Etnisch profileren

screenshot_117

(Door: Drs. E.N. Schilder)

‘Etnisch profileren’ is een politiek correct klinkend alternatief voor discriminatie. Een term die bij voorkeur ten volle wordt uitgebuit door DENK en het ook bij de linkse media erg goed doet. Maar hoe werkt ‘etnisch profileren’ eigenlijk?

Verkeerscontroles

Ongeacht welke auto ik zie aankomen rijden of bij een verkeerslicht stil zie staan, ik zie, door de vorm en de hoek waaronder het glas is ontworpen en de lichtval daarop, praktisch nooit wie er in zit. Ook kan ik daardoor niet waarnemen of iemand licht of donker gekleurd is. Dat zie ik pas als de auto passeert of als die naast me staat. Dat zal voor de gemiddelde politieagent die al op ruime afstand een stopteken geeft, niet anders zijn vermoed ik. Er wordt dus of specifiek op type voertuig (bij criminelen favoriete automerken en types) gecontroleerd of volledig willekeurig.

DENK

U weet wel, die ‘partij’ die tégen etnisch profileren is, maakt echter bij voorkeur zèlf gebruik van etnisch profileren. Om haar aanhang naast de ‘slimste’ Turkse aanhang te vergroten en meer zetels in de kamer te kunnen krijgen, profileert zij niet alleen op etniciteit (Farid Azarkan is aangetrokken om ook de Marokkaanse achterban te krijgen), maar ook op (non)intelligentie in de vorm van Simons met haar eigen eeuwige-slachtoffer aanhang.

Daarnaast wil DENK, en dat is helemáál een lachertje, de burger heropvoeden om discriminatie uit te bannen en wederzijds respect te bewerkstelligen. Daarnaast wil zij (om te beginnen) het slavernijverleden uitwissen, want dat is heel erg pijnlijk voor het na-na-na-na-na-na-na-na-na- geslacht. Nu probeert zij echter ook een andere groep tegen de Nederlandse bevolking uit te spelen en aan zich te binden. Door de naam van de Coentunnel (vernoemd naar Jan Pieterszoon Coen) in verband te brengen met racisme en slavernij (Balkenende, wat heb je aangericht door te beginnen over de VOC-mentaliteit!) probeert DENK nu ook de Molukse en Indonesische cultuur achter zich te krijgen. Zij is echter even vergeten dat er, hier in Nederland, al eerder gewelddadigheden tussen twee etnische bevolkingsgroepen zijn uitgebroken, omdat moslim jongeren keer op keer hun handen niet van een Moluks meisje konden afhouden en haar steevast een hoer noemden. Heel ‘racistisch’ Nederland schaarde zich toen achter de Molukse bevolking overigens.

Wat Coen betreft, is er inderdaad ook een hele nare kant (die dateert uit de 16e eeuw), maar dat is niks anders dan dat er toen, maar juist ook nú nog, dagelijks in bijvoorbeeld Turkije, Afrika en het Midde-Oosten gebeurt(gebeurde). Maar dáár hoor je haar natuurlijk niet over. Veelal gepleegd door moslims overigens (en heel veel onderling ook nog), want het is een gegeven dat overal waar de islam zich vestigt en met zijn ideologie de overhand krijgt, op korte termijn ook de op etniciteit en geloof gebaseerde brandhaarden beginnen. DENK heeft helemaal niets met Nederlanders en ‘denkt’ en leeft, met een uitermate selectief geheugen, bij voorkeur in het verleden en vooràl NIET in het nu, want anders zou ze de volgende punten van haar eigen achterban wel aanpakken… of doet ze dat juist bewust niet?

