SATIRE: Zwarte Sylvana legt het uit

screenshot_9

(Door: “Landerdoek”)

Beste blanke Nederlanders,

Bij deze leg ik voor eens en voor altijd precies uit hoe mijn gedachtegangen zijn achter de discriminatie van zwarte mensen en mijn betoog tegen Zwarte Piet. ‘s Ochtends, als ik wakker word en langs de spiegel loop, schrik ik me te pletter, omdat ik denk dat ik net een aap heb gezien, ondanks de rode lippenstift die ik opsmeer om dit juist te vermijden. En na het ontbijt, als ik naar buiten stap en ik al die mooie blanke blonde vrouwen zie, dan is mijn dag telkens weer verpest.

Het is al erg genoeg dat de blanken zo mooi zijn en de negers zo lelijk, en om zout in de wonde te strooien loopt er ook nog een Pietje als een spiegel voorbij die ons herinnert aan onze smerige kleur. Inderdaad, wij negers haten de blanken juist, omdat zij een blank, mooi, intelligent, ontwikkeld en fatsoenlijk ras zijn; alles wat ons niet lukt. Daar kun je dan toch medelijden mee hebben?

Tuurlijk heeft Piet niets met racisme te maken; geen kind denkt aan slavernij, maar hij is wel zwart, en dat is erg genoeg. Zwart is nu eenmaal een rot-kleur, daarom wordt een schone witte dweil met de tijd wel zwart, maar nooit andersom. En daarom is er ook zwart geld, zwarte magie, zwarte markt, zwarte lijst, enz. Gatsie. Verbied die woorden ook.

Daarmee is het verhaal overigens nog niet compleet. Zwart zijn is niet een onafhankelijke eigenschap; het gaat altijd gepaard met agressie, haat, woede en geweld, en daar kun je niets aan doen. Als je zwarte lichaam volgepropt zit met al die oer apengevoelens, dan moet je die toch ergens kwijt kunnen; dat is toch normaal? Daarom zijn de vluchtelingen zo agressief, en daarom kan Prem Radhakishun ook geen rustig gesprek houden met Annabel Nanninga zonder te gaan schelden en beledigen.

Agressie en criminaliteit is nu eenmaal de cultuur van de zwarte, en de blanken zouden dit gewoon moeten respecteren. Daarom vind ik het ook heel erg dat Trump toch gewonnen heeft; nu kunnen de zwarte criminelen niet meer rustig hun gang gaan, en dus komen ze in opstand. Wat dat betreft maakt het eigenlijk niet uit of het een demonstratie is tegen Trump, Zwarte Piet, discriminatie, racisme of eentje van Stop Blackface, het zijn allemaal excuses, een uitlaatklep, en een gelegenheid om de opgeslagen genetische agressie kwijt te raken. In Afrika zou Zwarte Piet gewoon een hoofdeloze Piet zijn.

En de witte Nederlanders; oké, die zijn een zeer fatsoenlijk volk en hebben ons nooit kwaad gedaan, maar ze zijn wel blank, en dat is alvast racisme. En die rot Piet, wat heeft hij toch een  geluk dat hij – in tegendeel tot mijzelf – aan het eind van de dag dat zwarte gezicht weer kan schoonspoelen.

Door:
“Landerdoek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Satire. Bookmark de permalink .

42 reacties op SATIRE: Zwarte Sylvana legt het uit

 1. anna zegt:

  deze foto is wel mooi ingekleurd ………. veel te mooi, mooi grijs is niet lelijk

  Like

 2. BertG. zegt:

  Ik geloof nog dat het waar is ook, kan haast niet anders.
  Het moet ergens vandaan komen die haat.
  En na jaren lang jezelf blijven aankijken in de spiegel, dan gaat dat toch op een gegeven moment wringen, je kan er namelijk niet meer mee weg komen dat het zo is.
  Meesterlijk dit stukje.

  Like

 3. Jean zegt:

  Onze dag is verpest als we die griet nog maar zien en dan hebben we ze gelukkig ng niet gehoord. Geef die een “one way ticket” richting grote zandbak, van een opruiming gesproken.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Ik snap niet wat die negers toch altijd te klagen hebben?
  Ze zijn in het gelukkige bezit van een dikke, stevige huid, zodat ze veel minder snel last krijgen van rimpels en huidverslapping, ze hebben dik kroeshaar dat heel gemakkelijk in een leuk modelletje kan worden gesnoeid, de vrouwtjes hebben een mooie naar achteren gerichte kont (dat zal BertG. met me eens zijn)

  en ze kunnen allemaal fantastisch trommelen:

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb niets met gekleurde vrouwen, niet mijn types.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 12 november 2016 om 18:55

    Ze bestaan ook in het wit:

    http://www.arogundade.com/diandra-forrest-albino-model-biography.html

    Zou wat voor Syl geweest zijn; hoeft ze d’r haar ook niet meer te blonderen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Waar zie je mij voor aan?

