Jihad: vergeving voor alle zonden

screenshot_15

(Door: Ton Nijhof)

Geen druppel zweet, geen trillende lip, totaal geen spoor van spanning, maar juist volstrekte kalmte. Zo registreerden beveiligingscamera’s Khalid El ­Bakraoui in de Brusselse metro, alsof hij een toerist op stedentrip in Brussel was. En dan plots die ontploffing, en de totale ravage achteraf. De terroristen die zich in ­Parijs en Brussel lieten ontploffen, pleegden geen zelfmoord. Ze schonken zichzelf het eeuwige leven. Op het moment dat ze op de knop van hun bommengordel drukten, waren ze er honderd procent van overtuigd dat ze recht naar het paradijs gingen om daar te landen in de schoot van een wulpse dame, met nog 71 wachtenden daarna.

Opmerkelijk genoeg ging het hier vooral om ­criminelen, die verslingerd ­waren aan meisjes, casino’s, mooie auto’s. Tot ze naar Syrië gaan en terugkomen als ‘herboren moslims’. Uit de gesproken testamenten die op hun computers zijn gevonden, valt op hoe kalm de broers El Bakraoui zijn. In hun woorden zit geen teken van waanzin. Wat ze zeggen, is voor henzelf ook heel logisch. In de islam is zelfmoord verboden. Maar wie sterft in een gewettigde jihad, wordt shaheed, een ‘getuige van het geloof’. Zo noemt ook de IS-propaganda het, daar wordt niet gesproken over zelfmoordaanslagen.

Onder Franse islamologen woedt al maanden een hevige discussie over een verklaring voor de jihadistische daden. Gilles Kepel wijt de razendsnelle radicalisering aan het salafisme dat de banlieues is binnengedrongen. Zijn collega Olivier Roy zoekt de verklaring dan weer in de sociaal-economische achterstelling. Nog anderen verwijzen naar de geopolitiek: jongeren blijven ook hier niet ongevoelig voor het onrecht in het Midden-Oosten. De bredere context is dus ook geopolitiek van aard. In hun eigen ogen snellen de Syriëstrijders de moslims te hulp die door Bashar al-Assad vermoord worden. Maar niet toevallig zijn nu net de jongeren uit de banlieues vatbaar voor de opium van het salafisme. In België is er één banlieue, in een grote cirkel van 50 kilometer rond Brussel. Met Molenbeek, Anderlecht, Schaarbeek, maar ook Vilvoorde. In Frankrijk hebben ze rond elke grote stad zo’n grote banlieue. Daar wonen mensen letterlijk in de marge van de samenleving. En dat is de beste potgrond voor radicalisering, of het nu om de gangsters van de Amerikaanse getto’s gaat, of de jihadisten hier. Wie de guts heeft om naar het slagveld in Syrië te reizen, droomt maar van één ding: die blinde haat en dat geweld ook bij ons importeren.

De groep ‘Sharia for Belgium’ (S4B) fungeerde als een katalysator in België. Iedereen kent iedereen in die islamitische gemeenschappen. Het virus ging van school naar school, van bende naar bende. België leek de hofleverancier van IS, met die kanttekening dat zij al snel realistische cijfers boven water hadden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk, waar de sociale controle niet bestaat en niemand nog cijfers durft te geven uit angst als ‘radicaal’ gestigmatiseerd te worden. Tachtig procent van de ­Syrië-strijders mogen we geïslamiseerde radicalen noemen. Ze weten weinig of niets van religie en politiek. Ze vertrekken gewoon naar de meest wrede bende. Het doorsnijden van kelen oefent een morbide aantrekkingskracht uit. In Syrië ontmoeten ze dan mensen van een ander niveau, de ideologische leiders, de echte radicale islamieten. Wat ze bijna allemaal gemeen hebben, is dat ze uit gebroken families komen, zonder echte vaderfiguren. En ze zijn behekst door samenzweringsvideo’s, waarin wordt beweerd dat de Joden of de CIA de Twin Towers hebben laten ontploffen. Ze overtuigen zichzelf ervan dat ze in een wereld vol leugens leven en construeren daar een salafistische tegenhanger van. Een ander voordeel is, dat sterven in de strijd voor Allah vergeving van alle zonden betekent, met volop drank en lekkere wijven in de hemel. Een geweldige oplossing voor hun persoonlijke probleem van zondigheid.