Discriminatie en heropvoeding

Op zich is het doel om discriminatie tegen te gaan en wederzijds respect voor elkaar te hebben een mooi initiatief. Helaas stopt de geloofwaardigheid van DENK daarin bij hun optreden in de Tweede Kamer en op social media per direct. Het is namelijk juist de achterban van DENK die etnisch profileert als zij in het openbaar vervoer niet wenst op te staan voor ouderen van een andere afkomst, als zij buschauffeurs en ondernemers van een andere afkomst met geweld overvalt en weerloze ouderen van een andere afkomst of geloof berooft. DENK spreekt hen daar vooral NIET op aan! Hoezo samenleving met wederzijds respect? Sterker nog; een programma als ‘Opsporing verzocht’ zou etnisch profileren, terwijl keiharde misdaadcijfers anders aantonen. Zij wil Nederland ‘heropvoeden’, maar vindt het heel normaal om de Nederlandse normen en waarden niet te accepteren en vooral haar eigen normen en waarden te kunnen blijven handhaven. Dan wordt er gevraagd om een beetje wederzijds begrip… Zo blijft ook juist de achterban van DENK tot in de derde generatie, in het openbaar en tussen Nederlandse collega’s, gewoon haar ‘eigen’ taal spreken en wordt zij nog kwaad als je er iets van zegt ook. Het is naar Nederlandse normen en waarden gewoon ronduit onbeschoft om in het bijzijn van anderen een taal te spreken die anderen niet kunnen verstaan, terwijl je ook gewoon Nederlands spreekt, maar dat willen ze liever niet horen.

Als je je dan heel bewust afsluit van de overige bevolking, en dus zelf discrimineert en op etniciteit profileert, klaag dan ook niet dat je als tweederangs burger gezien wordt. Wat dat betreft valt er inderdaad nog veel te ‘heropvoeden’ DENK!

Dubbel paspoort

Veel mensen vinden dat iemand die hier niet geboren is niet in de Tweede Kamer zou mogen komen. Voor mij is Khadija Arib (voorzitter van de Tweede Kamer) echter een voorbeeld van iemand die duidelijk dankbaar is voor de vrijheid en de kansen die ze hier heeft gekregen en daarmee haar plaats in de Tweede Kamer verdiend heeft. Zij spreekt keurig Nederlands, heeft de Nederlandse normen en waarden overgenomen en voelt zich ook Nederlandse. Het enige punt van kritiek vind ik persoonlijk dat ze afstand zou moeten doen van het Marokkaanse paspoort, want als je in Nederland woont, werkt en leeft en jezelf als Nederlander ziet, volstaat het Nederlands paspoort. De dubbele paspoortregel zou dan ook per direct afgeschaft moeten worden, want als je hier woont en leeft, maar vindt dat je (of je hier nu wel of niet geboren bent) tot in de zoveelste generatie nog steeds een Turk, Marokkaan of van een andere nationaliteit bent, heb je hier niets te zoeken. Dan bèn je en wìl je geen Nederlander zijn!

Met DENK is er een voor iedereen herkenbaar voorbeeld van ‘de overtreffende trap’ gekomen dat zich met dagelijkse, hilarische optredens in tv-programma’s en op social media profileert.    Dom, Dommer, DENK!

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Etnisch profileren

 1. Fubar zegt:

  Eeuh, Khadija Arib die keurig Nederlands spreekt? Heb je der wel eens gehoord?

  Geliked door 1 persoon

 2. Theresa Geissler zegt:

  “Dom, dommer, DENK” of niet, elke zetel die die klootzakken in de wacht slepen, is er één te veel!
  We moeten ze tot staan brengen! Maar hoe?

  Like

 3. Karen zegt:

  Of mevrouw Arib zich Nederlandse voelt, duidelijk dankbaar is voor de kansen die ze heeft gekregen? Dat is een stelling die niet te bewijzen is, we kunnen alleen maar uitgaan van wat zij zelf zegt en dat hoeft niet noodzakelijkerwijs de waarheid te zijn. Zolang zij geen afstand doet van haar Marokkaanse paspoort houd ik hierover mijn twijfels. Iemand met 2 paspoorten hoort m.i. NIET in de Nederlandse politiek. U vind dat mevrouw Arib keurig Nederlands spreekt. Ik vind haar accent nogal zwaar. Van de voorzitster van onze 2e Kamer verwacht ik dat zij accentloos Nederlands spreekt. Datzelfde verwacht ik ook van “onze” koningin maar helaas beiden blijven, in dit opzicht in ieder geval, behoorlijk in gebreke.

