‘Syrische kindvluchtelingen werken in Turkse kledingfabrieken’

screenshot_60

Syrische vluchtelingenkinderen worden ingezet in Turkse kledingfabrieken. Dat stelt de BBC op basis van eigen onderzoek.

Tijdens een undercoveractie van het televisieprogramma Panorama zagen verslaggevers dat kinderen kleding maakten voor Marks and Spencer en de onlinewinkel Asos. In een fabriek die produceert voor Marks and Spencer was de jongste werker 15 jaar oud. Hij moest 12 uur per dag kleding strijken. De BBC sprak in de fabriek ook volwassen vluchtelingen. Zij kregen ongeveer een euro per uur betaald, ver onder het Turkse minimumloon. Van een tussenpersoon op straat ontvingen ze hun salaris.

In een andere fabriek die broeken maakt voor de ketens Mango en Zara, die ook in Nederland winkels hebben, waren Syriërs 12 uur per dag met zware chemicaliën aan het werk om broeken te bleken. De meeste arbeiders droegen daarbij geen enkele vorm van bescherming.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
nos

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Barbarisme, Graaien, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Syrië, Terrorisme, Turkije, verloedering. Bookmark de permalink .

7 reacties op ‘Syrische kindvluchtelingen werken in Turkse kledingfabrieken’

 1. Alex Delarge zegt:

  Uitstekend bericht.MuSSlim buit MuSSlim uit. Geen enkele bescherming? Gaan ze in ieder geval sneller dood.

  Like

 2. Pieter zegt:

  Dit is behoorlijk oud nieuws dat natuurlijk dus ook al op het NOS-journaal geweest is, maar dan in het kader van “zie die arme vluchtelingen eens worden uitgebuit”. Zo kennen wij de NOS.

  Ten tweede, dit bericht komt van de BBC, die zijn ook al jaren niet meer neutraal in hun berichtgeving en liegen als het hun uitkomt.

  Ten derde, je zag wat pubers werkjes doen in dat naai-atelier, maar het werd niet duidelijk dat dat die arme Syrische vluchtelingetjes waren. De hele reportage kan net zo goed doorgestoken kaart zijn geweest.

  Ten vierde, als het waar is is het vrij normaal in die contreien dat kinderen een zakcentje voor mams en paps meeverdienen. Niets om ongerust over te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. kruisridder zegt:

  In die landen ligt het levenstandaard ook een stuk lager. Waar klagen ze eigenlijk over. Werken voor hun centen is natuurlijk beter dan niksdoen voor hun centen.

  Like

 4. hslot4 zegt:

  12 uur strijken er zitten 24 uur in een etmaal luie flikker zweep erover

  Like

 5. Dit had ik al eerder gehoord.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Pieter bewijs het tegendeel.
  Turkije wil de vluchtelingen houden.
  Waarom??????????????

  Like

 7. Het zijn kindslaven, daar moet Sylvana Simons zich eens druk om maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s