Trump waarschuwt Obama: dringt u Israël geen oplossing op – vrees voor “November-Surprise”

screenshot_66

(Vertaling: E.J. Bron)

Adviseurs van de gedoodverfde Amerikaanse president Donald Trump hebben volgens mediaberichten president Barack Obama gewaarschuwd dat hij het “zelfs niet zou moeten overwegen” om in de periode tot 20 januari te proberen in het Israëlisch-Arabisch conflict  op vooruitgang aan te dringen. “Politico” citeert een “nationale veiligheidsadviseur” van Trump met de uitspraak dat Obama “niet zou moeten streven naar nieuwe ondernemingen en niet zou moeten proberen zijn politiek door te drukken, die heel duidelijk niet in overeenstemming is met Trump´s opvattingen.”

pi-news

Dat zou “handelingswijzen omvatten in het vredesproces voor Israëli´s en Palestijnen – en dat zou ook gelden voor initiatieven die als zuivere symboliek beoordeeld kunnen worden . . . [Trump] heeft zeer duidelijk aangegeven dat hij Israël en diens voorkeuren zal ondersteunen.”

Want er werden meermaals zorgen geuit hoe Obama na de verkiezingen zou handelen, of hij de anti-Israëlische VN-resoluties forceert als hij niet meer hoeft te vrezen voor de effecten op de verkiezingscampagne van de Democratische kandidate Hillary Clinton.

Vrijdag sprak Trump van de hoop dat hij in staat zou zijn om de “oorlog waar nooit een eind aan komt” tussen Israël en de terroristische groeperingen binnen Israël´s grenzen in een “ultimatieve deal” te beëindigen. Hij wees er echter ook op dat ieder akkoord tot stand zou moeten komen door rechtstreekse onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit.

De leider van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, heeft tot nu toe constant geweigerd om met Israël te onderhandelen totdat aan al zijn voorwaarden is voldaan. Waarbij hij weigert om Israël als een joods land te erkennen. Hij staat erop dat de internationale gemeenschap druk op Israël uitoefent, opdat Israël toegeeft aan alle eisen van de PA. De PA maakt eveneens aanspraak op het “recht” om diegenen te belonen die Israëlische burgers vermoorden.

In werkelijkheid vreest men dat Obama een “november verrassing” voor Israël in petto heeft. Er bestaan talrijke signalen dat de Obama-regering zou kunnen streven naar een resolutie van de VN-veiligheidsraad, waarin de deling van Israël in twee staten wordt voorgeschreven, met de grenzen van voor 1967, dus in feite met de grenzen van 1948.

Zo had Obama´s ministerie van Buitenlandse Zaken op 5 oktober Israël vanwege het plan om 98 woningen in het al bestaande joodse dorp Shiloh in Samaria te bouwen krachtig veroordeeld. Deze zijn bedoeld voor Joden, die gedwongen uit hun huizen in Amona zullen worden gezet.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beweerde zelfs abusievelijk dat Israël toestemming zou hebben gegeven voor een “belangrijke nieuwe nederzetting op de West Bank”, wat een twee-staten-oplossing zou ondermijnen. En Israël´s verplichting om te streven naar een onderhandelde vrede werd betwijfeld. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gebruikte ongebruikelijk harde woorden bij zijn veroordeling van slechts een aankondiging van een programma voor de bouw van woningen binnen een al bestaand joods dorp.

En diezelfde dag, op 5 oktober, betwijfelde de Obama-regering of Israël überhaupt een “vriend” zou zijn. De woordvoerder van het Witte Huis, Josh Ernest, beweerde, en opnieuw abusievelijk, dat “wij een openlijke bevestiging van Israël zouden hebben gekregen die in tegenspraak is met deze aankondiging [van de woningbouw in Shiloh]. Ik denk dat als we het er over hebben hoe goede vrienden met elkaar omgaan, dan is ook dat een bron van ernstige bezorgdheid.”

