New York: Donald Trump ontving Nigel Farage

screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat een “schandaal”! De toekomstige Amerikaanse president Donald J. Trump heeft als eerste Europese politicus niet bijvoorbeeld “de machtigste vrouw ter wereld” of een hoge EU-bons ontvangen, maar de oppositieleider in het Britse Lagerhuis, “Mr. Brexit”, Nigel Farage. De Duitse leugenpers is buiten zichzelf over zoveel minachting voor politiek correcte diplomatieke gewoontes.

pi-news

Die Welt” schrijft:

Kort na zijn verkiezing tot Amerikaans president heeft Donald Trump voor het eerst een ontmoeting gehad met een buitenlandse politicus. Echter geen staatschef – maar de Brexit-voorstander Nigel Farage. Waarnemers beoordelen het als een faux pas om de oppositieleider eerder te ontmoeten dan de Britse minister-president Theresa May.

Een ontmoeting met symbolische kracht: de gedoodverfde Amerikaanse president Donald Trump heeft in New York een ontmoeting gehad met de Britse Brexit-voorstander Nigel Farage. Het gesprek zaterdag zou zeer productief geweest zijn, zei Kellyanne Conway uit het team van Trump tegen journalisten. “Ze hebben het gehad over vrijheid en winnen en over het feit wat dit allemaal voor de wereld betekent.”

Farage was tijdens het EU-referendum een van de meest vooraanstaande strijders voor de EU-uittreding van Groot-Brittannië. Hij had Trump in de verkiezingsstrijd bezocht in de VS en hem ondersteund.

Na de ontmoeting twitterde Farage een foto van zichzelf en Trump. De nieuwe Amerikaanse president met de duim omhoog, Farage stralend aan zijn zijde. Hij schreef er bij: “Het was een eer om tijd door te brengen met Donald Trump. Hij was ontspannen en zat vol goede ideeën. Ik weet zeker dat hij een goede president zal zijn.”

Farage had op 24 augustus tijdens een verkiezingsmanifestatie van Donald Trump in Jackson (Mississippi) voor 10.000 Republikeinen een vlammende toespraak over de Brexit gehouden. Hier de video van de toespraak:

 

Het signaal van de ontmoeting tussen Trump en Farage is inmiddels ook in Londen aangekomen. Zoals de “Spiegel” bericht, heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, zijn deelname aan de voor vanavond geplande speciale ontmoeting van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken over de consequenties van de verkiezingsoverwinning van Trump in Brussel afgezegd. De regering in Londen zou de noodzaak van zo´n ontmoeting niet inzien, verklaarde het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. De verkiezing in de VS zou een democratische handeling zijn, Groot-Brittannië zou zowel met de huidige als de toekomstige Amerikaanse regering samenwerken. Ook de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Marc Ayrault, zal volgens informatie uit Parijs wegens zijn druk bezette agenda niet aan de speciale ontmoeting deelnemen.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Populisme", Brussel, Donald Trump, Europa, EUSSR, gezond realisme, Nigel Farage. Bookmark de permalink .

24 reacties op New York: Donald Trump ontving Nigel Farage

 1. hslot4 zegt:

  Hahahahaha goud ! lol

  Liked by 2 people

 2. Dicksy zegt:

  Man, man, man wat moeten er daar in Brussel een paar witheet van woede rondlopen. Trumpie die de EU een poepie laat ruiken ( hoop dat de uitdrukking correct is ). Geen zatte fles op audiëntie, geen ” Wir shaffen das ” kakelende kip, geen natte dweil……enz maar iemand die wel degelijk beseft heeft dat er een halt moet toegeroepen worden aan die poco’s, graaiers die alleen maar het woordje democratie kennen als het in hun kraam past.
  Ik zou zeggen doe zo verder Trump.

  Liked by 2 people

 3. tinekevanschagen zegt:

  Het lijkt mij voor als nog een positieve ontwikkeling.
  De tijd zal het leren!

