De tweede brief die Netanyahu NIET aan de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, schreef

screenshot_96

(Door: Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Zeer geachte meneer Juncker,

Terwijl uw Europese Unie in een diepe crisis zit, heeft ze het opnieuw noodzakelijk geacht om Israël vanwege de toestemming tot het bouwen van enkele huizen in de omstreden gebieden te veroordelen. Deze berisping betreft de bouw van 98 huizen op grond van de regering in Silo. Het gedrag van de EU doet me in dit geval denken aan een artikel van de wetenschapster Rivkah Fishman-Duker over Byzantium in de 7e eeuw. Ze schreef, terwijl de islam vele christelijke gebieden veroverde, dat de leiders van Byzantium veel meer bezeten waren van zorgen over de veeleer onbelangrijke Joden.

Terwijl overbodige EU-werknemers negatieve aandacht schenken aan onze woningbouwplannen, hebben de zogenaamde “deskundigen” van de Unie de Griekse economische crisis vele jaren lang genegeerd. Deze problemen etteren daarom tot op de dag van vandaag voort. Ondertussen zegt de Franse presidentskandidaat Alain Juppé over zijn eigen land: “Als 24% van de jonge mensen onder 25 jaar werkloos is, dan gaat het niet goed met het land.”

Enkele van mijn jongere medewerkers lezen Europese kranten. Uit hun samenvattingen blijkt de ontbrekende eenheid van de EU, evenals meerdere andere belangrijke problemen. Joseph Stiglitz, winnaar van de Prijs van de Zweedse Rijksbank voor economie (abusievelijk ook wel de Nobelprijs voor de Economie genoemd), denkt dat Italië in de nabije toekomst de euro zal moeten verlaten. De prominent Duitse economische wetenschapper Hans Werner Sinn beaamt dit en zei dat de euro “grandioos mislukt” is: “Een vredesproject is een tweedelend element geworden.” Hierin staan ze niet alleen. Datzelfde zei nu zelfs Otmar Issing, de voormalige chef-econoom van de Europese Centrale Bank. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandbrenging van de muntunie.

Niet alleen de euro ligt rechtstreeks onder vuur. Jens Spahn, christendemocratisch staatssecretaris op het Duitse ministerie van Financiën, verklaarde: “We bevinden ons zonder twijfel in de ergste periode die de EU ooit meemaakte.” De burgers van meerdere lidstaten zijn ontevreden met de EU-politiek. Een voorbeeld is de Tsjechische Republiek. Haar president Miloš Zeman is voorstander van het verblijf van zijn land in de EU. Maar hij wil een referendum over het verdere lidmaatschap van de EU en de NAVO. Uit peilingen blijkt dat in 2015 62% van de Tsjechen ervoor gestemd zouden hebben om de EU te verlaten.

Van de grootste thema´s die de EU en wellicht haar bevolking splijt, is de vluchtelingencrisis. De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz heeft de beslissing van de Duitse regering bekritiseerd om meer vluchtelingen vanuit Griekenland en Italië naar Duitsland te laten immigreren. Hij zei dat in plaats daarvan de buitengrenzen van de EU beter beschermd zouden moeten worden. Na de enorme toestroom van vluchtelingen heeft de EU nu een plan opgesteld om haar buitengrenzen te controleren. We moeten afwachten hoe effectief dit is.

Ondertussen blijft de Pegida-beweging gebruikmaken van de mislukte vluchtelingenpolitiek. Jean Asselborn, minister van Buitenlandse Zaken van het kleine Luxemburg, gebruikt Pegida voor eigen reclame. Hij zegt dat delen van de mentaliteit van Duitsland angst zouden aanwakkeren. De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst maakte bekend dat 8.675 personen verdacht worden van georganiseerde criminaliteit, twee derde deel van hen zou geen Duits staatsburger zijn.