    Like

   • Harry zegt:

    In sommige gebieden kwam je nog wel eens een paar albino’s tegen .
    Uit een raar soort solidariteitsgevoel zocht ik daar nog weleens toenadering toe omdat ze door de zwarten enorm gepest werden en als er iets geks gebeurd was , dan werden ze soms vermoord omdat het hun schuld wel zal zijn met die rare kleur .
    Maar die zij geen haar beter , het zit dus niet zo zeer in de kleur , maar meer in het soort .

    Like

   • Harry zegt:

    Die achteruit- konten vind ik ook helemaal niks , net een bagagedrager op een fiets .
    Alleen kun je er vanwege de onpraktische vorm niks op zetten .
    Maar ze kunnen het niet helpen , iemand vervormt op den duur door het werk wat ie doet .
    Nou zal een neger niet vervormen door werk maar wel van het zitten . Járen aaneen !
    Daar komt ook de term ” zitvlees ” vandaan .
    Daar hebben ze plenty van .
    Een dikbil koe zou er jaloers op worden .

    Het is ook geen wonder dat veel negers nogal zwaar geschapen zijn .
    Anders kom je gewoon ” niet binnen ” vanwege dat vet .
    Zo sterven de kleine piemeltjes uit omdat die zich niet voort kunnen planten .
    Praktische natuurlijke selectie , zeg maar .

    Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Komt me heel bekend voor , dit gedoe .
   Het overstijgt net de paringsrituelen van de chimpansee .

   Herinner me ineens een bruin Surinaams meisje dat bij mijn kapper werkte .
   Na een inleidend praatje – bij kappers hoor je normaliter niet veel anders dan heel oppervlakkig gezwam over vakanties en zo – vertelde ze , dat ze het helemaal niet erg vond dat ze zwart was ,” want dan zie je de pukkeltjes niet zó ” .
   Het was een aardig meisje , vond dat wel grappig .
   Kon het niet laten om te vragen of dat na de puberteit nog zo zou zijn en toen zei ze : ” dat zien we dán wel weer ” . Ach ja , hoop verloren , ál verloren .
   Bij de kapper doen ze zo’n enorme slab voor , die tot ver over je knieën reikt .
   Ik had mijn handen op de uiteinden van de stoelleuning en daar stond ze met haar kruis continu tegen aan te schuren . Weet niet of ze het door had , maar de hond kennelijk wel , toen ik thuiskwam , die was niet bij m’n handen weg te slaan !

   Honden zijn viezeriken .

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Die albino,s lijken helemaal niet op blanken, niet vanwege de contouren van hun gezicht, maar ze zijn zo wit als je beeldscherm buiten de letters.
    Je hebt ze ook onder “blanken”, maar dan komt ,t soms door overmatige ontduiking van [zon]licht.
    Het witte lijkt net zo als bij die Gheisha,s vroeger in Japan.
    Die smeerden zich in met wit krijt………

    Like

 5. ieznogoedh zegt:

  Er zit zeker een kern van waarheid in.
  Ik ben ervan overtuigd dat de zwarte (is natuurlijk eigenlijk gewoon donkerbruin, zwart komt in de natuur niet voor) medemens telkens als hij of zij dat schaamhaar op het hoofd zien, de zware frustratie weer een duwtje krijgt en nee, niet in de goede richting.
  Daarom zie je heel veel negerinnen met (NEP) stijl of normaal krullend haar dat ingevlochten is (met als gevolg dat de haarlijn op hun voorhoofd steeds verder omhoog kruipt) en zie je veel negers die hun hoofd maar kaalscheren.
  Tsja, pink inside is gewoon niet genoeg, de buitenkant moet ook een moie kleur hebben en nee, zwart is dat nou net niet. In ieder geval in hun eigen ogen niet.
  Dan kan je wel lopen brullen van “black is beautiful” maar dat overtuigd echt niet, In de eerste plaats diegene die het brult niet. Is net zoiets als een vrouw van 90 kilo die zegt dat dik mooi is. Ja, ammehoela.
  Heb ik me weer laten verleiden om iets politiek erg incorrects te schrijven. Nee, niet sorry!
  Ik geniet er een beetje van om al die gefrustreerden, of het nu negers, mislims of gutmenschen zijn, even een steek te geven en dan nog niet eens onder water.
  Dat eeuwige slachtoffer zijn van dat volk, hangt me mijlenver de keel uit.