  Like

  • elisah zegt:

   Zou het kunnen dat ze geen afstand kán doen? Tenminste dat hoor je wel eens, dat je van Marokko niet afkomt.
   Wanneer bijv een Nederlander en Marokkaanse, hier samen een kind krijgen, dan komt de gemeente (hier uit Nederland) bij hen aankloppen en ze achtervolgen met het feit dat het kind óók Marokkaans zou zijn, dan moet je echt hemel en aarde bewegen om daar onderuit te komen.
   Een stel dat ik ken, kwam er alleen onderuit omdat ik ze er op attendeerde dat ze niet getrouwd waren, maar samenwoonden en dan gaat die Marokkaanse vlieger niet op. Gelukkig had ik dat toevallig ergens gelezen, want die gemeente wist dat zgn niet en bleef ijskoud drammen en aandringen, het leek wel een Marokkaanse gemeente en geen Nederlandse.
   Kinderen worden hier in Nederland dus ijskoud gedwongen om een Marokkaan te zijn, zelfs als een van de ouders Nederlander is, dit gaat echt veel te ver en zou onmiddellijk verboden moeten worden.

   Like

   • Karen zegt:

    Ebru Umar maar die is Turkse heeft een column geschreven dat het weliswaar lastig is en geld kost maar dat je wel van je Turkse paspoort af kan komen. Het lijkt me dat dit ook voor een Marokkaans paspoort geldt, maar 100% zeker weet ik het dus niet. Maar in het geval van mevr. Arib, ik heb nog niet zo lang geleden gelezen dat zij de Marokkaanse koning adviseert en het voelt voor mij vreemd dat iemand die 2 paspoorten heeft in het ene land voorzitter is van de 2e Kamer en inhet andere land de koning adviseert.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Je kunt hier lang of kort over praten, maar als figuren als Arib, Aboutaleb en Marcouch niet van hun Marokkaanse paspoort af KUNNEN komen, dus als het een kwestie van overmacht zou zijn, zouden ze daarover een verklaring moeten afleggen, zodra ze een politieke functie aanvaarden, dat zou wel zo correct zijn.
    Maar waarom zouden ze? Het wordt niet van ze verlangd en ze vinden het wel oké zo: Dat soort beschouwt alles als hun rècht, immers!

    Like

  • Mirjam zegt:

   Hierover schreef journaliste Bernadette de Wit ooit een inzichtgevend artikel:

   De Wit schreef:

   Volgens artikel 19, eerste lid, van de code de la nationalité marocaine uit 1958 kunnen meerderjarige Marokkanen die vrijwillig een buitenlandse nationaliteit verworven hebben, via een beschikking toestemming krijgen voor het opgeven van hun Marokkaanse nationaliteit. De artikelen 25 tot en met 29 beschrijven de te volgen procedure.

   De Wit stelt vragen aan instanties, die daarop alleen in algemeenheden reageren, en eindigt met haar conclusie:

   Ik ga ervan uit dat burgemeester Aboe Taleb hiermee afdoende is ingelicht. Hij weet wat hem te doen staat. Can do. Waar een wil is, is een weg. Om zich van de tentakels van Mohammed VI en zijn Stasi-achtige Amicalesvriendjes te bevrijden, hoeft hij alleen de fiets te pakken en een brief met zijn groene paspoort te bezorgen op het adres Calandstraat no. 11 te Rotterdam, het Marokkaanse consulaat. Wees een vent, Ahmed, en uw landgenoten zullen volgen.

   Dit had Arib dus gewoon kunnen doen. Marokkaans paspoort in een envelop. Brief erbij. Klaar. Helemaal in overeenstemming met de Marokkaanse wet ook nog. En ze had die brief bekend kunnen maken. Ze had daarmee een statement gemaakt: Ik ben honderd procent Nederlands

   Like

   • BertG. zegt:

    Dit moet bij al diegene bekend zijn die toch maar blijven volhouden dat het niet mogelijk is om je paspoort in te leveren.
    Dus ze liegen dat ze barsten, vraag je zelf dan maar eens af waarom ze daar over liegen.
    Je hebt dus met regelrechte schijnheilen te maken die dus nooit te vertrouwen zijn, anders blijf je niet een leugen volhouden waarvan iedereen het ze kan laten lezen dat ze dus liegen.