Meneer Juncker, hebt u ooit aandacht geschonken aan de ontwikkeling van islamitische ministaten in Europa? Rainer Wendt, de voorzitter van de Duitse politievakbond, zei dat er in Berlijn al een zone bestaat waarin de sharia wordt toegepast en een tweede met eigen (Arabische) verkeersregels. Wellicht zullen enkele EU-lidstaten, bijvoorbeeld Zweden (dat de niet bestaande Palestijnse staat heeft erkend), het fijn vinden om ook islamitische ministaten in Duitsland te erkennen. Uiteindelijk kunnen deze kleine eenheden zich misschien aansluiten bij de EU en zodoende van Luxemburg een middelgroot land maken.

Uw collega Julian King, eurocommissaris belast met de Veiligheidsunie, heeft ervoor gewaarschuwd dat Europa zich moet voorbereiden op een nieuwe toestroom van ISIS-Jihadisten, die uit Mosul terugkeren, omdat het Irakese leger oprukt naar de stad. Bovendien is er sprake van nog enkele andere ontwikkelingen wat betreft de islam in Europa waar u kennis van zou moeten nemen. De Franse president François Hollande heeft in een boek met door hem gegeven interviews gezegd dat zijn land “een probleem met de islam” zou hebben en dat er in Frankrijk “veel illegale migranten aankomen”. Hij verbergt de waarheid niet meer door in plaats van islamisme van islam te spreken. Het tijdschrift “Canard Enchainé” heeft bericht dat Air France na een serie sabotagepogingen zich steeds grotere zorgen maakt over nog meer van zulke gebeurtenissen, die de schuld zijn van enkele geradicaliseerde werknemers van de maatschappij en haar leveranciers.

Ik stel voor dat u aan alle EU-werknemers een artikel uitdeelt van de prominente wetenschapper Bassam Tibi. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Damascus, heeft echter twee derde deel van zijn leven in Duitsland doorgebracht. Onlangs schreef Tibi dat hij in de 25 jaar tot het jaar 2015 er reclame voor maakte om bruggen te bouwen tussen Europese samenlevingen en islamitische immigranten. Dat zou gebaseerd zijn op een Europeanisering van de islam. Intussen geeft hij toe: “Nu geef ik me gewonnen. De euro-islam zal er nooit komen. Ik capituleer.”

Ik ben niet van plan om lange brieven aan u te schrijven. Ik vraag aan een medewerker om het overzicht te bewaren over de nieuwe problemen in de EU. Ik ben van plan u nogmaals te schrijven wanneer uw overbodige werknemers deze veroordelingen herhalen. Ik zie dat zich in de periode die tussen onze aankondigingen van de bouw van enkele huizen in Judea en Samaria vergaat, veel meer informatie ophoopt over wat er fout gaat met de EU.

Er bestaat een veel serieuzer probleem waarop ik u graag attent wil maken. Minder dan een eeuw geleden werden de meeste Europese Joden van Europa vermoord. Vooraanstaande Europese politici schijnen daar niet veel van geleerd te hebben. EU-lidstaten hebben een enorm aantal migranten binnengelaten uit landen, waarin de meerderheid van de bevolking antisemitisch is. Ik vind dat het tijd wordt dat de reclame van de EU voor antisemitisme door immigratie gestopt wordt. Israël zal u bereidwillig helpen om controlemechanismen voor nieuwe immigranten te ontwikkelen.

Ik moet nog een ander ondiplomatiek commentaar geven, dat me al heel lang door mijn hoofd spookt. Hebt u er ooit aan gedacht een psycholoog aan te stellen die erachter moet zien te komen wat er met de instelling van de Europese Commissie fout gaat?

(De eerste NIET geschreven brief van Netanyahu aan Juncker kunt u hier lezen: https://ejbron.wordpress.com)

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Religie van de vrede", "Westbank", achterlijkheid, antisemitisme, asielwaanzin, Barbarisme, Brussel, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op De tweede brief die Netanyahu NIET aan de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, schreef

  1. Tom Hendrix zegt:

    Geheel eens met de brief(artikel). En de grootste veroorzaker van de huidige ellende, dat zijn de EUSSR, en geheel LINKS, in Europa.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s