De plannen worden gesmeed door mensen die heel goed weten hoe de politie hier in het Westen functioneert. De gebroeders Clain in Frankrijk, Abdelhamid Abaaoud in België, en in Nederland hebben zij zich nog niet aan het publiek voorgesteld. Ze kennen onze sterktes en zwaktes en voelen zich als vissen in het water in de moslimwijken. Er is ook een perfect huwelijk tussen het criminele milieu en het jihadistische. Zo konden de broers El Bakraoui heel gemakkelijk aan Kalasjnikovs komen. Daarnaast hebben ze een ongekende logistiek achter zich. Ze hebben specialisten in explosieven, in close combat en in encryptie. In Syrië hebben ze het geld maar voor het rapen, ze hoeven alleen maar te bukken. Dat schrijven ze dan weer over via de Western Union Bank. Combineer dit alles met een ambitie en motivatie die we nooit eerder hebben gezien en iedereen begrijpt hoe moeilijk het is hen te bestrijden.

Een garantie om jihadistische aanvallen te voorkomen valt onmogelijk te geven. Terreurbestrijding is een heel bijzondere vorm van politiewerk. Je moet mensen namelijk oppakken nog voor ze een misdaad plegen. Daar zijn veel bijzondere opsporingsmethoden voor nodig, zoals telefoontaps en afluistertechnieken. De politie probeert als het ware in het hoofd van iemand te kijken. Vaak botst dat met de terechte bezorgdheid van de maatschappij over privacy. ­Bovendien is zelfs de ontdekking van een Kalasjnikov bij bijvoorbeeld een ­El Bakraoui nog steeds geen afgerond bewijs dat hij een aanslag wil plegen. Maar ook andere landen hebben aanslagen niet kunnen voorkomen. Frankrijk, de Verenigde Staten, de Britten… Ook zij hebben Charlie Hebdo, Parijs, Brussel of zelfs Orlando niet zien aankomen.

Een probleem is dat we niet meer rationeel reageren, maar emotioneel. Wie vandaag op de Thalys een man met een rugzak ziet, beschouwt hem meteen als een potentiële terrorist. En op zijn beurt voelt die persoon zich dan weer scheef bekeken. Dat kan flinke maatschappelijke gevolgen hebben. Er bestond al een grote kloof tussen ons en de moslimmigranten, IS heeft die alleen maar groter gemaakt. In dat opzicht zijn ze wel degelijk aan het winnen. Eén ding staat vast: de politie kan niet altijd alles op tijd oplossen. Er wordt nog altijd te weinig geïnvesteerd in de inlichtingendiensten. Maar toch komen zij op de eerste plaats bij het bestrijden van terreur. Los daarvan biedt repressie nooit echte oplossingen. Daarvoor moeten we beter naar de opvoeding en het onderwijs kijken. Burgers moeten zich hechten aan de samenleving in plaats van er zich van af te wenden. Dat hoeft helemaal geen twee generaties te duren. Maar we moeten wel durven handhaven. Onze waarden gaan voor, simpelweg omdat ze beter zijn en kennelijk ook onweerstaanbaar voor de binnenkomende moslim-immigranten. Er staat ons dus niets in de weg van hen te verlangen dat zij zich dan ook perfect integreren.

Het is terecht dat de mensen op de ‘terugkeer-jihadi’s’ een vlot antwoord verwachten. Helaas echter ontstaat nu een de-radicaliseringsindustrie waar talloze ‘integratiedeskundigen’ een flinke boterham op hopen te strijken. Er zijn echter al genoeg sociale organisaties die goed werk verrichten met delinquenten en kansarmen. Geef hen dan de nodige middelen en instrumenten. Maar laat de-radicalisering geen marketing worden.

Veel Syriëstrijders zijn te ver heen om ooit nog van mening te veranderen. Wanneer die niet naar een land kunnen dat dichter bij hun waarden staat, hebben we een probleem dat keihard aangepakt moet worden. Desnoods de gevangenis in, maar op straat wil niemand ze hebben.

