Racist? Populist? Of vergeten burger?

screenshot_113

(Door: “Bewiseman”)

De vergeten burger woont al jaren in een wijk die vroeger bevolkt werd door de middenklasse, tegenwoordig is het een ietwat verpauperde wijk vol satellietschotels en nieuwe Nederlanders. Sommige nieuwe Nederlanders wonen er intussen ook al jaren, maar de communicatie blijft lastig, velen zijn de Nederlandse taal niet echt machtig. De vertrouwde buurtsupermarkt, de slager en de bakker zijn vervangen door een Turkse supermarkt, een Marokkaanse bakker en een halal-slagerij. Is dat erg? De één vindt van niet, maar de vergeten burger voelt zich er vaak niet echt meer prettig bij.

Op televisie ziet hij politici die trots vertellen hoe goed ze het doen. De economie groeit, de werkeloosheid neemt af en Nederland wordt veiliger, allemaal geweldig. Maar de vergeten burger heeft in plaats van 1,2% economische groei liever een buurt waar hij zich prettig in voelt. En een lage aangiftebereidheid wordt vaak verward met afnemende criminaliteit, politici zijn meesters in het goochelen met cijfers.

De vergeten burger leest de krant en ziet dat de intocht van Sinterklaas dit jaar zonder Zwarte Pieten is, de HEMA heeft de paaseitjes vervangen door verstop-eitjes en er komt een buurtfeest in het kader van de integratie en al het eten zal halal zijn. De nieuwe politieke partij DENK wil een discriminatiepolitie en ze wil af van straten die vernoemd zijn naar oude Hollandse zeehelden, want dat waren ook allemaal racisten. Hij leest ook over falende, frauderende en liegende politici, die gewoon op hun post mogen blijven omdat de coalitie het pluche heilig heeft verklaard. Heel soms moet er iemand opstappen, omdat de druk van buitenaf te groot wordt, maar die komt dan vanzelf weer terug op een andere mooie post.

De vergeten burger had de laatste keer gestemd op een partij die beloofd had dat het beter zou worden. Financiële vooruitgang, strengere straffen, een strenger immigratiebeleid, minder geld naar de EU en meer aandacht voor de burger. Nou, daar was allemaal niet zoveel van terechtgekomen. De EU trein dendert door, steeds weer steunpakketten naar Griekenland, samenwerking met de corrupte Oekraïne en onderhandelingsgesprekken met Turkije dat lak heeft aan de mensenrechten. Allemaal geweldig. Maar iets doen aan het zwerfvuil en aan de schoffies die de buurt terroriseren is teveel gevraagd.

De politiek komt intussen steeds vaker langs op televisie met holle frasen. Ze wil misstanden keihard aanpakken, maar echt concreet worden ze nooit. Er zijn de laatste jaren vele gevangenissen gesloten of verhuurd en de uitgedeelde taakstraffen zijn vaak lachwekkend. De politiek heeft het ook steeds over verbinden, we moet verbinden en we moeten tolerant zijn! Als de vergeten burger uit zijn raam kijkt of de krant leest, dan moet hij constateren dat er toch echt een grens zit aan tolerantie.

Soms had de vergeten burger ook nog hoop. Want soms, heel soms mocht hij zich uitspreken via een referendum. Maar die hoop bleek ijdele hoop, want de uitslagen daarvan werden en worden genegeerd. Ook daar laten de politiek partijen die beloofde te luisteren hem in de steek.

s Avonds kijkt de burger tv. Via allerlei talkshows en nieuwsprogramma’s krijgt hij steeds te horen dat hij een domme racist is en een populist. De vergeten burger voelt zich zelden tot nooit vertegenwoordigd in die programma’s, en dat is raar ,want heel veel mensen in zijn omgeving denken hetzelfde als hij. Maar in die programma’s zitten voornamelijk politiek correcte mensen die sociaal wenselijke en correcte meningen geven. Al die mensen zeggen steeds hetzelfde: Rusland is slecht, de EU is geweldig, alle vluchtelingen zijn zielig en populisten begrijpen er niets van. En dat is raar!

Want moeten wij bang zijn voor Rusland of moet Rusland intussen bang zijn voor de EU? Komt Rusland onze kant op of is de EU al jaren bezig hun kant op te gaan? Is Poetin enger dan onze leiders die zich laten leiden door eigenbelang, lobbyisten en multinationals? Is de EU geweldig? EU-commissarissen met bijbanen en belangenverstrengeling, EU-leiders die het volk negeren! Parlementsleden die een aanwezigheidspremie krijgen als ze op vergaderingen verschijnen? Landen die onder druk worden gezet om dingen te doen waar het volk zich tegen uitgesproken heeft, handelsverdragen afsluiten die goed zijn voor bedrijven, maar minder goed uitpakken voor de burger, het klinkt inderdaad allemaal geweldig!

De vergeten burger ziet ook erg weinig terug van de misstanden die er zijn met vluchtelingen. Natuurlijk mag je het leed laten zien, maar waarom nooit de ellende? Politiemensen in Duitsland en Zweden die aan de alarmbel trekken, je hoort en ziet er hier niets van. Provocerende optochten en demonstraties van haatpredikers met hun gevolg in Europese steden, doodgezwegen. Er zijn meer gelukzoekers dan vluchtelingen, je hoort ze er op tv niet over. Je hoort ze wel over de botsingen der culturen en dat is dan vaak onze schuld, omdat we niet tolerant zijn. De politiek correcte mensen vergeten echter wel dat al die nieuwkomers uiteindelijk terechtkomen in de wijk van de vergeten burger! En diezelfde vergeten burger moet via de belasting opdraaien voor de huisvesting, ziektekosten, scholing van al die mensen… het blijft in de talkshows angstvallig stil hierover.