Bovendien was, net zoals al bij het Iran-akkoord, de methode van de “echo chamber” volop aan de gang: met andere woorden, de media werden ingezet om reclame te maken voor de agenda van de regering. Onder andere door middel van een artikel in de “New York Times” op diezelfde dag, waarin een medewerker van Obama geciteerd wordt met de woorden: “tot een bepaald moment . . . kan de regering wel degelijk beslissen dat er consequenties moeten volgen voor hetgeen wat zij nu als inspanningen beschouwt om een einde te maken aan de twee-staten-oplossing.”

Tijdens zijn toespraak op 30 september op de begrafenis van Shimon Peres had Obama abusievelijk geïmpliceerd dat Israël Palestijnse Arabieren “tot slaaf” zou maken. Vooral echter noemde Obama de stichting van Israël “verkeerd” respectievelijk “met tekortkomingen”. En in de officiële vertaling van Obama´s toespraak, die “Jeruzalem, Israël” als plaats van de toespraak en de begrafenis noemde, streepte het Witte Huis “Israël” door.

Daarvoor, op 9 september, had Obama´s ministerie van Buitenlandse Zaken de geldige en accurate uitspraak van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu bekritiseerd, die gezegd had dat de herhaalde eisen van de Palestijnse leiding naar een staat “zonder Joden” etnische zuivering betekenen.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Israël, Obama, VS. Bookmark de permalink .

34 reacties op Trump waarschuwt Obama: dringt u Israël geen oplossing op – vrees voor “November-Surprise”

 1. Guardiacivil zegt:

  Als Obama of Clinton nog vieze streken uit gaan halen voor januarie dan heeft Amerika een héél groot probleem.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  De Griekse Havens gesloten houden voor Russische schepen, is dat wat Obama zonodig wil ?

  https://www.facebook.com/v2.3/plugins/post.php?app_id=1452842338360549&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2Fr%2FfTmIQU3LxvB.js%3Fversion%3D42%23cb%3Df7555da49a527%26domain%3Dfr.sputniknews.com%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Ffr.sputniknews.com%252Fff2a05a322add1%26relation%3Dparent.parent&container_width=577&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmaria.zakharova.167%2Fposts%2F10211473065331977&locale=fr_FR&sdk=joey&width=500

  Barack Obama, die het Oval Office in Januari verlaat, lijkt wel ,t maximum van tijd dat hem nog rest, te profiteren van zijn Anti-Russische retoriek.
  Dus is één van zijn doelen bij het volgende bezoek aan Athene er voor te zorgen dat de Grieken hun havens gesloten houden voor Russische schepen.
  Wat gaat hij verder nog bedenken ? ?
  ………..
  De woordvoerster van de Russische diplomatieke missie, Maria Zakharova, kon het niet nalaten de spot te drijven met de bedoelingen van Obama om Griekenland te sommeren zijn havens voor Russische Oorlogsbodems gesloten te houden.

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Op de eerste plaats moet een Joden vrij Palestina nooit geaccepteerd worden door de westerse wereld. Ze hebben hun bek vol van gelijke rechten voor iedereen maar het recht van Joden om te kunnen wonen in een Palestijnse staat willen ze ontkennen. De huichelarij is niet meer te verdragen.

  Wat is te doen op korte termijn:

  1) Alle subsidies aan de Palestijnse autoriteit beëindigen.
  2) Eisen dat alle Arabische staten burgerrechten verlenen aan de Palestijnen die nu nog in bewust kunstmatig (wisselgeld) in stand gehouden vluchtelingen kampen leven.
  3) UNWRA per direct ontmantelen.
  4) Jerusalem erkennen als ongedeelde hoofdstad van Israël waar natuurlijk ook Palestijnen die dat willen kunnen wonen, werken en leven.
  5) De Palestijnen (lees Palestijnse Auroriteit) voor het blok zetten of jullie accepteren een Palestijnse staat waarin ook Joden kunnen wonen en erkennen het bestaansrecht van Israël of Samaria en Judea worden defenitief geannexeerd door Israël.
  6) Alle door corruptie verworven miljarden van vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit bevriezen tot er een politiek bevredigende oplossing is gevonden voor dit probleem dat in de kern een islamitisch probleem is dat werd opgeroepen door een gecultiveerde haat op Joden en door teksten uit de koran.

