Islam, het achtste wereldwonder

image

De Zeven Wereldwonderen zoals verbeeld door de 16e eeuwse kunstenaar Marten Heemskerk.

(Door: “Germen”)

In dit vlijmscherpe stuk van de hand van de ondertussen overleden Koeweitse dissident Ahmad al-Baghdadi, maakt hij een rake analyse van de problemen in de islamitische wereld. Het stuk wordt op dit moment op vele Arabischtalige websites verspreid en maakt nogal wat (bitter noodzakelijke) discussie los. De man was een vrome islamiet, dus helaas is het stuk niet vrij van islamitische prietpraat.

Zoals we weten, bedraagt het aantal wereldwonderen zeven, maar er is een achtste “Wonder der wonderen”, die niet onder de zeven wordt gerekend, dit is het volk der moslims (de ummah). Ik heb specifiek niet gezegd de “Islamitische of islamistische natie,” omdat er binnen deze moslim natie wonderbaarlijke zaken zijn waarvan geen enkel ander volk getuige is sinds Allah de Almachtige Adam schiep. Hier zijn enkele van deze wonderen:

Lees verder>>>
(h/t R.D.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam. Bookmark de permalink .

9 reacties op Islam, het achtste wereldwonder

 1. Ongelovige zegt:

  Maar…de islam is ook de enige godsdienst die nog nooit door een volk ‘en masse’ weer verlaten werd. Ook ‘onderdrukte, geslagen, besneden’ moslima’s in het westen trouwen maar zelden met een ongelovige. Om maar te zeggen hoe gelukkig het maakt.

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  Inderdaad , de meest barbaarse uitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan; een collectieve suicidaire psychose van het meest extreme soort.

  Like

 3. Een wereld wonder? ik noem het liever een vloek uit de hel.

  Geliked door 1 persoon

 4. Johan zegt:

  Bij het lezen ontwaarde ik toch een klein foutje in de tekst . Er stond :
  11. Zij (de islam) zijn het enige volk dat intellectuelen in de gevangenis werpt als ze vrijheid van meningsuiting toepassen.

  Nederland mag zich gezien het wildersproces binnenkort ook scharen onder dit soort volkeren. Dus die Islamieten zijn niet meer het enige soort volk, dat dat doet.
  Of wacht even ! Zijn wij soms ook al geïslamiseerd ?

  Like

  • bramreem zegt:

   Je toekomstvoorspelling klopte niet, maar ook als de Wilders met zijn veroordeling een straf had gekregen, zou het bij een boete vanaf zijn gekomen. Dat geldt namelijk ook voor alle anderen die de afgelopen jaren voor hetzelfde zijn veroordeeld.

   Het is natuurlijk mooi dat Ahmad al-Baghdadi zijn medemoslims opriep tot zelfkritiek, maar sommige problemen die hij constateerde komen ook elders voor. Denk maar aan alle politieke gevangenen in China.

   Iets anders is dat niet alles wat mensen zeggen onder de vrijheid van meningsuiting valt. Zelfs in een meningsuitings-‘walhalla’ als de VS zijn smaad (jegens individuen) en bedreiging verboden.

   Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  De ideologie van de Duivel en om het goed te “verkopen” met plagiaat uit de bijbel. Links geloofd nog steeds dat het de religie van de vrede is..ja voor de moslims maar niet voor ieder ander. De meeste linkse mensen zijn atheïsten en weten niks van de bijbel (met name nieuwe testament want het oude testament is voornamelijk geschiedenis), en het zou goed zijn als ze dat wel eens deden en dat vergelijken met de koran, de hadith en de sira. Dan begrijpen ze Israël hopelijk ook een beter.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Amen.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Ach ja, het is zo simpel.
  Discussiëren over de islam met ’n moslim is ’n deathwish.
  Discussiëren met iemand die jou moet bekeren of anders doden, is geen discussie maar uitstel van executie.
  Vandaar dat de islam ook geen geloof kan zijn. Want geloven onder dwang is niet mogelijk.
  Vandaar dat alle gelovigen van alle andere geloven op vrijwillige basis hebben kunnen kiezen voor een religie, die juist daardóór een religie kan zijn..
  Geloven is dus essentieel voor een religie.
  Als je moet geloven is het geen geloven maar dwingen een obsessie te accepteren.

  Elke politicus die de islam bestempelt als ’n “geloof” is noodzakelijkerwijs een verrader van de democratie.

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Geen wereldwonder maar een wereldramp.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s