Donald Trump – kans voor Europa?

screenshot_166

(Door: Alexander Markovics – Vertaling: E.J. Bron)

Op 09-11-2016 vond er een politieke revolutie plaats in de VS. Het “onmogelijke” werd realiteit: Donald J. Trump werd met grote afstand tot zijn rivale Hillary Clinton gekozen tot de 45e president van de Verenigde Staten. Tegen alle verwachtingen van gevestigde media wereldwijd in kon de kandidaat  met zijn herkenbare eidooier gele kapsel duidelijk afstand nemen van zijn concurrente. Voor ons Identitairen in Europa gaat het vooral om de vraag: wat betekent zijn overwinning voor ons en onze toekomst?

Een kans voor Europa?

Amerikaanse belangen en het welzijn van Europa? Sluit dat elkaar niet wederzijds uit? Wat dit betreft is het niet alleen raadzaam om de nuchtere analyse van de standpunten van Trump door Alexander Dugin te bekijken, maar ook stuk voor stuk de buitenlandse politieke standpunten van Trump met voorrang te behandelen en deze met de belangen van Europa te vergelijken. Daarbij moeten we er ook op letten dat binnenlandse politieke standpunten onvermijdelijk zorgen voor een buitenlandse politieke handelwijze. Donald Trump vormt hierop geen uitzondering.

“Drain the swamp” – tegen de oude elites

Wat Donald Trump vanaf het begin onderscheidde van presidentskandidaten tot nu toe was zijn strijd tegen het politieke establishment van Washington: onder de leuze “drain the swamp” (“het moeras droogleggen”) ging hij tekeer tegen het politieke bedrijf. Het “moeras” omvat daarbij niet alleen de politieke dynastieën van Washington, zoals de Clintons van lustdader Bill tot de gewetenloze moordenares “Hillary”, maar ook expliciet het sinds Dwight D. Eisenhower op zijn beloop gelaten militair-industriële complex van de VS.

Make America Great Again! – het begin van het einde van het Amerikaanse imperialisme

Maar niet alleen dat: tegelijkertijd positioneerde Trump zichzelf als heftig tegenstander van de globalisering. Zo bekritiseerde de presidentskandidaat het globalistische handelsverdrag TTIP en beloofde in plaats daarvan een sterker vrijhandel protectionisme voor de Amerikaanse industrie en de her-industrialisatie van de VS. Een eis, die rechtstreeks uit het hart kwam van Trump´s belangrijkste kiezers, de blanke middenklasse, en waarschijnlijk ook de patriotten en globalisering-critici van Europa enthousiast maakt.

Een standpunt, dat zich ook automatisch richt tegen het project van een eenpolige globalisering onder leiding van Amerika en tegen de wereldwijde uitbreiding van Amerikaanse waardevoorstellingen. “Make America Great Again!”betekent voor Trump volgens eigen zeggen gewoon ook een einde van Amerikaanse interventies met de bedoeling van “regime-change”. Een revolutie in de Amerikaanse buitenlandse politiek – een overwinning voor de vrije volkeren van deze wereld.

In tegenstelling tot het establishment schijnt hij de les van de mislukte avonturen in Irak en Afghanistan geleerd te hebben. Tegelijkertijd wil hij ISIS, die groot gemaakt werd door zijn tegenstandster Hillary Clinton als minister van Buitenlandse Zaken, bestrijden.

Met betrekking tot Rusland belooft Trump een einde van de Amerikaanse provocaties en een samenwerking met Poetin in de strijd tegen de terreur. De Derde Wereldoorlog lijkt tot nader order uitgesteld te zijn. Een samenwerking in de strijd tegen de islamitische terreur echter de directe toekomst.

Slotsom: America First 2.0

Zijn buitenlandse politieke beloftes lijken dus op een soort “nieuw isolationisme” van de Amerikanen  en daarmee op een einde van het Amerikaanse imperialisme uit te draaien. Dat betekent voor Europa natuurlijk niet een plotseling einde van de Amerikaanse hegemonie en de volledige soevereiniteit. De NSA zal ons blijven bespioneren en de VS zullen er een bepaald belang bij hebben dat hun invloed in Europa bestaan blijft.