  Bij punt 5 zouden veel gewone palestijnse burger opgelucht adem halen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jackie2015 zegt:

  Donald Trump je mag Israel goed gezind zijn en dat is één van je goede kwaliteiten, maar Degene Die het Beste is voor het Volk Israel is alléén de Messias.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Nou zeg, wat heeft die lulhannes het goed voor met z’n volk.
   Geen klauw heeft hij tot op heden nog uitgestoken, en dat al 2 eeuwen lang.
   Maar toch blijven volhouden die “hij” ze gaat redden.
   Ben je dan een beetje simpel of niet.
   Dat mag zo godverdomme dan wel een keer tijd worden.
   Alleen in de 2de WO liet hij er nog 6 miljoen afmaken.
   Maar hij heeft het beste met ze voor, echt waar, geloof het nou maar.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ergens lijkt het wel een beetje op een vrouw die dagelijks zwaar mishandeld wordt door haar man, en dan toch blijft volhouden dat hij het verder goed bedoeld en best wel lief is.
    Je moet ‘m alleen even kennen, dan zie je pas dat het uit liefde gebeurt.
    Maar het eigenlijk helemaal niet leuk vind, dus dan zal ik het wel verdient hebben.
    Anders zou hij dat nooit doen. Dus is het eigenlijk mijn eigen schuld.

    Geliked door 1 persoon

   • Jackie2015 zegt:

    De dwaas zegt er is geen God. Hij onderzoekt niets en vloekt alleen maar.

    Like

   • BertG. zegt:

    Je zal toch maar zo’n leven lijden, alles in de dienstbaarheid van je denkbeeldige vriendje en zo als het geschreven staat. Succes ermee verder.

    Like

   • Harry zegt:

    Jackie ,19.28 .

    Hoe wou je in hemelsnaam ( om maar even in jouw sfeer te blijven ) onderzoeken of er een god bestaat ?
    Ga je dan een raket afhuren en een rondvlucht door het heelal maken en kijken of je ergens een hemel of het landhuis van god tegenkomt ?

    Je klampt je vast aan een of ander boek , dat door mensen geschreven is , om het volk er onder te houden , meer is het niet .
    Al eens nagedacht over al die verknoeide levens in dienst van iets dat helemaal niet bestaat ? Of al die mensen die gestorven zijn voor “het geloof ” ?
    Kapitalen zijn er verknoeid , zoals heel die multi-miljarden poppenkast in Rome .

    Wat nou onderzoeken ???

    Het heeft meer met labiliteit dan realiteit van doen , ben ik bang .

    Like

  • De Messias woont trouwens ook in Amerika en is daar pop zanger!

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Ik vraag me oprecht af hoe iemand zó onnozel kan zijn om zich aan een zeepbel genaamd “God” vast te klampen .
   Dat ongrijpbare zelfverzonnen fenomeen STEEKT GEEN POOT UIT OM DE GROOTSTE VIJAND VAN DE MENSHEID TE BESTRIJDEN !
   Wat heb je aan zulke vrienden ?
   Sorry hoor , maar ik vind het onderhand een beetje pathetisch hoe sommigen hier hun nepvriendje zitten te pluggen .
   Zodra wij allah vervloeken , komen de christelijke opportunisten uit alle hoeken en gaten om hun eigen opperhoofd als redder op te voeren .
   Een soort van sluikreclame .
   Net als die part-time zendelingen die je vroeger op de enige dag dat je een beetje uit kon slapen kwamen wakker bellen , die rottige jehova’s .
   Iedere zondag wéér !
   Totdat ik een king-size cactus vanuit de waskamer naar beneden donderde , die vlák voor hun voeten uiteen spatte , er werd met een krijtje een kruis op mijn huis gezet , daarna had ik rust . Nooit meer gezien !

   Stop nou toch eens met die onzin !

