Hoogleraar Zwart: Europees Verdrag beschermt Wilders tegen veroordeling

screenshot_58

(Door: Elif Isitman)

Volgens hoogleraar Tom Zwart hoeft PVV-leider Geert Wilders niet te vrezen voor veroordeling voor zijn ‘minder minder Marokkanen’ uitspraak. Dat zou hij te danken hebben aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, oftewel het EVRM.

Zwart is hoogleraar Mensenrechten aan de Universiteit Utrecht, en zegt dat Wilders met het benoemen van Marokkanen een nationaliteit heeft bedoeld en geen ‘ras’. Daarom zou hij vrijwaring genieten onder het EVRM.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Justitie, Marokkanen, Nederland. Bookmark de permalink .

12 reacties op Hoogleraar Zwart: Europees Verdrag beschermt Wilders tegen veroordeling

 1. Thoth zegt:

  Nogmaals. In Nederland en vele Westerse samenlevingen heeft men een trias politica, t.w.

  * de wetgevende macht (politieke partijen)
  * de uitvoerende macht (o.a. politie)
  * de rechterlijke macht. (rechters)

  En nu willen de politie c.q. Officier van Justitie zich met de wetgevende macht gaan bemoeien… Ik zou zeggen, NIET DOEN. Maar Officier van justitie Bos had andere gedachten. Een gelijkenis met oud hoofd-commisaris Riessen die Wilders wilde mollen. De volgende dag tijdens de zitting van de wrakingskamer wist hij zijn minachting voor andersdenkenden niet langer bedwingen. Met een reeks grievende verdachtmakingen over het ‘moedwillige’ vertragen van het proces, zo als de wraking : “Dit is de wraking die je wist dat zou komen” en het minne “Een proces Wilders zonder wraking is geen proces Wilders”, kleineerde en schoffeerde hij de verdediging. Wilders’ advocaat Knoops reageerde woedend: “Dit is respectloos en beneden alle peil.” Het was pas een 2e keer in z’n leven dat Knoops een wraking indiende..

  Die OvJ Bos moet ontslagen worden… Laat’ie maar een baantje zoeken is de samenleving. Er zijn nog zat linkse groeperingen waar hij z’n ‘verhaal’ c.q. sprookje kan vertellen.

  Geliked door 2 people

  • pete zegt:

   Donderdag de strafeis van de OvJ…

   Lachen natuurlijk.. Ben nu al nieuwsgierig naar de verklaringen die ze gaan uitgeven na de vrijspraak van dhr. Wilders.
   Die gaan hun bevoegdheden ver te buiten… “omdat er zoveel onrust was ontstaan in de maatschappij” en “zij zich daar verantwoordelijk voor voelde”… “Er moest een daad worden gesteld”

   Grappig toch (met wel helaas weer Geert als lijdend voorwerp)
   Rechters die het “overwerk” niet aankunnen omdat er zoveel Marokkanen in het verdachtenbankje zitten.
   (genetisch markeert er van alles aan dat inteeltvolk (ras))

   Hoop maar dat Geert zijn eis tot schadevergoeding doorzet, alleen al om die belachelijke rechtszittingen in de toekomst te voorkomen.

   Like

 2. Wat een goed nieuws voor Geert.

  Like

 3. Mary zegt:

  Mooi, blijft het walgelijke feit dat hij door het OM Wilders vervolgt voor haat en discriminatie, daar waar anderen ergere uitspraken hebben gedaan als het gaat om Marokkanen, (komen niet in beeld bij datzelfde OM), politie meegewerkt heeft aan deze hetze door met ingevulde aangifte formulieren te heulen, een duidelijke partijdige rechtbank, kortom dit is een politiek proces daar waar rechters volgens de kernwaarden van het recht onpartijdig en onafhankelijk horen te zijn, dit is dus zeer verwerpelijk en in zijn geheel niet meer serieus te nemen, het had nooit plaats mogen vinden. Het komt er dus op neer dat dit Geert Wilders pesten is, zie het niveau van het OM, politie, rechters, schandalig!!!.

  Geliked door 3 people

 4. Ik heb me altijd al af gevraagd wat hieraan strafbaar was. Tenslotte stelde hij alleen maar een vraag. Dan zou iedere enqueteur of onderzoeker ook in overtreding zijn. En als je Wilders vergelijkt met Trump stelt het echt helemaal niks voor, dus gewoon vrijspraak en doorvechten zou ik zeggen !

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Voor de zoveelste maal:
  “Wilders zal vrijgesproken worden. Maar daar gaat dit proces ook niet over.”

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Je hebt gelijk, Paul: Voor het stellen van een vraag kún je niet veroordeeld worden. En dat weet de rechterlijke macht natuurlijk ook maar al te goed!
   Men wil slechts het statement maken, dat is alles!

   Like

 6. Ildiko zegt:

  Nep nep nep alles hier is NEP !

  Like

 7. piet travestiet zegt:

  Brussel betaalt erdogan toch ook om MINDER vluchtelingen door te laten ????

  Like

 8. Giny zegt:

  Het was niet om aan te horen hoe verschrikkelijk het allemaal was voor die kindertjes
  die een trauma over hadden gehouden, gelukkig dat Mark Rutte ze in het jeugdjournaal
  gerust had gesteld, dat ze niet bang hoefde te zijn voor die boze meneer Wilders, die
  hun het land uit wilde hebben! Ze konden wat hem betreft wel “OPPLEUREN”
  maar dat was niet zo erg!
  Wanneer gaat Mark Rutte eens laten zien waar de Nederlandse kindertjes zo bang
  voor zijn en toont hij die afgehakte hoofden, o nee, dat is de wil van allah en dat hoort er
  nu eenmaal bij, daar moeten die kindertjes maar aan wennen!
  Als Geert nu even al die geschokte mensen € 500 betaald, kunnen ze allemaal weer
  rustig slapen en is er niets meer aan de hand!

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Van hoger hand is lang en breed de opdracht neergedaald op de “onpartijdige rechters” om Geert Wilders vooral vrij te spreken. Ook de vooruitgeschoven professor is naar mijn mening een pion die alvast ingezet wordt om het volk alvast in de week te zetten. We gaan het zien. Bovendien verteld die professor iets te nadrukkelijk dat hij niet in het kamp Wilders geplaatst wil worden. Is natuurlijk flauwekul want hij hoeft in dat geval zijn mond helemaal niet open te doen. Bang als ze afgelopen week geworden zijn voor een Donald Trump effect. In maart 2017 komen de parlementsverkiezingen onvermijdelijk dichterbij. Mocht Geert Wilders veroordeeld worden en rond de kerstdagen gebeuren her en der in Europa islamitische aanslagen (wat er dik inzit) dan heeft Geert Wilders helemaal geen zendtijd voor de politieke partijen meer nodig. Van hogerhand werd natuurlijk twee jaar geleden ook datzelfde OM aangespoord (met uitzicht op carriëre sprong) Geert Wilders te vervolgen. Scheiding der machten is in Nederland overboord gegooid sinds het policor zijn mars door de instituties heeft volbracht. Wie ooit de gedachte heeft gehad dat het hele aangifte circus rondom de minder minder uitspraken een spontane reactie was van een deel van het volk en de bestuurlijke elite ter linkerzijde moet zich eens aan zijn hoofd voelen. Ze zullen in de val lopen die ze zelf hebben opgezet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s