Israël op één lijn met Noord-Korea en Cuba

  Israël weert onderzoeker Human Rights Watch om ‘Palestijnse propaganda’

  Een Amerikaanse onderzoeker van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) is niet welkom in Israël. De Israëlische overheid heeft de aanvraag voor een werkvisum geweigerd en beschuldigt HRW van ‘Palestijnse propaganda’.

  ‘Ik was verbijsterd’, zegt HRW-onderzoeker Omar Shakir over het moment dat hij zijn afwijzingsbrief las. Hij had niet verwacht dat de toegang hem ontzegd zou worden, omdat Human Rights Watch al jaren een goede relatie heeft met de Israëlische autoriteiten. Bijna dertig jaar kon de mensenrechtenorganisatie probleemloos het land in, maar nu schaart Israël zich in het rijtje van landen als Cuba, Noord-Korea, Oezbekistan en Venezuela. Shakir noemt het ‘choquerend’ voor een land dat democratische waarden belangrijk vindt.
  ..
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/israel-weert-onderzoeker-human-rights-watch-om-palestijnse-propaganda~a4467108/

  Feiten van deze terreurorganisatie:
  – In 2009, HRW held a fundraising dinner in Saudi Arabia, using HRW’s anti-Israel bias and the specter of “pro-Israel pressure groups” to solicit funds from “prominent members of Saudi society.”

  – Website lists organizations that provide “partnership and support” including: Open Society Institute, Ford Foundation, and others.

  over deze terreurorganisatie op: http://www.ngo-monitor.org/ngos/human_rights_watch_hrw_/

  Like

 11. Jan zegt:

  Antisemitisme in New York

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s