   Like

   • BertG. zegt:

    Ook ik zal er nooit achter komen wat mensen bezield.
    Maar hoe kom je er van af? Dat is ’t probleem. Ze weten niet beter.
    Ze zijn zo opgegroeid van kleins af aan, ergens wel zielig, ze weten niet beter/ anders.
    Maar maak het ze maar wijs, vertel het ze maar eens waar ze mee bezig zijn geweest.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Bert G & Harry:
    Jammer dat er bij jullie in NL geen rotsen/afgronden/ravijnen zijn.
    Anders zou dit de oplossing zijn::::

    Geliked door 1 persoon

   • Jackie2015 zegt:

    De meesten jagen het zichtbare en het tijdelijke na
    Weinigen, echter richten zich op het onzichtbare en het eeuwige.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jackie, daar moet je toch echt eens met je huisarts over praten.
    Dat jij iets ziet wat er niet is en voor iedereen verder onzichtbaar, en dat jij daar je leven aan gewijd heeft.
    Ik denk dat je dezelfde middag nog onder enige drang wordt afgevoerd, want helemaal normaal kan ik dat niet meer noemen.

    Like

 5. Republikein zegt:

  Waar rook is is vuur, dat er iets broeit is duidelijk.

  Ongeveer 300 leden van de Palestijnse Fatah-partij, onder leiding van de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, hebben inmiddels een “militaire training” ontvangen in de Gazastrook ter voorbereiding van een oorlog met Israël.

  De gewapende tak van Fatah, de Aqsa Martelaren Brigades, de Martelaren Nidal Al-Amoudi Divisie, heeft aangekondigd dat haar leden zich hebben ingeschreven bij de nieuwe militaire academie voor een opleiding tot “strijder” in de Gazastrook. De Academie, onlangs ingewijd in de Gazastrook, zou de “strijders” trainen in verschillende gevechtsmethoden “in het kader van een programma ter voorbereiding op een eventuele toekomstige strijd” met de “zionistische vijand”.

  https://nl.gatestoneinstitute.org/9323/fatah-oorlog-israel

  Geliked door 1 persoon

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Hier wordt geduid op vuil, vies verraad van de moslim Barack Obama. Trump is hard genoeg om dit in, geval van dit verraad, af te straffen.
  Voor wat Nederland betreft is het zaak dat actie ondernomen wordt om steun te betuigen aan de zaak van de Israëli. Het misdadig handelen van de Palesteinse Autoriteit mag niet langer getolereerd worden. Het besluit van de Volkerenbond met betrekking tot de instelling van de staat Israël is onverminderd van kracht, ook voor de huidige Verenigde Naties. Indien nodig moeten ze daar op aangesproken worden.
  Malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlander zegt:

   @ M.A.L.Sion.
   Persoonlijk ben Ik zeer wantrouwig tegenover de Verenigde Nazi’s want die zijn zo maar in staat om hun mening in 1 dag tijd volledig te herzien.

   Like

 7. ieznogoedh zegt:

  obama is een moslim. Dat zegt genoeg.

  Like

 8. kruisridder zegt:

  De Amerikanen bezetten zelf illegaal Indiaans grondgebied. Ze zijn zelf kolonisten en dus bezetters van het grondgebied van een ander volk. En dan willen ze de wettige eigenaren van de staat Israel even gaan opleggen dat een stel andere statenlozen bezit mogen nemen van hun grondgebied?

  Geliked door 1 persoon

 9. Ron Paul: “Trump moet oppassen voor de schaduwregering”

  Het succes van Donald Trump als president van Amerika zal grotendeels afhangen van de vraag of hij zal worden beïnvloed door de ‘schaduwregering’ en elitaire structuren die het beleid van eerdere regimes hebben uitgestippeld. Dat zegt oud-presidentskandidaat Ron Paul.
  De 70-jarige Trump heeft geen politieke ervaring. Zijn beleid zal grotendeels worden vormgegeven door zijn adviseurs.
  “Helaas zijn er al een aantal neoconservatieven die steeds dichter in de buurt van Trump komen,” zei Paul tijdens het programma Crosstalk op RT.
  WikiLeaks

  “Als hij zich door hen laat adviseren, zal dat geen goed teken zijn,” voegde hij toe.
  Het oud-congreslid zei dat mensen op Trump hebben gestemd omdat hij opstond tegen de diepgewortelde corruptie in het establishment, die verder werd ontbloot door WikiLeaks.
  “Tijdens de campagne zei Trump dat hij niet langer de confrontatie wil zoeken met Rusland en dat vind ik goed,” aldus Paul. “Hij bekritiseerde ook enkele van de oorlogen in het Midden-Oosten.”
  Diepe staat

