Het door Turken overvallen Cyprus

screenshot_9

(Door: “kewil” – Vertaling: E.J. Bron)

Ik ben gisteren in het in tweeën gedeelde Nicosia geweest, de hoofdstad van Cyprus. Je kunt probleemloos te voet over de grens tussen het Cypriotisch-Griekse en Turkse gebied, wat enkele jaren geleden nog niet mogelijk was. De stad is minstens 2.700 jaar oud en destijds woonden hier absoluut geen Turken. Tegenwoordig is de helft van de stad en een derde deel van het land in feite van de Turken, die het eiland al in 1974 tegen het volkerenrecht in militair met geweld overvielen en bezet hebben en er niet aan denken dat te veranderen, ook al doen er de laatste tijd enkele geruchten de ronde. De reden is simpel.

pi-news

Uiteraard zal sultan Erdoğan geen stap opzij doen, want het draait in Cyprus niet alleen om land, maar ook om de rijke bodemschatten in zee, waarop de Turken hun oog hebben laten vallen en natuurlijk in bezit willen nemen. Dat er in het noorden ondanks veel toeristen meer hoofddoeken rondlopen, is echt geen wonder, maar dat de EU zich deze brutaliteit van de bezetting van haar territorium al tientallen jaren stilzwijgend laat welgevallen en tegelijkertijd met de veroveraars EU-toetredingsgesprekken voert, getuigt van een bodemloos gebrek aan karakter. Dat moet juist nog eens herhaald worden als we aan de schreeuw van verontwaardiging denken in verband met de Krim, terwijl wij daar nog geen vierkante centimeter mee te maken hebben.

De Cyprioten nemen uiteraard graag alle miljoenen aan die hen door Brussel worden gestuurd, maar in alle andere gevallen blijft het EU-enthousiasme binnen de grenzen. De meerderheid van de toeristen komt uit Rusland en Brexit-Brittannië. Duitsers en Oostenrijkers zijn ruimschoots in de minderheid. Als het gaat om een veto tegen de EU-toetreding van Turkije zal men op Cyprus kunnen vertrouwen.

PS: Terwijl de Turken in het noorden christelijke kerken leeg geroofd, verwoest en (hier veel foto´s) ontwijd hebben, leeft de orthodoxe kerk in het zuiden. In tegenstelling tot onze aan lager wal geraakte bisschoppen zoals Marx en Bedford-Strohm, die voor iedere moskee hun kruis afdoen, mits ze er überhaupt nog eentje dragen, draagt hier iedere orthodoxe geestelijke zijn typische kleding de hele dag met een groot kruis op de borst. De christelijke gemeenschap op Cyprus wordt zelfs in de Bijbel genoemd, is, na Jeruzalem, de oudste en is daar heel trots op.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “kewil”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Cyprus, Dhimmitude, Europa, EUSSR, Griekenland, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het door Turken overvallen Cyprus

 1. als kind kan ik mij nog herinneren dat daar strijd geleverd werd. Je hoorden altijd de naam van Makarios, zal wel een Griek geweest zijn. Ik dacht altijd dat Cyprus vroeger van Griekenland was en dat Turkije dat had ingepikt. Van Rusland kan ik het wel begrijpen dat ze de Krim terug genomen hebben. Omdat deze altijd van Rusland Geweest is.

  Like

 2. cefas zegt:

  Wanneer wordt Cyprus bevrijd van de Turkse bezetting. Navo, waar blijf je? Wel in Afghanistan maar niet in Cyprus. Hoe hypocriet kun je zijn!

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Wanneer op Zyprus de pleuris uitbreekt, dan hangen turkse ploederbroeken
  aan de boomtakken ! Zonder achterhoede is het een laf achtelijk volkje !
  Ik zou zeggen ze zullen hun fiets pakken !

  Like

 4. Saskia Dubbeldam zegt:

  Wonderlijk dat ons gevraagd wordt om berdraagzaam te zijn en respect te hebben voor andere culturen, terwijl dat respect bij die ander zelden aanwezig is.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ongelooflijk maar waar, de NATO en de Verenigde Nazies, hebben tot nu toe NIETS ondernomen, tegen de illegale Turkse bezetting van een deel van Cyprus. Huichelaars, maar wel kwaken tegen Rusland, als de Krim legitiem kiest voor Rusland. Stelletje lafaards van “links tot rechts”, in Europa die Turkije ook niet wensen aan te pakken. Meten met twee maten, noemen ze dat.

  Like

 6. William zegt:

  De kwestie Cyprus is zeer gecompliceerd, ik zal proberen het objectief uit te leggen.

  Cyprus was vroeger Turks (Osmaanse Rijk, waaruit Turkije is voortgekomen). Het eiland is echter in de 19e eeuw door de Britten op de Turken veroverd. De Britten maakten er een kolonie van, welke in 1960 onafhankelijk werd. Op Cyprus wonen al honderden jaren Turken, dit is tegenwoordig een minderheid op Cyprus, de Griekse bevolkingsgroep vormt de meerderheid.

  Omdat er met name Grieken en Turken wonen, heeft GB (voormalige kolonisator), een verdrag gesloten met Griekenland en Turkije, de drie landen staan garant voor de neutraliteit van Cyprus. Als die neutraliteit in het geding is, mag elk van de drie landen ingrijpen.

  In de jaren 70 wilden de Grieken op Cyprus, dat het eiland zich in zijn geheel bij Griekenland zou aansluiten (Enosis). Hierop braken er gewelddadigheden uit tussen de Grieken en de Turken. De Turk-Cyprioten wilden natuurlijk geen aansluiting bij Griekenland (in die dagen nog een dictatuur).
  Aangezien de Grieken een meerderheid vormden, en de Turken waarschijnlijk verjaagd of vermoord zouden worden, besloot Turkije in te grijpen. Dit resulteerde uiteindelijk in de scheding van het eiland: Grieks-Cyprus in het zuiden, en Turks-Cyprus in het noorden.

  Er wordt al jaren en jaren gesproken over een vreedzame hereniging, echter dit is er nog steeds niet van gekomen. In 2004 stemde Grieks-Cyprus in een referendum voor toetreding tot de EU, maar tegen hereniging van Cyprus, terwijl Turks-Cyprus voor hereniging stemde.

  Like

 7. Michael zegt:

  Sorry maar Cyprus was vroeger niet Turks.
  Het kent vele periodes met vele bezettingen waaronder de Ottomaanse bezetting.
  Cyprus staat volgens de Griekse mythologie bekend als geboorteplaats van de godin Aphrodite.
  Kypros is altijd grieks geweest en door de ligging van het eiland tussen oost en west een strategisch punt in de middelandse zee wat vele naties al probeerden te veroveren.

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Turkije en Griekenland veranderen houding niet na gesprekken Cyprus

  Griekenland heeft gezegd dat er geen oplossing komt voor de situatie op Cyprus, als ‘de bezetting door de Turken’ op het eiland niet eindigt. De Turkse president Erdogan beklemtoonde vrijdag op zijn beurt dat Turkse troepen op het eiland zullen blijven.

  Vanaf 23 januari wordt er verder onderhandeld.

  http://www.nu.nl/buitenland/4386720/turkije-en-griekenland-veranderen-houding-niet-gesprekken-cyprus.html?redirect=1

  Hup Donald Trump!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s