  Geliked door 1 persoon

 6. Sjaak zegt:

  En daarom !

  Like

 7. Harry zegt:

  Heb vroeger in Nigeria wel eens ’n gesprek gehad met een neger die tamelijk goed Engels sprak .
  Ik vroeg hem waarom hij zwart was en ik wit .
  Nou , dat kwam omdat er vroeger oorlog geweest was tussen Europa en Afrika .
  Die hadden ze verloren en daarom had god ze allemaal zwart gemaakt , voor straf .

  Maar , voegde ie er dreigend aan toe , volgende keer winnen wíj en dan worden wij wit en jullie zwart .

  Misschien is dat ook wel een deel van het probleem .

  Dit is geen satire maar waar gebeurd .

  Ik bleef met een rotgevoel achter .
  Ik zwart worden , dat is toch verdomme wel het laatste wat je jezelf toewenst .
  Sinds die tijd blijf ik zelfs angstvallig uit de zon .

  Geliked door 3 people

 8. Tom Hendrix zegt:

  Leuk verhaal.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Het is satire maar ik denk dat in deze satire een grote kern van waarheid schuilt. Het zal een sluimerend gevoel zijn dat de zwarte man en vrouw met zich meedraagt. Niet voor niets hadden we in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw complete zwarte volsstammen die op straat hysterisch uitriepen “”black is beautiful””. Stel je voor dat blanken op straat in grote groepen gingen uitschreeuwen white is beautiful. De media zou zich verslikken in afkeuring en preventief geblaat zich vrij te pleiten van racisme. Er zijn nauwelijks blanken die de zwarte medemens minachten alleen om zijn zwarte huidskleur. Dat is natuurlijk flauwekul. Een kleur is een kleur, doet er niet toe. Wel is de zwarte huidkleur zo goed als synoniem geworden voor maatschappelijke mislukking. Dat ligt niet aan de blanke man. De zwarte man en vrouw moet leren meer naar zich zelf en zijn eigen geschiedenis te kijken. Een geschiedenis van cultureel achterblijven op gebied van wetenschap techniek en humaniteit. Ook een geschiedenis van meer dan 1000 jaar zwarte slavernij waar zwarten andere zwarten zonder dat een blanke om de hoek kwam kijken onderwierpen aan een bestaan als slaaf. Toen de blanke Europeaan voor het eerst voet aan wal zette op de West Afrikaanse kust was slavernij een normaal onderdeel van de Afrikaanse cultuur. Na meer dan 50 jaar en ontelbare miljarden aan ontwikkelingsgeld mag gerust de stelling geponeerd worden dat de teloorgang van Afrika (waarom komen ze allemaal richting Europa) veel te maken heeft met de typisch Afrikaanse culturen waarin ethniciteit en cultuur elkaars kenmerkende eigenschappen beinvloeden. Eigenschappen zoals een gemiddeld chronisch gebrek en innerlijke stimulans betreffende werklust, gebrek aan spaarzaamheid, ordenen samenleving en gemiddeld grote sociale onkunde gezamenlijk op te trekken naar een betere wereld. Dit benoemen mag niet en zal grote kans geven dat de uitspreker beschuldigd wordt van racisme om zich daarna terug te vinden in het beklaagden bankje.

  https://tallsay.com/page/4294967892/er-zijn-meer-blanke-slaven-verkocht-aan-noord-afrika-dan-zwarte-slaven-aan-blanke-landen-deel-dit-artikel-aub

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb hier nou al zoveel verhalen van Harry gelezen, nou geloof ik het wel waarom het daar zo’n zooitje is en er niks uit hun klauwen komt.

   Like

   • Harry zegt:

    Heb nog wel een aardige voor je , Bert .

    Ik moest een visum verlengen in Lagos , Nigeria , op een of ander douane kantoor .
    Dat ging met het nodige smeergeld gepaard , maar dat betaalde de maatschappij waar ik voor werkte .
    Tegenover het kantoor was een flatgebouw van zes hoog .
    Die hadden allemaal een balkon , recht boven elkaar .
    Op het bovenste zat een kleine bruine vlek en bij degenen daaronder werd die vlek steeds groter en bij de onderste had dat het volume van een kruiwagen , een soort piramide opbouw , zeg maar .
    Ik had niet door wat het was en vroeg er naar .
    Het antwoord was dat de wc ’s verstopt zaten , ze dus op een emmer moesten poepen en die allemaalover het balkon kiepten .
    Dus die onderste had een halve kuub stront op haar balkon .
    En daaronder op het maaiveld een vrachtwagenlading !
    En niemand blikt of verbloost .