Maar de Europese vrijheidsbeweging zal groter worden en daarmee de mogelijkheden van een patriottische politiek – tot aan een vrij en soeverein Europa in een multipolige wereld van de toekomst. Ook in deze wereld zullen de VS een belangrijke machtsfactor zijn – maar behalve een soeverein Europa en een sterk Eurazië gewoon een van de velen.

In vergelijking met de krankzinnige “policy of chaos” en het “American plan for a new Middle East” zijn deze standpunten bijna een droom – maar gewoon nog niet de vervulling van alle dromen die wij Identitairen van Europa hebben.

Een in zichzelf gekeerd Amerika zal zich echter meer met zichzelf en zijn problemen – van “Black Lives Matter” en de etnische spanningen tot aan het “liberalisme” zelf – bezighouden. En daarmee zorgen voor een einde van het globalistische “Empire”.

“Make America Great Again!” vindt zijn filosofische wortels gewoon niet in het universalistisch gestoorde “Manifest Destiny”, maar in het verlangen van de “kleine man”, dus van het volk, naar grenzen, veiligheid en een toekomst voor de eigen kinderen.

De normale Amerikanen zijn gewoon geen vijanden van Europa, maar bondgenoten in de strijd tegen dat “American Empire”, dat niet ons Europeanen van onze vrijheid berooft, maar ook de zonen van de VS in het woestijnzand van het Midden-Oosten en de bergen van Afghanistan laat verrekken. Dat moet je altijd bedenken.

Noch Trump noch Poetin, hoezeer ook verschillende politieke aspecten van de beide politici voor ons als voorbeeld kunnen dienen, zullen vaart zetten achter de Reconquista van Europa – dat is alleen aan onszelf.

Make Europe Great Again!

Maar juist in de verkiezingsoverwinning van Trump zit een grote motivatie voor ons Europeanen in de strijd om onze identiteit: wanneer de oorspronkelijk uit Europa afkomstige Amerikanen ertoe in staat zijn om tegen de wil van het machtigste militair-industriële complex in de wereld, het grootste en meest weerzinwekkende mediaconglomeraat op aarde en een brute tot moorddadige politieke correctheid hun vrijheid terug te halen, dan kunnen wij Europeanen dat ook. Als de burgers van de VS het “onmogelijke” mogelijk gemaakt hebben, dan kunnen wij Europeanen ook datzelfde bereiken. Als de overwinning van Trump vooral één ding voor ons zou moeten betekenen, dan is het een waarschuwing om het alomtegenwoordige “het lukt ons niet” defaitisme in het patriottische kamp achter ons te laten en opnieuw weer meer in onze eigen kracht te geloven.

Nadat de Amerikanen de VS “great again” maken, ligt het nu aan ons Europeanen om hetzelfde met ons continent te doen. De eerste verkrampingen tussen Angela Merkel en de man die haar vanwege haar “Open Border”-politiek als waanzinnig beschouwde, zijn al vast te stellen. Het “oude rechts” en zijn ondersteuning voor Trump kan daarentegen een voorbeeld voor ons zijn hoe buitenparlementaire en parlementaire krachten kunnen samenwerken voor het welzijn van het eigen volk. In dit opzicht willen wij ze graag nadoen.

Let´s Make Europe Great Again!

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com
Auteur: Alexander Markovics

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Europa, Identitaire Beweging, Patriottisme, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op Donald Trump – kans voor Europa?

 1. Witte raaf zegt:

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/11/demonstranten-plannen-actie-in-streng-beveiligd-maassluis-400216/

  Man met hakbijl aangehouden in Maassluis,spreekt geen Nederlands,niet bekend bij welke kant van de demonstratie hij hoort!
  Ehhh……..ik zeg even niets.

  Geliked door 1 persoon

 2. Waarom koos de uit belastinggeld gefinancierde publieke omroep – die geacht wordt neutraal te zijn – nadrukkelijk partij voor de corrupte (miljoenen olie dollars uit Saudi Arabie) Hillary Clinton en president Obama, die beiden massamoord plegen in Lybie, Syrie, Irak en Afghanistan?

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Het gevaar “Clinton” is geweken!; Hajo Smit met Karel van Wolferen

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Vice President-elect Mike Pence is heading up President-elect Donald Trump’s transition team, assembling a new administration after Trump’s victory earlier this week.

  New Jersey Gov. Chris Christie had been in charge of Trump’s transition, but Pence is taking over and will be advised by members of Congress.