Ontleend aan een interview met de Belgische islamoloog Alain Grignard.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Allah, Barbarisme, Eurabië, Europa, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, koran, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

28 reacties op Jihad: vergeving voor alle zonden

 1. Steven zegt:

  Je zou bijna zeggen..alleen kinderen geloven in sprookjes…maar blijkbaar de halve wereld!!

  Like

 2. Mirjam zegt:

  Oké, je blaast jezelf op en dan sta je voor 72 maagden in het ‘paradijs’ en wat heb je dan als je die allemaal hebt gehad? NIETS MEER!

  Like

  • hendrikush zegt:

   De maagdenvliezen groeien meteen weer dicht; de erectie is eeuwigdurend; dus hoppa de volgende ronde. Bovendien heeft elke maagd 62 slavinnen en alle aardse echtgenotes met een volledig vernieuwde vulva liggen ook te wachten.
   Je bent volledig geschift als je dit als het ideaal in je leven ziet.

   Like

 3. Jean zegt:

  Waar de broek van vol is loopt de mond van over, door de achterlijkheid geloven ze in die perverse waanzin, ze kunnen nog niet lezen en “denken” dat er 72 maagden staan te wachten op moordenaars, ha ha ha.
  Als hij boven komt met de broek op de enkels dan staat daar ėėn maagd en die geeft hem een trap onder zijn klokkenspel dat hij heel snel nuchter zal worden, ha ha ha.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Het is één maagd van 72 jaar oud!

   Like

   • Mirjam zegt:

    Met wat is het met het getal 72? Waarom niet de belofte van een oneindig aantal i.p.v. het zo ingewikkeld te maken?

    Like

   • hendrikush zegt:

    Het is al erg genoeg met die 72 maagden want die hebben elk ook nog eens 70 dienstmaagden. De martelaar kan dus 5040 vrouwen als beloning tegemoet zien. Plus zijn aardse gerenoveerde echtgenotes.
    Bron: Hamed Abdel-Samad, afvallige zoon van een egyptische mullah in “Der islamische Faschismus”.

    Like

 4. Gert Jan Reitsma zegt:

  Als je niet wilt begrijpen, dat het doden van alle andere soorten (on)gelovigen al van het begin een wezenlijk onderdeel van de islam is, heb je een gebrek aan fundamentele kennis over de geschiedenis en het gedachtegoed van de islam zelf.

  Geliked door 1 persoon

 5. Harry2 zegt:

  Beste lezer: Sla dit berichtje op voor eventueel later gebruik.

  De volgende boeken zijn zeer interessant en verhelderend om eens rustig door te lezen, sommige staan zelfs op het internet als pdf. bestand, andere zijn nog tweedehands te koop in de USA en Nederland, en hebben reeds vele levens ten goede veranderd:

  The happiest people in the world, Demos Shakarian,
  Parfum in Pakistan van Bilquis Sheikh,
  Oost minus West is Nul van Werner Keller,
  None dare call it treason van John Stormer,
  Hall Lindsey, de planeet die aarde heette e.a. Hier in een paar maanden bij tienduizenden verkocht, wereldwijd plm. 135 millioen, en totaal verzwegen in alle boekenrecenties.
  De wetenschap kent geen tranen van Dr. Moolenburgh,
  Two Babylons van Alexander Hislop, al meer dan 150 jaar in druk, en als laatste op het internet: Ooparts, o.a. menselijke resten IN de steenkool (Italië, skeletten van vrouw en kinderen, Texas, verkoolde menselijke resten IN steenkool enz.)

  Deze boeken belichten een totaal andere kant van onze wereld, een bijna onbekende kant die nooit of te nimmer in de nieuwsdiensten genoemd zal worden, veranderen uw kijk voorgoed op deze wereld en hedendaagse toestand, en op z`n Engels gezegd: Een eye opener!

  Heer Bron: Bedankt voor het plaatsten, Harry2.