  Liked by 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Helemaal goed!!!! Trump en Farage en wat de Duits-Islamitische pers er van vind is totaal niet interessant, wat die losers van de Islamitische EU club te bespreken hebben al helemaal niet.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Schitterend, want het is de perfecte opgestoken middelvinger (van Trump dus) naar de politieke elite!
  Nou nog eens onze Geert uitnodigen -aan wie hij minstens zoveel zou kunnen hebben- dan zijn we helemáál content!

  Liked by 1 persoon

 6. Claudia M. zegt:

  Helemaal lachen als hij als volgende Poetin gaat treffen…

  Like

 7. aquarius4422 zegt:

  Winnaars onder elkaar.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De Duitse leugenpers is buiten zichzelf over zoveel minachting voor politiek correcte diplomatieke gewoontes. O, Heerlijk !!!! Ze kunnen van mij niet hard genoeg op hun arrogante muilen gaan !!

  Liked by 1 persoon

 9. Tom Hendrix zegt:

  Geweldig, net goed dat hij de RODEN, te weten Merkel, en de RODE ZUIPER Juncker, NIET als eerste heeft uitgenodigd. Well done, Mr. Trump.

  Liked by 1 persoon

 10. Jean zegt:

  Die zogenaamde machtigste vrouw van Europa is wel de achterlijkste levensgevaarlijke ramp voor Europa en die ramp heeft een naam “mürkel” genaamd met de assistentie van een kapo die ligt te parrasiteren in de grootste drama instelling in Europa, jammer dat het geen gesloten instelling is waaraan wij geen eurocent spenderen, jammer.

  Like

 11. Duchesne zegt:

  Het word nog leuker…..vanavond of morgenochtend in het nieuws👍🏻😝

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Hopelijk doet hij Merkel en Putin in een bezoek aan Europa.
  Merkel Berlijn en Putin in Wenen.
  Als hij toch hier is He.

  Like

 13. Elena zegt:

  Geweldig van Trump !.
  Vanaf de 1ste dag tijdens de verkiezing…vond ik Trump al zo ’n sympathieke olifant in de porseleinkast.
  Niet politiekcorrect, zoals de meeste huichelaars..maar gewoon schijt hebben aan alle “policors”….en misschien soms wat onbeschoft..maar wel recht voor je raap.
  Vaak kan de waarheid hard zijn…maar Trump zegt het toch maar.

  Inderdaad nu nog Wilders en Marie Le Pen en Poetin…….oeit wat zullen de huichelaars ziedend zijn.
  Daarna pas de huichelaars cq. zakkenvullers uitnodigen…..maar slaat in hemelsnaam die gekke gevaaarlijke krankjorum Merkel voorlopig maar fijn over.
  Ik geniet van alle zielige linkse snikkende tegenstanders van Trump.

  Trump zit niet te wachten om in het Witte Huis te trekken…hij schijnt een “optrekje” te hebben..(dacht in Florida) ….waarbij vergeleken het Witte huis een “kippenhok” is.

  Liked by 2 people

 14. Bas zegt:

  Ook hier is het tijd om het EU establishment er uit te sodemieteren. Hopelijk wordt dan meteen Merkel ook de das om gedaan. http://alturl.com/6qfn5

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  Ik vraag me af wat die dronken tor, de spullenbaas van de kermesse in Brussel wilde gaan bespreken met Trump.

  Trump zou hem en z’n “communistische” kameraden totaal moeten vermorzelen, nadat hij die gore graaiers eerst flink heeft vernederd.
  Ik zie het al voor me: Timmermans, die tranen met tuiten huilt…

  …Verhofstadt met z’n lelijke grote schreeuwmuil…

  …en dan die Hans van Baalen met z’n infantiele vuistjes…

  Allemaal pletten, die luizen!

  Liked by 2 people

 16. Dit gaat alleen maar de goede kant op.

  Like

 17. Jan zegt:

  Kellyanne Conway als haar gevraagd wordt of zij wel genoeg tijd heeft met haar kinderen: Ik speel geen golf en heb geen maitresse

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s