  Pence will serve as Chairman of the Presidential Transition Team, according to a press release on Friday. It adds:

  Dr. Ben Carson, New Jersey Governor Chris Christie, Former Speaker of the U.S. House of Representatives Newt Gingrich, Lieutenant General Michael Flynn, USA (Ret.), Former New York City Mayor Rudy Giuliani and U.S. Senator Jeff Sessions will join the team’s Executive Committee as Vice Chairs.

  According to the press release, the following individuals will serve as leaders on the Presidential Transition Team Executive Committee:

  Congressman Lou Barletta
  Congresswoman Marsha Blackburn
  Florida Attorney General Pam Bondi
  Congressman Chris Collins
  Jared Kushner
  Congressman Tom Marino
  Rebekah Mercer
  Steven Mnuchin
  Congressman Devin Nunes
  Anthony Scaramucci
  Peter Thiel
  Donald Trump Jr.
  Eric Trump
  Ivanka Trump
  RNC Chairman Reince Priebus
  Trump Campaign CEO Stephen K. Bannon

  “Together this outstanding group of advisors, led by Vice President-elect Mike Pence, will build on the initial work done under the leadership of New Jersey Gov. Chris Christie to help prepare a transformative government ready to lead from day one,” stated President-elect Donald Trump, adding:

  The mission of our team will be clear: put together the most highly qualified group of successful leaders who will be able to implement our change agenda in Washington. Together, we will begin the urgent task of rebuilding this nation – specifically jobs, security and opportunity. This team is going to get to work immediately to Make America Great Again.

  Rick Dearborn will serve as the team’s executive director. Dearborn previously served as Sen. Jeff Sessions (R-AL) chief of staff.

  Others joining Dearborn on the team are:

  Kellyanne Conway, Senior Advisor
  David Bossie, Deputy Executive Director
  Stephen Miller, National Policy Director
  Jason Miller, Communications Director
  Hope Hicks, National Press Secretary
  Dan Scavino, Director of Social Media
  Don McGahn, General Counsel
  Katie Walsh, Senior Advisor

  Pence will continue to have his top senior advisers, Nick Ayers, Josh Pitcock, and Marc Short, work with him on this process.

  “President-elect Trump will bring about fundamental change in Washington, and these are the right people to make that happen,” stated Vice President-elect Pence. “This team of experienced leaders will form the building blocks of our Presidential Transition Team staff leadership roster, and will work with elected officials and tireless volunteers to prepare our government for the transfer of power on January 20th.”

  http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/11/11/vice-president-elect-mike-pence-leads-transition-team/

  Like

 5. Persoonlijk verwacht ik dat Trump de geldpersen aan gaan zetten en een paar duizend miljard Mickey Mouse dollars bij gaat drukken, waardoor de koers van de dollar gaat zakken, waardoor de export flink zal toenemen en het bedrijfsleven meer gaat produceren. Tenminste, zo had ik het gedaan als ik gekozen zou worden van zo’n puinland als de VS.

  Like

  • Harry zegt:

   Ik zou liever zien dat ie die verderfelijke Rothschilds c.s. eens op zou laten pakken wegens fraude , bedrog , diefstal en roof .
   Hen al hun geld ontnemen , dan hoeft die pers ook niet aan de gang .
   Zit daar niet de grootste kern van het probleem ?

   Like

 6. Jan zegt:

  Het waren profetische woorden, ook geldig voor alle andere landen van Europa: Strauß over een rood/groene combinatie

  Like

 7. Pingback: Donald Trump – kans voor Europa? – Fenixx.org

 8. Tom Hendrix zegt:

  Ik vind dat Trump, zeer verstandige dingen zegt. Laten we ook in Nederland en in Europa, patriotten aan de macht krijgen.

  Like

 9. Jan zegt:

  Pechtold: Rechts Europa verwacht een ‘patriottische lente’, verkiezingsoverwinningen.
  ,,Het taalgebruik is zó vilein. Patriottisch, het eng nationalistisch denken. Mensen tegen elkaar opzetten is toch polarisatie van de bovenste plank?”
  ….
  U verwijt anderen populisme. Maar met een advertentie als op de voorpagina van deze krant surft u toch mee op de golven van het populisme?
  ,,Nee! Het is zelfbewustzijn.
  ….
  http://www.ad.nl/nieuws/pechtold-ik-laat-me-niet-intimideren~ad9f50cf/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s