Maar de vergeten burger krijgt dagelijks ingeprent dat hij met zijn mening een domme populist is. En zo is de vergeten burger intussen de verketterde, genegeerde burger. Maar in een democratie heeft ook de genegeerde burger stemrecht en dat begint in meerdere landen steeds duidelijker te worden.

Door:
“Bewiseman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Racist? Populist? Of vergeten burger?

 1. Henk der Niederlander zegt:

  Even een quote wilde Ik eruit lichten.

  Maar de vergeten burger heeft in plaats van 1,2% economische groei liever een buurt waar hij zich prettig in voelt.
  Het verhaal klopt wel maar van deze 1,2% economische groei merkt de vergeten burger maar 1 ding nl. dat hij er steeds verder op achteruit ging door de graaiers in de politiek en een politiek die de rijken alle kans geeft om steeds rijker te worden over de rug van de vergeten burger.
  Ga maar even na wat de ziekteverzekering is gaan kosten sinds de invoering ervan.
  Ga maar even na welke prijsstijgingen er zijn gekomen sinds de invoering van de Euro.
  Dan zien de mensen dagelijks in de kranten dat de banencarrousel op volle toeren blijft draaien.
  Corruptie tiert welig maar mocht je als vergeten burger 10 Euro aan inkomsten te hebben opgegeven mag je een meervoud van dat bedrag betalen om een en ander weer recht te zetten.
  De vergeten burger word genaaid met zijn benen gesloten.
  Maar de economie is gestegen met 1,2%, de aandeelhouders vullen hun zakken en de vergeten burger mag het gelag betalen.
  Het klinkt misschien of Ik de schrijver van het artikel er de schuld van geef maar Ik vond dat Ik dit moest schrijven als verduidelijking.

  Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Zie / Luister om u heen en huiver….. en mep terug!!

  Like

 3. Thom zegt:

  Ik kijk nooit t.v. behalve naar veldrijden. Waar ik woon lopen erg weinig moslims rond. Een paar jaar geleden werden er hier een paar zgn alleenstaande gevluchte Somaliërs gedropt. Die werden hier glad niet goed. Er werd door enkele mensen bij elke ontmoeting het halsafsnijd gebaar gemaakt. Er zal nog wel meer voorgevallen zijn. In ieder geval zijn ze hier met liefde opgerot. Dat hier weinig moslims wonen betekent niet, dat hier geen linkse gekken wonen, maar tot op heden hebben we er weinig last van.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  In een democratie beslist de meerderheid. Alleen word het begrip DEMOCRATIE door bijna alle andere politieke partijen onderuit gehaald. Er word door hun geredeneerd dat, als zelfs de PVV bij de komende verkiezingen de allergrootste zal blijken te zijn, de PVV nog steeds door hun buitenspel zal worden gezet. Ze smeden nog liever een 10 partijen kabinet dat zo rood is als de neten, dan een Wilders 1 kabinet, wat wel de wil van het volk zal zijn. Het volk heeft bij hun geen ene ruk in te brengen, links moet en zal, en wil tot de jongste dag aan de touwtjes blijven trekken. En als je het mij vraagt is alles in achterkamertjes al beklonken. Rutte – WEET – gewoonweg nu al dat er een Rutte 3 kabinet zit aan te komen, met de PVV als gedoog partij die, alweer een roepende in de woestijn zal zijn, dus volkomen genegeerd gaat worden door de rest !

  Like

 5. joga zegt:

  Wie het nu nog niet duidelijk is, is reddeloos verloren en doet niet meer mee in de toekomst. De Clintons 2.0, dus met hysterisch huilen, schelden en zuipen maar. Dat deed uw favoriet in de USA ook , nadat ze wist, dat ze verloren had. Niet haar aanhangers in haar campagne-vliegtuig, die zaten zich al te bezatten aan de champagne tijdens de uitslagen, want ze kon toch niet verliezen met de totale ondersteuning van de ultra-linkse MSM. Wie de internet-info had gevolgd wist allang dat Trump zou winnen, hetgeen mij diverse gewonnen weddenschappen heeft opgeleverd. Met een klein beetje gezond verstand kom je dus een heel eind.

  Like

 6. A.J. de Koning zegt:

  Dit stuk zouden veel mensen moeten kunnen lezen en vooral mensen die niet weten dat er een Bron site is en alleen woorden voorgelogen door de de linkse kranten en de linkse omroepen.

  Like

 7. hendrikush zegt:

  Welke gemiddelde Nederlander kijkt nog naar de Nederlandse media?
  Vanaf de kansel werd vroeger de zondigheid van Gods schepselen ingepeperd met als gevolg dat de kerken leegstroomden. Nu hebben de media die rol overgenomen en ze verdienen het evengoed om genegeerd te worden.
  Vorm je eigen mening via internet en doe dat zo internationaal mogelijk.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Binnenkort kunnen we weer vol op van de media genieten.
   Er is al ’n kentering gaande.
   Binnen ’n paar maanden wedden ze niet meer op het verliezende linkse paard en zullen ze naar hartenlust objectieve nieuwsgaring voor rechts serveren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s