    Ach , een beetje integreren en je hebt er prima medeburgers aan .
    En wie dat niet beaamt is een racist !

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Die met die boot vond ik ook grappig, dat ze allemaal aan 1 kant gaan zitten en nauwelijks begrijpen wat daar mis mee is.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Hij zal best ook wel “leuke” Afrikaantjes hebben ontmoet, maar de meest bizarre dingen blijven je je hele leven bij.
    Die onderontwikkelden kunnen bijzonder DOM zijn.
    En als het dan nog muslims zijn is het des-te-erger.
    Ook niet tegen spreken, dan gaan ze uit hun dak.
    In NL kun je door alle stedelijke bebouwing eigenlijk nooit de nachtelijke sterrenhemel zien.
    Dat is anders op zee of in de woestijn.
    Dan zie je miljoenen lichtpuntjes.
    ///////
    Zo vertelden 2 arabs [ het waren moslims……! ] absoluut en vol overtuiging dat die lichtpunten in de hoogte een soort kleine patrijspoortjes [raampjes] waren die ,t licht van de hemel van allahah door lieten.
    Die lichten zaten a.h.w. in een soort Koepel.
    Daarachter was dan ,t paradijs.
    VERZONNEN ! ! !, niet door mij.
    Ik hoor ,t ze nog zo vertellen.
    En ga daar maar niet tegen in.
    Maar in NL zijn er velen die zeggen:”Alle culturen/mensen zijn gelijk”.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Zou er in de andere EU-landen ook zoveel worden gepraat over ,t multi-etnische als in NL ?
   Ik heb sterk ,t idee dat dat hier in Fr b.v veel minder is.
   Maar zeker weten doe ik ,t niet.
   Wat ik wel weet is dat in landen met een gemengde bevolking men helemaal niet zo bewust is dat je buurman,collega, vriend of wat-dan-ook een ander tintje heeft.
   Je gaat met elkaar om en hebt er helemaal geen erg in.
   Een “culturele” schok…………?
   Nee die heb ik als 12-jarige al meegemaakt toen we met de boot in NL aankwamen.
   Allemaal WITTE mensen………………… en die waren begin jaren 50 nog echt wit.

   Like

 10. Sylvana is gewoon een blanke haatster.Ze kan beter naar haar roots terug gaan.

  Like

 11. pete zegt:

  Nou dat is wel een lang verhaal voor “onze strijdster” voor een RECHTVAARDIGER wereld..
  (ze mocht willen dat ze zo’n verhaal kon houden hahaha)(meer een twitterjargon spreekster)

  Vaak komt ze niet verder dan “ik ben aan het woord ja… snappie dat.. !! laat me uitpraten !!”
  “Nu is het mijn beurt…laat me ook effe wat zeggen”

  Omhoog gevallen, opgedrikt poppetje.. (bbrrrr…) Die heelveel geld nodig heeft
  om maar mooi en gemaakt voor de dag te komen. Vooral die bril maakt het intelligent.. Voornamelijk om indruk te maken bij haar rasgenoten..

  Like

  • Harry zegt:

   Nou ja , Pete ,

   ze heeft wel een functioneel hoofd .
   Alles is aanwezig , neus , mond , ogen , oren .
   Alleen het zit allemaal zo smakeloos aan elkaar geknoeid , ze hebben er totaal niks aan gedaan om er nog iets van te maken . Geen enkele opsmuk .
   Alleen externe hulpmiddelen , zoals veel te veel lipstick en te grote oorringen .

   Maar die letterlijk en figuurlijke grote mond staat me wel het ergst tegen .

   Like

 12. Sylvana S. mag de factuur betalen van het politie optreden in Maassluis

  Like

 13. fleckie zegt:

  Je moet maar lef hebben om over iets anders weer !..beginnen te zeuren,

  Like

 14. Ik heb een filmpje van Antifa en Pegida gezien van afgelopen zondag toen Pegida demonstreerde voor Zwarte Piet; https://www.youtube.com/watch?v=A2YsFADdX-o&feature=youtu.be#t=72.758725 Alleen Antifa had een spandoek met de tekst: “we are one!” Daar bedoelen ze natuurlijk geen Geert Wilders en aanhang en bijvoorbeeld Joden, zwaar gelovige christenen en homo’s mee. Trump en aanhang worden ook uitgesloten. Maar ik voel mijn niet één met moslims. Omgekeerd is dat ook zo. Daarom! “We Are One!” is dus een loze kreet vooral voor zo’n partij als Antifa waar de meeste aanhangers onder een zwarte capuchon lopen… ook zomers… en met een das van Palestina voor de helft van hun gezicht… ook zomers??? Wat een ‘mensen’!!!