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  In het stuk staat:
  ” In hun eigen ogen snellen de Syriëstrijders de moslims te hulp die door Bashar al-Assad vermoord worden ”
  Vrijwel nergens lees ik dat de “islamitische rebellen” de oorlog ontketend hebben door Assad aan te vallen. Assad is nmm geen lieverdje maar onder zijn bewind leefden moslims, christenen en ongelovigen door en naast elkaar.
  Verder voor wat betreft dit artikel. Gewezen wordt op de onmacht van de overheid (inlichtingendiensten enz.) om de geradicaliseerde moslims op tijd op te sporen. Hier wordt een denkfout gemaakt door te denken dat de niet geradicaliseerde moslims geen gevaar opleveren. Elke moslim, die de koran onderschrijft, is een potentieel gevaar. Gematigde moslims bestaan niet. (Erdogan) Er zijn er die nog niet aan de jihad zijn begonnen. Die wachten nog op het sein om ook in actie te komen. Daarom moet niet gezocht worden naar ‘lone wolfs of naar mogelijk geradicaliseerden’ maar moeten we wakker worden en de hele smerige moslimbende, die onze geciviliseerde samenleving bedreigt, UITZETTEN. Beter vandaag dan morgen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Steven zegt:

   Feitelijk behoort elke moslim in het westen uitgezet te worden naar een moslim land.
   Deze kliek heeft niks anders dan ellende gebracht in de westerse samenleving.
   Hetzelfde geldt min of meer ook voor zwarten…

   Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    Helemaal mee eens. Het is géén discriminatie als men dit denkt en zegt. Het is gewoon wetenschappelijk en ook in de praktijk bewezen, dat de cultuur van deze mensen crasht met die van de westerse wereld. Ze leven volgens hun eigen normen en waarden, maar vooral volgens hun eigen wetten en aanvaarden die van het westen niet/nooit. ZIJ zijn het die naar ons zijn gekomen en niet andersom en omdat ze zich nooit zullen aanpassen, maar hun eigen ‘staat’ naast die van ons willen hanteren, sterker nog, ons eraan willen onderwerpen, horen ze hier niet, en moeten ze terug of wegblijven.

    Like

 7. paulzwueste zegt:

  We zouden eens moeten ophouden met die mensen in gevangenissen te stoppen.
  Ook dàt is een linkse vorm van wegkijken…

  De doodstraf is de beste oplossing voor het islam-probleem dat we niet oplossen maar
  steeds maar voor ons uitschuiven.
  Weg er mee.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Lang verhaal dat vele katalysatoren aandraagt voor de impuls tot radicale Jihad. Vreemd radicale Jihad moet ik even op me laten inwerken. Precies zoiets als radicale islam. Moslims spreken van een grote en een kleine Jihad maar elke moslim weet dat de kleine Jihad eigenlijk het grootst haalbare ideaal is van elke gelovige moslim en de grote Jihad alleen voor watjes bedoeld is om hen onder de duim te houden. Voor geen islam kenners lijkt dit een vreemde zin maar iedereen die zich meer in de materie islam verdiept heeft weet waar ik het over heb. Toch denk ik dat de schrijver het overwegend verkeert heeft en indirect ook aangestuurd wordt door politiek correct verwarring zaaien en aanneuzelen. Het zal je maar gebeuren dat je nergens meer uitgenodigd wordt omdat je de islam bekijkt en weergeeft door gepoetste glazen. De in het individu gecentreerde initiator van de “radicale islam annex Jihad” is naar mijn idee schlicht und einfach de islamitische doctrine als geheel zelf. Deze jihadisten zijn opgevoed in islamitische millieu’s en islamitische culturen en subculturen. In islamitische familie tradities en regionale islamitische tradities. Het is de islamitische opvoeding die het laat gebeuren dat er een algemene voedingsbodem is die ontvankelijk is voor het zaad van de actieve Jihad. De islam in zijn totaliteit is het grote gevaar. Bovendien is de shaheed (hij die sterft in de geweldadige Jihad) een soort heilige in de islamitische wereld. Een voorbeeld voor allen. Straten en pleinen worden naar hen genoemd en nieuw geborenen krijgen met trots hun naam. Zoals in de Katholieke wereld baby’s bij hun doop de naam van een heilige krijgen en de heiligen als voorbeeld dienen hoe te leven. De shaheed is in de islamitische wereld het nastrevenswaardige voorbeeld (het hoogst bereikbare) voor iedere gelovige moslim. Het is opvallend dat er nooit een massaal protest is door duizenden moslims als er weer eens een gruwelijke islamitische aanslag heeft plaats gevonden. Dat kan ook niet want zo’n protest zou in tegenspraak zijn met het meest waardevolle dat de islam heeft voortgebracht. Namelijk de jihad.

