Turken & Koerden – het geïmporteerde conflict

screenshot_34

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Na de mislukte putsch tegen Erdoğan demonstreerden tienduizenden van zijn aanhangers in Duitsland voor hem, afgelopen zaterdag slechts ongeveer 25.000 Koerden en Alevieten tegen hem.

contra-magazine

Een immigratiesamenleving importeert onvermijdelijk ook etnische en politieke conflicten van die bevolkingen die zij in haar midden opneemt. Dit wordt ook duidelijk zichtbaar bij het actuele conflict in Turkije, dat eveneens in Duitse straten wordt uitgevochten. Of dit nu is bij solidariteitsmanifestaties voor president Erdoğan na de putsch-poging, bij de anti-Erdoğan-demonstraties zoals die van afgelopen zaterdag in Keulen of ook wel tussen verschillende groeperingen dagelijks in de Duitse straten.

Aan de ene kant staan de aanhangers van president Erdoğan, die vooral afkomstig zijn uit de islamitisch-conservatieve en Turks-nationalistische hoek. Aan de andere kant staan vooral de Koerden en Alevieten, evenals af en toe ook nog de midden-linkse Kemalisten van de grootste Turkse oppositiepartij CHP.

De aanhoudende immigratie uit Turkije verscherpt de situatie zienderogen. Waren het tot nu toe vooral familieleden die naar familie in Duitsland trokken, nu komen er ook steeds meer “asielzoekers” de Bondsrepubliek binnen. Daarbij gaat het overwegend om Koerden, maar ook om andere oppositionelen, die zichzelf zien uitgeleverd aan de onderdrukking van de Turkse staatsmacht. Waarbij echter niet weinig Koerden ook sympathisanten van de separatistische Koerdenorganisatie PKK zijn, die ook in Duitsland wegens criminele activiteiten en terroristisch gedrag werd verboden.

Duitsland wordt in toenemende mate de plaats waar etnische en politieke conflicten worden uitgevochten, die geïmporteerd werden met de immigranten. Daartoe behoren ook de twisten tussen de etniciteiten van het voormalige Joegoslavië (tegenwoordig vooral Serviërs en Albanezen), de conflicten tussen Russen en Oekraïners en nu dus ook die tussen Turken en Koerden. Met de Syriërs komen daar ook nog die tussen moslims en christenen en met de vele Afrikanen al die binnenlandse Afrikaanse conflicten op de Duitsers af.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Albanië, Allochtonen, Arabieren, asielwaanzin, Barbarisme, christenhaat, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Koerden, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Maghreb/Noord-Afrika, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, Servië, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Turken & Koerden – het geïmporteerde conflict

 1. Henk der Niederlander zegt:

  En binnenkort ook in Uw wijk en straat.

  Like

 2. alles is het gevolg van psychopate A. Merkel en haar open deuren beleid

  Like

 3. tinekevanschagen zegt:

  Mutti Merkel is wat stilletjes de laatste dagen.
  Denk een beschuitje eten met Juncker en samen een fles open getrokken vanwege de grote teleurstelling dat hun favoriet niet gekozen is.
  Tja…..je moet wat!

  Like

 4. Wat Merkel gedaan heeft zullen we niet snel vergeten, Landverraadster.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s