    Like

   • Karen zegt:

    Nou Mirjam dat is heel duidelijk. Door haar paspoort in te leveren had ze inderdaad een statement gemaakt. Door het NIET in te leveren maakt ze m.i. een nog veel groter statement…..Dat geldt overigens niet alleen voor mevr. Arib maar ook voor b.v. Aboutaleb en die griezels van Denk. Wet zou aangepast moeten worden. Twee paspoorten? Dan geen functie in de politiek of andere bestuursfunctie

    Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  Mevrouw Arib spreekt niet perfect Nederlands en ik zie liever ook geen mensen in de kamer met twee paspoorten maar ze doet het goed en pakt de heren Kuzu en Öztürk steeds goed aan.
  Verder is er rust in de kamer door mevrouw Arib en ze doet het vele malen beter dan van Miltenburg. Een Duitsers zal ook nooit perfect Nederlands spreken en dan hoor je het ook dat het geen geboren Nederlander is en dat vind ik niet erg.
  Wat Denk betreft hoop ik dat ze geen zetel winnen tijdens de verkiezingen en nog liever hoop ik dat niet eens mee mogen doen aan de verkiezingen. Er zijn wel vaker partijen uitgesloten omdat ze een gevaar voor de staat waren en dat is ook zo met Denk. Wie wil Denk nu in de commissie stiekum!!!

  Geliked door 2 people

  • Mirjam zegt:

   Dit is niet slecht bedoeld, maar mevrouw Arib wéét dat er, wat de neutraliteit, eerlijkheid en betrokkenheid, op haar wordt gelekt
   Wat Denk betreft, die hebben vanaf het begin dat ze in de tweede kamer zitten, al een eigen commissie stiekum en zijn als het ware de initiators van de algemene commissie.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik vind het accent dat mevr. Arib heeft juist heel aangenaam.
   Mij stoort het helemaal niet, integendeel.
   En dat ze ’n adviseuse van de koning van Marokko zou zijn betwijfel ik ten zeerste.
   Van Aboutaleb wordt dat ook gezegd.
   Ik vraag me af wat die mensen dan wel voor staatsgevaarlijke geheimen met die koning zouden moeten delen?
   We zijn trouwens ook niet in oorlog met Marokko.
   Wij wel met die mocro’s hier, maar dat is wat anders.

   Ik denk dat we (toevallig) ’n goeie zet hebben gedaan met Mevr.Arib.

   Laten we maar eens wat meer aandacht besteden aan al die verraderlijke haatmoskeeën en Salafisten-broedcellen-gebouwen die ze hier oprichten…
   Ik noem maar iets.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Meneer Schilder.
    Politie houdt bij een controle elk voertuig aan.
    Kijkt naar binnen in de auto en als ze op basis van de inzittenden of bagage denken dat er een controle moet worden uitgevoerd, doen ze dat.
    Zo gaat het. Niks donker glas of weerspiegelingen van het zonlicht of weerkaatsingen van verlichtingen. Romantisch geschreven maar volkomen flauwe kul. Helaas.

    Like

   • BertG. zegt:

    paulzwueste zegt: 18 november 2016 om 19:35
    Klopt, aangezien ik mij altijd op een fiets of scooter verplaats is het 1ste wat ik doe, kijken of iemand mij gezien heeft voordat ik voorrang neem of oversteek.
    Ook al heb ik gelijk, ik neem nooit mijn gelijk in het verkeer.
    Als ik dat niet zou doen dan was ik allang dood geweest, zeker tegenwoordig met al die smartphone mongolen in de auto.
    Of het moet ’s nachts zijn, dan wordt het ietsje moeilijker.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Héél goed Bert.
    Ik verplaats mij tegenwoordig alleen nog maar in gedachten.
    Dat is wel zo veilig met al die kameeldrijvers die tegenwoordig denken dat hun
    kameel ’n Audi 5-liter-350 PK 6-cylinder four-drive is.
    Waarmee ze onder de drugs met 265 km per uur door het verkeer driven.

    Like

 5. Mr D. Umass zegt:

  Etnisch profileren is common sense.

  Geliked door 1 persoon

 6. Anna zegt:

  DENK profileert islamitisch… alleen iemand die het onderscheid niet ziet, kan ook mee liften in die partij.
  DENK wil onze waarden en normen omver werpen…. omdat de eenheids worst van de islam beter is…. zelf na denken en een mening hebben over iets wordt niet getolereerd…. Allen de DENK norm moet norm zijn…. weg met historie… dat is overheersing, weg met zwarte Piet dat is discriminatie, weg met Christendom dat is achterhaald door Allah, weg met, de rechtspraak, handen af hakken, en van het dak gooien…. ( wordt nog net niet gezegd)
  Weg met alle regels die uit het verleden stammen….. Wij weten het beter…… volgens onze normen moet de hele wereld ons volgen en dan komt het goed….. Waar heb ik dat meer gehoord???? ….. Wel dat staat in de Koran…..!!!!! Dat is de Dar al islam…. !!!!!
  DENK is een gevaarlijke islamitische partij…… die verboden zou moeten worden…….. Oei dat mag ik zeker ook niet meer zeggen…..