  Like

 15. volksrechter zegt:

  Man schrijft zieke dingen over Sylvana Simons op Facebook, man wordt ontslagen.

  Een Belgische kraanmachinist die in dienst was bij het Gentse bedrijf Arcelor Mittal is ontslagen nadat hij op Facebook helemaal los was gegaan op Sylvana Simons. Arcelor Mittal bood openlijk excuses aan en ontsloeg de man op staande voet, aldus HLN.
  De man had onder andere een aan Sylvana Simons gericht ‘gedicht voor die bruine piet’ geschreven. Hierin dreigde hij Simons ‘dat wijf in de zak te steken en uit te leveren aan de rosse buurt’ en bedreigde hij Simons ook met verkrachting ‘zodat het gedaan is met haar praatjes’.
  De werkgever werd op de Facebook-teksten van hun werknemer gewezen door een Nederlandse vrouw.
  ———————————————————————————————————————————-

  Ook een linkse bitch die opgeknoopt dient te worden met heel haar familie wegens collaboratie met onderdrukkers en cultuur fascisten.

  Like

 16. Hans zegt:

  De opgeklopte “waargebeurde” verhalen in de reacties komen me een beetje de keel uit.
  Natuurlijk vind ik Sylvana oerlelijk met haar grove gelaatstrekken, en ik geef toe, ik vind negers over het algemeen niet mooi.
  marrokanen, die mislukte negers zijn (met een klein pikkie) vind ik nog lelijker.
  Maar dat is mijn goed recht.
  Ik heb een goede negert kennis en die vindt de meeste blanken ook lelijk.
  Maar in de reacties hier komt botte haat naar boven.
  Huidkleur is a given fact of life.
  Niemand kan er wat aan doen. En je mag mensen er wel op beoordelen maar niet op veroordelen.
  Negers hebben door het redelijk vriendelijke klimaat waarin ze wonen (inmiddels woonDEN) nooit hoeven leren te plannen voor bijvoorbeeld winters. Zij hebben daardoor een veel lager cognitief denkvernogen.
  En ja, daardoor zijn wij ondernemender en slimmer geworden en hebben we tegelijk de achterstand in ere gehouden door voedselhulp naar de negerts te blijven sturen. Gevolg: geimporteerde, indolente qat kauwende negerts die met een uitkering op de bank gaan liggen hier. En dan ook nog onze cultuur aanvallen.
  Dat is gruwelijk irritant en daar kan je alleen wat aan doen door ze het land uit te flikkeren en te helpen om hun eigen werelddeel, wat rijker is aan grondstoffen dan het onze, op te bouwen en zelfvoorzienend te maken.
  Daarvoor moet je dus op andere politieke partijen stemmen. Niet alleen hier gaan zijken.
  Stangen is gezond maar haten is ongezond.
  Tegelijk zijn figuren als kwinsie halve gario natuurlijk het laagste van het laagste en ik weet ook niet wat ik zou doen als ik zo’n parasiet voor me had. Theoretisch moet je “erboven staan”, als ik mijn eigen theorie volg, maar ja.

  Like

 17. Jan zegt:

  Sylvana Simons, stuitend dom, ook met bril, al meent zij dat zij nu intelligent over komt:

  1 probleem: Trump zei dit nooit en dus zijn er ook geen ‘bewegende beelden’

  In an op-ed for the Wall Street Journal on Sept. 30, 1999, Trump said he was mulling a run for president, and it sounded like he was considering a bid as an independent.

  Trump, Wall Street Journal, Sept. 30, 1999: Let’s cut to the chase. Yes, I am considering a run for president. … Unlike candidates from the two major parties, my candidacy would not represent an exercise in career advancement. I am not a political pro trying to top off his resume. I am considering a run only because I am convinced the major parties have lost their way. The Republicans are captives of their right wing. The Democrats are captives of their left wing. I don’t hear anyone speaking for the working men and women in the center.
  ….
  Trump on CNN, Oct. 8, 1999: I’m a registered Republican. I’m a pretty conservative guy. I’m somewhat liberal on social issues, especially health care, et cetera, but I’d be leaving another party, and I’ve been close to that party.
  ….
  http://www.rgj.com/story/news/2015/12/10/fact-check-did-trump-say-98-republicans-dumb/77099822/

  SS, dom, achterlijk, racistisch; wij krijgen nog veel amusement in de Kamer, als er al komt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s