  Of hij zijn beloftes kan waarmaken, zal afhangen van de rol van de zogeheten schaduwregering.
  “Er is een externe kracht die we de ‘diepe staat’ of de ‘schaduwregering’ noemen,” zei hij. “Er zijn mensen die machtiger en invloedrijker zijn dan onze overheid en onze president.”
  Geen grip

  “We hopen dat Trump onafhankelijk kan blijven en de juiste weg kan inslaan,” voegde hij toe. “Maar er is zoveel wat in het geheim kan worden gedaan en waar de overheid geen grip op heeft.”
  Paul zei ook dat het moeilijk zal worden voor Trump om zijn beleid ten aanzien van de NAVO waar te maken. Hij lijkt zich volledig te willen distantiëren van het bondgenootschap.

  Bron
  ninefornews

  Like

 10. Jan zegt:

  Antisemitische moslim Hussein van Amerika zet alles op alles om Israël de laatste dagen van zijn presidentschap te vernietigen

  An Israeli official on Friday accused President Barack Obama of colluding with the Palestinians in a “shameful move against Israel at the U.N.” after learning the White House did not intend to veto a Security Council resolution condemning settlement construction in the West Bank and east Jerusalem the day before.

  “President Obama and Secretary Kerry are behind this shameful move against Israel at the U.N.,” the official said. “The U.S administration secretly cooked up with the Palestinians an extreme anti-Israeli resolution behind Israel’s back which would be a tail wind for terror and boycotts and effectively make the Western Wall occupied Palestinian territory,” he said calling it “an abandonment of Israel which breaks decades of US policy of protecting Israel at the UN.”

  http://hosted.ap.org/dynamic/stories/M/ML_ISRAEL_UNITED_NATIONS?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2016-12-23-12-09-24

  Reactie van Trump:

  As to the U.N., things will be different after Jan. 20th.

  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 23, 2016

  Like

 11. Jan zegt:

  Het antisemitische schorem nadat hij Israël in de VN het mes in de rug had gestoken door zich van stemming te onthouden:

  De zak weet niet eens dat Hanukkah de 24 begint en dat is het nog niet in Amerika, dat je de kaarsen van rechts naar links aansteekt, dat je iedere dag er na 1 er bij plaatst en dat je eerst die aansteekt die er bij geplaatst is. Niemand heeft benul waar hij mee bezig is want alle kaarsen zijn aangestoken.
  Walgelijk volk

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik heb zelfs nog nooit van Hanukkah gehoord. Je kan niet alles weten.
   Laatst vroeg ik hier nog of Joden ook kerst vierden, de naam van dat feest wat ongeveer gelijktijdig begint ben ik alweer vergeten.

   Like

 12. Jan zegt:

  Israel Official: Obama Administration Secretly Worked With Palestinians To Craft ‘Shameful’ UN Resolution
  http://www.weaselzippers.us/315468-israel-official-obama-administration-secretly-worked-with-palestinians-to-craft-shameful-un-resolution/

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Mogelijk Obama’s laatste „grap“ versus Israël:

  Netanyahu furieus: Amerika laat VN wegkomen met ‘anti-Israël resolutie’
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vrijdag de resolutie aanvaard waarin Israël wordt gevraagd te stoppen met het bouwen van nederzettingen in de Palestijnse gebieden. De afgevaardigde van de Verenigde Staten onthield zich van stemmen, een klap in het gezicht van Israël.

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/ondanks-druk-van-trump-laat-amerika-vn-resolutie-israel-aannemen-423799/

  Lees ook hoe een en ander tot stand is gekomen. Egypte, de indiener had aanvankelijk gezegd het terug te trekken maar wie dramden door?! Niet de islamlanden………..

  Israel’s Settlements Have No Legal Validity, Constitute Flagrant Violation of International Law, Security Council Reaffirms

  https://www.un.org/press/en/2016/sc12657.doc.htm

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s