  Like

 7. BertG. zegt:

  “Het is naar Nederlandse normen en waarden gewoon ronduit onbeschoft om in het bijzijn van anderen een taal te spreken die anderen niet kunnen verstaan, terwijl je ook gewoon Nederlands spreekt, maar dat willen ze liever niet horen.”

  Dit stukje gaat perfect 1 op 1 op voor een aantal reageerders hier.
  Inderdaad, ronduit onbeschoft, maar het toch blijven volhouden.
  Wat dat betreft geen haar beter dan waar ze het zelf over hebben.

  Geliked door 1 persoon

 8. Als hullie stoppen met etnisch profiteren stoppen wij met etnisch profileren, heb ik ooit ergens gelezen*.

  *citaat van mijzelf uit de tijd dat dit nog niet Verboten was.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Erg spiritueel. Goede inval, intelligent bedacht. De realiteit ten voeten uit.
   Kan mij voorstellen dat deze slogan multifunctioneel kan worden toegepast.
   Definitief hechtende stickers zijn bijvoorbeeld goedkoop en niet duur.
   De sticker bij voorkeur plakken op plaatsen waar de doelgroep wordt gesignaleerd.
   Zoals bakfietsen in linkse wijken met of zonder overkapping, verlichtingspalen bij oversteekplaatsen, taxi-staanplaatsen met opwekking: “Neem een taxi als u ernstig hinder ondervindt.”, IS-vlaggen in Schildersbuurten, deuren van moskeeën, roltrappen te Schiphol, voorhoofden van NPO-praatavondenleiders. Enz.

   Maar eveneens ingebreeën in moslemische bidkleedjes, IS-vlaggen, kogelwerende vesten, radicaal-rechtse tatoeages voor motorclubs speciaal geslachtsdelen en vrouwenborsten. Enfin, dit is ’n greep. Zo zijn er meerdere grepen denkbaar.

   Geliked door 1 persoon

   • Je kunt zo’n slogan zelfs op pakjes sigaretten kwijt in plaats van enge foto’s of dreigementen dat je er kanker van krijgt:

    Voorbeeldtekst bijvoorbeeld:
    Als jullie kappen
    met KKzuigen
    kappen wij
    met KKbezorgen.

    Maar ook dit zal wel afgelopen zijn als ze straks ook kankerlijers juridisch tot ras verklaren.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Er zijn nog meer mogelijkheden om getinte kleurlingen te motiveren om een terugkeer te overwegen.
    Hierbij denk ik dan aan de tekst ‘Ik neuk jullie allemaal de moeder…’, in braille op poreuze condoom-verpakkingen die als bijlage bij een brief van de gemeente wordt gevoegd.
    In de brief wordt uitvoerig ingegaan op het gebruik en nut van de bijlage en waarin ook zijdelings wordt vermeld dat de uitkering definitief gestopt wordt.
    Zo-wie-so altijd handig als je blinde lichtgetinte vriendinnen wilt verassen waarvan de moeder nog leeft.
    Wat ook altijd goed overkomt bij nieuwe Nederlanders zijn verjaardagskaarten met opgedrukte tekst, aan de familie en fotomapjes met bezwarende niets verhullende foto’s van het gebeuren aan getinte gedetineerden die nog ’n aantal jaren vast moeten zitten.
    Bij openen van de verjaardagskaart of het fotomapje wordt de tekst afgespeeld.

    Geliked door 1 persoon

 9. Claudia M. zegt:

  Q; Maar hoe werkt ‘etnisch profileren’ eigenlijk?

  Voor mij werkte dit heel simpel; je neemt een stel azijnzeikende van oorsprong buitenlanders, die tegen alles wat Nederlands is aantrappen, want niets deugd hier feitelijk in hun verdwaasde oogjes, dan krijg je vanzelf een enorme pleurishekel aan die gasten en loop je er met een hele grote boog omheen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s