  Geliked door 1 persoon

 9. ongesgoolde zegt:

  Newsflash/

  Doorgekregen vanuit “het paradijs” , de martelaren(kuch) willen de 72 maagden die zij bezitten inruilen voor een schaap, geit of kameel. Mochten de viervoeters op zijn gaat de voorkeur uit naar een kip en als het echt niet anders kan een uitgenaste hoer.

  Newsflash/

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  De islam is hét probleem.

  Like

 11. Het sprookje uit 1001 nacht voor volwassenen.

  Like

 12. Ildiko zegt:

  http://napimigrans.com/orosz-noket-zaklattak-migransok-murmanszkban-18-bevandorlo-korhazba-kerult/ In Rusland Afghaanse vluchtelingen die zijn uit Noorwegen teruggestuurd in een Russische discotheek zijn wegens vrouwen lastigvallen zo in elkaar geslagen dat 18 in het ziekenhuis en 33 in gevangenis waren belandt. DE RUSSISCHE BOYS ZIJN FANTASTISCH ZOALS POETIN.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   In het westen zijn veel mannen verweekt door 40 jaar geperverteerd gepacificeerd onderwijs. In het westen maken veel mannen zich druk om de klimaat hoax en gender hoax. Jongens die geleerd hebben zittend te plassen en op latere leeftijd zonder gêne een knotje in hun haar dragen zullen niet in staat zijn hun vrouwen te verdedigen en al helemaal niet het door hun op een verhoging geplaatste homostel dat onschuldig hand in hand flaneert over de boulevard. Ze kopen dan liever het homostel uit zodat het elders kan wonen waarop het circus opnieuw begint. De westerse man gaat vol voor dialoog terwijl zijn vrouw liggend op de keuken tafel verkracht wordt. Theo van Gogh was bij leven niet bang zijn scheur open te trekken maar schijnt in zijn laatste minuten uit pure wanhoopsdaad nog geroepen te hebben “we kunnen er toch over praten”. Theo het gaat je goed, maar het was verstandiger geweest als je preventief een pistool bij je gedragen had uit het zwarte circuit toen je het nog kon.

   Geliked door 1 persoon

 13. leefbarbaar zegt:

  72 schoonmoeders……
  En wat te denken van de uitverkoop en het hele spul gaat shoppen…….
  bleek er een nymfomane tussen te zitten………………

  Maar je moet natuurlijk geestelijk niet bepaald in orde zijn om te geloven, dat je beloond wordt met onbeperkte sex, als je dood bent.

  Voorbeeldje: de moslim heeft een halal-bankrekening. Iedere cent, die er op staat, krijgt hij 1000 maal terug in geval van overlijden en dit alleen indien de moslim braaf is geweest. Een kwestie van beleggen en van geloof. Geldt natuurlijk alleen voor mannen, maar dit terzijde.

  Hoeveel idioten zouden er bereid zijn hun hele leven alles opzij te zetten voor een dergelijk fortuin? Na overlijden? WTF? Wat kun je dan met je geld? Nada, noppes. Zit je dan in je fonkelnieuwe audi met stoelen, bekleed met leer van kamelenvagina’s of lig je in een zandbak insecten te vermaken?
  Hoe dom dan om te denken dat je onbeperkt kunt neuqen als je dood bent.
  Het is een lokkertje en alleen sukkels trappen er in.
  Daarom weg met de islam, al was het maar om domme mensen te beschermen tegen zichzelf.

  Geliked door 1 persoon

 14. Thoth zegt:

  De terroristen die zich in ­Parijs en Brussel lieten ontploffen, pleegden geen zelfmoord. Ze schonken zichzelf het eeuwige leven. (..)

  Helemaal juist… En dat is te danken aan de koran, mohammed en de sharia. Het is een fascistisch boek met vol met wonderen van de pedofiel en moordenaar mohammed. Weg met die gasten hier die er in geloven.

  Like

 15. Harry2 zegt:

  En nog een zeer ernstige waarschuwing tegen het occulte en z.g. ,,ufo`s” :
  Close Encounters of the third kind : A Better Explanation by John Weldon and Clifford Wilson

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s