Hofer wil bemiddelen tussen Trump en Poetin

screenshot_38

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Er zou al sprake zijn van contacten in het Trump-kamp, in de verkiezingsnacht zou een delegatie van de FPÖ in de Trump-Tower geweest zijn. Maar de Oostenrijkse presidentskandidaat Norbert Hofer (FPÖ, foto) heeft grotere plannen.

contra-magazine

Het Republikeinse Congreslid Steven King, die voor de staat Iowa in het Huis van Afgevaardigden in Washington zit, staat bekend als uitgesproken conservatief politicus. Hij zou, aldus de presidentskandidaat van de FPÖ, Norbert Hofer, hem hebben uitgenodigd voor een bezoek aan Donald Trump, wat echter voor de verkiezingen op 4 december organisatorisch niet mogelijk zou zijn. Ook zou er in de verkiezingsnacht een FPÖ-delegatie in de Trump-Tower zijn geweest.

Hofer, die bekendstaat als Trump-sympathisant, wil zich er in het geval van zijn verkiezingsoverwinning voor inzetten om de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Rusland te verbeteren en daarvoor samen met de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz (ÖVP), Wenen als neutrale plaats voor een topontmoeting van de beide grootmachten ter beschikking stellen. Want met de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump zou de hoop bestaan dat de betrekkingen tussen Amerika en Rusland weer zouden verbeteren, aldus Hofer.

Daarbij blijft te hopen dat Trump niet al te veel Neocons en “Koude Oorlog strijders” in zijn regeringsploeg haalt. Want niet weinig politici, die op dit moment in gesprek zijn voor een ministerspost, vertegenwoordigen een uiterst harde koers tegenover Rusland, die ook de nieuwe Amerikaanse president vermoedelijk ook nauwelijks echt kan beïnvloeden. En dat, hoewel Trump al in de verkiezingscampagne meermaals aankondigde te willen zorgen voor een betere relatie tussen de VS en Rusland.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, FPÖ, gezond realisme, Oostenrijk, Poetin, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hofer wil bemiddelen tussen Trump en Poetin

 1. louis-portugal zegt:

  Ik geloof er niks van dat Trump een stel in zijn regering zet die hem de relatie met Rusland willen bederven of in ieder geval de kans niet voor zullen krijgen.

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Ik denk niet dat Trump en Putin zijn bemiddeling nodig hebben, maar wel heel aardig aangeboden , eerst maar zien dat hij de baas wordt in Oostenrijk.

  Ik zie het meer als het vissen naar een rol voor hem en Oostenrijk in het nieuwe Europa !

  Like

 3. Trump en Poetin die liggen volgens mij wel elkaar, du hebbemHofer niet nodig.

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  Niet vergeten dat Oostenrijk door ligging en verleden altijd een bijzonder belangrijke rol heeft gehad en gespeeld in de relaties met alle Balkan-landen en met Rusland.
  De relaties van Oostenrijk met Rusland zijn bijzonder te noemen.
  Wenen is van daar uit bijvoorbeeld een belangrijk centrum voor internationale conferenties…
  Het zou mij niet verbazen als Trump het aanbod van Hofer graag zal willen aannemen.

  Dit zou tevens een bijzonder grote opsteker voor Hofer zijn i.v.m. zijn mogelijke verkiezing als president van Oostenrijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s